Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@21:30:53 GMT

قله زیگورات چغازنبیل مرمت شد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۲۶۶۰۱

قله زیگورات چغازنبیل مرمت شد

تجدید اندود قله‌ زیگورات چغازنبیل برای هدایت صحیح آب‌های سطحی به سطوح پایین‌تر به عنوان نخستین اولویت کارگاه مرمت اضطراری محوطه به اتمام رسید.

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، تجدید اندود قله بنای زیگورات چغازنبیل به پایان رسید.

عاطفه رشنوی مدیرپایگاه جهانی چغازنبیل و هفت تپه با اعلام این خبر گفت: این فاز مرمتی که بر اساس بررسی‌های آسیب‌شناسی در محوطه میراث جهانی چغازنبیل انجام شد، شامل پاکسازی ناودان‌ها، پرکردن شیارها و حفرات ایجاد شده بر روی قله‌ زیگورات با استفاده از خشت و ملات کاه‌گل و تجدید اندود قله بنای زیگورات برای هدایت صحیح آب و نزولات جوی به سطوح پایین‌تر به عنوان نخستین اولویت‌ها انتخاب و به مرحله‌ی اجرا رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قله زیگورات چغازنبیل بخشی از هسته مرکزی بنا است که به دلیل تخریب طبقات بالایی و از دست دادن نمای آجری به صورت تپه‌ای از خشت‌های روی هم چیده خودنمایی می‌کند.

به گفته رشنوی، این بخش در عین حال بیشترین حجم خشتی فاقد پوشش از زیگورات است. نبود پوشش محافظ آجری، به هم‌خوردن نظم و ساختار منظم اولیه، سست بودن بلوک‌های خشتی تاریخی، جریان شدید آب‌های سطحی و شیب‌های تند در نقاط مختلف سبب بروز آسیب در این بخش از زیگورات می شود.

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه با اشاره به اینکه معمول‌ترین آسیب‌های این بخش آب‌شستگی‌های گسترده و ایجاد حفرات است ادامه داد: به طور معمول عامل پدیدارشدن آن‌ها بارندگی و جریان شدید روان ‌آب‌ها در شیب‌های تند است. به همین علت با عنوان نخستین اولویت کارگاه مرمت اضطراری محوطه میراث جهانی چغازنبیل در نظر گرفته شد.

آنطور که وی تاکید کرد: اصلاح شیب‌بندی حوزه‌های آبریز تعریف شده در سطوح زیگورات برای هدایت صحیح آب‌های سطحی به‌ سمت ناودان‌های موجود، اصلاح شیب‌بندی دروازه‌ها و صحن اول زیگورات به ویژه در قسمت پای دیوار‌ها و ناودان‌ها، احداث ماهیچه‌های خشتی و کاه‌گلی روی لبه‌ صفه‌ها، ‌طبقات و پای دیوارهای زیگورات و تعریف شیب با هدف هدایت آب‌های سطحی کنترل‌نشده، اجرای اندود کاه‌گل در قسمت‌های موردنیاز حصارهای اول و دوم و همچنین مرمت بخش‌های آسیب‌دیده در معابد، ساختمان آرامگاه، کاخ شماره ۲ و ۳ و سازه‌ دفع آب، از جمله اقداماتی است که در ادامه‌ کارگاه مرمت اضطراری در محوطه میراث جهانی چغازنبیل انجام خواهد گرفت.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۶۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری در حاشیه بازدید اصحاب رسانه استان با اشاره به بهسازی و آماده‌سازی بافت تاریخی روستای تاریخی فهرج افزود: آنچه روستای تاریخی فهرج را منحصربه‌فرد کرده، وجود مسجد کهن و قدیمی‌ترین مسجد کشور، بافت تاریخی ارزشمند و بسیاری از ویژگی‌های دیگری است که از حیث میراث‌فرهنگی آن را ارزشمند کرده است.


وی ادامه داد: به‌عنوان یکی از هشت روستای منتخب کشور برای قرارگرفتن در لیست برترین دهکده‌های گردشگری دنیا، این روستا نیز مطرح است و این انتخاب از سوی سازمان گردشگری جهانی اتفاق خواهد افتاد و پرونده تهیه‌شده برای انتخاب این روستای تاریخی به‌عنوان بهترین دهکده گردشگری به وزارت میراث‌فرهنگی آماده و این پرونده تا دوشنبه آینده برای ارائه به سازمان جهانی گردشگری باید نهایی شود.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد خاطرنشان کرد: باتوجه‌به اعلامی که انجام شده است عزمی در روستا شکل گرفت و اهالی روستا، استانداری و مجموعه دستگاه‌های ذی‌ربط در راستای بازسازی و نوسازی بافت تاریخی روستای تاریخی فهرج تلاش کردند و این اقدام ارزشمند انجام شد.


وی تصریح کرد: زمینه دسترس‌پذیری آسان برای افراد دارای معلولیت، مرمت بنا‌های تاریخی، کاه‌گل معابر، احداث سرویس‌های بهداشتی استاندارد و نصب تابلو‌های بین‌المللی در روستا از جمله اقدامات عمرانی است که در فهرج در حال انجام است.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد اضافه کرد: ۲۵۰ متر طول مسیر گردشگری روستا با اضافه‌کردن کف‌سازی و بدنه‌سازی در قالب مشارکت نهاد‌های مختلف در حال انجام است و دستگاه‌های مختلفی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا بتوانیم در یک بازه زمانی فشرده اقداماتی که شاید سال‌ها خلأ آن در روستای فهرج وجود داشته را انجام دهیم.


رستگاری با اشاره به اینکه رویداد‌ها و آداب‌ورسوم فهرج نیز باید معرفی شود، افزود: امیدواریم با شاخصه‌هایی که معرفی‌شده، همتی که انجام شده و محتوایی که تهیه می‌شود، روستای فهرج بتواند امتیازات لازم را کسب کند تا این اتفاق مهم برای کشور با معرفی فهرج به‌عنوان یکی از روستا‌های برتر گردشگری دنیا رخ دهد.


وی اظهار کرد: خوشبختانه همه ظرفیت‌های لازم برای انتخاب روستای تاریخی فهرج وجود دارد و از بین دو هزار روستا به‌عنوان دومین روستا در کشور توسط میراث‌فرهنگی مورد موافقت قرار گرفت تا اقدامات لازم انجام‌شده و پرونده این روستا به سازمان جهانی گردشگری ارسال شود.

دیگر خبرها

  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند