Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه کشورمان می‌گوید که اصرار آمریکا به مذاکره دوباره درباره برجام موجب می‌شود طرف دیگری حاضر به مذاکره و مصالحه با آمریکا نشود. ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۳ بین الملل اروپا دیپلماسی ایران نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با رادیو ملی آمریکا تصریح کرد که مذاکره دوباره بر سر توافق هسته‌ای موجب پیامدهای منفی می‌شود که ریسک آسیب زدن به اعتبار به ایالات متحده در مذاکرات بین‌المللی آتی را در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در این گفتگو ابراز امیدواری کرد که رئیس جمور امانوئل ماکرون - که هم‌اکنون در حال دیدار از آمریکا است - و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان - که قرار است پس از ماکرون به واشنگتن بیاید - «بر ترامپ تأثیر بگذارند [تفهیم کنند]» مبنی بر اینکه «به نفع جامعه بین‌الملل خواهد بود، اگر آن‌ها به مفاد توافق احترام بگذارند».

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: «من فکر می‌کنم که ایالات متحده نمی‌خواهد [چنین] پیامی را به جهان ارسال کند مبنی بر اینکه اگر شما با ایالات متحده مذاکره کنید، پس از دستیابی به توافق ایالات متحده از آن عقب می‌نشیند و به شما بگوید من این بخش‌های توافق را دوست ندارم و خواهان مذاکره دوباره بر سر آن‌ها هستم».

ظریف می‌گوید که اگر واشنگتن اصرار بر عقب نشستن [خروج] از توافق کند، «دیگر هیچ کسی برای [رسیدن به] مصالحه با آمریکا آمادگی نخواهد داشت».

دیپلمات ارشد کشورمان در ادامه تصریح کرد که ایالات متحده به این توافق پایبند نبوده و ترامپ «تلاش می‌کرد با تهدید شرکت‌های اروپایی نسبت به پیامدهای همکاری با ایران، آن‌ها را از تعامل با ایران منصرف کند».

وی در ادامه در خصوص حمله ادعایی شیمیایی در سوریه تصریح کرد: «ما از همگان می‌خواهیم تا استفاده از تسلیحات شیمیایی را رد کنند، [و] به قوانین انسان‌دوستانه بین‌المللی احترام بگذارند»؛ طی جنگ [با رژیم بعث عراق] ایران «هرگز با استفاده از تسلیحات شیمیایی دست به تلافی‌جویی نزد. این سابقه عملکرد ما است. و این چیزی است که [دیگران را] به آن دعوت می‌کنیم».

وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتگو همچنین خواهان پایان بخشیدن به جنگ یمن شد؛ «آنچه که باید انجام دهیم، پایان بخشیدن به نزاع یمن است. ایران آماده بررسی و کمک برای دستیابی به یک راه‌حل سیاسی در سوریه و یمن است».

ظریف در ادامه تصریح کرد که ایران از مدت‌ها پیش خواهان برقراری آتش‌بس در یمن شده است، اما عربستان سعودی خواهان یک پیروزی سریع در آنجا است؛ «آن پیروزی سریع نظامی سه‌سال به درازا کشیده است. و عربستان سعودی می‌تواند امروز تصمیم بگیرد و این خونریزی را متوقف کند».

انتهای پیام/

R1016168/P36446/S8,89,95,97,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "یمن" آخرین تحولات سوریه اخبار "سوریه" امانوئل ماکرون آنگلا مرکل اخبار "آمریکا" برجام ظریف دونالد ترامپ

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار یمن آخرین تحولات سوریه اخبار سوریه امانوئل ماکرون آنگلا مرکل اخبار آمریکا برجام ظریف دونالد ترامپ اخبار یمن آخرین تحولات سوریه اخبار سوریه امانوئل ماکرون آنگلا مرکل اخبار آمریکا برجام ظریف دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۷۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟

روزنامه کی‌یف پست در گزارشی مدعی شده که ایالات متحده ۸۱ فروند هواپیمای جنگی قدیمی و از رده خارج دوران شوروی را از قزاقستان خریداری کرده است.

به گزارش روزیاتو، قزاقستان که در حال ارتقای ناوگان هوایی خود است، ۱۱۷ هواپیمای جنگنده و بمب افکن متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، جنگنده بمب افکن‌های میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب افکن‌های سو-۲۴ مربوط به دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ را به حراج گذاشته است.

به گفته این روزنامه اوکراینی، ارزش فروش اعلام شده یک میلیارد تنگه (واحد پول قزاقستان) قزاقستانی یا ۲.۲۶ میلیون دلار بوده است که بر اساس آن، معادل میانگین ارزش هر هواپیما ۱۹،۳۰۰ دلار برآورد می‌شود. به نقل از کی‌یف پست، کانال تلگرامی اوکراینی Insider UA تایید کرده است که ایالات متحده ۸۱ فروند از این هواپیما‌های جنگی قدیمی و از رده خارج را خریداری کرده است.

MiG-۳۱

به گزارش این روزنامه، انگیزه پشت خرید این جنگنده‌های ساخت شوروی توسط ایالات متحده فاش نشده است، اما احتمال استفاده از آن‌ها در اوکراین، جایی که هواپیما‌های مشابه در حال خدمت هستند، افزایش یافته است. ریپورتر، یک سایت خبری انگلیسی زبان روسی گفته که این فروش از طریق شرکت‌های خارج از کشور انجام شده است. به گفته کی‌یف پست، با توجه به اتکای مداوم اوکراین به سلاح‌های دوران شوروی، این هواپیما‌ها می‌توانند به عنوان منبع قطعات یدکی یا به صورت استراتژیک به عنوان طعمه در فرودگاه‌ها مستقر شوند.

Mig-۲۹

بر اساس گزارش مجله Airforce Technology، جنگنده Mikoyan MiG-۳۱ یک رهگیر مافوق صوت است که برای دفاع از حریم هوایی شوروی طراحی شده و در دوران جنگ سرد نقش مهمی ایفا کرد. میگ-۲۷ که از میگ-۲۳ گرفته شده است، یک هواپیمای با تخصص در حمله به اهداف زمینی بوده و در درگیری‌هایی مانند جنگ شوروی و افغانستان به کار گرفته شد. میگ-۲۹ در نبرد‌های هوا به هوا تبحر داشت، به طور گسترده صادر شد و همچنان در خدمت برخی از نیرو‌های هوایی در سراسر جهان قرار دارد. با وجود قدمت بالایش، Su-۲۴ – یک بمب افکن تاکتیکی مناسب عملیات در تمام شرایط آب و هوایی – همچنان در خدمت چندین نیروی هوایی، از جمله نیرو‌های هوافضای روسیه و نیروی هوایی اوکراین قرار دارد.

sukhoi su-۲۴

قزاقستان که قبلاً بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، روابط نزدیکی با روسیه داشته و از نظر تاریخی یکی از قوی‌ترین متحدان این کشور بوده است. اما این رابطه پس از حمله روسیه به اوکراین تغییر کرده، قزاقستان بیشتر با غرب همسو شد که خشم برخی‌ها در روسیه را برانگیخت. بر اساس تحلیل کی‌یف پست، تلاش‌های این کشور آسیای مرکزی برای ارتقای قابلیت‌های نظامی‌اش همزمان با تعامل فزاینده آن با کشور‌های غربی، نشان‌دهنده دور شدن قزاقستان از روابط تاریخی با مسکو است.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در مارس ۲۰۲۳ از قزاقستان دیدن کرد و تصریح کرد که ایالات متحده قویا از “استقلال و تمامیت ارضی آن” حمایت می‌کند. برخی از طرفداران پرسروصدای روسیه پیشنهاد کرده اند که روسیه پس از حمله به اوکراین باید به سراغ قزاقستان برود. یکی از مفسران تلویزیون روسی، ولادیمیر سولوویوف، تصریح کرده که کشورش «باید به این واقعیت توجه کند که مشکل بعدی قزاقستان است، زیرا فرآیند‌های نازیستی مشابه می‌تواند مانند اوکراین در آنجا رخ دهند». توافق‌نامه‌های متعدد در زمینه تجارت، آموزش، محیط‌زیست و ذخایر معدنی نشان‌دهنده تعمیق روابط بین قزاقستان و کشور‌های غربی است، در حالی که این کشور در حال مدیریت چالش‌های ژئوپلیتیکی ناشی از رقابت کشور‌های همسایه مانند روسیه، چین و افغانستان است.

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • بلینکن: اکنون زمان آن است که حماس وارد عمل شود
  • آپشن جدید خودرو‌های آمریکا
  • آپشن جدید خودروهای آمریکا
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد