Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

با تغییر ارز از دلار به یورو و تک‌نرخی شدن آن در پی تهدیدهای امریکا درباره برهم زدن برجام، نشست مشترک بررسی مشکلات ارزی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی با انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته، انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی ایران و تعدادی از مدیران شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی به‌منظور احصاء روش‌های تأمین ارز، نیازهای موجود بخش حمل‌ونقل و پیگیری از طریق مراجع ذی‌صلاح در محل انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی ایران و به اراده این تشکل فعال حمل‌ونقلی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین‌نیوز، در این نشست صاحبان شرکت‌های حمل‌ونقلی با تاکید بر اینکه در اجرای این دستورالعمل در بخش حمل‌ونقل بین‌المللی و کشتیرانی پیش‌بینی‌های لازم به عمل نیامده و این امر موجب چالش و عمدتاً توقف عملیات نقل‌وانتقال کالا در کلیه رویه‌های حمل شده، به ارائه پیشنهادات خود برای مواجهه با وضعیت پیش رو پرداختند که در نتیجه، ماحصل آن در غالب نامه به شخصیت‌های کشوری ارسال شد.

پایگاه خبری تین‌نیوز متن این نامه را در اختیار مخاطبان خود قرار داده است که به شرح زیر است:

- جناب آقای دکتر لاریجانی

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

- جناب آقای دکتر جهانگیری

معاون محترم اول رئیس‌جمهور

- جناب آقای دکتر نهاوندیان

مشاور محترم اقتصادی ریاست جمهوری

- جناب آقای دکتر آخوندی

وزیر محترم راه و شهرسازی

- جناب آقای دکتر شریعتمداری

وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت

- جناب آقای دکتر سیف

رئیس محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

- جناب آقای شافعی

رئیس محترم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

- جناب آقای مهندس خوانساری

رئیس محترم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

- جناب آقای خسرو تاج

معاون محترم وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت خارجی ایران

- جناب آقای دکتر تقی زاده

معاون محترم حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی

- جناب آقای مهندس حسن نیا

معاون محترم وزیر و رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای

موضوع: استدعای صدور دستور عاجل به‌منظور تأمین نیازهای ارزی بخش حمل‌ونقل بین‌المللی و کشتیرانی

با تقدیم احترام همان‌طور که استحضار دارند:

دست‌اندرکاران صنعت حمل‌ونقل بین‌المللی و نمایندگان خطوط کشتیرانی به‌مثابه جریان خون، در رگ‌های اقتصادی کشور بوده و همواره با پشتیبانی و حمایت از مصوبات دولت تدبیر و امید، سعی در تسریع امور مربوطه داشته و همگام با همه آحاد ملت، نهایت تلاش خود را در راهبری اقتصادی کشور به‌کار می‌برند و متقابلأ نیز، انتظاری جز حمایت همه‌جانبه دولت محترم، به‌عنوان حامی و سیاست‌گذار اقتصاد کشور ندارند.

با عنایت به اینکه کلیه مراودات مالی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و نمایندگان خطوط کشتیرانی با ارز خارجی دلار قابل اقدام و اعمال است، ولی متاسفانه در دستورالعمل اخیر دولت محترم مبنی بر اعلام تک‌نرخی شدن دلار (ارز) که اصل آن با لحاظ نمودن نکاتی مورد تأیید کلیه دست‌اندرکاران صنعت حمل‌ونقل بین‌المللی در ایران، اعم از دریایی، زمینی، ریلی و هوائی است، اما نسبت به برخی از نتایج حاصل از اجرای این دستورالعمل در بخش حمل‌ونقل بین‌المللی و کشتیرانی پیش‌بینی‌های لازم به عمل نیامده و این امر موجب چالش و عمدتاً توقف عملیات نقل‌وانتقال کالا در کلیه رویه‌های حمل گردیده و در صورت عدم چاره‌اندیشی فوری، خسارات و زیان‌های غیرقابل جبرانی را در پی خواهد داشت.

لذا ضمن درخواست صدور دستور عاجل در جهت رفع فوری معضل ارز در بخش حمل‌ونقل بین‌المللی و کشتیرانی، اهم مواردی را که حائز ضرب ضرب‌الاجل است، به شرح ذیل به استحضار می‌رساند:

- تأمین ارز موردنیاز جهت حواله کرایه حمل محمولات وارداتی به‌صورت پس‌کرایه و صادراتی به‌صورت پیش‌کرایه در بخش‌های دریایی، زمینی، ریلی و هوایی؛

- تأمین ارز موردنیاز رانندگان ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی از طریق شرکت‌های متبوع حمل‌ونقل بین‌المللی؛

- تأمین ارز جهت عوارض بندری کشتی‌ها؛

- تأمین ارز جهت حواله حق توقف کانتینرها؛

- تأمین ارز جهت حواله بدهی‌های ارزی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و نمایندگان خطوط کشتیرانی به طرف‌های خارجی بابت حمل‌های انجام‌شده و همچنین در جریان حمل، مربوط به کالاهای وارداتی و صادراتی و همچنین حق توقف کانتینرهای مربوطه؛

- تأمین و تبادل ارز در رویه ترانزیت خارجی کالا.

به‌منظور ازسرگیری جریان سریع امور حمل‌ونقل بین‌المللی کالا که هم‌اکنون بخش عمده فعالیت‌های آن متوقف و بخش‌های دیگر با معضلات عدیده‌ای مواجه شده است. استدعا دارد مقرر فرمایند ضمن تأمین ارز موردنیاز این بخش، با توجه به گستردگی و تخصصی بودن امر، دستورالعمل اجرائی آن با هماهنگی نمایندگان انجمن‌های حمل‌ونقل بین‌المللی ایران و کشتیرانی و خدمات وابسته به‌گونه‌ای تنظیم و ابلاغ گردد که از شفافیت لازم برخوردار و دربرگیرنده تمامی نیازهای واقعی حمل‌ونقل بین‌المللی و کشتیرانی در کلیه رویه‌های حمل‌ونقل زمینی، دریایی، ریلی و هوائی باشد و در این راستا و در جهت تسریع امور، ارز تخصیصی از طریق چند صرافی مجاز و طبق ضوابط تعیین‌شده در دستورالعمل تنظیمی در اختیار شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و نمایندگان خطوط کشتیرانی قرار داده شود.

 یونس جاوید – رئیس هیئت‌مدیره ، مسعود پل‌مه- دبیر کل

انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی ایران،  انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته

زهرا ایرانشاهی

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: مسعود پلمه یونس جاوید تغییر ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۹۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود

معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن اشاره به دستور کار قرار گرفتن ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا، از افزایش تعداد رایزنان بازرگانی به ۱۴ نفر در قاره آفریقا خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان توسعه تجارت ایران، مهدی ضیغمی، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» گفت: یکی از افتخارات بزرگ نظام ج. ا ایران و دولت سیزدهم این است که تحت منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار داده است.

وی با خطاب قرار دادن رئیس جمهور، افزود: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی شد؛ آن موفقیت انگیزه‌ای شد تا شما دستور بفرمایید اجلاس ایران و قاره آفریقا ادامه پیدا کند. مفتخر هستم که اعلام کنم ابتکار شما منجر به بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ج. ا ایران میزبان بیش از 30 کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای محترم کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. همانگونه که مستحضرید این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب 12 کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزیش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از 3 نفر به 14 نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو 2024 و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، ( توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است. وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم و با دستور رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی در پایان پیشنهاد داد با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنوانسیون کارخدمه رانندگان (AETR) با تصویب در پاستور جهت گام آخر به بهارستان ارسال شد
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • تسلیت حسین علایی در پی درگذشت همسر شهید آیت الله مصطفی خمینی
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی