Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@17:10:56 GMT

کشف سیاره ای که ۹۹ درصد نور تابیده شده را جذب می کند

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۳۰۳۹۳

محققان سیاره ای خارج از منظومه شمسی کشف کرده اند که ۹۹ درصد نور تابیده شده به خود را جذب می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نیوساینتیست، این سیاره یکی از تاریک ترین اجسام آسمانی کشف شده است.

سیاره Wasp-۱۰۴b به دلیل شباهت زیاد با مشتری به «Hot Jupiter»نیز مشهور است. ذرات موجود در اتمسفر متراکم این سیاره تقریبا تمام نور را جذب می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

Wasp-۱۰۴b چنان نزدیک ستاره میزبان خود است که ابرهای اطراف آن نیز به دلیل برخورد اشعه ها از بین می روند. به همین دلیل لایه ای ضخیم از اتم های پتاسیم و سدیم  که به لایه مه اطراف سیاره تعلق دارند، تمام نور تابیده شده را جذب می کنند.

این بدان معناست که سیاره شبیه یک توده تیره و به رنگ بنفش تا قرمز آتشین به نظر می رسد و درخشش آن نیز نامحسوس است.

کارشناسان این سیاره عجیب را از روی رصد سایه آن روی ستاره میزبانش کشف کردند. میزبان Wasp-۱۰۴b یک ستاره کوتوله زرد رنگ است که ۴۶۶ سال نوری با صورت فلکی Leo فاصله دارد.

 محققان توانستند مدار زدن این سیاره روی سطح ستاره را رصد کنند. هر بار مدار زدن این سیاره ۱.۷۵ روز طول می کشد.

محققان دانشگاه Keele با  بررسی اطلاعات تلکسوپ فضایی کپلر این سیاره را کشف کردند. سیارات «Hot Jupiter» سیارات گازی عظیم خارج از منظومه شمسی هستند که از لحاظ فیزیکی شباهت زیادی به مشتری دارند اما مدت مدار آنها کمتر از ۱۰ روز است.

منبع:مهر

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۰۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت آلمانی هایمپولس (HyImpulse) برای نخستین‌بار با موفقیت یک موشک دوستدار محیط‌زیست را با قابلیت حمل ماهواره‌های تجاری در یک پرواز آزمایشی زیر مداری به فضا پرتاب کرد.

ماریو کوبالد، مدیر اجرایی این شرکت در بیانیه‌ای گفت: ما نشان می‌دهیم که آلمان به عنوان یک کشور مهم در صنعت هوایی و نقطه عطف اروپا در این صنعت می‌تواند تاثیرگذار باشد و اقدامات عظیمی را به ثمر بنشاند.

 

موشک آزمایشی این شرکت که ۱۲ متر طول و ۲.۵ تن وزن دارد، موسوم به «اس‌آر۷۵» (SR۷۵) است و حدود بامداد جمعه به وقت گرینویچ از یک سایت پرتاب در کونیبا، استرالیای جنوبی بلند شد.

به گفته محققان، این موشک می‌تواند ماهواره‌های کوچک با وزن تا ۲۵۰ کیلوگرم (۵۵۱ پوند) را تا ارتفاع ۲۵۰ کیلومتری (۱۵۵ مایل) حمل کند، در حالی که سوخت آن توسط پارافین یا موم شمع و اکسیژن مایع تامین شده است.

طبق گفته‌های این استارت‌آپ آلمانی، پارافین می‌تواند به عنوان سوخت جایگزین ارزان‌تر و ایمن‌تر برای موشک‌ها استفاده شود و هزینه‌های حمل و نقل ماهواره‌ای را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

این موشک با استفاده از مواد اولیه ساده‌ای مانند موم شمع به عنوان سوخت خود، به جای استفاده از سوخت‌های فسیلی مانند گاز به فضا پرتاب شد.

این تکنولوژی نوآورانه نشان می‌دهد که با استفاده از منابع طبیعی و پایدار می‌توان به پیشرفت‌های بزرگی در حوزه سفر‌های فضایی دست پیدا کرد. این امر همچنین می‌تواند به کاهش آلودگی محیط زیست و افزایش پایداری در صنعت فضایی کمک کند.

پرتاب موفقیت‌آمیز این موشک به فضا البته تنها یک گام اولیه است و این فناوری نیاز به توسعه و بهبود دارد، اما این اتفاق نشان می‌دهد که ایده‌های نوآورانه و پایدار می‌توانند به واقعیت تبدیل شوند و به دانشمندان و متخصصان کمک کنند تا مسیر بیشتری به سوی توسعه پایدار طی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «پویش مدار امید» برگزار می شود
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • (ویدئو) فراموش نکنیم که نمی‌توانیم هم اشغالگر باشیم و هم اخلاق مدار
  • ستاره سیتی بازیکن سال فوتبال انگلیس شد
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!