Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون وزیر نفت در امور مهندسی گفت: ایران صاحب بزرگ‌ترین ذخایر نفت و گاز جهان است و نسل ما نسبت به نسل‌های پیشین یک شانس ویژه برای بهره‌برداری از این منابع دارد. به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، حبیب‌الله بیطرف در چهارمین همایش تولید پایدار گاز در جمع مدیران ارشد صنعت گاز کشور اظهار کرد: وجود مجموعه فعالیت‌های تولید و پالایش تا انتقال، توزیع، فروش و صادرات گاز در شرکت ملی گاز به عنوان یک شرکت مادر تخصصی، در زمره اهداف نظام در برنامه سوم توسعه بود که اکنون محقق شده و حضور دولت به حداقل رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان این‌که پیش از این دولت در شرکت‌ها حضور پررنگی داشت، ادامه داد: اکنون حضور دولت به حداقل رسیده و این فرصت ایجاد شده تا شرکت‌های مادر تخصصی به صورت جامع به تمامی ابعاد فعالیت خود بپردازند.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی با بیان این‌که نقطه قوت شرکت گاز اتکا به ذخایر عظیم گازی ایران است، زیرا در ظرفیت‌های نفتی و گازی خود موقعیت بی‌نظیری در جهان داریم، تصریح کرد: ۹ درصد از ذخایر نفتی جهان و ۱۸ درصد از منابع گازی جهان در اختیار ماست و این موقعیت، ما را در رتبه نخست میان کشور‌های صاحب منابع نفتی و گازی جهان قرار داده است.

بیطرف با تأکید بر این‌که کشور ما در مقطع زمانی کنونی دوره خاصی را در بهره‌برداری از منابع عظیم نفتی و گازی طی می‌کند، اظهار کرد: اکنون در اکتشاف، استخراج و بهر‌ه‌برداری یک شانس ویژه در اختیار داریم که نسل‌های قبل از آن محروم بودند، بر این اساس ما باید در بهره‌برداری از منابع، منافع نسل فعلی و آتی را رعایت کنیم و نسبت به تحولات تکنولوژیک به صورت درست و صیانتی رفتار کنیم. این تکلیفی بر دوش مدیران صنعت گاز و نفت کشور است.

وی با تاکید بر این‌که ایران در بخش مصرف انرژی شرایط مطلوبی ندارد، اظهار کرد: مصرف حامل‌های انرژی در کشور ما بسیار بالا است و سهم بخش‌های مولد نسبت به سایر بخش‌ها در زمینه مصرف انرژی بسیار کمتر است.

معاون وزیر نفت با اشاره به این‌که بخشی از گاز تولیدی کشور برای صادرات و ارزآوری در نظر گرفته می‌شود و بخشی نیز به عنوان سوخت داخل کشور مصرف می‌شود، ادامه داد: ما در زمینه مصرف سوخت عملکرد بهینه‌ای از خود بر جای نگذاشته‌ایم، با توجه به ذخایر گاز، امکان تولید سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب گاز را داریم که این رقم برای چشم‌انداز ۱۴۰۰، ۳۰۰ میلیارد مترمکعب در سال تعریف شده و سال گذشته نیز ۲۱۴ میلیارد مترمکعب گاز در کشور تولید شده است.

وی با بیان این‌که سیستم انتقال و توزیع گاز نیازمند بازنگری‌های اساسی است، اظهار کرد: اکنون با همت مدیران و متخصصان، یک شبکه انتقال گاز وسیع در کشور گسترده شده، اما تا چه زمانی می‌تواند کارایی لازم را داشته باشد؟! این موضوع همواره باید مورد توجه قرار بگیرد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی با اشاره به میزان تولید گاز از میدان گازی پارس جنوبی گفت: پارسال رکورد تولید ۵۷۰ میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی فراهم و هدف‌مان در پیشی گرفتن از تولید قطر محقق شد.

بیطرف با بیان این‌که دو بخش تاسیس و بهره‌برداری در عمر سیستم‌های صنعتی تعریف شده است؛ تصریح کرد: این دو بخش کاملا متمایز هستند. در بخش نخست مطالعات و سرمایه‌گذاری برای ایجاد تاسیسات انجام می‌شود، اما در بخش دوم تنها به بهره‌برداری از این تاسیسات می‌پردازیم. اگر از منظر تولید پایدار گاز به این تاسیسات نگاه کنیم باید به هر دو بخش توجه کافی داشته باشیم، زیرا اگر فقط به یکی از این بخش‌ها توجه کنیم زیان‌های بزرگی متوجه ما خواهد شد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی با تاکید بر این که صنعت نفت و صنعت گاز ملزم به رعایت اصل ۴۴ قانون اساسی هستند، تأکید کرد: این قانون بر خصوصی‌سازی واقعی تاکید دارد.

وی ادامه داد: ما در جذب و نگهداری نیرو‌های انسانی کیفی با مشکل مواجه هستیم و همچنین در رعایت قوانین دولتی حاکم بر شرکت‌های دولتی دچار چالش شده‌ایم، در کنار این موارد باید برون‌سپاری را نیز جدی بگیریم.

بیطرف ادامه داد: تشکیل شرکت‌های o&m (بهره‌بردار و نگهداشت) برای تولید، تجربه بسیار خوبی است؛ تاکنون یک قرارداد در حوزه پارس جنوبی و یک قرارداد در حوزه نفت برای غرب کارون منعقد شده، اما باید با جدیت بیشتری این قرارداد‌ها را پیگیری کنیم.

بیطرف افزود: شورای معاونان وزارت نفت تصویب کرده تا هر شرکت بتواند ۲ واحد از واحد‌های بهره‌برداری خود را به شرکت‌های خارجی واگذار کند، این بدان معنا نیست که بهره‌برداری کامل یک پالایشگاه به شرکت‌های خارجی واگذار شود، بلکه منظور فقط مدیریت O&M است.

وی افزود: برای دستیابی به این مقصود یک استعلام برای شناسایی شرکت‌های بین‌المللی در این زمینه انجام داده‌ایم و می‌خواهیم فهرست بلندی از این شرکت‌ها به دست بیاوریم؛ البته خود شرکت‌های اصلی پیمانکار سازنده پالایشگاه نیز می‌توانند عملیات بهره‌برداری را انجام دهند. همه این موارد فعلا در حد یک گزینه مطرح شده‌اند.

بیطرف با اشاره به این‌که سازنده‌های بزرگ دنیا صاحب یک دپارتمان O&M هستند، اظهار کرد: سازمانی که آن‌ها برای بهره‌برداری طراحی می‌کنند کم حجم و چابک است و بهره‌برداری حرفه‌ای و بهینه انجام می‌دهد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی با بیان این‌که افزون بر صنعت گاز، سایر بخش‌ها نیز می‌توانند از این روش استفاده کنند، توضیح داد: ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، تولیدکنندگان خوبی در سطح کشور دارند که رتبه آن‌ها در جایگاه بین‌المللی نیز مطرح می‌شود. این شرکت‌ها تولید‌کننده توربین، ژنراتور و توربوکمپرسور هستند که می‌توانند به جای فروش صرف تجهیزات به ما، خودشان نیز سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری را انجام دهند.

وی اظهار کرد: ما باید به استقبال فناوری‌ها برویم و به فناوری‌های موجود در حوزه کاری خود مسلح باشیم.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۱۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، مجید کیان‌پور، مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک طی سفر به خراسان رضوی ضمن حضور در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک و دریافت گزارشی از اقدامات و برنامه‌های آزمایشگاه استان و بازدید از بخش‌های فنی و ستادی اداره کل، برنامه شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک را در سال جهش تولید، تشریح کردند.

کیان‌پور افزود: هم اکنون در سطح استان‌ها با ۳۷ سازمان و دستگاه اجرایی همکاری نزدیکی داریم و در راستای برنامه ورود به بازار‌های جدید و ارایه خدمات فنی و مهندسی به دیگر سازمان‌ها، ارائه خدمات به دیگر سازمان‌ها در کنار شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی امسال افزایش خوبی خواهد یافت.

وی با بیان اینکه امسال بودجه مناسبی برای توسعه و بهسازی آزمایشگاه‌های فنی و مکانیک خاک در استان‌ها در نظر گرفته شده است، افزود: باتوجه به اینکه شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک یک شرکت دانش‌بنیان، فناورانه و مردم پایه است توسعه شرکت به تجهیزات نوین و آخرین فناوری‌ها به طور مستمر پیگیری می‌شود که امسال ضمن تجهیز آزمایشگاه‌ها به دستگاه‌های جدید، تعدادی ساختمان بهسازی و خودرو‌های خدمت خریداری می‌شود.

مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با اشاره به اینکه تنوع آزمایش‌های قابل‌ارایه در این شرکت بیش از نیاز کشور است، افزود: باتوجه‌به اینکه محصولات و آزمایش‌های جدیدی در دنیا تولید و بهره‌برداری می‌شود، شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک نیز امسال تنوع سبد ارایه خدمات آزمایشگاهی خود را به ۷۵۰ نوع آزمایش افزایش خواهد داد تا نیاز صنعت و پروژه‌های عمرانی را پاسخگو باشد.

بر اساس این گزارش مجید کیان‌پور مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، خدایار روان‌بد، معاون توسعه مدیریت و منابع، شهرام جمعه خالدی، ذیحساب، حمیدرضا شیخ انصاری، مدیرکل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و ارزیابی عملکرد از بخش‌های مختلف آزمایشگاه استان خراسان رضوی بازدید و ضمن استماع گزارش مدیرکل آزمایشگاه استان خراسان رضوی، بررسی عملکرد سال گذشته و برنامه‌های امسال استان در دیدار صمیمی برای رفع مشکلات همکاران شرکت کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفرهای استانی در دولت سیزدهم
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • افزایش ظرفیت منابع تامین آب شرب در شهرستان علی آباد کتول
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور