Web Analytics Made Easy - Statcounter


خبر شهادت صالح الصماد رئیس شورای عالی سیاسی یمن در تجاوز جنگنده‌های سعودی به استان الحدیده هرچند شوک بزرگی به ملت، ارتش و نیروهای مردمی یمن وارد کرد،‌ اما به‌گفته الحوثی این حادثه سبب افزایش عزم و قدرت ملت یمن برای ادامه مقاومت خواهد شد.

به گزارش امتداد نیوز، رسانه‌های وابسته به دولت یمن و نیروهای مردمی شامگاه دوشنبه سوم اردیبهشت از شهادت صالح الصماد رئیس شورای عالی سیاسی یمن در تجاوز دشمن خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنبش انصارالله یمن با تأیید این خبر اعلام کرد الصماد در تجاوز روز پنجشنبه گذشته جنگنده‌های ائتلاف متجاوز سعودی آمریکایی به الحدیده به‌ شهادت رسیده است.

“صالح علی الصماد” مسئول سابق سیاسی جنبش انصارالله در استان تعز بود که اواخر مرداد ماه سال ۱۳۹۵ هجری شمسی در اولین نشست شورای عالی سیاسی به‌عنوان رئیس این شورا منصوب شد. وی از جمله رهبران جنبش انصارالله بود که در فهرست 55نفری تحت پیگرد رژیم سابق یمن قرار داشت.

شبکه المسیره از انتخاب رئیس جدید شورای عالی سیاسی یمن در پی شهادت صالح الصماد خبر داد. «مهدی محمد حسین المشاط» به‌عنوان رئیس جدید شورای عالی سیاسی یمن انتخاب شد. مهدی المشاط چهارشنبه 27 اردیبهشت 96 به‌عنوان عضو شورای عالی سیاسی یمن منصوب شد. وی نقش برجسته‌ای در فعالیت‌های سیاسی علیه تجاوز ائتلاف سعودی آمریکایی به یمن ایفا کرده است. المشاط در چندین دور از مذاکرات ژنو، کویت و عمان درباره یمن حضور داشته و راهکارهایی برای خروج یمن از بحران ناشی از تجاوز آل‌سعود و متحدانش ارائه کرده است.

ترور الصماد و شکست اطلاعاتی عربستان

حمید رزق مدیر برنامه‌های سیاسی شبکه المسیره یمن در گفتگو با تسنیم می‌گوید: شکست و انزوای سرویس‌های جاسوسی عربستان در این عملیات شاخص‌های متعددی را در بر می‌گیرد. شاخص اول نشان‌دهنده شکست اطلاعاتی گسترده عربستان سعودی است که اقدام به کشتار انسان‌ها می‌کند، اما نمی‌داند چه‌کسی را کشته است(طبق گفته‌های عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله، الصماد پنجشنبه سی‌ام فروردین در حمله جنگنده‌های سعودی به الحدیده به شهادت رسیده و خبر شهادت وی شامگاه دوشنبه سوم اردیبهشت از سوی انصار الله اعلام شد، یعنی سعودی‌ها دقیقا نمی‌دانستند چه کسی را در حمله پنجشنبه به شهادت رسانده‌‌اند، چرا که اگر می‌دانستند از همان روز سر و صدای زیادی به پا کرده و از موفقیت بزرگ خود سخن می‌گفتند). نکته دوم اینکه اعلام این خبر دشمن را دچار نوعی تزلزل در نحوه تعامل با آن کرد، این تزلزل نشان می‌دهد که آنها آمادگی برخورد با این خبر را نداشتند. آنها حتی این خبر را به‌صورت مستقل انتشار نداده و آن را منتسب به عبدالملک الحوثی و شورای سیاسی انصارالله منتشر و تلاش کردند این موضوع را به مخاطب القا کنند که شهادت الصماد در نتیجه تسویه حساب‌های داخلی میان انصارالله بوده است، اما در ادامه رویکرد خبری خود را تغییر داده با پذیرش انجام این جنایت، تلاش کردند آن را به‌عنوان یک پیروزی و دستاورد نظامی مهم برای خود قلمداد کنند.

عوامل همبستگی بالای انصار‌الله

به‌گفته حمید رزق، همان‌گونه که سید عبدالملک در سخنرانی خود تأکید کرد سرنخ‌های کاملاً آمریکایی در جریان این عملیات دیده می‌شود و آمریکایی‌ها در جزئیات این حادثه و نحوه اجرای عملیات بیش از پیش حضور داشتند. این عملیات ترور کاملاً مشابه عملیات ترور سید عباس الموسوی دبیرکل سابق حزب‌الله لبنان است.

این فعال رسانه‌ای یمن کنترل روند حوادث در پی این جنایت و تعیین رئیس جدید برای شورای سیاسی و ساماندهی مسائل در پی شهادت صالح الصماد را دلیل محکمی بر حاکمیت کامل سیستم‌های امنیتی و حاکمیتی شورای سیاسی یمن در صنعا می‌داند و می‌گوید این قدرت به‌خودی خود قابل توجه است و نشان‌دهنده همبستگی و قدرت بالای جنبش انصارالله و متحدانش است.

پرچم مقاومت با شهادت یک فرد روی زمین نمی‌افتد

رزق در خصوص شایعات مطرح‌شده از سوی رسانه‌های متجاوز مبنی بر آغاز فروپاشی جنبش انصارالله بعد از ترور الصماد تأکید می‌کند این تصور، تصوری احمقانه و موهوم است. آنها می‌دانند که ملت یمن از همان روز آغاز تجاوز، شهدا و جانفشانی‌های زیادی را در سطوح مختلف داشته و رهبران بزرگ مانند مردم عادی در این تجاوز به شهادت رسیده‌اند. ایستادگی و پروژه آزادیبخشی که ملت یمن امروز زیر چتر آن مبارزه می‌کنند، هرگز با شهادت یک فرد از بین نمی‌رود.

وی ادامه داد: با وجود اینکه رئیس الصماد شخصیت استثنایی و بزرگی بود، اما پروژه آزادی و استقلال کشور که یمنی‌ها پرچم آن را برافراشته ‌کرده‌اند با شهادت یک فرد به زمین نمی‌افتد، بلکه به‌عکس خون شهید الصماد این پرچم را بالاتر می‌برد و انگیزه‌ها برای حضور در عرصه‌های مختلف و جبهه‌های متعدد برای مقابله با دشمن متجاوز و مستکبر را بالاتر خواهد برد.

غافلگیری‌های بزرگ نظامی در روزهای آینده

حمید رزق در ادامه این مصاحبه تأکید می‌کند: وزارت دفاع یمن اعلام کرده که مرحله پس از شهادت الصماد شاهد تغییر خواهد بود و دوران پس از این جنایت مانند قبل از آن نخواهد بود. سید عبدالملک (الحوثی) نیز اعلام کرد که این جنایت بی‌پاسخ نخواهد ماند. من اعتقاد دارم که غافلگیری‌های نظامی قابل توجهی طی روزهای آینده صورت خواهد گرفت که متفاوت از دوران گذشته خواهد بود، علاوه بر این‌که حضور مردمی کنار انصارالله نیز تقویت خواهد شد. من پیش‌بینی می‌کنم که روند رو به رشد قابل توجهی از نظر کمیت و کیفیت در نحوه مقابله با متجاوزان ایجاد شود.

چرا المشاط جانشین الصماد شد؟

مدیر بخش سیاسی شبکه یمنی المسیرة درباره دلیل انتخاب المشاط به‌عنوان رئیس جدید شورای سیاسی یمن می‌گوید انتخاب مهدی المشاط به‌عنوان رئیس جدید شورای سیاسی یمن بعد از مجموعه‌ای از نشست‌ها و اجماع اعضای شورای سیاسی در صنعا صورت گرفته است و المشاط شخصیت قوی و برجسته دارد. او چندان در رسانه‌های خبری مطرح نبوده، اما دوست و دشمن به‌ویژه در داخل یمن می‌دانند که وی فردی بی‌نظیر است، در عین حال حاکمیت امور در اختیار یک شخصیت واحد قرار ندارد و مسائل با نشست‌های شورای سیاسی و بررسی اتفاقات مختلف حل‌وفصل می‌شود. انتخاب رئیس جدید این شورا بخشی از عملکرد طبیعی آن بعد از شهادت رئیس الصماد است.

وی خاطرنشان کرد که همه یمنی‌ها می‌دانند که پذیرش این فرماندهی نیاز به جانفشانی و صداقت دارد و آن گونه که رسانه‌های متجاوز سعی دارند از سال‌ها پیش القا کنند، برای بازی با خون شهدا و مردم یمن نیست. رسانه‌های دشمن تلاش دارند میان انصارالله و ملت یمن فاصله بیندازند و این‌گونه القا کنند که انصارالله تنها به‌دنبال قدرت هستند، اما الصماد و انصارالله از گذشته در صف مقدم درگیری‌ها بودند و هرگز از آن فرار نکردند و استقلال و آزادی ملت یمن را حتی با هزینه خون خود به‌بازی نگرفتند.

عملیات ترور کاملاً آمریکایی بود

این فعال رسانه‌ای انصارالله در ادامه به سرنخ‌های حضور آمریکا در این عملیات اشاره و تأکید کرد این عملیات صد در صد آمریکایی بود. سید عبدالملک نیز به این موضوع اشاره کرد که آمریکا پشت‌پرده این جنایت قرار دارد. همچنین آمریکا اعلام کرده است که این کشور اهداف تجاوز را برای دولت‌های متجاوز مشخص می‌کند. هنگامی که محمد بن سلمان در واشنگتن بود و هنگامی که در کنگره آمریکا به سؤالات برخی فرماندهان نظامی آمریکا پاسخ می‌داد، این موضوع مطرح شد که آمریکا تلاش خواهد کرد اهداف مورد نظر متجاوزان سعودی را بهبود بخشد (و افرادی را که باید ترور شوند مشخص کند).

وی در پایان تأکید کرد که جنایت زشت اخیر دلیلی بر این نکته است که عربستان سعودی و امارات آلت دست تجاوزی هستند که کاملاً ریشه‌های آمریکایی دارد.

انتهای پیام/*

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۱۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان/وضعیت وخیمی در انتظار اوکراین است

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و چهارمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

لاوروف: آمریکا و شرکایش به سمت جنگ اتمی گام برمی‌دارند ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ - ۲۰:۳۸

وزیر امور خارجه روسیه حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه از اوکراین را اقدامی با خطرات جدی راهبردی و در مسیر پیشبرد یک رویارویی اتمی دانست.

به گزارش رویترز، سرگئی لاوروف با بیان اینکه آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در فکر تحمیل «شکستی راهبردی» به روسیه هستند، گفت: چنین تقابلی خطراتی دارد که می تواند منجر به افزایش سطح خطر جنگ اتمی شود.

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: «غربی‌ها به شیوه ای خطرناک در آستانه یک درگیری نظامی مستقیم بین قدرت‌های هسته‌ای هستند که مملو از پیامدهای فاجعه‌بار است.»

رویترز در این گزارش آورده است: آمریکا و متحدانش اعلام کرده اند که به اوکراین در برابر روسیه کمک می کنند و با هشدارهای مکرر در مورد خطر جنگ اتمی، مسکو را متهم می کنند که مسئول تشدید تنش ها در شرق و غرب است.

لاوروف در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به همین اتهام های غرب، خاطرنشان کرد: «نگرانی اصلی همین تروئیکای کشورهای هسته‌ای غربی است که از حامیان اصلی رژیم جنایتکار کی‌یف به عنوان آغازگر اصلی گام‌های تنش زا هستند.»

وی اضافه کرد: «ما شاهد خطرات جدی راهبردی در این زمینه هستیم که منجر به افزایش سطح خطر یک رویارویی هسته ای می شود.»

تلگراف: بسته حمایتی آمریکا برای اوکراین؛ نوشدارویی که کافی نیست ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ - ۲۰:۳۷

وزنامه «تلگراف» در گزارشی تصویب بودجه حمایتی آمریکا برای مقابله اوکراین با مسکو را بسیار "دیرهنگام" دانست و نوشت: کارشناسان هشدار می‌دهند که این بسته برای پیروزی اوکراین در جنگ کافی نیست.

به گزارش این نشریه انگلیسی، ‌اگرچه ممکن است بسته حمایتی آمریکا که به تازگی در کنگره این کشور تصویب شد به کاهش پیشروی‌های پیش‌بینی شده روسیه در تابستان کمک کند، اما برای پیروزی اوکراین در جنگ کافی نخواهد بود.

جان فورمن، وابسته نظامی سابق انگلیس در مسکو و کی یف، در این رابطه گفت: (بسته کمکی آمریکا) تنها می تواند تا پس از انتخابات آمریکا در نوامبر، برای اوکراین فرصت ایجاد کند. وی افزود: این بسته تا آن زمان، ‌به اوکراینی ها اجازه دفاع می دهد اما مشکل اصلی آن ها را برطرف نمی‌کند.

تلگراف با اشاره به این که این بسته، کمک های نظامی ایالات متحده به اوکراین را از ابتدای جنگ با روسیه در فوریه ۲۰۲۲ دو برابر می کند، نوشت: این پول تجهیزات نظامی اوکراین را دوباره پر می کند، اما فرماندهان اوکراینی باید به دنبال رفع اساسی‌ترین نیازهای خود باشند.

متیو ساویل، مدیر علوم نظامی انستیتوی خدمات متحد سلطنتی، گفت: انتظار می رود اولویت دولت اوکراین ‌تجهیز توپخانه‌ها و همچنین سامانه‌های دفاع هوایی و موشکی کشور باشد که با حملات هوایی اخیر روسیه، تخلیه شده اند.

مزدوران فرانسوی در خط مقدم جنگ علیه روسیه ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ - ۲۰:۳۶

یک شبکه تلویزیونی فرانسوی توانست با چند سرباز فرانسوی که به‌عنوان «داوطلب» در جنگ اوکراین علیه روسیه شرکت داشتند، ملاقات کند. از نگاه روسیه و ولادیمیر پوتین، این نیروها مزدور و هدف مشروع در نظر گرفته می‌شوند.

 ده‌ها فرانسوی در حال حاضر در کنار ارتش ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در این کشور هستند و علیه نیروهای روسی می‌جنگند. برخی از آنها ماه‌هاست در اوکراین حضور دارند. این سربازان داوطلب یگان بین‌المللی فرانسه توسط ولادیمیر پوتین مزدور به شمار می‌روند.

به نقل از ب.اف.ام.تی.وی، در حالی‌ که امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه احتمال اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین را مطرح کرد، این شبکه تلویزیونی به میدان رفت و توانست با چندین فرانسوی در نبرد خط مقدم دیدار کند.

«شارلی» یکی از این سربازان با کنایه به این شبکه گفت: «به جهنم سنگرها خوش آمدید! موقعیت من در نزدیکی یک جنگل است. فقط یک دشت وجود دارد که ما را از شهر کوچک روسیه جدا می‌کند. ما با آنجا ۴۰۰ متر فاصله داریم.»

این سرباز ۲۹ ساله فرانسوی که برای اوکراین می‌جنگد، خودش این طور اعتراف می‌کند: «سنگرهای اوکراینی بیش از حد ابتدایی هستند. این سنگرها خیلی سریع حفر شده‌اند... اینها فقط تنه درختان هستند که بریده‌ایم و روی سنگر قرار دادیم؛ یک ورقه پلاستیکی برای جلوگیری از نفوذ آب باران و یک لایه خاک.»

این مزدور فرانسوی می‌گوید: «اگر در جنگ بمیریم و موقعیت مکانی ما به دست روس‌ها بیفتد، ۳۰۰ متر پشت سرمان دیگران هستند، سپس ۳۰۰ متر پشت سر آنها هم نیروهای دیگری هستند... با همرزمانمان نباید تسلیم شویم.»

«ماکسیم» یکی دیگر از فرانسوی‌های حاضر از یگان بین‌المللی در خط مقدم جنگ اوکراین، اظهار کرد: «یک آمریکایی که با من بود، پا روی مین گذاشت و در حین انتقال جان خود را از دست داد.»

یک مقام ارشد روسیه در اواسط ماه مارس اعلام کرده بود ۱۴۷ فرانسوی از آغاز جنگ در جبهه اوکراین کشته شده‌اند. در شرایط کنونی وضعیت میدان نبرد به نفع کی‌یف پیش نمی‌رود.

پیشتر روزنامه «وال استریت ژورنال» با اشاره به کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین نوشت، بعید است که این کمک‌ها هم تغییر چشمگیری در سرنوشت کی‌یف ایجاد کنند.

روزنامه وال استریت ژورنال در این رابطه نوشت: «اوکراین با کمبود شدید نیروها در خط مقدم مواجه است و زلنسکی خود اذعان کرده که در ماه جاری میلادی، نیروهای روسی به ازای هر گلوله‌ای که سربازان اوکراینی شلیک می‌کنند، با ۱۰ گلوله توپ پاسخ می‌دهند.»

این روزنامه آمریکایی در ادامه با اشاره وضعیت وخیم میدان نبرد اوکراین و پیشروی نیروهای روسیه تاکید می‌کند: «کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین بعید است به طرز چشمگیری سرنوشت کی‌یف را تغییر دهد. این کمک‌ها نهایتا می‌توانند به اوکراین در راستای کاهش حملات روسیه کمک کنند و به طور بالقوه‌ای به کی‌یف اجازه می‌دهد تا نیروهای روسیه را تا زمانی که متحدان اروپایی در سال آینده کمک بیشتر ارائه دهند، عقب نگه دارد.»

این روزنامه در پایان با اشاره به کمبود نیروهای اوکراینی می‌نویسد: «افزایش کمک‌های نظامی نمی‌تواند به اوکراین در دیگر مشکلات مثل کمبود نیرو کمک کند.»

مزدوران فرانسوی در خط مقدم جنگ علیه روسیه ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ - ۲۰:۳۶

یک شبکه تلویزیونی فرانسوی توانست با چند سرباز فرانسوی که به‌عنوان «داوطلب» در جنگ اوکراین علیه روسیه شرکت داشتند، ملاقات کند. از نگاه روسیه و ولادیمیر پوتین، این نیروها مزدور و هدف مشروع در نظر گرفته می‌شوند.

 ده‌ها فرانسوی در حال حاضر در کنار ارتش ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در این کشور هستند و علیه نیروهای روسی می‌جنگند. برخی از آنها ماه‌هاست در اوکراین حضور دارند. این سربازان داوطلب یگان بین‌المللی فرانسه توسط ولادیمیر پوتین مزدور به شمار می‌روند.

به نقل از ب.اف.ام.تی.وی، در حالی‌ که امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه احتمال اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین را مطرح کرد، این شبکه تلویزیونی به میدان رفت و توانست با چندین فرانسوی در نبرد خط مقدم دیدار کند.

«شارلی» یکی از این سربازان با کنایه به این شبکه گفت: «به جهنم سنگرها خوش آمدید! موقعیت من در نزدیکی یک جنگل است. فقط یک دشت وجود دارد که ما را از شهر کوچک روسیه جدا می‌کند. ما با آنجا ۴۰۰ متر فاصله داریم.»

این سرباز ۲۹ ساله فرانسوی که برای اوکراین می‌جنگد، خودش این طور اعتراف می‌کند: «سنگرهای اوکراینی بیش از حد ابتدایی هستند. این سنگرها خیلی سریع حفر شده‌اند... اینها فقط تنه درختان هستند که بریده‌ایم و روی سنگر قرار دادیم؛ یک ورقه پلاستیکی برای جلوگیری از نفوذ آب باران و یک لایه خاک.»

این مزدور فرانسوی می‌گوید: «اگر در جنگ بمیریم و موقعیت مکانی ما به دست روس‌ها بیفتد، ۳۰۰ متر پشت سرمان دیگران هستند، سپس ۳۰۰ متر پشت سر آنها هم نیروهای دیگری هستند... با همرزمانمان نباید تسلیم شویم.»

«ماکسیم» یکی دیگر از فرانسوی‌های حاضر از یگان بین‌المللی در خط مقدم جنگ اوکراین، اظهار کرد: «یک آمریکایی که با من بود، پا روی مین گذاشت و در حین انتقال جان خود را از دست داد.»

یک مقام ارشد روسیه در اواسط ماه مارس اعلام کرده بود ۱۴۷ فرانسوی از آغاز جنگ در جبهه اوکراین کشته شده‌اند. در شرایط کنونی وضعیت میدان نبرد به نفع کی‌یف پیش نمی‌رود.

پیشتر روزنامه «وال استریت ژورنال» با اشاره به کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین نوشت، بعید است که این کمک‌ها هم تغییر چشمگیری در سرنوشت کی‌یف ایجاد کنند.

روزنامه وال استریت ژورنال در این رابطه نوشت: «اوکراین با کمبود شدید نیروها در خط مقدم مواجه است و زلنسکی خود اذعان کرده که در ماه جاری میلادی، نیروهای روسی به ازای هر گلوله‌ای که سربازان اوکراینی شلیک می‌کنند، با ۱۰ گلوله توپ پاسخ می‌دهند.»

این روزنامه آمریکایی در ادامه با اشاره وضعیت وخیم میدان نبرد اوکراین و پیشروی نیروهای روسیه تاکید می‌کند: «کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین بعید است به طرز چشمگیری سرنوشت کی‌یف را تغییر دهد. این کمک‌ها نهایتا می‌توانند به اوکراین در راستای کاهش حملات روسیه کمک کنند و به طور بالقوه‌ای به کی‌یف اجازه می‌دهد تا نیروهای روسیه را تا زمانی که متحدان اروپایی در سال آینده کمک بیشتر ارائه دهند، عقب نگه دارد.»

این روزنامه در پایان با اشاره به کمبود نیروهای اوکراینی می‌نویسد: «افزایش کمک‌های نظامی نمی‌تواند به اوکراین در دیگر مشکلات مثل کمبود نیرو کمک کند.»

وضعیت وخیمی در انتظار اوکراین است ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ - ۲۰:۳۵

رئیس اطلاعات نظامی ارتش اوکراین امروز دوشنبه گفت این کشور احتمالا از ماه مه با «وضعیت دشواری» مواجه خواهد شد زیرا روسیه «عملیات جامعی» را علیه کی‌یف استفاده می‌کند.

 اوکراین در میدان نبرد شدیدا با کمبود نیرو و تجهیزات مواجه شده است و این مسئله را خود مقامات این کشور و هم‌چنین مقامات برجسته غربی اذعان می‌کنند. روز شنبه بسته کمکی آمریکا به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار با موافقت مجلس نمایندگان برای اوکراین به تصویب رسید؛ بسته‌ای که پیش از آن توسط مجلس سنا مطرح شده بود و ماه‌ها به دلیل مخالفت‌ جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان در وضعیت بن‌بست به سر می‌برد.

«کریل بودانف» رئیس اطلاعات نظامی ارتش اوکراین طی مصاحبه‌ای با تلویزیون بی‌بی‌سی عنوان کرد: «اوکراین از اواسط ماه مه و ژوئن به بعد وارد دوره سختی می‌شود و با مشکلاتی مواجه خواهد شد زیرا روسیه به دنبال پیشرفت‌هایی در خط مقدم و ایجاد اختلاف در جامعه اوکراین است؛ اما با این حال وضعیت فاجعه‌بار نیست.»

وی افزود: «اوکراین چندین دوره دشوار را پشت سر گذاشته است و از این دوره هم عبور خواهیم کرد. اوکراین نمی‌بازد و نابود نخواهد شد.»

بودانف ادعا کرد که روسیه با استفاده از «ترویج اطلاعات غلط» سعی می‌کند «فضا را در اوکراین متشنج کند.»

رئیس اطلاعات نظامی ارتش اوکراین مواردی را نظیر تلاش روسیه برای تصرف کی‌یف «بی‌اساس» خواند و تاکید کرد که «مطلقا هیچ تهدیدی» مبنی بر تصرف پایتخت اوکراین توسط روسیه وجود ندارد.

هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان

رئیس‌جمهور لهستان مدعی شد اگر روسیه بتواند اوکراین را در میدان نبرد شکست دهد، «احتمال زیادی» وجود دارد که روسیه علیه سایر کشورهای اروپایی «احتمالا حتی متحدان ناتو» حرکت کند.

 اظهارات «آندژی دودا» رئیس‌جمهور لهستان یک روز پس از تصویب بسته کمک خارجی ۹۵ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا که شامل ۶۰ میلیارد دلار کمک جدید به اوکراین است، مطرح شد.

پیش‌بینی می‌شود لایحه مرتبط با این بسته کمکی سه‌شنبه به تصویب مجلس سنا برسد و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفته است که به سرعت برای انتقال سلاح و مهمات به کی‌یف اقدام خواهد کرد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هشدار می‌دهد که کشورش بدون کمک ممکن است در جنگ شکست بخورد.

آندژی دودا در برنامه «ساندی مورنینگ فیوچرز» کانال فاکس‌نیوز گفت: «این امپریالیسم سیری‌ناپذیر روسیه است. اطمینان از اینکه اوکراینی‌ها می‌توانند از خود دفاع کنند، حتمی و ضروری است.»

ناتو در حال حاضر هزینه‌های نظامی را برای اعضای خود، ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی تعیین کرده است، اما آندژی دودا گفت که مجموع آن باید به ۳ درصد افزایش یابد. او اذعان کرد که تسلیح مجدد نظامی در سراسر اروپا، خاطرات جنگ سرد را برای برخی از مردم تداعی می‌کند.

رئیس‌جمهور لهستان مدعی شد: «راه دیگری وجود ندارد. هزینه‌های دفاعی باید در حال حاضر افزایش یابد. درست همانطور که در دوران جنگ سرد بود، این راهی برای حفظ صلح در اروپا و راهی برای متوقف کردن امپریالیسم روسیه است.»

دودا گفت لهستان بیش از ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور نظامی می‌کند و بیشتر آن صرف خرید تسلیحات ساخت آمریکا مانند سامانه موشکی پاتریوت می‌شود. خلبانان نیروی هوایی لهستان در ایالات متحده هستند و در حال یادگیری نحوه پرواز با جت‌های جنگنده اف-۳۵ لایتنینگ ۲ (F-۳۵ Lightning II) هستند که به تازگی خریداری کرده‌اند. او گفت: «ما واقعا از آن خوشحالیم.»

رئیس‌جمهور لهستان همچنین در مصاحبه دیگری گفت اگر ناتو تصمیم بگیرد جناح شرقی خود را تقویت کند، لهستان «آماده» میزبانی سلاح‌های هسته‌ای در خاک خود است.

او افزود: «اگر متحدان ما تصمیم به استقرار تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از اشتراک هسته‌ای در خاک ما بگیرند تا امنیت جناح شرقی ناتو را تقویت کنند، ما برای آن آماده هستیم. اشتراک‌گذاری هسته‌ای موضوع گفت‌وگوهای لهستان و ایالات متحده برای مدتی بوده است. من قبلا چندین بار در این مورد صحبت کرده‌ام.»

استولتنبرگ: ناتو در اوکراین نیروی نظامی مستقر نخواهد کرد

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در اظهاراتی با بیان اینکه پیمان آتلانتیک شمالی هیچ برنامه‌ای برای دخالت مستقیم نیروهای رزمی خود در اوکراین ندارد، تصریح کرد: ناتو در اوکراین نیروی نظامی مستقر نخواهد کرد.

به گزارش تارنمای خبری ام اس ان بی سی، دبیرکل ناتو با رد استقرار نیروهای رزمی ناتو در اوکراین، اظهار کرد: با این حال، اعضای این پیمان دفاعی پرسنل نظامی خود را در سفارتخانه‌هایشان در کی‌یف برای ارائه مشاوره به مقام‌های اوکراینی مستقر کرده‌اند.

دبیرکل ناتو در ادامه با اشاره به تصویب بسته کمک نظامی بیش از ۶۰ میلیارد دلاری برای کی‌یف از سوی کنگره آمریکا، تاکید کرد: این بسته کمک نظامی پس از ماه‌ها کشمکش بالاخره به تصویب رسید و اگرچه ارسال آن به اوکراین هنوز خیلی دیر نشده اما همین تاخیر چند ماهه عواقب منفی واقعی در میدان جنگ برای این کشور به دنبال داشته است.

استولتنبرگ همچنین با بیان اینکه نیروهای اوکراینی از چهار ماه پیش تاکنون با کمبود مهمات مواجه بوده‌اند، گفت: این در حالی است که نیروهای روسی مهمات بسیار بیشتری در اختیار داشتند و اوکراینی‌ها مجبور بودند مهمات خود را جیره‌بندی کنند اما با این حال هنوز خیلی دیر نشده است.

زلنسکی، کمک جدید آمریکا را «فرصتی برای پیروزی» می‌داند

به دنبال تایید کمک‌های ایالات متحده به کی‌یف در مجلس نمایندگان آمریکا، زلنسکی مدعی شد این کمک‌های آمریکا به اوکراین فرصتی برای پیروزی می‌دهد. این در حالیست که شرایط میدانی، خلاف آن را نشان می‌دهد.

 «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه خود با شبکه خبری «ان.بی.سی» همچنین گفت: «فکر می‌کنم که این حمایت باعث تقویت واقعی نیروهای مسلح اوکراین می‌شود و فرصتی برای پیروزی به ما می‌دهد. توپخانه دوربرد و دفاعی هوای کشور اولویت اصلی دفاع اوکراین در برابر روسیه است.»

وی ادامه داد: «ما به تسلیحات دور برد نیاز داریم تا نیروهایمان را در خطوط مقدم از دست ندهیم. ما به این دلیل که نمی‌توانیم به دوردست‌ها شلیک کنیم، تلفات داریم. تسلیحات ما دوربرد نیستند، برای همین به چنین تسلیحات و دفاع هوایی نیاز داریم. این برای ما حیاتی است. اینها جزئی از اولویت‌های ما هستند.»

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین ادامه داد:‌ «این کمک مالی اوکراین را تقویت می‌کند و به کرملین سیگنال قوی می‌فرستد مبنی بر اینکه ما افغانستان دوم نیستیم. آمریکا در اوکراین می‌ماند، از مردم اوکراین و دموکراسی در جهان دفاع می‌کند. این نشان‌دهنده رهبری و قدرت در آمریکاست. ما می‌خواهیم در سریع‌ترین زمان ممکن همه چیز را به دست آوریم تا بتوانیم در اسرع وقت کمک ملموسی برای سربازان در خط مقدم دریافت کنیم، نه تا شش ماه دیگر.»

زلنسکی با اشاره به گفته‌های اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا مبنی بر اینکه می‌تواند سریعا به جنگ اوکراین پایان دهد، گفت: «وقتی ترامپ به اینجا بیاید و فرمول صلح خود را به من بگوید، آنگاه می‌توانم پاسخی ارائه کنم. داشتن اوکراینی مستقل و دموکراتیک به نفع جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های آمریکاست.»

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین توضیح داد که گزارش شده روسیه از اول ژوئن ۲۰۲۴ به دنبال بسیج ۳۰۰ هزار سرباز است و «به همین دلیل است که کی‌یف خود را برای حمله‌ای بزرگ در ماه‌های آتی آماده می‌کند اما تا وقتی که ما تسلیحات بیشتری دریافت نکنیم، سربازان اوکراینی همچنان آسیب‌پذیر هستند.»

در میانه گزارش‌هایی از افت روحیه اوکراینی‌ها، زلنسکی ادامه داد: «کمک جدید آمریکا باعث انگیزه بیشتر در میان اوکراینی‌ها می‌شود. روحیه می‌تواند کاهش یابد، به ویژه زمانی که سربازان به خط مقدم بروند و ببینند که هیچ گلوله و تجهیزاتی نیست. ما افراد زیادی را داریم که آماده دفاع از کشور هستند. این جنگ به خاطر همه ماست. اینجا سرزمین ماست، ما جای دیگری برای رفتن نداریم و شهروندان اوکراین این را درک می‌کنند.»

رئیس‌جمهور اوکراین در پاسخ به اینکه آیا کمک آمریکا باعث پیروزی در این جنگ می‌شود یا آن را طولانی‌تر می‌کند، گفت: «این بستگی دارد که ما چه زمانی سلاح دریافت کنیم. همانطور که مطرح شد، اگر ما این تسلیحات را در نیمه سال دریافت کنیم، مجبوریم برای یک نیم سال روند خودمان را متوقف کنیم و این یعنی از دست دادن چندین منطقه، نیرو و تجهیزات. اکنون ما فرصت باثبات‌سازی اوضاع و رسیدن به ابتکارعمل را داریم و برای همین هم به سیستم‌های تسلیحاتی نیازمندیم. با توجه به اینکه یک زمان‌بندی مشخص درباره جنگ به آمریکا دادیم، به این بستگی دارد که چقدر زود کمک‌ها را به ما بدهند. این به فاکتورهای زیادی بستگی دارد.»

زلنسکی همچنین ابراز تردید کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه با سازش موافقت کند و مدعی شد: «شما نمی‌توانید هرگز به پوتین اعتماد کنید. استراتژی پایان جنگ نباید بر اساس آنچه که پوتین می‌گوید، استوار باشد یا افرادی که حرف‌های او را تکرار می‌کنند، بلکه باید بر روی یک پایه و اصول ویژه و ملموس در اوکراین باشد که مستقل و دموکراتیک است.»

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین با انتقاد از شکایت‌ها بابت اینکه آمریکا پول خیلی زیادی در این جنگ هزینه کرده و به این کارش ادامه می‌دهد، گفت: «آمریکایی‌ها همیشه به دنبال حفاظت از آزادی و دموکراسی در سراسر اروپا هستند.»

لفاظی‌های زلنسکی در شرایطی مطرح می‌شود که وضعیت میدان نبرد به نفع کی‌یف پیش نمی‌رود. پیشتر روزنامه «وال استریت ژورنال» با اشاره به کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین نوشت، بعید است که این کمک‌ها تغییر چشمگیری در سرنوشت کی‌یف ایجاد کند.

روزنامه وال استریت ژورنال در این رابطه می‌نویسد: «اوکراین با کمبود شدید نیروها در خط مقدم مواجه است و زلنسکی خود اذعان کرده که در ماه جاری میلادی، نیروهای روسی به ازای هر گلوله‌ای که سربازان اوکراینی شلیک می‌کنند، با ۱۰ گلوله توپ پاسخ می‌دهند.»

این روزنامه آمریکایی در ادامه با اشاره وضعیت وخیم میدان نبرد اوکراین و پیشروی نیروهای روسیه تاکید می‌کند: «کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین بعید است به طرز چشمگیری سرنوشت کی‌یف را تغییر دهد. این کمک‌ها نهایتا می‌توانند به اوکراین در راستای کاهش حملات روسیه کمک کنند و به طور بالقوه‌ای به کی‌یف اجازه می‌دهد تا نیروهای روسیه را تا زمانی که متحدان اروپایی در سال آینده کمک بیشتر ارائه دهند، عقب نگه دارد.»

این روزنامه در پایان با اشاره به کمبود نیروهای اوکراینی می‌نویسد: «افزایش کمک‌های نظامی نمی‌تواند به اوکراین در دیگر مشکلات مثل کمبود نیرو کمک کند.»

 

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • رسانه‌های عبری: زمان استعفای مقامات نظامی اسراییل نزدیک شده است
  • «عملیات وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه
  • به زودی شاهد موج استعفای مقامات سیاسی و نظامی اسراییل خواهیم بود
  • فرجام گروه فرقان؛ پشیمانی و خسران!
  • فرجام گروه فرقان با پشیمانی و خسران
  • هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان/وضعیت وخیمی در انتظار اوکراین است
  • هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان
  • بیانیه دفتر سیاسی انصارالله یمن درباره غزه
  • درباره اولین شهید ترور جمهوری اسلامی ایران