Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق گفت: این سرداب در حاشیه روستای قطرم و در فاصله 46کیلومتری مرکز شهرستان بافق واقع شده و قدمت آن طبق شواهد باستان شناسی و نظر کارشناسان باستان شناسی استان 200سال تخمین زده می شود.

رنجبر افزود: سرداب یا زرداو مکانی بوده که در گذشته مرده ها معمولا به دلیل سردی هوا، یخ زدگی خاک و وصیت مرده به علت شرایط اقتصادی در آن دفن می شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه نمی توان نظر قاطعی در رابطه با گور دسته جمعی در این مکان عنوان کرد بیان داشت: این سرداب قدیمی بوده و مرده ها با فاصله کم در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و به خاطر اینکه مسیر رودخانه در این محل قرار گرفته این استخوان ها پیدا شده است.

کارشناس باستان شناسی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در بازدید از این سرداب گفت: در این مکان اجزای اسکلت چند شخص با 4جمجمه قابل مشاهده است و وجود خاک در جمجمه نشان دفن اجساد هست و شیوه تدفین گذاری مردگان این منطقه با رفتارهای دوره زرتشت منافات دارد.

ابراهیم کاظم نژند افزود: بخش دیگری از تدفین این مکان با توجه به کفن آن، مربوط به دوران معاصر می باشد و این رفتار با طرز تدفین زرتشتیان تفاوت دارد.

وی به سازه خشتی اشاره کرد و بیان داشت: در این سازه ها گچ موجود است که نشان از قدمت دیرینه ندارد.

کارشناس,باستان شناسی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه این شواهد تاریخی می باشد برای حفظ سنت و فرهنگ برای آیندگان حفظ و ساماندهی می شود.

 گفتنی است: روستای قطرم بافق، پنج هزار سال قدمت دارد و تخمین زده شده که این روستا به دوره قبل از تمدن کاریزی می رسد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۲۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • نجات ۱۸ نفر گرفتار در سیل روستای شادکام بافق (فیلم)
  • نجات ۱۸ نفر گرفتار در سیل روستای شادکام بافق | ویدئو
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • نجات ۱۸ نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد
  • نجات ۱۸ نفر از سیل در روستای شادکام بافق
  • بارش بی سابقه باران در روستای قطرم بافق
  • بارش بی سابقه در روستای قطرم بافق
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی