Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@16:54:11 GMT

سند ٢٠٣٠، توان جولان دادن در نظام آموزشی ما را نداشت

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۳۴۱۹۹

سند ٢٠٣٠، توان جولان دادن در نظام آموزشی ما را نداشت

به گزارش پارس نیوز، 

در نامه مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان به وزیر آموزش و پرورش امده است: اگر این وزارتخانه به موقع اقدام به طراحی زیر نظام های مربوطه و اجرای سند تحول آموزش و پرورش کرده بود، امروز دیگر سند غرب‌زده ای همچون ٢٠٣٠، توان جولان دادن در نظام آموزشی ما را نداشت.

سجاد صدیقی مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان و رئیس شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش آورده است: احتراما، ضمن عرض خدا قوت به جنابعالی، آرزوی توفیق را در کسوت خطیری که هم اکنون بر قامت شما و دیگر خدمتگزاران نظام اسلامی استوار است، خواستاریم؛ اکنون که سالیانی از ترسیم اهداف آموزش و پرورش در نظام اسلامی ایران می گذرد ، پرسش هایی بنیادین و در عین حال تامل برانگیز بر بافت جامعه علمی و فرهنگی مطرح است که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش چیست و هم اکنون در کدامین فراز مفاد خود سیر می کند؟

این سند که در سال ١٣٩٠ به تصویب رسید و همگان منتظر بودند با اجرا شدن آن شاهد تحول شگرف و مثبتی در نظام آموزشی معیوب کشور باشیم، متاسفانه تاکنون بعد از گذشت ٦ سال و ورود به هفتمین سال تصویب این سند، گویی وزارت خانه نتوانسته مفاد سند تحول را پیاده و اجرایی کند که اگر کاملاً پیاده و مستقر می شد، این امکان وجود داشت که بسیاری از مشکلات و تنگناهای آموزش و پرورش برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نامه سوالاتی طرح شده است: اما چرا این سند به مرحله اجرا نمی رسد؟ آیا مشکل در مجریان است؟

آیا سند ناکارآمد و فاقد ویژگی های لازم برای اجراست؟ آیا مسئولان وزارت خانه تمایلی برای اجرای این سند ندارند؟ آیا ادعای سند برای تحول بنیادین مطابق واقع است؟ چرا با گذشت این همه سال، تهیه و تصویب زیرنظام ها به صورت کامل انجام نشده است و چرا در برخی از زیر نظام های نگارش شده این سند، تعارض جدی با آن و همچنین دیگر اسناد بالادستی مشاهده می شود؟ و هزاران پرسش دیگری که در امتداد عدم اجرای سند مطرح می شود و نیازمند پاسخ است.

در این نامه آمده است: سندی که باید طی ٦ سال گذشته اجرا می شد و گام مؤثری در مسیر تحول مثبت نظام آموزشی می بود، نه تنها وارد مرحله اجرا و پیاده سازی نشده که مسئولان دم از ضرورت تهیه نقشه ی راه برای اجرایی شدن آن می زنند که این خود خبر از چندین سال تعویق دیگر دارد. همانطور که مقام معظم رهبری در سال گذشته فرمودند : «... تا کی باید نشست تا این نظام‌نامه‌هایی که گفته می شود در ذیل سند تحول باید تحقق پیدا کند، تنظیم بشود؟ این کار باید زود انجام بگیرد. معلوم می شود شور و شوق لازم نیست، انگیزه‌ی لازم نیست. بنده جدا از وزیر محترم و مسئولین محترم می خواهم که مسئله‌ی تحول را جدی بگیرند. آموزش‌وپرورش ما نیازمند تحول است. این سند تحول نشان‌دهنده‌ این است که ما نیاز داریم به تحول. تحول هم صرف عوض کردن ظواهر کار نیست، یعنی یک کار عمقی باید انجام بگیرد.»

و از طرفی جنابعالی، اجرای سند تحول بنیادین را محتاج به برنامه‌ریزی نرم افزاری و تمهید مقدمات سخت افزاری دانستید.

در ادامه به طرح سوالات دیگری پرداخته شده و آمده است: اما سوال این است که این مقدمات چه زمانی آماده می شود؟ آیا منتظر فرمایشات مجدد حضرت آقا در سال جدید هستید؟ امام امت باید چند سال متوالی دیگر در این خصوص دستور دهند؟ و این در حالیست که علاوه بر مسئله ی حیاتی سند تحول، مسائلی چون مسئله سمپاد، مسئله تحقیر اجتماعی معلمان، مسئله رتبه بندی، مسئله مدارس غیرانتفاعی، موضوع راهبردی دانشگاه فرهنگیان و ... نیز به قدری پر اهمیت جلوه میکنند که گاهی قدر پرسش هایشان، از ماهیت مسائل سند نیز پیشی می گیرد!

جناب آقای وزیر! جامعه معلمین و دانش آموزان و در واقع به طور کلی مردم، خواستار پاسخ مناسبی هستند که به طور روشن بیان کند تاکنون برای اجرای این سند چه اقداماتی انجام شده و چرا با عبور از دوره 5 ساله اول سند و لزوم بازنگری برای مشخص شدن نواقص احتمالی آن، هنوز سند نتوانسته است به صورت کامل و حتی نسبی اجرا شود و نظام معیوب آموزشی به رشد و نموی در خور ملت ایران برسد. که اگر وزارتخانه به موقع اقدام به طراحی زیر نظام های مربوطه و اجرای سند تحول کرده بود، امروز دیگر سند غرب زده ای همچون ٢٠٣٠، توان جولان دادن در نظام آموزشی ما را نداشت، اما متأسفانه حضور افرادی در وزارتخانه که اعتقادی به این سند ندارند و جزء دست اندرکاران سند ۲۰۳۰ بوده اند، نشان از ناهموار بودن این مسیر و حضور انسان های غافل دارد.

لذا در پایان، بدین وسیله از جنابعالی به عنوان وزیر آموزش و پرورش دعوت به عمل آورده تا با حضور در یکی از پردیس های دانشگاه فرهنگیان، قدم بر ضیافت مطالبات دانشجومعلمان آینده ساز کشور گذاشته و به صورت مستقیم مسائل ذکر شده را تبیین نموده و پاسخگوی دغدغه مندی های قشر فرهیخته دانشجو معلمان باشید.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش وزارتخانه آموزش و پرورش نظام اسلامی اسلامی ایران علمی و فرهنگی مشکلات مقام معظم رهبری جامعه دانش آموزان رشد ملت ایران دانشجو آموزش و پرورش پارس نظام آموزشی پارس نیوز سند 2030

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۴۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع تر اجرایی شود

دومین جلسه ستاد هماهنگی و پشتیبانی اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عصر امروز - دوشنبه - به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش ایسنا،‌ محمد مخبر در این جلسه با گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم اظهار کرد: همه ما مدیون تلاشها و زحمات معلمان هستیم و تمامی پیشرفتها و دستاوردهای کشور آثار خدمات و زحمات معلمین است.

مخبر با تأکید بر اینکه باید از انگیزه های مادی، معنوی و شغلی معلمان مراقبت شود، خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم در برنامه های آموزش و پرورش موفق باشیم ابتدا باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم؛ چرا که این عزیزان در حقیقت مجری تصمیمات و برنامه ها برای آموزش و پرورش دانش آموزان هستند.

وی همچنین بر ضرورت بکارگیری روش‌های نوین آموزشی و تربیتی تأکید کرد و گفت: لازم است از روش های جدید و به‌روز در حوزه آموزش برای تحقق اهداف آموزش و پرورش استفاده کنیم.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به گزارشهای ارائه شده در جلسه در خصوص بازماندگان از تحصیل گفت: جذب بازماندگان از تحصیل نیازمند مشارکت و حضور فعالانه مردم و خیرین کشور است و با اتکا به این ظرفیت بزرگ می توانیم گام های مؤثری در جهت جذب بازماندگان از تحصیل برداریم.

معاون اول رییس جمهور آموزش و پرورش را موتور پیشران کشور توصیف کرد و با تأکید بر اینکه دستیابی به پیشرفت و توسعه بدون توجه به آموزش و پرورش تصوری خام و نادرست است، از وزیر آموزش و پرورش خواست گزارشی جامع و دقیق از آمار بازماندگان از تحصیل تدوین شود و آیین نامه های مرتبط با انسداد بی سوادی هرچه سریع تر نهایی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وارد مرحله اجرا شود.

وی افزود: به هر میزان که در بخش آموزش و پرورش هزینه کنیم در حقیقت نوعی سرمایه گذاری است که بهره وری بسیار بالایی دارد؛ چرا که هیچ سرمایه گذاری تا این حد توجیه اقتصادی ندارد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به اقدامات و برنامه های وزارت آموزش و پرورش در جهت مهارت آموزی، کارهای انجام شده را مثبت ارزیابی کرد و گفت: توجه به اوقات فراغت دانش آموزان موضوعی بسیار پراهمیت بشمار می‌رود و مهارت آموزی یکی از بهترین ابزارها برای پرکردن اوقات فراغت و رشد دانش آموزان است.

در این جلسه که وزیر آموزش و پرورش، وزیر دادگستری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رییس سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشتند، گزارشی از ۶ پروژه ملی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارائه شد و اقدامات صورت گرفته در راستای مهارت آموزی و انسداد مبادی بی سوادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست همچنین راهکارهای جذب بازماندگان از تحصیل، شناسایی دلایل دوری از مدرسه، جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و انسداد مبادی بی سوادی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد وزارت آموزش و پرورش به همراه دستگاه های مرتبط برنامه ای جامع برای جذب بازماندگان از تحصیل و انسداد مبادی بی سوادی تدوین و در جلسه آتی ارائه کند.

همچنین در این جلسه مقرر شد آیین نامه های مرتبط با سند تحول بنیادین آموزش هر چه سریع تر تدوین شود به نحوی که وظایف دستگاه ها، برنامه مشارکت مردم و خیرین و سایر جزئیات مربوطه در آن لحاظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • مخبر: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سریع‌تر اجرایی شود
  • مخبر: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع تر اجرایی شود
  • سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع‌تر اجرایی شود
  • صحرایی: روزانه ۸ مدرسه در کشور ساخته می‌شود
  • ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • وزیر آموزش و پرورش : ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ امسال ۷۲ هزار معلم جذب می شوند
  • استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال