Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@08:23:39 GMT

بيماري سندرم گيلن باره

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۳۶۳۹۹

بيماري سندرم گيلن باره

خبرگزاري آريا -

سندرم گيلن باره اختلال نادري است که در نتيجه حمله سيستم ايمني بدن به اعصاب محيطي ايجاد مي شود به دنبال اين حمله احساس ضعف در ماهيچه ها ، بي حسي ، گزگز و گاهي اوقات فلجي ديده مي شود.
علل و عوامل :
علت اين بيماري هنوز به روشني مشخص نيست ولي معمولاً بعد از يک عفونت ويروسي مانند سرماخوردگي يا آنفولانزا اتفاق مي افتد همچنين بعد از عفونت با يک باکتري به نام کامپيلکوباکتر هم ممکن است بيماري بروز نمايد عفونت با کامپيلوباکتر ممکن است بعد از خوردن آب آلوده يا غذاي نپخته ( مخصوصاً مرغ و ماهي و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. ) رخ دهد .
در بعضي موارد ممکن است علايم گيلن باره بعد از اعمال جراحي اتفاق بيفتد گاهي هم هيچ گونه عامل شناخته شده اي وجود ندارد اما در همه موارد ذکر شده به طور حتم اختلال درعملکرد سيستم ايمني وجود دارد .
علايم و نشانه ها :
نشانه هاي گلين باره معمولاً با بي حسي و ضعف در پاها شروع مي شود (ممکن است شما احساس گزگز شدن داشته باشيد) نشانه ها اغلب در عرض مدت کمي حدود چند روز يا چند هفته به قسمت هاي بالايي بدن کشيده مي شود ؛ بازوها و اندام فوقاني ضعيف و بي حس مي شوند . گاهي اوقات ضعف آن قدر شديد است که شما اصلاً قادر به راه رفتن نيستيد و همچنين ممکن است به فلجي کامل منجر شود .
تشخيص :
آزمايش دقيق و قطعي براي تشخيص گيلن باره وجود ندارد اما تشخيص براساس علايم از جمله ضعف ماهيچه ها و ناتواني در راه رفتن ، آزمايشات و تاريخچه ي بيماري شما صورت مي گيرد . پزشک يا پرستار از شما درباره علايم و نشانه ها مي پرسد و شما را معاينه مي کند .
آزمايشاتي که براي شما انجام مي شود شامل :
1- نوار عصب و عضله
2- گرفتن آب کمر از کانال نخاعي
درمان :
گلين باره درمان قطعي ندارد اما راههايي وجود دارد که علائم را بهبود مي بخشد :
الف ) IvIg :(ايمنوگلوبولين درماني ) اين دارو از جنس پروتئين است و سيستم ايمني را دربرابر حملات آنتي بادي هاي مهاجم محافظت مي کند .
ب) پلاسما فرزيس : دستگاهي به بدن شما وصل مي شود که خون به درون آن کشيده مي شود و آنتي بادي ها ي حمله کننده به اعصاب بدينوسيله از خون جدا مي شوند . اين آنتي بادي ها، پروتئين هايي هستند که در خون وجود دارند و باعث حمله به سيستم ايمني بدن مي شوند.
براي اين که تحت نظر باشيد و امکان درمان علايم بيماري وجود داشته باشد ، احتمالاً در بيمارستان بستري مي شويد .
در موارد پيشرفته بيماري ممکن است شما قادر به خوردن از راه دهان نباشيد ، که براي شما لوله ي بيني - معدي مي گذارند و از طريق لوله به شما غذا داده مي شود . رژيم غذايي شما بايد پرکالري و پر پروتئين باشد تا قدرت عضلاتي شما حفظ و بازسازي شود . ممکن است غذا با حجم کم و در دفعات زياد براي شما تجويز شود .
در زمان بستري بودن در بيمارستان اگرضعف عضلات تنفسي موجب تهويه نامناسب و اختلال تنفس در شما شود ممکن است به دستگاه تنفس مصنوعي نياز پيدا کنيد.
تا زماني که در بيمارستان بستري هستيد پزشک و پرستار به منظور جلوگيري از عوارض ناشي از بي حرکتي اقداماتي را براي شما انجام مي دهند . ممکن است براي کمک به حفظ قدرت و انعطاف پذيري عضلاتتان فيزيوتراپي شويد .
علاوه برموارد فوق از داروهاي زير برحسب نياز وبه منظور تسکين علايم استفاده مي شود:
1- کورتون که التهاب و تورم اعصاب را کاهش مي دهد.
2- سرکوب کننده ايمني مانند آزارام يا سايتوکسان که در مرحله حاد بيماري تجويز مي شود .
3- مسکن ها و ضد درد ها مانند آسپيرين
4- ساير داروها مانند کاربامازپين
پيش اگهي :
اين بيماري سه مرحله حاد ، نقاهت و بهبودي دارد . معمولاً افراد مبتلا به گيلن باره بهبود مي يابند اما ممکن است زمان زيادي طول بکشد .در اکثر افراد ضعف در طي 3-2 هفته بدتر شده و سپس شروع به بهتر شدن مي کند و بعد از مدتي به طور کامل از بين مي رود اگرچه بهبودي کامل ممکن است تا 2 سال طول بکشد . بعضي از افراد تا ماهها ضعف دارند و در موارد کمي اين ضعف تا سال ها باقي مي ماند ، بعضي ديگر هم هرگز قدرت عضلاتشان بر نمي گردد . گاهي اوقات اين سندرم بعد از اولين حمله دوباره عود مي کند
نحوه مراقبت از خود :
از مصرف سيگار و الکل خودداري کنيد .
با دقت توصيه هاي پزشک و پرستارتان را دنبال کنيد .
داروي خود را درست و سر وقت مصرف کنيد .
اگر فيزيوتراپي مي شويد به دقت ورزش هاي فيزيوتراپي را انجام دهيد تا عضلاتتان دوباره انعطاف پذير و قدرتمند شود .
مشاوره با يک روانشناس به سازگار شدن شما با شرايط بيماري و کيفيت زندگي مطلوب کمک مي کند .
منبع:namazi.sums.ac.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۶۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند

 

به گزارش تابناک ، اخبار خودکشی پزشکان این روزها بیش از هر زمان دیگری رسانه‌ای می‌شود. فاصله زمانی بین این خودکشی‌ها از ابتدای امسال تاکنون به ۱۰ روز رسیده و اگر این روند ادامه پیدا کند، تا پایان سال آمار تکان‌دهنده‌ای به جا خواهد ماند.

تجارت نیوز نوشت:تنها ۴۷ روز از آغاز سال گذشته و طبق آمارهای رسمی پنج پزشک خودکشی کرده‌اند. سوال اساسی اینجاست که عوامل پیدایش چنین اتفاقات تلخی آن هم در حوزه‌ای که با جان انسان‌ها سروکار دارد چطور باید بررسی شود.

بی‌توجهی وزارت بهداشت و درمان به این اخبار و واکنش نشان ندادن وزیر بهداشت و دیگر مسئولان این حوزه چه پیغامی به همراه دارد؟ چرا نباید این مساله به صورت اورژانسی بررسی شود؟ چرا در تمام این مدت هیچ‌کدام از مسئولان حوزه بهداشت و درمان هیچ واکنشی به انتشار این اخبار نشان نداده‌اند؟

نکته مهم دیگر رخ دادن این اتفاق در بین پزشکانی است که عموماً مشغول گذران طرح خود در مناطق دورافتاده هستند. از طرف دیگر مسائل مالی به خدمت گرفتن این پزشکان با مبالغ ناچیز در بیمارستان‌های دولتی و فشار کاری که به دلیل حضور نداشتن پزشکان متخصص به این قشر وارد می‌شود همه و همه دست به دست هم می‌دهند تا این پزشکان جوان را به جای اینکه در مسیر ترقی و پیشرفت قرار دهند به مرگ خودخواسته تشویق کنند.

سکوت وزارت بهداشت مایه‌ شرمساری است
سیدحسن هاشمی، وزیر پیشین بهداشت و درمان، سکوت وزارت بهداشت دراین‌باره را مایه شرمساری خواند و در گفت‌وگویی اعلام کرد: «وظیفه وزیر بهداشت و سایر همکاران اوست که این مسائل را با کمک جامعه‌شناسان، روانشناسان و دیگر صاحب‌نظران بررسی کنند و هرچه سریع‌تر راهکاری برای جلوگیری از این اتفاق شوک‌آور پیدا کنند.»

خودکشی هر انسانی مایه تاسف است
در این شرایط حتی نمایندگان مجلس هم از اظهارنظر مستقیم دراین‌باره اجتناب می‌کنند. همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه این دست مشکلات در بین قشرهای مختلف وجود دارد و خودکشی هر انسانی مایه تاسف و تاثر است.»

او در پاسخ به این سوال که چرا مجلس دراین‌باره توضیحی از وزیر بهداشت و درمان نمی‌خواهد می‌گوید: «مجلس در حال رصد کردن این موضوعات است. متاسفانه هر اظهارنظری که شتابزده باشد موجب بروز حاشیه می‌شود و به همین خاطر شخصاً نمی‌توانم دراین‌باره نظری بدهم.»

سامه‌یح ادامه می‌دهد: «مسائلی از این دست باید ریشه‌یابی و بررسی شوند. متاسفانه آمار این اتفاقات رو به افزایش است و باید برای رفع آن چاره‌ای اندیشیده شود. مساله اینجاست که سیاست‌های کلی باید به سمتی برود که از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کند.»

این نماینده مجلس درباره این موضوع که چرا وزیر بهداشت در سخنرانی‌های خود هیچ اشاره‌ای به مشکلات و کمبودهای این حوزه نمی‌کند توضیح می‌دهد: «متاسفانه این مساله در بین اکثر وزرا باب شده و همه بیشتر از آنکه به قبول مشکلات موجود و رفع آن بپردازند در حال ارائه دستاوردهایی هستند که شاید خیلی هم درست و دقیق نباشند.»

هیچ آمار رسمی‌ای درباره خودکشی پزشکان وجود ندارد
محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار، به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه هیچ آمار رسمی‌ای در مورد خودکشی پزشکان منتشر نمی‌شود. این اتفاق در سال‌های گذشته هم رخ می‌داده اما حالا به مدد فضای مجازی خبرها خیلی زود دست به دست می‌شوند؛ اما مساله اینجاست که بعضی از این اتفاقات اصلاً در فضای مجازی هم منتشر نمی‌شوند و به همین دلیل نمی‌توانیم با اطمینان خاطر درباره آمارهای موجود اظهارنظر کنیم.»

او اضافه می‌کند: «بی‌توجهی وزارت بهداشت به وضعیت پزشکان جوان و رزیدنت‌ها به یک رویه تبدیل شده و در این بین اعتراض این قشر هم کاری از پیش نبرده و حالا دیگر برخی از این افراد با اینکه سال‌ها تلاش و تحصیل کرده‌اند به نقطه‌ای می رسند که مرگ را بر ادامه زندگی ترجیح می‌دهند.»

مشکلات معیشتی و بی‌حرمتی، عامل اصلی خودکشی پزشکان است
شریفی‌مقدم ادامه می‌دهد: «دو عامل مهم در بروز چنین اتفاقات تلخی دخیل است: یکی مشکلات و مسائل معیشتی و دیگری بی‌حرمتی به این پزشکان از سوی رؤسای بیمارستان‌ها، همراه بیماران و... فشار کاری به اندازه‌ای زیاد هست که این افراد را از پا دربیاورد اما وقتی عوامل بیرونی هم به فرد فشار می‌آورند چنین اقدامات شوک‌آوری نیز رخ می‌دهد.»

عوامل بروز خودکشی در پزشکان از زبان خودشان
طی روزهای گذشته بسیاری از پزشکان نیز دراین‌باره دست‌به‌قلم شدند و مساله حذف دوره طرح پزشکان و پیراپزشکان، اصلاح نظام آموزش پزشکی و به‌کارگیری ارزان پزشکان در دوران دانشجویی، رزیدنتی و دوره طرح به علت تعهداتی که از آنان هنگام قبولی گرفته می‌شود، مطرح شد، مساله‌ای که تقریباً برای همه دانش‌آموختگان دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله پرستاران و پیراپزشکان هم مطرح است.

دوری از خانواده، جدایی زوجین برای متاهل‌ها، در این دوران سخت و پراسترس،‌ مشکلات مالی، نداشتن حق کار در جای دیگر و برخوردهای نه‌چندان محترمانه کادر آموزشی و درمانی در برخی بیمارستان‌ها و... نشان‌دهنده ابعاد گسترده این مساله است که کار را به افسردگی و خودکشی جوانان نخبه کشور رسانده است.

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند