Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@13:14:38 GMT

چرا مبتلا به آلرژی شدم؟

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۳۶۷۳۱

چرا مبتلا به آلرژی شدم؟

امروزه بحث اپی ژنتیک هم مطرح است. عوامل محیطی مثل آلاینده‌ها و امواج ماکروویو هم دخیل است.

جام جم: آلرژی چرا و چگونه بروز می‌کند؟ آلرژی تنفسی یک التهاب دائم و مزمن شده راه‌های هوایی کوچک و بزرگ است که باعث تنگی راه‌های هوایی می‌شود و سپس بیمار دچار مشکلات تنفسی می‌شود. بخصوص کودکان موقع فعالیت فیزیکی دچارتنگی نفس می‌شوند و در بزرگسالان هم افت اکسیژن، ریسک ابتلا به سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در نتیجه این اختلال از‌کارافتادگی و عدم حضور در کلاس درس، اختلال خواب و استرس دائمی برای این گونه بیماران به وقوع می‌پیوندد. علت هم ژنتیک است که در بعضی خانواده‌ها اگزما و آلرژی غذایی وجود دارد.

آلرژن‌ها چه موادی هستند؟

دو گروه آلرژن داریم؛ عوامل داخلی که مزمن هستند و عوامل خارجی که آلاینده‌هایند. انواع ذرات معلق در هوا مثل فلزات سنگین، گاز‌های شیمیایی، گاز‌های منوکسید کربن، دی اکسید کربن و ... است. همچنین گروه گل و گیاه را آلرژن تلقی می‌کنیم.

همچنین ما آلرژی به گل و گیاه فصلی و غیرفصلی داریم. قارچ‌های میکروسکوپی در مناطق مرطوب مثل شمال و حوزه خلیج فارس افزایش پیدا می‌کند. شایع‌ترین عوامل حساسیت‌زای داخل منزل، مایت‌ها هستند؛ که اندازه آن سه دهم میلی‌متر است. داخل لحاف، تشک و بالش نفوذ می‌کند و در افراد مستعد حساسیت تنفسی ایجاد می‌کند.

چرا کسانی که عمل جراحی بینی می‌کنند مکرر دچار آلرژی بینی می‌شوند؟

افرادی که آلرژی بینی دارند، دائم در مخاط بینی‌شان تورم و التهاب است. اگر تحت عمل جراحی غیرضروری قرار گیرند، باتوجه به التهاب مزمن داخل بینی که وجود دارد و با دستکاری‌های انجام شده، تورم بیشتر شده و باعث تنگی بافت می‌شود. در این محل بافت فیبروز هم هست و در نتیجه تنگی بیشتر باعث ناراحتی فرد می‌شود. عمل جراحی باعث از بین رفتن دریچه بینی و در نتیجه ناراحتی تنفسی بیشتر می‌شود؛ بنابراین در افراد آلرژیک دستکاری نباید انجام بشود مگر پزشک تشخیص دهد اجبار وجود دارد.

علائم آلرژِی بینی چیست؟

عطسه، خارش بینی، آبریزش بینی و گرفتگی بینی است. اما این چهار علامت به تنهایی کافی نیست، چون در بعضی موارد مثل سینوزیت مزمن گرفتگی بینی و آبریزش بینی را داریم. البته ما برای تشخیص شرح حال، معاینه و تست آلرژی می‌گیریم.

آلرژی تنفسی یکی از طیف‌هایش، آسم است. آسم دارای محرک‌های مختلف است. از ذرات موجود در فضای معلق گرفته تا دود سیگار و استرس. استرس باعث اسپاسم راه‌های هوایی می‌شود. اسپاسم از حلق آغاز می‌شود. خس خس و تنگی نفس ایجاد می‌شود. هوای سرد زمستانی و ورزش در هوای سرد باعث اسپاسم راه هوایی می‌شود و تنگی را تشدید می‌کند. در خانواده‌هایی که فرزند مبتلا به آسم دارند و یکی از والدین یا هر دو سیگاری هستند، دود سیگارمحرک قوی برای راه هوایی است و سیگارکشیدن در بیرون منزل هم فایده‌ای ندارد، چون تمام ترشحات بدن و بخارات تنفسی فرد هم نیکوتین دارد و باعث تحریک تنفسی در کودک می‌شود.

آیا آلرژی تنفسی با دارو‌های تزریقی به طورکامل بهبود می‌یابد؟

بله، روش‌های نوینی است که ایمونوتراپی یا ایمنی درمانی یا حساسیت‌زدایی می‌گویند. این روش فقط برای آسم آلرژیک قابل انجام است. برای حساسیت‌زدایی افراد باید انتخاب شوند و در همه انجام نمی‌شود. معمولا بعد از یک سال فرد نیازش به دارو از بین می‌رود.

آیا آلرژی غذایی تبدیل به آلرژی تنفسی می‌شود؟

ممکن است آلرژی غذایی شروع شود و بعد به سمت آلرژی تنفسی برود. اگر آلرژی غذایی در دو سال اول بعد از تولد کنترل شود تا حدودی از آلرژی تنفسی جلوگیری می‌کنیم. آسم درمان قطعی ندارد و فقط با دارو کنترل می‌شود. داروی استنشاقی فرد مبتلا به آسم راقطع نکنید. طب مکمل، سنتی و سوزنی درمان قطعی برای آلرژی تنفسی نیست. همچنین کسی که آلرژی غذایی دارد و مجبور است ماده غذایی را حذف کند باید زیرنظر متخصص یک ماده غذایی دیگر را جایگزین کند. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Mhv

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۶۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • هوای سلماس برای گروه‌های حساس ناسالم اعلام شد
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد