Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@01:18:17 GMT

المالکی: عربستان توانایی اعزام نیرو به سوریه ندارد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۳۷۲۸۴

معاون رئیس جمهوری عراق تلاش واشنگتن برای اعزام نظامیان سعودی به جای نیروهای آمریکایی در سوریه را بی ثمر خواند و گفت: عربستان چگونه می خواهد نیرو اعزام کند در حالی که در بحران یمن غرق شده است.

به گزارش ایرنا، نوری المالکی سه شنبه شب در گفت و گو با تلویزیون المیادین خطاب به سعودی ها و قطری ها گفت که اعزام تروریست ها به سوریه با مقاومت رزمندگان روبه رو خواهد شد و این در حالی است که بحران سوریه راه حل سیاسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نخست وزیر پیشین عراق به آغاز بحران سوریه و حمایت برخی کشورهای غربی و عربی از گروه های تروریستی اشاره کرد و افزود: موضع من در قبال بحران سوریه خشم بسیاری از کشورهای عربی را برانگیخت. اما به این کشورها که روی سرنگونی دولت دمشق حساب کرده بودند گفتم که سقوط دولت سوریه باعث جنگ در منطقه می شود و من چنین اجازه ای را نمی دهم.
وی یادآورشد: به آنها اعلام کردم که ما آماده اعزام ارتش عراق به سوریه برای جلوگیری از سقوط دمشق به دست تروریست ها هستیم.
المالکی ادامه داد: به واشنگتن گفتم که سوریه لیبی نیست زیرا آنجا یک کشور محوری به شمار می رود و سلاح بحران سوریه را برطرف نخواهد کرد.
معاون رئیس جمهوری عراق همچنین گفت: اگر آمریکا می خواهد از بحران سوریه خارج شود، عاقلانه نیست که عربستان را جایگزین خود کند.
وی توضیح داد: عربستان چگونه نیرو به سوریه اعزام کند در حالی که خود در بحران یمن غرق شده است. ضمن این که ریاض به چه حقی یمن را مورد تجاوز نظامی قرار داده و غیر نظامیان را بمباران می کند.
المالکی درباره روابط بغداد با ریاض نیز افزود: عربستان نگاه خود را در قبال عراق تغییر نداده و در سرنگونی دولت سوریه و لبنان شکست خورده است.
معاون رئیس جمهوری عراق تاثیر عربستان بر انتخابات کشورش از طریق کمک مالی و تبلیغاتی به برخی جریان ها را بسیار زیاد دانست و گفت: ریاض توهم این را دارد که از طریق گشایش کنسولگری در نجف و بصره و درخواست دیدار با مسئولان و شیوخ عراقی می تواند در عراق نفوذ کند.
المالکی یادآورشد که بغداد از اقدام عربستان در پایان دادن به رفتارهای فرقه ای و حمایت این کشور از سازمان های تروریستی استقبال می کند.
وی تاکید کرد: بغداد خواهان روابط مثبب با ایران است همان گونه که خواهان روابط مثبت با عربستان و ترکیه بر اساس مناقع مشترک است.
نخست وزیر پیشین عراق همچنین گفت: ابطال همه پرسی اقلیم کردستان عراق، کردها را به عنوان بخشی از عراق به ملت این کشور بازگرداند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: نوری المالکی عربستان سوریه اعزام نیرو اقدامات تروریستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۷۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد

هند طی ماه میلادی گذشته، نفت بیشتری از روسیه و نفت کمتری از عراق و عربستان سعودی وارد کرد.

به گزارش ایسنا، پالایشگاه‌های هندی از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ که باعث شد غرب، مسکو را هدف تحریم‌های گسترده‌ای قرار دهد، مشتری نفت روسیه شده اند. آمارهای مقدماتی نشان داد روسیه در آوریل، بزرگترین صادرکننده نفت به هند ماند و پس از آن، کشورهای عراق و عربستان سعودی در رتبه دوم و سوم ایستادند.

هند که سومین واردکننده و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است، خرید نفت را در آوریل نسبت به ماههای قبل، ۱۳ تا ۱۷ درصد افزایش داد. واردات نفت هند از عراق، به میزان ۲۰ تا ۲۳ درصد کاهش یافت.

طبق آمار شرکت مالی LSEG، انتظار می‌رود واردات نفت از روسیه به هند در ماه مه، به ۱.۱ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۱.۷۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.

تحلیل رویترز با استفاده از آمار رصد نفتکش، نشان داد در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ که در ۳۱ مارس به پایان رسید، سهم نفت خاورمیانه از کل واردات نفت به هند به ۴۶ درصد رسید که پایین‌ترین رکورد از سال ۲۰۰۲-۲۰۰۱ است و در مقایسه با ۵۵ درصد سهم نفت خاورمیانه در سال مالی قبلی، کمتر است. علت اصلی این کاهش، افزایش خرید نفت از روسیه بوده است که به تنهایی، در حدود ۳۵ درصد از کل واردات نفت به هند در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳، سهم داشت.

بر اساس گزارش رویترز، نفت روسیه به دلیل این که با تخفیف عرضه می‌شود، ارزان‌تر از گریدهای نفتی مشابه در آسیاست اما گفته می‌شود پالایشگاه‌های هندی حاضر نیستند نفت روسیه را که با نفتکش‌های شرکت سوفکامفلوت حمل شده است، دریافت کنند زیرا نگران نقض تحریم‌های آمریکا علیه روسیه هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • کامرون ایده اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
  • کامرون ایده ماکرون در مورد اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
  • پیکر جانباز و مدافع حرم سوریه و عراق در گرگان تشییع شد
  • تشییع پیکر جانباز و مدافع حرم سوریه و عراق امروز در گرگان
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • ماکرون دوباره از احتمال اعزام نیرو به اوکراین خبر داد!
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد