Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@15:24:33 GMT

بیش از 32 میلیون لیتر نفت گاز به اقلیم کردستان صادر شد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۳۸۲۶۱

بیش از 32 میلیون لیتر نفت گاز به اقلیم کردستان صادر شد

سنندج - ایرنا - مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان گفت: سال گذشته و با هدف کمک به معیشت مرزنشینان، 32 میلیون و 300 هزار لیتر نفت گاز به اقلیم کردستان عراق صادر شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، فریدون یاسمی در دیدار با استاندار کردستان اظهار کرد: بیش از 413 میلیارد و 797 میلیون ریال از این محل به حساب خزانه واریز و 55 میلیارد و 327 میلیون ریال سود حاصل از فروش این فرآورده نیز بین 18 هزار و 300 خانوار روستایی مناطق مرزی استان توزیع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به تفاوت زیاد قیمت سوخت در 2 سوی مرز و عرضه خارج از شبکه و قاچاق نفت گاز و سوء استفاده برخی افراد، افزود: با توجه به کیفیت مطلوب نفتگاز صادراتی، قاچاق و عرضه غیر قانونی آن نیز در بازارچه های مرزی استان به حداقل رسیده است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان یادآور شد: شرایط خاص جغرافیایی، وجود زیرساخت های کشاورزی و صنایع در استان، می طلبد تامین و توزیع به موقع فرآورده های نفتی با هدف ارائه خدمات مطلوب به مشتریان با جدیت خاصی صورت گیرد.
یاسمی از تامین و تحویل بیش از 109 میلیون لیتر نفتگاز به بخش کشاورزی استان در سال 96 نیز خبر داد و گفت: از این میزان 94 میلیون لیتر برای مصرف ادوات کشاورزی بود ضمن اینکه هیچ گونه مشکلی در بحث سوخت رسانی به کشاورزان نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه مصرف نفت سفید استان در سال 96 نسبت به مدت مشابه در سال 95 کاهش 19 درصدی داشته است، اضافه کرد: در این مدت میزان مصرف نفت سفید 92 میلیون لیتر بود.
به گفته وی، اجرای طرح بازنگری توزیع کالابرگ نفت سفید، ثبت نام خانوارها در سایت تجارت آسان، منطقه ای کردن سهمیه نفت سفید و گازرسانی به روستاهای استان از دلایل کاهش این مصرف است.
وی گفت: سال گذشته، 315 میلیون لیتر نفتگاز در استان مصرف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل تر از آن، 11 درصد افزایش داشته است.
یاسمی یادآور شد: در این مدت، 457 میلیون لیتر بنزین موتور مصرف شد که این مقدار نسبت به مدت مشابه در سال 95، 11 درصد افزایش را نشان می دهد.
در استان کردستان 66 جایگاه عرضه فرآورده های نفتی و 52 باب جایگاه CNG در بخش عرضه سوخت مورد نیاز به مردم خدمات رسانی می کنند.
7355/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد فرآورده نفتي نفتگاز صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۸۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود

ایتنا - دانشمندان در مورد آب پدیده‌ای را کشف کرده‌اند که درک ما را از شیوه کار جهان را از اساس تغییر می‌دهد و ممکن است به ابداع فناوری‌های جدید منجر شود.
تیمی از موسسه فناوری ماساچوست (ام‌آی‌تی) فرایندی به نام «اثر فوتومولکولی» را کشف کرده‌اند که برای نخستین بار نشان می‌دهد آب می‌تواند بدون هیچ منبع گرمایی و تنها با استفاده از نور، تبخیر شود.

این پژوهش ممکن است یک معمای ۸۰ ساله را هم که می‌گوید چرا ابرها نور خورشید را طوری جذب می‌کنند که به نظر می‌رسد قوانین فیزیک را نقض می‌کنند، حل کند. دانشمندان و اقلیم‌شناسان دهه‌‌ها درباره اینکه چرا نحوه جذب ابرها از آنچه نظریه نشان می‌دهد بیشتر است، سردرگم بوده‌اند.

ژولن روآن، استاد مهندسی مکانیک در دانشگاه پوردو که خود در این پژوهش مشارکت نداشت، گفت: «کشف تبخیر ناشی از نور به جای گرما از برهمکنش میان نور و آب دانش تحول‌آفرین جدیدی ارائه می‌کند.»

«این می‌تواند به ما کمک کند تا از شیوه برهم‌کنش نور خورشید با ابر، مه، اقیانوس‌ها و سایر آب‌های طبیعی به منظور اثرگذاری بر آب‌وهوا و اقلیم درک جدیدی به دست آوریم... این تحقیق از جمله موارد نادر اکتشاف‌های واقعا انقلابی محسوب می‌شود که جامعه علمی بلافاصله به طور گسترده آن را نپذیرفت اما این تا وقتی که تایید شود، زمان می‌برد؛ گاهی اوقات زمانی طولانی.»

این کشف می‌تواند همه‌چیز را از محاسبات تغییرات اقلیمی گرفته تا پیش‌بینی‌های آب‌و‌هوایی تحت تاثیر قرار دهد و در عین حال برای مواردی نظیر انرژی و تولید آب پاک کاربردهای عملی جدیدی را بگشاید.

به گفته پژوهشگران، کاربردهای اولیه احتمالا در سیستم‌های نمک‌زدایی خورشیدی انجام خواهد شد و برای تولید آب شیرین، روشی کارآمدتر نسبت به روش‌های کنونی را ممکن می‌کند. 

گنگ چن، استاد ام‌آی‌تی که در این تحقیق شرکت داشت، گفت: «من فکر می‌کنم این کاربردهای زیادی دارد.»

«ما در حال بررسی همه این جنبه‌‌های مختلفیم و البته بر علوم پایه نیز تاثیر می‌گذارد؛ مانند تاثیر ابرها بر اقلیم، زیرا ابرها غیرقطعی‌ترین جنبه مدل‌های اقلیمی محسوب می‌شوند.»

این یافته‌ها در مجله علمی مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا، پی‌ان‌ای‌اس، (Proceedings of the National Academy of Sciences ,PNAS) در مقاله‌ای با عنوان «اثر فوتومولکولی: برهم‌کنش نور مرئی با تداخل هوا‌ــ‌‌آب» منتشر شد.

این مقاله توضیح می‌دهد که دانشمندان چگونه مجموعه‌ای از ۱۴ آزمایش بسیار دقیق را انجام دادند تا ثابت کنند فوتون‌های طیف نور مرئی می‌توانند خوشه‌های آبی را که در معرض هوا قرار گرفته‌اند، «شکاف» دهند.

این تحقیق همچنین نشان داد که اثر فوتومولکولی محدود به آزمایشگاه نیست و در طبیعت رایج است.

شانون یی، دانشیار مهندسی مکانیک در جورجیا تک، که در این پژوهش مشارکت نداشت، گفت: «مشاهدات موجود در این مقاله حاکی از سازوکار فیزیکی جدیدی است که تفکر ما را در مورد علم سرعت واکنش‌های شیمیایی (یا اصطلاحا سینتیک) تبخیر از اساس تغییر می‌دهد.»

«چه کسی فکرش را می‌کرد که ما هنوز در حال یادگیری موضوعی پیش‌‌پا‌افتاده‌ در حد تبخیر آبیم؟»

دیگر خبرها

  • بارش شدید باران و به راه افتادن سیل در سلیمانیه عراق+فیلم
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • دلیل بارش‌های ناگهانی و سیل آسا در ایران چیست؟
  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • افزایش یک‌هزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت در سال جاری
  • طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد/ انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود
  • مشهد با کسری ۴۶ درصدی تامین آب مواجه است