Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -

محمدجواد ظریف در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس به پیامدهای خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران پرداخت و افزود: این کار بر مذاکرات واشنگتن با پیونگ یانگ تاثیر می گذارد و ثابت می کند آمریکا به تعهدات خود پایبند نیست.

وی تاکید کرد: در صورتی که رئیس جمهوری آمریکا از برجام خارج شود، ایران دیگر به هیچ یک از تعهدات بین المللی خود تحت این توافق مقید نبوده و غنی سازی را بسیار فراتر از محدودیت هایی که در این توافق مشخص شده، از سر خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ظریف گفت: اگر آمریکا بخواهد از توافق هسته ای خارج شود، پیامد بدیهی آن به احتمال زیاد اقدام متقابل و خروج ایران خواهد بود. چرا که دیگر توافقی وجود ندارد که ایران در آن بماند.

وزیر خارجه کشورمان با اشاره به دیدار پیش روی دونالد ترامپ با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و با بیان اینکه اعتبار آمریکا در تزلزل است، گفت: ایران از کاهش تنش در شبه جزیره کره استقبال می کند. اما رئیس جمهوری آمریکا به جهان نشان می دهد که این کشور مذاکره کننده قابل اعتمادی نیست.

وی افزود: آن ها (آمریکا) حاضرند هر آنچه را که داده اند، پس بگیرند و بعد درباره وعده هایی که در توافق داده اند، دبه کنند. این کار آمریکا را به طرفی غیرقابل اتکا در توافق های بین المللی بدل می کند.

ظریف که برای شرکت در اجلاس صلح پایدار در سازمان ملل متحد به نیویورک رفته است، در حالی با آسوشیتدپرس گفت و گو می کرد که همزمان امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه برای گفت و گو با ترامپ پیرامون برجام در کاخ سفید به سر می برد.

با وجود آن که فرانسه در راس سه قدرت اروپایی برای جلب رضایت واشنگتن و آنچه اصلاح برجام می خوانند تلاش می کند، کمتر کسی به حصول توافقی در این باره میان آمریکا و اروپا تا پیش از ضرب الاجل ترامپ در 12 ماه مه (22 اردیبهشت) امیدوار است.

قرار است ترامپ در 22 اردیبهشت درباره تعلیق تحریم های هسته ای ایران تصمیم گیری کند. تصمیمی که سرنوشت برجام و خروج یا ماندن آمریکا در این توافق را تعیین می کند.

ظریف درباره وضعیت پس از خروج آمریکا از برجام گفت: این وضعیت از چشم انداز کسانی که از آغاز سر و صدای فراوانی درباره برنامه هسته ای ایران به پا کردند، کاملا متفاوت خواهد بود.

وی افزود که خروج از پیمان منع گسترش هسته ای (ان پی تی) یکی از گزینه های تهران در صورت خروج واشنگتن از برجام است که البته دولت حامی چنین گزینه ای نیست اما برخی از نیروها در ایران خواهان آن هستند.

ظریف همچنین درباره مسائل یمن گفت که ایران خواستار خودداری همه طرف های درگیر در بحران این کشور از حمله به مناطق غیرنظامی است.

وی درباره نمایشی که نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل از پاره های موشک های شلیک شده از سوی نیروهای یمنی به عربستان برای اثبات ایرانی بودن آن ها به اجرا درآورد، گفت: من نمی گویم که هیلی دروغ می گوید، اما کسانی شواهد و مدارک را برای او جعل می کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان پیرامون حضور مستشاری ایران در سوریه به آسوشیتدپرس گفت: تا زمانی که هدفمان ایجاب می کند و تا زمانی که دولت سوریه درخواست دارد، ما آنجا خواهیم بود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۹۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان اظهار داشت برای دولت جو بایدن درباره چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه وجود داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت برای دولت بایدن درباره مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه، عدم اصرار بر مشروط بودن توافق و تاکید به عقب نشینی و مبارزه با تروریسم، خروج از توافق و سرانجام پذیرش مشروط توافقنامه دوحه، وجود داشت.

وی افزود رئیس جمهور بایدن گزینه خروج مشروط نیروها از افغانستان را انتخاب نکرد در حالی که گزینه پذیرش مشروط توافق دوحه را توصیه کرده بودم.

خلیلزاد ادامه داد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هم نظر من را توصیه کرده بود اما افراد دیگری در دولت واشنگتن با این استدلال که طالبان حملات‌ خود را علیه نظامیان آمریکایی از سر می‌گیرند از پذیرش توصیه ما خودداری کردند.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان خاطرنشان کرد نخستین گام‌ها به سوی گفتگو درباره توافق با طالبان در دولت اوباما برداشته شده بود.

خلیلزاد: آمریکا امید به پیروزی برابر طالبان را از دست داده بودموافقت «بلینکن» با ارائه اسناد بررسی خروج نظامی آمریکا از افغانستان به کنگره خلیلزاد: خروج نظامیان آمریکایی دلیل تشدید جنگ در افغانستان نیست

خلیلزاد اظهار داشت کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا روند کامل عقب‌نشینی نظامی در سال 2021 را هدایت می‌کردند و در ماه آگست که خروج مرگبار اتفاق افتاد، تصمیم مهم درباره تعامل با طالبان از سوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن گرفته می‌شد.

وی خاطرنشان کرد دولت اشرف غنی با اصل آزادی زندانیان مخالف نبود بلکه با تعداد زیاد آن مخالف بود.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان با اشاره به تاثیر خروج نظامی آمریکا تصریح کرد این روند تاثیر روانی داشت و بر موازنه قدرت برای دولت اشرف غنی تاثیر منفی گذاشت.

خلیلزاد درباره برنامه‌ریزی احتمالی وزارت خارجه آمریکا در افغانستان هم گفت که این وزارتخانه فاقد هرگونه برنامه‌ریزی بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران