Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@21:14:23 GMT

ثابت کنید حواستان به مردم هست!

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۴۰۵۷۲

ثابت کنید حواستان به مردم هست!

در ماه های گذشته شاهد یک اتفاق خیلی خوب در کشورمان بودیم. هنرمندان و ورزشکاران کشورمان برخلاف تصور خیلی ها که تنها سلبریتی هستند و در زندگی های مجلل شان هیچ دغدغه اجتماعی و حتی سیاسی ندارند نقش های محوری ای این بار نه روی پرده سینما و صفحه تلویزیون بلکه در دنیای واقعی بازی کردند.

سلبریتی های کشورمان در حرکتی زیبا این بار با استفاده از رشد تکنولوژی و در صفحات مجازی خود که دنبال کنندگان  زیادی دارند به جای اینکه صرفا استفاده های تبلیغاتی برای درآمدهای میلیونی کنند این فضای پرطرفدار را به دغدغه های اجتماعی مردمشان اختصاص دادند و به اقشاری پرداختند از جنس مستضعف ، نیازمند و گروه هایی که در جامعه آسیب پذیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته سلبریتی ها تنها به پیام های مجازی بسنده نکردند و پا به عرصه کمک رسانی گذاشتند با جان و دل به مناطق آسیب زده در زلزله رفتند تا جایی که برخی ها آستین بالا زدند و دوشادوش مردم و امدادگران شب و روز تلاش کردند؛ هنرمندان و ورزشکاران در کمک های انساندوستانه به آسیب دیدگان زلزله نمره قبولی گرفتند و این حمایت های اجتماعی در حادثه نفتکش سانچی نیز متبلور شدند و سلبریتی ها هنوز داغدار قربانیان این دو حادثه بزرگ بودند که هواپیمای آسمان سقوط کرد و باز آنها را در صف نخست داغداران این حادثه تاسف بار دیدیم.

در اعتراضات منطقی مردم کشورمان نیز شاهد همراهی سلبریتی ها بودیم آنها خود را از مردم جدا نکردند و حتی خواستند با اعتباری که دارند  صدای مردم باشند و مشکلات را به گوش مسئولان برسانند.

این اتفاق جدید خیلی خوب و ارزشمند است ،می توانیم آن را پیک غرور بدانیم ،حتی می توان گفت برای مردمان کشورمان در فضای بین المللی نیز مایه فخر فروشی است.

ولی در کنار همه این اتفاقات خوب شاهد شکل گیری و پررنگی یک اتفاق بد نیز هستیم و درواقع از زاویه دیگر می توان پی برد با رشد اعتبار سلبریتی ها در دغدغه های اجتماعی و سیاسی بین مردم ،بی اعتباری ،ضعف و بی رنگی بخش های مسئول نزد مردم موج می زند و این همان بخش حساسی است که مسئولان باید خیلی دقیق به آن توجه کنند چرا که اگر غافل شوند در ایران شاهد هرج و مرجی خواهیم بود که به صلاح هیچ کسی نیست.

اینکه مردم برای کمک رسانی به آسیب دیدگان زلزله، پول های خود را به جای واریز به حساب ارگان های مرتبط به حساب سلبریتی ها می پردازند بوی بی اعتمادی می دهد و اگر مردم در مشکلات اجتماعی می خواهند سلبریتی ها همراهی شان کنند از آنجا نشات می گیرد که باورهایشان شکسته است.

همین روند باعث شده است فضایی در جامعه شکل بگیرد که حتی در برخی اتفاقاتی مانند اعدام یک دزد یا قاتل که باعث خدشه به روح پاک جامعه شده است تاثر عظیم اجتماعی در شکل های مختلف نمود پیدا کند تا جایی که سلبریتی ها نیز در صفحات مجازی از این مجازات ها ابراز ناراحتی کنند  این درحالی است که مجری قانون یک پسر سربه راه را تنبیه نکرده و فارغ از خوب بودن یا بد بودن اعدام یک مجرم در همه کشورهای دنیا باید مجازات شود.

اینجا باید گفت که مسئولان عزیز ، اگر جامعه شما با یک مجرم که بخشی از سرمایه و امنیت را به خطر انداخته است همدل می شوند و می خواهند این دزد یا قاتل اعدام نشودناشی از آن است که این فکر در ذهنشان است که  دزدان بزرگتری را به مجازات نمی رسانید، درواقع مورچه را در برابر کروکودیل های اختلاس گر مجازات کرده اید و عجیب است مجرمان ناشناس را زودتر دستگیر می کنید و مجرمان سرشناس  گاهی هم می شنویم که نشد دستگیر شود!

به نظرم وقت آن رسیده است تا فکری جدی و به موقع برای  امید و اعتماد  کمرنگ  شده  که نشات گرفته از برنامه ریزی رقبای سیاسی یا هر چه نامش را می گذارید شکل گرفته است بکنید چرا که مردم ایران بدترین سرنوشت ها را تحمل می کنند و در سخت ترین شرایط کنار دولتمردان بوده اند اما باورهایشان که خدشه دار شود به نقطه پایانی امید رسیده و تلخ ترین اتفاق در عرصه هدایت یک جامعه شکل می گیرد .باور کنید هیچ مبحثی مهم تر از این مبحث در حال حاضر وجود ندارد که حواستان به امید و باور مردم باشد  ، ثابت کنید حواستان به این مردم هست.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اجتماعی و سیاسی رشد سرمایه مردم ایران برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۰۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها

به گزارش «تابناک»، رضا صائمی در عصر ایران نوشت: طی چند روز گذشته که خبر بیماری ترانه علیدوستی  در شبکه‌های اجتماعی به اصطلاح ترند و وایرال شده شاهد انتشار انواع و اَشکال عکس‌هایی بوده‌ایم که از طریق فوت‌و‌فن فتوشاپ یا تمهیدات هوش مصنوعی، او را بر تخت بیمارستان نشان می‌دهد که هر بار یکی از بازیگران یا چهره های سرشناس در کنارش ایستاده است.

     یکی از مهم‌ترین عکس‌هایی که دست‌مایۀ این جعل‌های فتوشاپی قرار گرفته است مربوط به بستری شدن «الناز شاکردوست» است که ظاهرا سر صحنه یکی از فیلم‌ها مصدوم و به بیمارستان منتقل شده بود و برخی از بازیگران در آن زمان به عیادتش رفته بودند.

    در یکی از این جعل‌های فتوشاپی، سر ترانه علیدوستی را به جای الناز شاکردوست گذاشته‌اند و سر حمید علیدوستی پدر ترانه را به جای مهران مدیری! جالب این‌که آن‌قدر این جعل ناشیانه است که حتی موهای مهران مدیری را بر صورت پدر ترانه علیدوستی ( که خود نیز به عنوان ستارۀ پیشین فوتبال شهرت و محبوبیت دارد) گذاشته بودند یا به این فکر نمی‌کردند حمید علیدوستی لباس زمستانی به تن دارد که با هوای بهاری اکنون همخوانی ندارد.

سمت چپ: واقعی: مهران مدیری و الناز شاکر دوست/ سمت راست: جعلی: حمید علیدوستی و دخترش ترانه

 آنچه بر تاسف این سندرم فتوشاپ‌سازی می‌افراید، استفاده برخی از صفحات سینمایی و خبری در اینستاگرام و تلگرام از همین عکس‌ها و اخبار جعلی است که حتی به اخلاق حرفه‌ای خود هم پای‌بند نیستند و بدون آزمودن صحت خبر به انتشار آن دست می‌زنند.

   این حجم بالای تولید اخبار و تصاویر جعلی، صرفا برای جذب فالوئر بیشتر و منافع مالی و کاری برآمده از آن صورت گرفته و مصداقی از بی اخلاقی رسانه‌ای است و یا بی اطلاعی و ساده‌انگاری.

   البته زندگی سلبریتی‌ها و کنج‌کاوی برای کشف رخدادهای آن، در همه جای دنیا وجود دارد اما جعل عکس و خبر برای جلب فالوئر و دنبال‌کننده بیشتر را نمی‌توان ذیل فرهنگ هواداری قرار داد.

    به نظر می‌رسد این سندروم ناشی از نوعی اختلال عاطفی در بخشی از جامعه ماست که نیازمند توجه‌اند.  ‌توجهی افراطی که برای جلب نظر دیگران به خود، به جعل خبر دست زده و با خبرسازی‌های کذب، کمبود توجه خود را جبران و ارضا می‌کند. ظهور و گسترش هوش مصنوعی و کاربرد عمومی آن هم بر شدت این سندرم افزوده و شاهد جعل انواع و اقسام عکس و ویدئوهایی هستیم که اغلب با تصویری از سلبریتی‌ها گره می‌خورد و به تولید محتواهای کاذب و جعلی می‌انجامد که صرفا به مثابه تمهیدات سودجویانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

   واقعیت این است که پاپاراتزی‌ها هم در جهان رسانه‌ای، قواعد و قوانین خود را دارند و در دایره اخلاق حرفه‌ای فعالیت می‌کنند. آنچه در شبکه‌های اجتماعی ما به واسطه فناوری‌های نوین دیجیتالی صورت می‌گیرد نوعی دست‌کاری در واقعیت است و می‌تواند مصداق فریب افکار عمومی به مثابه جرم هم تعریف شود. این جعل‌سازی‌ها نه نتها به اعتماد عمومی خدشه وارد می‌کند بلکه زیست فردی سلبریتی‌ها را هم دچار مخاطراتی می‌سازد.

     اگر بخواهیم این رخداد را در یک خوانش کلی‌تر جامعه‌شناسانه مورد تحلیل قرار دهیم باید آن را مصداقی از گفتمان ابتذال بدانیم که متاسفانه بر زیست-مجازی ما حاکم شده و سلامت روایت و سلامت روانی را تهدید می کند.

    گاه برخی از این محتواهای ساختگی مصداق شوخی و کمدی است که صرفا برای خنده و سرگرمی تولید می‌شوند و همه کارکرد آن را می‌دانند مثل شوخی تصویری که چند سال پیش با عباس جدیدی در گرفتن عکس سلفی شده بود اما جعل عکسی که در ارتباط با خبر بیماری ترانه علیدوستی صورت گرفته نه شوخی کردن با خبر که شوخی گرفتن خبر و اطلاع رسانی بود و می‌تواند آسیب‌های اجتماعی گزنده‌ای در پی داشته باشد و اخلاق عمومی را در سراشیب سقوط قرار دهد. سوء استفاده از شهرت فقط  توسط افراد مشهور صورت نمی گیرد بلکه گاهی با شهرت آنها صورت می‌گیرد و این هشداری است تا بفهمیم در جهان رسانه‌ای امروز، رعایت اخلاق رسانه‌ای ضرورت بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • آمارهای عجیب برای بالا بردن شبکه سه/ برمودا و شریفی مقدم ۳۰۰ میلیون بار دیده شدند شما چطور آقای فروغی
  • زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی
  • باشگاه دانش آموزی خبرنگار پلیس، پیشگام در حوزه‌های انتظامی و انضباط اجتماعی است
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • چه بر سر طبقه متوسط آمد؟