Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@16:26:27 GMT

لزوم توجه به فقر فرهنگی بیماران نیازمند

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۴۱۵۸۶

دکترعلی احمدآبادی، متخصص جراحی پلاستیک، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، گفت: همیشه از سلامتی و امنیت به عنوان دو نعمت بزرگ یاد می‌شود و براساس مثال معروف که می‌گویند «سلامتی تاجی است بر سر انسان، که فقط افراد بیمارآن را می‌بینند»؛ اما دست‌یابی به سلامتی نیز نیازمند مولفه‌های متعددی است.
وی با بیان اینکه در کنار سلامت، بحث بیماری را داریم که با توجه به پیشرفته شدن روش‌های تشخیصی و درمانی، روز به روز هزینه خدمات درمانی بیشتر می‌شود، ابراز کرد: پرداخت همه هزینه‌های درمان خیلی از مواقع از عهده دولت به تنهایی خارج است و نه فقط در مملکت ما بلکه در تمام دنیا، موسسات خیریه متعددی هستند که به درمان بیماری کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدآبادی با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی بیمارستان‌های بزرگ داریم که هزینه ‌شان را خیران می‌دهند، عنوان کرد: شبیه این تجربه را در کشورمان به نوعی داشتیم که خیران مراکز درمانی و بیمارستان خیریه ساختند، ولی در نهایت نتیجه‌ای که می‌خواستند حاصل نشد، چرا که بیمارستان‌ها تمرکز روی فقرا را از دست دادند و به عنوان بیمارستان عمومی ارائه خدمت به همه مردم را سرلوحه کار خود قرار دادند.
متخصص جراحی پلاستیک با تأکید براینکه با ارائه خدمت به همه مردم، فلسفه اولیه نهادهای خیریه زیر سوال رفت، اظهار کرد: در حال حاضر نمونه‌های موفقی داریم که خیران به طور کامل بیمارستانی را ساختند و در اختیار دولت قرار دارند، خوشبختانه مجمع خیران سلامت از سال 75 فعال شده و توانسته اقدامات خوبی را در زمینه کمک به فقرا در درمان بیماری‌ها انجام دهد.
غفلت از فقر فرهنگی بیماران نیازمند
این پزشک خیر با اشاره به اینکه اصولاً فقر اقتصادی بسیاری از مواقع با فقر فرهنگی همراه است و این موضوعی است که در زمینه کمک به فقرا در جامعه غفلت شده، ابراز کرد: در واقع کسی که از نظر اقتصادی ضعیف است، از نظر فرهنگی هم درک درستی از عوامل بیماری‌زا ندارد و مستعد مبتلا شدن به بیماری است و این موضوع زمینه‌ای است که خیلی باید روی آن کار شود؛ تا کی قرار است فقرا بیمار شوند و یک عده خیر پیدا شوند و هزینه درمان را بدهند، ما به جای این که تمرکز روی این موضوع بگذاریم باید تمرکز فعالیت خیران را روی بحث آموزش ‌و پژوهش بگذاریم.
وی ادامه داد: باید فقرا را از لحاظ آموزشی توانمند کنیم تا از مبتلا شدن به بیماری‌ها جلوگیری شود، زیرا کسی که هزینه درمان فرزندش را از دیگران درخواست می‌کند تا چه حد امکان دارد این پول را صرف هزینه درمان کند و جای دیگری هزینه نکند، به عنوان نمونه اگر فرزند یک خانواده مستمند گرفتار دندان درد شود و پولی به عنوان کمک به سرپرست خانواده برای درمان کودکش داده شود آیا در جای دیگری هزینه نمی‌کند، در برخی از اوقات این پول صرف هزینه درمان نمی‌شود، زیرا خانواده از عواقب پوسیدگی وعفونت درمان بی‌اطلاع هستند و یا از مسواک استفاده نمی‌کنند و به عفونت دندان که باعث بسیاری از بیماری‌ها می‌شود، کم توجهی می‌کنند.
خیران به آموزش و پژوهش اهمیت دهند
دکتر احمدآبادی با اشاره به اینکه اگر خیران ما قسمتی از هزینه‌ها را صرف شناسایی زیرفاکتورهای بیماری و تشخصی کم هزینه‌تر کنند، این صدقه جاریه ماندگار‌تر می‌شود، عنوان کرد: درواقع بهتر است عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را شناسایی کنیم و روی این موضوعات کار کنیم، زیرا اثراتش بیشتراز این است که صرفاً افراد را درمان مستقیم کنیم.

وی با بیان اینکه در بسیاری کشورهای از دنیا، متخصصان و دست اندرکاران بیماری‌های خاص با ایجاد مراکز مردم نهاد و سمن‌ها ضمن ارائه خدمات درمانی به بیماران نیازمند، خدمات آموزشی نیز ارائه می‌دهند، ابراز کرد: وقتی که دست‌اندرکاران در هر حوزه خاص مثلاً در مورد سرطان روده و یا سوختگی، سمن‌ها و یا مراکز مردم نهاد تشکیل می‌دهیم و خیران را در کنار افراد حرفه‌ای وارد این سازمان مردم نهاد می‌کنید، افراد حرفه‌ای به جای پرداخت پول، به بیماران نیازمند خدمات رایگانی را ارائه می‌دهند.
دکتر احمدآبادی گفت: به عنوان مثال اگر یک پرستار خیر به صورت رایگان پانسمان بیماری را که زخم بستر دارد را تعویض کند و اینگونه اقدامات در جامعه با فعالیتهای فرهنگی ترویج شود، می‌توانیم ممکن است تا بتوانیم از توان متخصصان حیطه بهداشت و درمان برای کمک فقرا استفاده کنیم.

وی گفت: ما وقتی می‌گوییم عوامل ایجادکننده بیماری را باید از بین برد یعنی با درمان و پیشگیری از سو تغذیه کودک از خیلی از بیماری‌ها می‌توان جلوگیری کرد، زیرا درمان کودکی که به خاطر سوء تغذیه دچار اختلال در سیستم ایمنی و رشد شده، به مراتب پر هزینه‌تر وسخت‌تر از پیشگیری بیماری است، بنابراین توجه به دو مولفه آموزش و پژوهش برای کاهش آلام بیماران نیازمند، یک اقدام ضروری است.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۱۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدا اعضا جوان جانبخش ارومیه‌ای به بیماران نیازمند

دو کلیه و کبد جوان ارومیه‌ای که دچار مرگ مغزی شده بود به سه بیمار نیازمند پیوند اهدا شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا در آذربایجان‌غربی، فرهنگ اهدا عضو سنت حسنه‌ای است که هم برای بیماران با شرایط مرگ مغزی به عنوان باقیات صالحات محسوب شده و هم باعث نجات بیمارانی می‌شود که در صف انتظار برای مرگ بر اثر نرسیدن عضو هستند.

طبق آیه شریفه قرآن هرکسی جانی را نجات دهد انگار کل جامعه و انسان‌ها را نجات داده و این می‌تواند نصب‌العین برای همه ما در خصوص ضرورت فرهنگ‌سازی برای اهدا عضو و نجات جان انسان‌ها باشد.

در جدیدترین مورد از اهدا عضو، اعضا بیمار مرگ مغزی اهل ارومیه با ایثارگری و اجازه خانواده وی به بیماران نیازمند اهدا شد.

در این راستا دو کلیه و کبد جان‌بخش شادروان امیر محمودی موجب نجات جان سه بیمار نیازمند پیوند شد.

جان‌بخش امیر محمودی متولد سیزدهم خرداد ۱۳۷۷ بود که در شهر کرج دچار مرگ مغزی شده و والدین وی اجازه اهدا اعضایش را دادند.

آن مرحوم امروز جمعه چهاردهم اردیبهشت ۱۴۰۳ در فاز دوم قطعه ۴۹ باغ رضوان ارومیه به خاک سپرده شد.

کد خبر 750394

دیگر خبرها

  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • اهدا اعضا جوان جانبخش ارومیه‌ای به بیماران نیازمند