Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخلاف گروه‌های شورشی ضعیفی که تاکنون آمریکا در منطقه با آن‌ها مواجه بود، این سه کشور نیروی هوایی، دفاع هوایی، ارتش و نیروی دریایی قوی دارند. خطر اصلی مداخله در سوریه، تقابل با آن‌هاست.

سرویس جهان مشرق - تحلیل زیر در ۱۳ آپریل ۲۰۱۸ (۲۴ فروردین) به قلم «داگلاس مک‌گرگور» در وبسایت تحلیلی آمریکایی «نشنال اینترست» منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای اخیر، فضای واشینگتن شبیه بخشی از فیلمنامه فیلم ماندگار و تاثیرگذار «پدرخوانده»(۱۹۷۲) به نظر می رسد. فقط این بار، این رییس جمهر ترامپ است که نقش «سانی کورلئونه»(پسر ارشد و ستیزه‌جوی دون کورلئونه که توسط گروه‌های رقیب کشته می شود) را بازی می کند.

سانی کورلئونه( با بازی جیمز کان) در فیلم پدرخوانده

(این صحنه معروف، مربوط به جلسه تصمیم‌گیری خانواده مافیایی دون کورلئونه بعد از ترور پدرخوانده، برای انتقام از گروه‌های رقیب است.)

صحنه مجادله سانی کورلئونه با تام هیگن در فیلم «پدرخوانده»

سانی: می خوام تصمیم بگیرم که چیکار کنیم.

تام هِیگن(وکیل خانواده): درسته، ولی جنگ تو، هزینه‌های زیادی برای ما داره و هیچ دستاوردی هم برای ما نداره. ما نمی تونیم کاسبی رو ادامه بدیم.

سانی: خب، اونام نمی تونن کاسبی کنن. نگران نباش!

تام هیگن: اونا مخارج ما رو ندارن......ما نمی تونیم این بن‌بست رو تاب بیاریم.

سانی: خب، پس قرار نیست بن‌بستی باشه.....من می خوام با کشتن اون حرومزاده‌ها این بن‌بست رو تموم کنم.....می خوام اونا رو بکشم....

تام هیگن: بسیار خب، تو در این زمینه اعتباری داری! امیدوارم حالشو ببری.

سانی: تو فقط کاری رو که بهت می گم، انجام بده! لعنتی! اگه من یک مشاور جنگی(از نوع سیسیلی) داشتم، توی این حال و روز نبودم!

ترامپ مانند سانی کورلئونه با یک احساس خشم متعصبانه دست به گریبان است. او تصمیم دارد که «بدکاران» را در سوریه، به خاطر حملات ادعایی با گاز کلرین، مجازات کند و به کابینه خود گفته اگر نقش سوریه- و حتی روسیه- اثبات شود، هر دوی آن‌ها باید پاسخگو باشند: " همه باید تاوان پس بدهند. او(بشار اسد) تاوان خواهد داد. همه تاوان خواهند داد."

هواداران اقدام نظامی در واشینگتن شامل همان مظنونین همیشگی می شود. همان‌ها که جزو سرسخت‌ترین منتقدان ترامپ هستند و همیشه تقصیر رویدادها در سوریه را به گردن عدم دخالت نظامی گاه به گاه آمریکا در سوریه می اندازند. آن‌ها نماینده آن «خِرَد» مداخله‌گرا و طرفدار جهانی‌شدن از هر دو حزب هستند که چنین مفروضی دارد:

«کاربرد قدرت نظامی آمریکا توسط رییس جمهور، منجر به یک مصالحه سیاسی قابل قبول در سوریه می شود و ملت متکثر سوریه-سنی، شیعه، دروز، مسیحی و علوی-را قادر می سازد که تحت یک دولت دمکراتیک سکولار در هماهنگی و صلح زندگی کنند.».

آیا این همان چیزی نیست که با دخالت نظامی آمریکا در عراق، لیبی و افغانستان اتفاق افتاد؟!

رییس جمهور ترامپ خوب می داند که بمباران سوریه دقیقا از آن نوع اقدامات نظامی است که مخالفان منطقه‌ای آمریکا را از ۲۰۰۱ به این سو قوی‌تر کرده و متحدان آن را تضعیف نموده است.

تصمیم واشینگتن برای حمله به عراق-اشغال کشور، انحلال ارتش و اداره آن با نیروی نظامی آمریکا- نظم منطقه‌ای را در آشوب فرو برد. نتیجه جنگ امریکا در عراق، روی کار آمدن یک «دیکتاتوری» عرب شیعه در بغداد و تبدیل ایران به مرشد عراق شده است. نتیجه آن مداخله نظامی، تشکیل ابری از خشونت بود که تمام غرب آسیا و شمال آفریقا را فرا گرفت-منطقه‌ای که شاخصه آن اقتصاد توسعه‌نیافته، ساختارهای اجتماعی راکد و مردمی است که هنوز خود را با هویت مذهبی، قومیتی و قبیله‌ای می شناسند، نه با هویت دیکتاتوری‌های مصنوعی شکل گرفته در شوک دوران پسا استعماری.

چه نیروی ۲۰۰۰ نفره کوچک و آسیب‌پذیر پیاده سبک آمریکا، شش ماه یا شش سال دیگر، در سوریه بماند یا نماند، سرنوشت آن کشور را واشینگتن رقم نخواهد زد. یا مسکو، آنکارا و دمشق آن را تقسیم خواهند کرد یا سوریه به یک حالت دایمی جنگ نژادی و مذهبی نزول خواهد کرد. به همین منوال، نزاع فزاینده برای کنترل شمال غربی سوریه، میان ترک‌ها و ایرانی‌ها کم‌ترین جای احتمالی باقی می گذارد که تهاجم موشکی آمریکا حاصلی بیش از انسجام تاکتیکی بیشتر در اتحاد غیرطبیعی روس‌ها، ترک ها و ایرانی‌ها داشته باشد.

شماری از نیروهای آمریکایی مستقر در شرق سوریه

ترامپ، به عنوان یک تاجر موفق، می داند که بدون یک استراتژی تجاری جامع، که در پیوند با فهم واقع‌گرایانه از بازار هدف است، شرکت‌ها پول زیادی از دست می دهند، پژمرده می شوند و می میرند. سوریه یک بازار هدف است که بازیگران خارجی با پذیرش مخاطرات، در آن سرمایه‌گذاری می کنند.

غریزه رییس جمهور برای تخلیه هر چه زودتر نیروها از سوریه، منطقی است. نفوذ داعش(به عنوان اصلی ترین هدف اعلامی آمریکا از حضور در منطقه)همواره به گرفتن قلمرو و حفظ آن وابسته بوده است. این قلمرو اکنون از دست رفته است.

با این حال، انگیزه دیگری هم برای رییس جمهور ترامپ وجود دارد که از گرفتار شدن در سوریه اجتناب کند. برنامه «اول آمریکا»(شعار اصلی کمپین ترامپ در انتخابات) باید به پیش برود-برای توفیق این برنامه، ریاست جمهوری ترامپ باید موفق عمل کند.

در حال حاضر، بزرگ‌ترین خطر برای ریاست جمهوری ترامپ، احیای همان سیاست قدیمی ایالات متحده از ۱۹۹۱(جنگ اول خلیج فارس) به این سو است، یعنی عدم پذیرش هیچ راه حلی مگر تحمیل سیاست از طریق قدرت نظامی. خطر، تقابل مخرّب با قدرت‌های سه‌گانه‌ای است که منافع عینی و ملموس استراتژیک در سوریه دارند: روسیه، ترکیه و ایران.

برخلاف گروه‌های شورشی ضعیفی که تاکنون آمریکا در منطقه با آن‌ها مواجه بود، این کشورها نیروی هوایی، دفاع هوایی، ارتش و نیروی دریایی قوی دارند.

البته برای یک فرمانده کل قوای ستیزه‌جو، هرگز آسان نیست که در برابر وسوسه اقدامات تهاجمی مقاومت کند، ولی هر گونه اقدام نظامی قابل ملاحظه در سوریه، خطر تقابل با این قدرت‌ها را افزایش می دهد، ان هم در بستر شرایط استراتژیکی که به نفع امریکا نیست. مضاف بر این که، اقدام نظامی آمریکا با اهمیت واقعی سوریه برای منافع ما تطابق ندارد.

رییس جمهور یا توصیه تام هیگن به سانی کورلئونه را به گوش می گیرد، یا مانند سانی(که در فیلم پدرخوانده کشته شد)، میراث سیاسی خود را در این راه، تخریب‌شده خواهد دید.

پایان کار سانی در فیلم «پدرخوانده»

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۱۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد

بین الملل تابناک: هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان، آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان، دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد، انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه و ادامه حملات پهپادی در دریای سرخ، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بخشنامه‌ای برای همه سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک این رژیم در سراسر جهان به آنها درباره اقدامات ضد صهیونیستی هشدار داد.

 رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند، «یسرائیل کاتس»، وزیر خارجه این رژیم با صدور بخشنامه‌هایی برای تمامی سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در سراسر جهان از آنها خواست تا خود را برای آنچه آن را «موج جدید یهودستیزی» در سراسر جهان خواند، آماده کنند.

به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، این بخشنامه با توجه به نگرانی‌های اخیر رژیم صهیونیستی از احتمال صدور حکم‌ بازداشت تعدادی از مسئولان ارشد این رژیم از سوی دیوانه کیفری بین‌المللی به دلیل فاجعه انسانی که تل‌آویو با حملات مستمر خود در نوار غزه رقم زده، صادر شد.

به گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی کاتس در پیام‌های رسمی که برای تمامی سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک این رژیم در خارج از سرزمین اشغالی ارسال کرد، به آنها دستور داد با توجه به انتشار شایعه‌هایی درباره احتمال صدور حکم‌های بازداشت در حق برخی مقامات ارشد سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی، خود را برای «آغاز موج جدید یهودستیزی و اقدامات ضد اسرائیلی» آماده کنند.

کاتس در پیام خود مدعی شد: «در صورتی که چنین حکم‌های بازداشتی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه صادر شود، زیان آن متوجه سران و نیروهای ارتش اسرائیل خواهد بود؛ اما به حماس و محور اسلامی به رهبری ایران که علیه ما می‌جنگد، نیرو خواهد بخشید.»

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه نیز دستور تقویت تدابیر امنیتی در اطراف نهادهای یهودی و یا موسسه‌های رسمی این رژیم در سراسر جهان را صادر کرد.

آغاز سفر منطقه ای وزیرخارجه آمریکا از عربستان

وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد.

 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه وارد عربستان شد تا به ادعای خودشان شانس دستیابی به آتش‌بس بین اشغالگران و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و ورود کمک‌های بشردوستانه بیشتر به نوار غزه را افزایش دهد.

بر اساس گزارش الجزیره، بنا به گفته یک مقام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در ریاض با چندین همتای خود از کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپا در مورد طرح‌های بازسازی نوار غزه پس از جنگ دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد و سپس به اردن و اراضی اشغالی خواهد رفت.

انتظار می‌رود آنتونی بلینکن به درخواست خود در سفر به اراضی اشغالی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، از منطقه «غلاف غزه»، به ویژه از کیبوتس «بئیری» و گذرگاه کرم ابوسالم بازدید کند.

وبگاه روزنامه یدیعوت آحرونوت، یکشنبه گزارش داد بازدید این مقام آمریکایی از منطقه غلاف غزه به درخواست وزیر امور خارجه آمریکا صورت می‌گیرد، در حالی که یوآو گالانت، وزیر جنگ و یسرائیل کاتس وزیر امور خارجه صهیونیست‌ها نیز وی را همراهی خواهند کرد.

دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد

 وزیر امور خارجه بحرین که روز یکشنبه در صدر هیأتی بلندپایه به سوریه سفر کرده است، با رئیس جمهوری این کشور دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر خارجه بحرین عصر امروز با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه دیدار کرد.

در این دیدار، روابط دوجانبه سوریه و بحرین و راهکارهای گسترش روابط در زمینه‌های مختلف در راستای منافع دو کشور بررسی شد.

دو طرف همچنین تدارکات و تلاش‌های بحرین برای برگزاری موفق اجلاس سران عرب که قرار است بزودی در بحرین برگزار شود و نیز مهم‌ترین موضوعات مربوط به دستور کار این اجلاس را بررسی کردند.

اسد در این دیدار بر تقویت همبستگی عربی و اقدام مشترک برای تحقق ثبات منطقه در سایه حوادث و تحولات جهان تأکید کرد.

الزیانی پیش از دیدار با اسد با «فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه نیز دیدار و درباره روابط دوجانبه گفت‌وگو کرد. دو طرف بر ضرورت تقویت روابط به نفع منافع مشترک دو کشور و دو ملت تأکید کردند.

وزرای امور خارجه بحرین و سوریه، مقدمات برگزاری سی و سومین اجلاس سران اتحادیه عرب را بررسی و تأکید کردند که این اجلاس باید از روند اقدام مشترک عربی و تقویت توان کشورهای عربی برای مقابله با چالش‌های مختلف حمایت کند.

انهدام تجهیزات زرهی تروریست ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه

روز یکشنبه وزارت دفاع سوریه، از هدف قرار گرفتن تجهیزات تروریست‌ها در حومه ادلب و حلب و نیز انهدام چند پهپاد در حومه لاذقیه خبر داد.

 وزارت دفاع سوریه امروز اعلام کرد، نیروهای ارتش این کشور تجهیزات تروریست‌ها در حومه ادلب و حلب را هدف قرار داده و با همکاری روسیه، چند پهپاد را در حومه لاذقیه منهدم کردند.

وزارت دفاع سوریه با انتشار ویدیویی از هدف قرار دادن خودروهای زرهی تروریست ها و سرنگون شدن تعدادی پهپاد با همکاری نیروهای روسی خبر داد.

هفته گذشته نیز یگان‌های توپخانه و موشکی ارتش سوریه، مواضع گروه تروریستی جبهه النصره و دیگر تروریست‌های هم پیمان آن را در حومه شهر ادلب و غرب شهر حلب هدف قرار دادند.

ادامه حملات پهپادی در دریای سرخ

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) دوشنبه مدعی شد که با پنج پهپاد بر فراز دریای سرخ مقابله کرد.

 سنتکام در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا، ساعت یک و ۴۸ دقیقه تا ۲ و ۲۷ دقیقه بامداد ۲۸ آوریل (نهم اردیبهشت) با موفقیت با پنج پهپاد بر فراز دریای سرخ مقابله کردند.

سنتکام اطلاعات بیشتری در این باره منتشر نکرد؛ اما ادعا کرد که مشخص شد این پهپادها تهدیدی قریب‌الوقوع علیه آمریکا، ائتلاف و کشتی‌های تجاری در منطقه ایجاد می‌کنند.

نیروهای مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیروهای مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیروهای ائتلاف حامی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

آمریکا و انگلیس طی چندین نوبت به بهانه صیانت از کشتیرانی بین‌المللی علیه مواضع نیروهای یمنی حمله کردند اما این اقدامات به گواه کارشناسان بین‌المللی نتوانسته است حملات علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ را مهار و بازدارندگی ایجاد کند.

اتحادیه اروپا نیز یک ماموریت دریایی در دریای سرخ موسوم به «آسپیدس» تشکیل داده و مدعی شده که هدف از این عملیات فقط دفاعی است.

 

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی