Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: به گزارش هنرنیوز ، در نشست خبری دبیرکل خانه کارگر که به مناسبت هفته کارگر برگزار شد، علیرضا محجوب در پاسخ به این پرسش که برخی کارفرمایان نسبت به افزایش حقوق ۲۰ درصدی انتقاد دارند، با بیان اینکه سال ۱۳۸۲ ما با کارفرما و دولت تفاهم داشتیم که سالی ۱۰ درصد علاوه بر تورم اعمال شود، گفت: پس اتفاق خاصی نیفتاده است زیرا تاکنون فقط یک ۱۰ درصد بالای تورم در دوران خاتمی پرداخت شد و این هم دومین باری است که این امر اعمال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اظهار اینکه پس هنوز ما سه ۱۰ درصد دیگر طبق آن توافق طلبکار هستیم، افزود: امروز کسانی‌‌ همان تعقیباتی را می‌کنند که ما از سال ۸۲ انجام دادیم که از سال ۸۴ منقطع شد بنابراین زبان نمایندگان کارگر‌‌ همان زبان گذشته است و شخصیت حقوقی آن‌ها تغییر نکرده است.

محجوب با بیان اینکه نمایندگان کارگر ناچار به ایستادگی بودند زیرا درخواست جامعه کارگر از آن‌ها این بود، تصریح کرد: ‌نمایندگان کارگری پایمردی و مقاومت کردند تا به هدف نزدیک شدند و ۱۰ درصد دومی که سال‌ها مغفول مانده بود را گرفتند.

وی با تاکید بر اینکه ما فعلا برای حقوق ادا نشده اقدام می‌کنیم، گفت: ‌ هنوز ۳۰ درصد دیگر ادا نشده و باقی مانده است بنابراین طبق توافق قبلی نمایندگان کارگران حق دارند که سال دیگر این مطالبه را داشته باشند.

دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه کارگران به واسطه قراردادهای موقت قدرت چانه‌زنی خود را از دست داده‌اند، افزود: پس یک قدرت چانه‌زنی عمومی برایشان می‌ماند که در این حوزه افراد جسور‌، دارای استدلال و مسلط به اعداد و آمار حضور دارند.

مجبوب با اظهار اینکه مقاومت دولت بیش از نمایندگان کارفرمایان بوده است، توضیح داد: به این جهت ما فکر می‌کنیم مقاومت دولت دربرابر آنچه شورای عالی کار انجام داده است بیش از کارفرمایان بوده است اما وقتی وزرای دولت استدلال‌ها را شنیدند، هیئت دولت را مجاب کردند که غیر از این راهی وجود ندارد وگرنه دولت از کارفرماها سختگیر‌تر بود.

وی با بیان اینکه، اول دولت مقاومت می‌کرد اما در این پروسه ربیعی هم همکاری و کمک کرد، ‌ گفت: مطمئن باشید این تصمیم ۱۰ درصد فقط توسط نمایندگان کارگران اخذ نشده است و دولت هم در این زمینه تصمیم گرفته است و وقتی دولت مجاب شد آن‌ها توانستند بگویند ۱۰ درصد.

محجوب همچنین با بیان اینکه روحانی وقتی این مسئله را متوجه شد همکاری کرد، توضیح داد: حتی در پیام نوروزی او در حمایت از کالای ایرانی، او کالای ایرانی و کارگر را با هم مطرح کرد بنابراین این‌ها درخور یادآوری است اما بدنه دولت بیش از بدنه کارفرمایی مقاومت داشت.

دبیرکل خانه کارگر با اظهار اینکه کارگران مطالبات باقی مانده از گذشته دارند که ادا نشده است، تصریح کرد: امسال دولت یک قدم برداشت و یک سهم از آن پنج سهم را به حداقل اضافه کرد؛ بنابراین به نظر من درست تصمیم گرفته شد.

محجوب با بیان اینکه باور داریم بانک‌ها پول پرقدرتی را به جریان انداخته‌اند، افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس هم کمی به این باور تمایل دارد و باور داریم که این پول وارد چرخه شده است و از بانک‌ها وام گرفته شده و به موسسات مالی و اعتباری رفته است.

وی در تکمیل توضیح خود گفت: وام رسمی با نرخ ۱۸ درصد گرفته‌اند و با نرخ ۴۳ درصد به این موسسات برده‌اند، موسسات که زمین خوردند و این‌ها اطلاع داشتند، ‌ پول‌های خود را بیرون کشیدند و این پول مدتی روی هوا بوده است.

محجوب با بیان اینکه این مسئله، حضور در بورس بازی و سکه و ارز را رونق می‌دهد، گفت: در مجلس اخطار دادیم که بین ۱۸ میلیارد تا ۲۸ میلیاردی که در خانه‌ها رفته یا از کشور خارج شده است را چقدرش را قبول دارید که رئیس بانک مرکزی گفته است که ۲۲ میلیارد آن را قبول داریم.

دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: این مساله گویای این است که ۲۲ میلیارد ارز به خانه‌ها رفته یا اینویس شده و به خارج رفته است یا اینکه جوین اینویس شده است. ما ادعایمان ۱۸ تا ۲۸ میلیارد است و بانک می‌گوید ۲۲ میلیارد و ما هم این اعلام رسمی را می‌پذیریم.

وی با بیان اینکه پس با این حساب ۲۲ میلیارد تومان در بازار ارز خرید شده است، گفت: این حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان پول است پس دنباله این پول هنوز در دست‌ بازیگران باقی است.

محجوب تاکید کرد: ادعا داریم تا بازرگانی خارجی، دولتی نشود و ما از پایه بازرگانی را کنترل نکنیم، نخواهیم توانست در بازار، قیمت ارز را کنترل کنیم بنابراین اعمال کنونی از نظر ما موقتی بوده و در آینده نزدیک متاسفانه قدرت خرید نیروی کار در معرض تهدیدات جدید موج تورمی است که ما تا ۵۰ درصد هم پیش‌بینی می‌کنیم.

محجوب در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات قاضی‌زاده هاشمی در صحن علنی مجلس درباره وضعیت بیمه‌ها گفت: به طور مرتب پیگیر بودیم سوال ما مطرح شود. ایشان مصاحبه کرد و در پاسخ تکرار کرد که اگر سازمان تامین اجتماعی منابع را بدهد ما بهتر اداره می‌کنیم در حالی که بیمه سلامت را دادیم به ایشان تا بهتر را به ما نشان بدهند اما ادعای ایشان بی‌اساس است.

وی افزود: من از راه عدد اثبات کردم، چون در کمیسیون هم گفته بود و گفتم عدد نمی‌دانید و معمولا پزشکان با عدد کاری ندارند. پزشکان در مجلس گفتند به ما توهین شده است. من گفتم منظورم، پزشک منظور بوده، ما عدد گفتیم. گفتیم در سال‌های پیش هزینه‌های ما چقدر بوده است. من گفتم ببینید هزینه‌ها پنج برابر شده و حقوق ما ۸۰ درصد افزوده شده چطور باید سازمان تامین اجتماعی این ۵۰۰ درصد را تامین کند؟ وقتی محلی موجود نیست. کف دستی که مو ندارد مگر می‌شود کند. کل درآمد حاصل را گفتم. این‌ها حاشیه‌سازی برای فرار از اصل موضوع است.

نماینده تهران گفت: بله اگر امروز حقوق ۲ میلیون و هشتصد هزار تومانی دادند ما می‌توانیم هزینه‌ها را بدهیم. طبق نظام الزام این‌ها به ما سرانه بدهکار هستند حجم این سرانه بزرگ‌تر از ادعای مطالبات اینهاست. این درحالی است که از بدهی‌شان حرف نمی‌زنند و از طلب‌شان حرف می‌زنند. دو سال طول کشید سوال ما را جواب بدهند و بعد که جواب دادند این چنین پاسخ دادند. من اعتقادی به رای‌گیری ندارم چون حتی اگر وزیر سه کارت بگیرد باز برای استیضاح باید ده امضا جمع شود.

دبیرکل خانه کارگر تاکید کرد: ما هیچ توهینی نکردیم ولی آقای وزیر هرچه خواست خارج از نزاکت گفت. همه هم تصدیق کردند و آنچه وزیر محترم گفت از دستور خارج بود. اصل موضوع این است که چیزی را مطالبه می‌کنند که در جیب تامین اجتماعی نمی‌تواند باشد. باید از روز مطالبه شود نه از گذشته. گذشته برای بازنشستگان است. چون عدد ندارند این تصورات خام را می‌کنند. ما تصور می‌کنیم این‌ها حداقل یک عذرخواهی به جامعه کارگری بدهکارند. اینکه ما یک جامعه چهل میلیونی را هدف بگیریم و پولی که در جیب آن‌ها نیست را طلب کنیم، درست نیست. صراحتا می‌گویند چرا مستمری را می‌دهی طلب ما را نمی‌دهی. ما سر جنگ با کسی نداریم همه تلاش می‌کنند به خصوص وزارت بهداشت؛ ولی بنا نیست از جامعه به این بزرگی طلب کنند و عذرخواهی نکنند آن هم از ادعایی که جنبه مالی ندارد.

وی گفت: همین الان می‌خواهند تعرفه را بالا‌تر ببرند. با وجود آثاری که برشمردم. رابطه اعداد را نمی‌شناسند. شاید در زندگی شخصی خود، فقر و نداری را تجربه نکردند و باید تجربه کنند تا بدانند چه می‌گوییم. وقتی ما می‌گوییم وجود ندارد یعنی وجود ندارد که پرداخته شود.

محجوب با اشاره به برنامه هفته کارگر گفت: روز جهانی کارگر را تبریک می‌گویم که به عنوان یادبود کارگران معدن شیکاگو که برای حقوق کارگران قیام کردند و حسب تصمیم سازمان بین‌المللی کار این روز بزرگ داشته می‌شود.

وی افزود: امیدوارم جهان متوجه این معنا باشد که کارگران طرفدار عدالت و صلح هستد و چه در ایران چه هرجایی احقاق حقوق حقه خود را مطالبه می‌کنند که در برخی موارد این حقوق به صورت ظالمانه و یکجانبه مصادره می‌شود و مانع از دستیابی آنها به حق‌شان می‌شوند.

نماینده تهران تاکید کرد: روز کارگر روز حق خواهی است و این هفته هم تلاشی برای این حق خواهی است و امیدواریم در جریان اجتماعات روز کارگر در سراسر کشور احقاق حق در زمینه‌های مختلف هدف اساسی ما باشد .

دبیرکل خانه کارگر گفت: شعار کالای ایرانی که مترادف با کار برای کارگر ایرانی است موضوعی است که در همه مقاصد دیده شده است. روز کارگر فرصتی است که این مسائل مطرح شود و اشکالات کم شود . ما مجموعا کار و کارگر ایرانی را با این وضعیت موجود تبلیغ می‌کنیم و امید ما بهبود کیفیت کار و توانایی‌های شخصی است.

نماینده تهران یادآور شد: در طول برنامه‌های روز کارگر هم به این موارد توجه شده است. برای رسیدن به مرزهای ایده آل مصرف، باید زمان زیادی صرف شود ولی اگر کسی کار فرزندان و حفظ اشتغال را می‌خواهد باید بدانیم راهی بهتر از این نداریم اگر چه به کاستی‌ها معترف هستیم.

وی خاطرنشان کرد: هفته کارگر ایام اعتراضی برای احقاق حقوق است کسی از کارگران انتظار نداشته باشد همه ایام قدرشناسی داشته باشند. بیان انتقاد باید وجود داشته باشد. ما پیشاپیش از کسانی که طرف اعتراض ما هستند می‌خواهیم خود را برای اعاده حقوق کارگران آماده کنند و برای بهبود زندگی و امنیت شغلی کارگران تلاش کنند که این خواسته مهم کارگران است و فقط این فرصت را در دست دارند. حقوق هیچ کارگری را نادیده نگیرند چون اینها جز دعوت همه به اینکه ما را ببینید و مشکلات ما را ببینید، قصد دیگری ندارند.

منبع: مازند مجلس

کلیدواژه: کارگر اینکه کارگران محجوب میلیارد دبیرکل می کنیم نمایندگان بنابراین مقاومت این ها افزود ندارد ایرانی دارند مطالبه داریم تاکید جامعه آن ها مجلس ارز تصمیم گذشته تامین کارفرمایان اجتماعی نداریم توافق ببینید دادند احقاق تهران نماینده کالای ندارند موسسات تصریح توضیح اظهار اعمال کارگری دادیم گرفته مانده موضوع هزینه ها گفتیم نزدیک موجود زندگی خواهی بهبود هستیم موارد می گوییم عذرخواهی پزشکان تجربه سرانه بدهند بانک ها جریان امروز اعداد حداقل مطالبات متوجه همکاری انتقاد خانه ها اینویس چانه زنی باشند مسئله وضعیت کنترل تومان بازار بازرگانی ادعای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۴۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد

ایسنا/خراسان رضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شعار سال ۱۴۰۳ «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و این امر بیانگر این است که اقتصاد اساساً زمینه‌ساز استقلال یک کشور است؛ زیرا وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد و این وابستگی انسان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن‌ها را مزدور می‌کند.

سید صولت مرتضوی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در جشنواره امتنان که در سالن تلاش مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران شهید برونسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را شاکرم که به بهانه جشنواره امتنان در جوار امام رضا(ع) گردهم جمع شده‌ایم و در هفته کارگر با کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان در میان شما عزیزان هستم. هفته کارگر فرصت مغتنمی است تا مدیران دستگاه اجرایی و دولتمردان به بررسی ابعاد پیدا و پنهان خدمات کارگران بیاندیشند و رسیدگی کنند.

وی بیان کرد: موضوع کار و کارگر دو مقوله‌ای هستند که اساسا عنصر تعالی، پیشرفت و آبادانی هر جامعه‌ای را رقم می‌زنند. در دیداری که در روزهای گذشته مقام معظم رهبری با کارگران داشتند، آیت‌الله خامنه‌ای به تفصیل در خصوص مقام کار و کارگر سخن گفتند و دو مقوله کارگر از منظر اسلام و کارگر از دیدگاه سایر مکاتب را تفکیک کردند؛ که از منظر احکام و آموزه‌های دینی جایگاه کارگر جایگاهی بسیار رفیع است و از آیات و احکام قرآن چنین برداشت می‌شود که جوهره پیشرفت و تعالی کار و تلاش است.

کارگر ستون فقرات تولید است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارگر در منظر پویای اسلام، ابزاری برای تولید نیست بلکه کارگر خالق است و این خالق می‌تواند تولید را برای صنعت به ارمغان بیاورد. از منظر مقام معظم رهبری تولید ستون فقرات اقتصاد است و کارگر ستون فقرات تولید است و نفس کار و تلاش در مکتب اسلام صاحب ارزش است. وابستگی اقتصادی عوامل مختلفی از قبیل عدم ایمان به خداوند و شهوت قدرت را دارا است و اگر امروزه مشاهده می‌کنیم که نظام جمهوری اسلامی ایران قطب‌بندی حاکم و رایج بر جهان را فرو ریخته است به دلیل زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران است که باعث پدید آمدن استقلال مالی در سطح کشور شده‌اند.

مرتضوی ادامه داد: ایرانی که در سال‌های گذشته برای خرید وانت‌تویوتا، سیم‌خاردار و امکانات اولیه دفاعی محتاج بیگانگان بود، امروزه به دست و توان کارگران ایرانی کروز پرتاب می‌کند و موشک‌های نقطه‌زن خاص را پدید می‌آورد؛ که این امور از تلاش و زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است. کارگران ایرانی در زمینه‌های مختلفی موفق شده‌اند و برای ایران موفقیت کسب کرده‌اند و این امر به این دلیل است که کار را جهاد می‌دانند و نگاهی خالص به کار دارند که می‌تواند استقلال اقتصادی را که بسترساز اقتصاد سیاسی است، فراهم کند. از سوی دیگر کارفرمایان هم در این امر دخیل بوده و متاسفانه برخی‌ از آن‌ها در جامعه کارگری و کارفرمایی به دنبال دوقطبی‌سازی هستند؛ اما باید توجه کنند که کارگر و کارفرما یکی هستند و رابطه کارگری و کارفرمایی رابطه محب و محبوبی است و طرفین باید همدیگر را دوست داشته باشند.

وی تصریح کرد: اگر توان علمی و اجرایی کارگران ایران اسلامی وجود نداشت، امروزه نمی‌توانستیم در معادلات جهانی اثرگذار واقع شویم. زیرا هیچ معادله‌ای در جغرافیای سیاسی جهان وجود ندارد که بدون در نظر گرفتن سهم جمهوری اسلامی ایران قابل حل باشد. جهش تولید امری است که کارگران و کارفرمایان می‌توانند آن را در جامعه به وجود آورند. زیرا امروزه در زمینه تولید به رشد رسیده‌ایم و انشاالله با همکاری مردم جهش را به ارمغان می‌آوریم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: دولت مشتاق است که آحاد مختلف جامعه صاحب سرمایه شوند و در این راستا نیز تلاش‌های بسیاری کرده است. درست است که تورم، حقوق، نیازهای کارگران و ... مسائل بسیار مهمی هستند اما این امر در زمان خود بررسی می‌شود و این فرمایشات به حق است اما باید دلیل این امور هم برای مردم بیان شود. دلیل این مشکلات و معضلات اقتصادی این است که متاسفانه به دلیل پاره‌ای از ملاحظات و نگاه کردن به واکنش بیگانگان؛ کشور ایران یک دهه در رکود بوده است و این امر در جداول رشد به صراحت نمایان شده و رشد حدود نیم درصد بیان شده است؛ زیرا در آن دهه نقدینگی به شدت زیادی افزایش داشته است و تورم با رشد غیرمنطقی افزایش یافته است، لذا این امور باعث رکود جامعه اقتصادی ایران در یک دهه شده است.

افزایش ۱۱۷ درصدی درآمدها در سه سال اخیر

مرتضوی افزود: تمام تلاش دولت ایران این است که به فضل الهی تورم را مهار کند، تولید را افزایش دهد و رشد اقتصادی مطلوبی را کسب نماید. زیرا تورم نقطه به نقطه در اسفند سال ۱۴۰۲ به ۳۵ درصد رسیده است و بر اساس گزارشات مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین ۱۴۰۳ به کانال ۲۹ رسیده است و تورم کل فروردین به ۳۸.۸ درصد رسیده است، بنابراین با هدف‌گذاری که دولت انجام داده است، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال نرخ رشد تورم را مدیریت کنیم و به کانال ۲۹ درصد دست یابیم.

وی ادامه داد: البته لازم به ذکر است که از نظر ریالی در سه سال اخیر بالغ بر ۱۷۵ درصد حقوق‌ها افزایش داشته است و از منظر درصدی هم ۱۱۷ درصد افزایش درامد را دارا هستیم که این امر در میانگین سالانه رقم ۴۰ درصد را به خود اختصاص داده است. اما با توجه به این آمار باز هم این افزایش کافی نیست و در تلاش هستیم که با وحدت این امر را افزایش دهیم. باید فردی و گروهی تلاش کنیم و در راستای حق قدم برداریم تا در جامعه تاثیرگذار باشیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص مسکن کارگران عنوان کرد: از مسئولین استانداری، شهرداری و کارفرمایان درخواست می‌کنم که به حوزه مسکن کارگری توجه ویژه کنند و کارفرمایان محترم در مکان‌های مناسب و در جوار کارگاه‌ها این امر را برای کارگران فراهم آورند. زیرا اگر عشق باشد، بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند؛ اگر بهره‌وری افزایش یابد، تولید ناخالص افزایش پیدا می‌کند و اگر این امر افزایش یابد سرانه درآمد افزایش پیدا می‌کند. لذا باید در این راستا قدم برداریم و دولت هم مصمم در این امر قدم بر می‌دارد تا گره از مشکلات کارگران باز کند. بنده از جانب خود شهادت شرعی می‌دهم که رییس جمهور در این امر هوشیار است و به تمامی مسئولین دولت در خصوص معیشت مردم در تمامی جلسات هشدار می‌دهد. بنابراین برای این امور تعابیر مختلفی اندیشدیده شده است که یکی از این تعابیر طرح کالابرگ است که برای عموم مردم جامعه ارائه شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعمال حق تأهل در حقوق کارگران به میزان ۵۰۰ هزار تومان
  • تحقق رونق تولید و رشد اقتصادی با بهبود شرایط کاری کارگران
  • بازگشت ۱۲۰۰ کارگر استان بوشهر به اشتغال
  • سرلشکر سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • سردار سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • کارفرمایان باید حقوق و عزت کارگر را رعایت کنند
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد