Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- دبير کانون بانک ها خصوصي و موسسه هاي اعتباري اعلام کرد: امسال صدور کارت هاي اعتباري براي خريد کالاي ايراني در اولويت بانک هاي خصوصي قرار دارد.

«محمدرضا جمشيدي» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا درباره نتايج نخستين جلسه کانون بانک هاي خصوصي در سال 97 گفت: در اين جلسه موضوع شعار سال و چگونگي حمايت بانک ها از خريد کالاي ايراني مطرح و مقرر شد از طريق اعطلاي تسهيلات خريد کالا، توليد ايراني حمايت شود به شکلي که خريد کالاي ايراني در اولويت قرار گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: گام ديگر بانک ها، حمايت از توليدکنندگان خواهد بود؛ براي اين کار کارگروهي در کانون بانک هاي خصوصي و موسسه هاي اعتباري تشکيل مي شود تا از طريق پرداخت تسهيلات به کمک توليد بيايند.
جمشيدي ادامه داد: قرار است توليدکنندگاني که کالاهاي خود را مطابق استاندارد توليد و خدمات پس از فروش به مشتريان عرضه و يا کالاهاي خود را صادر مي کنند، در اولويت دريافت تسهيلات قرار گيرند.
** بانک مرکزي براي تفاوت ايجاد شده در نرخ ارز فاينانس ها چاره جويي کند
دبير کانون بانک هاي خصوصي و موسسه هاي اعتباري، بررسي سياست يکسان سازي نرخ ارز را موضوع ديگر اين جلسه بيان کرد و گفت: يکي از مشکلاتي که در اين حوزه مي تواند براي بانک ها ايجاد شود، سررسيد شدن وام هاي ارزي، فاينانس ها و گشايش هاي اعتباري مشتريان است که در گذشته با نرخ ارز 3700 توماني انجام شده و اکنون در سررسيد آن بايد با نرخ 4200 تومان بازپرداخت شود.
جمشيدي گفت: ممکن است واردکننده بگويد که کالاي خود را پيش از اين وارد کرده و در بازار فروخته است و ديگر امکان افزايش قيمت آن را ندارد و از اين رو بايد بانک مرکزي و دولت در اين زمينه چاره جويي کنند تا اختلاف حساب ارزي سال هاي 90 و 91 تکرار نشود.
وي يادآور شد: اختلاف حساب ارزي بانک مرکزي و بانک ها در سال 90 و 91 همچنان به قوت خود پابرجا بوده و هنوز رفع نشده است؛ در حالي که در آن زمان شبانه از حساب بانک ها برداشت شد؛ برخي سيستم بانکي را متهم مي کنند که در زمان بحران ارزي سودهاي کلان به دست آورده اند.
جمشيدي خواستار آن شد که دولت در جريان بررسي ابعاد يکسان سازي نرخ ارز که اين روزها به طور متناوب در دستور کار بانک مرکزي و ستاد اقتصادي دولت است، اين موارد را نيز مورد رسيدگي قرار دهد تا واردکنندگان، استفاده کنندگان از تسهيلات ارزي و بانک ها متضرر نشوند.
اقتصام*2025 ** 2023
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۴۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به صحبت های رهبری گفت: تولید صادراتی زیر بار دستورالعمل های بانک مرکزی له شد؛ بانک مرکزی بگوید نتیجه صدور گواهی ۳۰ درصدی چه بود.

به گزارش مشرق، مرتضی افقه کارشناس اقتصادی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی گفت: سیاست‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که واقعیت‌های اقتصادی دیده نمی‌شود به طوری که بازگشت ارز صادراتی با نرخ دستوری بسیار پایین‌تر از نرخ دلار غیررسمی و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی اجحاف در حق تولیدکنندگان بود و دستاوردی هم در زمینه کنترل بازار ارز و انتظارات نداشت.

افقه اظهار داشت: سیاست‌های پولی بانک مرکزی به ویژه تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ درصد و فشار به صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی باعث شده تولید صادراتی که از ارز یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند در شرایط سختی قرار گیرند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی نتوانسته متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اعمال می‌کند نتوانسته در بازار تأثیرگذار است و آمارها بیانگر این موضوع است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی به غلط سیاست‌های کنترل نرخ ارز از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود، در حالی که نرخ ارز امروز تحت تأثیر شدید انتظارات است و سیاست‌های پولی و ارزی این بانک نتوانسته نرخ‌ها را تحت کنترل درآورد.

افقه تصریح کرد: بانک مرکزی احتمالاً تحت فشارهای وارده یک سیاست‌هایی را اعمال می‌کند از جمله انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصد که سیاست بسیار عجیبی بود. چون در شرایطی که بر رشد تولید تاکید بسیار زیادی می‌شود این سیاست فشار بسیار زیادی به تولیدکننده وارد کرد. از سوی دیگر این اوراق نتوانست قیمت ارز را نیز کنترل کند چراکه عامل افزایش نرخ چیز دیگری است؛ بانک مرکزی با این سیاست فقط به تولیدکننده اجحاف کرد.

او یادآور شد: درست است که مشکلات امروز نمود اقتصادی دارد اما ریشه این مشکلات در سیاست‌های خارجی و تنش‌های داخلی است و بخشی زیادی از اینها نیز در اختیار دولت نیست؛ اما در این شرایط فرمول‌های اقتصادی این چنینی و دستوری نیز جواب نمی‌دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره سیاست پیمان سپاری ارزی نیز گفت: بخشی از صادرات ما مواد خام نفتی و فرآورده‌های آن است که عموماً از یارانه‌های ارزی هم بهره مند می‌شوند. این دسته از صادرات ارزش افزوده مناسبی ایجاد نمی‌کند. اما آن بخش بزرگی از صادرات کشور که تولیدات صنعتی به حساب می آیند به دلیل فشاری که بانک مرکزی آن هم در شرایط تحریم به آنها برای بازگرداندن ارز وارد می‌کند تحت ضربه قرار دارد و با ادامه شرایط می‌تواند به طور کامل از دست برود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • حمایت بانک مسکن از خانواده‌ها با پرداخت بیش از ۴۴ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۲
  • تذکر کمیسیون اصل نود به ۴ دستگاه برای پیوستن به سامانه اعتبارسنجی
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • خرید کالای ایرانی باید به عنوان امر به معروف درجامعه غالب باشد
  • بخشی از رونق تولید با خرید کالای ایرانی محقق می‌شود
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس