Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری پیش از ظهر چهارشنبه در کارگروه تخصصی بانوان و خانواده لرستان اظهار داشت: وقتی از حقوق کودک سخن می گوییم، نگاه به یکسری ارزش های برگرفته از آموزه های دینی ماست که این مباحث را تبیین کرده اند و یکسری ارزش های حقوق بشری که در همه جوامع به رسمیت شناخته شده و در اسناد بالادستی ما به عنوان حقوق بنیادین مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کنوانسیون حقوق کودک دو موضوع اساسی را بیش از پیش مورد توجه قرار داده، تصریح کرد: نخست توجه همیشه و همواره به مصالح عالیه کودکان، وقتی می گوییم کودک، بر اساس تعاریف شناخته شده بین المللی تا رنج ۱۸ سال مدنظر است، وقتی می گوییم تا ۱۸ سال یعنی بیش از ۲۳ میلیون نفر از جمعیت کشور.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه یک سوم جمعیت کشور کودکان و نوجوانان هستند، افزود: نکته دومی که باید به آن توجه کرد مسئله نگاه حق مدارانه به حقوق و مباحث کودکان است، متاسفانه در جامعه نگاه مان به کودکان نگاه عاطفی و احساسی است و این نگاه زمینه ای را فراهم می کند که با مباحث زودگذر مواجه شویم و تصمیمات آنی برای این مسائل بگیریم.

عباسی با اشاره به اینکه یک تغییر رویکرد اساسی و کوچ از نگاه احساسی و عاطفی به سمت نگاه حق مدارانه به کودکان زمینه ای را فراهم می کند که بیش از پیش به حقوق آنها توجه کنیم، گفت: یکسری حق های شناخته شده ای که از حقوق کودکان است و اعتقاد داریم در برابر هر یک از این حق ها تکلیفی وجود دارد و مسئولیت هیچکس را ساقط نمی کند، باید زمینه های تحقق این حقوق را برای کودکان فراهم کنیم.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با بیان اینکه وقتی می گوییم حقوق کودک یعنی حق دارد در خانواده زندگی کند، حق دارد آموزش ببیند، حق دارد کار نکند و در خیابان نباشد، حق دارد بازی و شادی کند، حق دارد درخواست کند که یک پارک برای او در نظر بگیریم، تصریح کرد: کودک بازمانده از تحصیل باید به تحصیل برگردد، این رسالت خانواده است، باید کار فرهنگی کنیم و به خانواده آموزش دهیم.

عباسی خاطرنشان کرد: منع کودکان از تحصیل جرم است و اگر خانواده ای ممانعت می کند به دستگاه قضایی ارجاع دهیم؛ کودک حق دارد از تبعیض و فقر مبری باشد.

وی با تاکید بر اینکه مجامع بین المللی به صحنه آمده اند، یک ماه آینده پروتکلی در دستور کار است و متولیان حقوق کودک جمع می شوند تا این موضوع را سامان دهند، افزود: باید بیش از پیش به این حق های شناخته شده در قوانین و مقررات توجه کنیم؛ پرداختن به موضوع کودکان وظیفه یک دستگاه خاص نیست و وظیفه دستگاه های مختلف است.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری یادآور شد: اگر در مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک ۱۸ دستگاه حضور دارند، معنای آن این است دستگاه های مجری در وزارت خانه ها و استان های مختلف باید آن مسئولیت ها و مصوبات را به اجرا بگذارند.

عباسی با اشاره به فجایع انسانی که در کشورهای منطقه شاهدیم و جنایات آل سعود برای کودکان یمنی، گفت: ۱۱ میلیون کودک، زن، پیرمرد و پیرزن بی گناه در یمن قربانی هستند و در فقر مطلق زندگی می کنند و دسترسی به حداقل امکانات را ندارند.

وی افزود: این ها همه ریشه در نگاه مستکبرانه برخی کشورها از جمله آمریکا دارد و برخی دیگر که در برابر مشتی دلار سکوت کرده اند.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با بیان اینکه با یک سکوت مرگباری در جهان در قابل جنایاتی که نقض حقوق بشر است مواجه هستیم، تصریح کرد: کنوانسیون حقوق کودک تنها کنوانسیونی است که این همه عضو دارد و همه کشورها به جز آمریکا در آن عضو هستند، در سطح جهان و کشورها باید با نگاه دقیق و حق مدارانه به کودکان نگریست.

عباسی با تاکید بر اینکه ما مجری حقوق کودک نیستیم، ما سیاست گذار و هماهنگ کننده هستیم، پیگیری و پایش را برعهده داریم و دستگاه های مجری باید وظیفه خود را انجام دهند، افزود: هر ۵ سال یک بار باید گزارش ادواری خود را به سازمان ملل ارائه دهیم، دو سال قبل گزارش سوم را دادیم و در آینده نیز گزارش فروش، فحشا و هرزه نگاری کودکان را ارائه می دهیم.

وی با اشاره به اینکه بیشترین قربانیان آسیب های اجتماعی، کودکان هستند و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: اگر دولت مجری خوبی برای آسیب های اجتماعی بود که نباید این وضعیت را داشته باشیم، مشکلات مردم را باید به خود مردم و نهادهای برآمده از آنها سپرد.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه آمار روزافزون طلاق در جامعه یک فاجعه ملی است، طلاق علت و علل آسیب های اجتماعی دیگر است، افزود: هیچ جا مناسب تر از خانواده برای کودک نیست، آنجا که پدری حضور ندارد نیز باید زمینه ای فراهم کنیم که فرزندخواندگی دنبال شود.

عباسی با بیان اینکه آموزش خودمراقبتی به کودکان ضروری است، که چگونه خود را در مدارس مدیریت کنند، تصریح کرد: خطرات بسیاری کودکان ما را تهدید می کند.

انتهای پیام/ب

صحبت های معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری در لرستان

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حقوق شهروندی دادگستری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۵۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعتراض دانشجویان جهان به جنایات صهیونیست‌ها
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • نماینده مهاباد: مجلس در مورد کاظم صدیقی سکوت کرد، در مورد چای دبش لاپوشانی / تعداد افراد زیر خط فقر دو برابر شده است