Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ دومین روز همایش بین‌المللی «دین، فرهنگ و فناوری» از صبح امروز چهارشنبه، ۵ اردیبهشت‌ماه با برگزاری یک نشست عمومی در دانشگاه صنعتی شریف تهران آغاز به کار کرد.
بر اساس این گزارش، این همایش از روز گذشته در دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است و امروز در دومین روز آن طی یک نشست عمومی با حضور اساتید، پژوهشگران و مسئولان برگزاری همایش، چند تن از اعضای هیئت علمی به ارائه مباحثی پیرامون موضوع همایش پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست حجت‌الاسلام حمید پارسانیا، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، مباحثی پیرامون «منطق نظر و منطق عمل و ارتباط آن با فناوری» ارائه و اظهار کرد: پیش از این همایش در نشست‌ها و همایش‌های متعدد به مباحثی درباره این مسئله که اقتضای حکمت اسلامی با تکنولوژی موججود چیست؟ چه نوع هستی شناسی است که عالمی وجود دارد که انسان منتظر آن است؟ و یا اینکه انقلاب اسلامی نسبت به تکنولوژی چه رویکردی می‌تواند داشته باشد؟ پرداخته‌ایم. امروز و در این همایش به این مقوله می‌خواهیم بپردازیم که منطق عمل مواجهه با حوزه فناوری و تکنولوژی چیست؟ بحث‌های قبلی منطق نظر بود، اما به لحاظ عملی با این عالم چگونه باید مواجه شد؟
وی ادامه داد: تکنولوژی در بستر فرهنگی خود، دارای عقبه علمی و پیامد علمی است، عقبه علمی فناوری، دانش و نظریه‌ای است که قدرت پیش بینی و تصرف در عالم را به همراه می‌آورد. نظریه علمی، از یک سو با متافیزیک و فرهنگ ارتباط پیدا می‌کند که در دامن آن شکل می‌گیرد و از دیگر سو، با حوادثی مرتبط می‌شود که به پیش بینی درباره آن‌ها می‌پردازد. ارتباط نظریه با متافیزیک، ارتباطی منطقی است و از جهت منطقی، کذب پیش بینی نظریه عملی، می‌تواند دلیل بر بطلان آن باشد؛ اما صدق پیش بینی دلیل بر صحت آن نیست.
پارسانیا گفت: بحث تکنولوژی را که وبر مطرح می‌کند اولین مواجهه‌ای است که جامعه ما هم دارد، اینکه تکنولوژی یک ابزار است و این ابزار را باید برای ارزش‌های خود استفاده کند و یا نه، متناسب با ارزش‌ها و نیازها، تکنولوژی خود را بسازد. ارزش‌ها و فرهنگ نوع استفاده از تکنولوژی را به ما می‌دهد.
وی افزود: وقتی شخصی مانند ماکس وبر، می‌گوید فیلسوفان تا کنون برای شناخت عالم و ما برای تغییر عالم آمده‌ایم، در واقع می‌گوید فیلسوفان برای تغییر عالم آمده‌اند. همان‌طور که کانت معتقد است تا به حالا متافیزیک حکمفرما بوده و از این پس معرفت شناسی (اپیستمولوژی) است، فی‌الواقع او می‌گوید متافیزیک چیزی جز معرفت شناسی نبوده و نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه پیامد علمی فناوری، مربوط به کاربرد فناوری است، ادامه داد: این مسئله در چارچوب هنجار‌ها و تجویز‌های فردی و اجتماعی کاربران سازمان می‌یابد و از احکام عملی مربوط به خود برخوردار است. عمل فناورانه و حجیت مربوط به آن با فعالیت‌های علمی و منطق و حجیت مربوط به آن متفاوت است. کسی که از فناوری استفاده می‌کند به هنگام عمل، از منطقی استفاده می‌کند که بر مبنای هنجار‌ها و اعتبارات مورد قبول او شکل می‌گیرد.   پارسانیا یادآور شد: در مواجهه با تکنولوژی باید از منطق عملی تبعیت کرد و این منطق بر اساس منطق نظری استخراج شده از فقه امکانپذیر خواهد بود.
وی افزود: بحث علمی درباره هنجارها، غیر از عمل در چارچوب ارزش‌ها است، اگر بحث علمی درباره ارزش‌ها از منطق علمی تبعیت کند، عمل در ذیل آن هنجار‌ها نیز هویت علمی پیدا می‌کند و اگر بحث علمی و نظری مربوط به ارزش‌ها، فاقد منطق و حجیت علمی باشد، منطق عملی که در ذیل آن هنجار‌ها پدید می‌آید، فاقد بنیان‌های علمی خواهد بود. کسی که در ذیل حجیت عمل می‌کند منطق عملی دارد. اگر قائل به علمی باشیم و نظری داشته باشیم که صدق و کذبی دارد، با این واسطه منطق عمل هم هویت علمی پیدا می‌کند، غیر از این باشد نه روشن‌گری دارد و نه صدق و کذبی دارد، امری سیال بود.
یادآور می‌شود روز دوم این همایش با برگزاری چند پنل تخصصی با عناوین مختلفی ذیل عنوان همایش؛ «دین، فرهنگ و فناوری» از بعدازظهر امروز در دانشکده‌های متعدد دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۶۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش تجلیل از مربیان هلال احمر و مدرسان مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر قم

به مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت استاد مطهری و روز معلم، همایش تجلیل از مربیان هلال احمر و مدرسان مرکز علمی کاربردی هلال احمر قم با حضور خانم دکتر مهریزی رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران، امامیان معاون آموزش و برنامه ریزی سازمان امداد و نجات، بهرامی مدیر عامل، حجت الاسلام و المسلمین فقیه مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه، جمعی از مسئولین کشوری و استانی هلال احمر در سالن همایش خانه معلم برگزار شد.

 مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قم در این همایش، گزارش مختصری از عملکرد این جمعیت ارائه کرد و گفت: بیش از ۳۸ هزار نفر از جوانان استان قم، آموزش‌های امدادی، فرهنگی، هنری، رایانه، اجتماعی و دیگر رشته‌های آموزشی را به همت معاونت امور جوانان فرا گرفتند.

بهرامی افزود: در ۳۲ رشته فنی و حرفه‌ای که در کلاس‌های آموزشی این معاونت در طرح اوقات فراغت آموزش داده می‌شود، در سطح کشور جزو ۵ استان برتر کشور هستیم.

او  تصریح کرد: یکی از افتخارات ما این است که طی چهار سال گذشته به عنوان دستگاه برتر در طرح اوقات فراغت بودیم که حاصل زحمات و تلاش‌های همه همکاران این جمعیت است.

مدیر عامل هلال‌احمر قم افزود: برگ زرین دیگر این جمعیت، کسب عنوان برتر در حوزه آموزش و پژوهش در سال گذشته رقم خورد و به آمار بسیار ایده آلی در تقویت امدادگر در سطوح مختلف امدادی و برگزاری دوره‌های عمومی، ایستگاهی، مخاطرات، تخصصی و ضمن خدمت ویژه کارکنان که به بیش از ۳ هزار نفر آموزش داده شد، دست یابیم.

مدیر عامل هلال‌احمر قم عنوان کرد: در مرکز علمی کاربردی جمعیت هلال احمر استان قم از سال ۱۳۹۰ تاکنون بالغ بر یک هزار و ۷۱۷ دانشجو به همت مدرسان پرتلاش و خستگی ناپذیر این مرکز در رشته‌های مختلف فارغ‌التحصیل شدند و بهترین نجاتگران را در مجموعه کشور در حوادث و سوانح تربیت کرده است.

در ادامه سه نفر از مربیان و مدرسان مرکز علمی کاربردی هلال احمر قم در این همایش به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود در این حوزه پرداختند.

رونمایی از دو بروشور آموزش‌های امدادی در زمینه‌های مارگزیدگی، عقرب گزیدگی و هاری، ایمنی در رانندگی و پیشگیری از حوادث رانندگی به همت معاونت آموزش و پژوهش و مربیان این معاونت و همچنین دو فصلنامه تخصصی کمک‌های اولیه و امداد و نجات توسط مسئولین کشوری و استانی، پخش کلیپی کوتاه از فعالیت‌های معاونت آموزش و پژوهش هلال احمر استان و اجرای گروه سرود ساقی کوثر از دیگر برنامه‌های این همایش بود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • همایش تجلیل از مربیان هلال احمر و مدرسان مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر قم
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • چین از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو رونمایی کرد
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان
  • همایش «ادزآپ» در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ برگزار می‌شود
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد