Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@10:03:32 GMT

اسارت به جرم زیبایی

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۴۷۷۲۸

اسارت به جرم زیبایی

وقتی از خیابان باقری و نیازمند کاشمر عبور می‌کنیم می‌بینیم که برخلاف گذشته صنعت پرورش و فروش پرندگان زینتی در چند سال اخیر به دلیل افزایش تقاضا رونق بسیاری یافته به طوریکه تعداد این پرنده فروشی‌ها به نسبت گذشته بسیار بیشتر شده است.

به گزارش ایسنا، در بسیاری از مغازه‌ها پرندگان در قفسی دیده می‌شوند که تنها جرمشان زیبایی و خوش صدایی بوده است و این موجب شده روزانه افراد بسیاری به پرنده فروشی‌های این دو خیابان رفته و برای انتخاب پرنده‌های رنگین حساسیت به خرج می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرندگانی که حقشان آزادی بود امروزه در اسارت انسان‌های دوپا قرار گرفته و برای خود کاسبی راه انداخته‌اند، این پرندگان زیبا دچار حبسی شده‌اند که هیچ دادگاهی نمی‌تواند حکم عفو آن‌ها را از سلول‌هایی که در آن از خودخواهی انسان‌ها گرفتار شده‌اند بگیرد.

در این خصوص به همراه رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر بازدیدی از پرنده فروشی‌های این مناطق که برخی از آنها اقدام به مخفی کردن پرندگان وحشی کرده بودند داشتیم.

وارد هرکدام از این مغازه‌ها که می‌شدیم صدا به صدا نمی‌رسد. هر پرنده‌ای برای دل خودش می‌خواند و هیچ آوازی با آواز دیگر کوک نبود.

مهدی جمعه پور در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه بالغ بر 20 پرنده فروشی در سطح شهر کاشمر فعالیت دارند، می‌گوید: به رغم اینکه اکثر پرنده فروشی‌های سطح شهر مجوز فعالیت دارند اما برخی از همین افراد اقدام به خرید و فروش پرنده‌های وحشی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در فصلی که زمان زاد و ولد پرندگان است عده‌ای افراد سود جو اقدام به زنده‌گیری پرندگان کرده و از طریق این پرنده فروشی‌ها اقدام به فروش می‌کنند، اظهار می کند: از ابتدای امسال تاکنون چندین پرونده در این راستا تشکیل شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر با اعلام اینکه مجوز این پرنده فروشی‌ها تنها از سوی اتاق اصناف صادر می‌شود، عنوان می‌کند: به رغم اینکه مجوز این افراد برای خرید و فروش پرنده‌های اهلی و زینتی است اما بعضأ شاهد تخلفاتی به خاطر فروش پرندگان وحشی در این پرنده فروشی‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه کبک، تیهو، مینا و سهره طلایی از جمله پرندگانی وحشی هستند که از سوی برخی افراد سود جو زنده‌گیری شده و از طریق صاحبان این پرنده فروشی‌ها به فروش می‌رسند، بیان می کند: وظیفه ما تنها نظارتی است و در صورت مشاهده تخلفات برای این افراد فقط پرونده تشکیل داده و به دادگاه می‌فرستیم.

جمعه‌پور که از قاچاق هوبره‌های این منطقه برای قاچاق به کشورهای عربی خبر می‌دهد، می‌گوید: برخی افراد با اغفال روستائیان و دادن بهای اندک به افراد بومی نسبت به صید پرندگان شکاری اقدام می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کاشمر با بیان اینکه فصل بهار فصل زاد و ولد وحوش و تولید مثل حیات‌وحش است، اظهار می‌کند: گاهی مواقع با آسیب رساندن به یک حیوان تمامی خانواده آن را از بین می‌بریم.

وی با اشاره به اینکه گاهی مواقع افرادی که به کوه می‌روند با مشاهد بره وحوش و جوجه پرندگان اقدام به آوردن آنها از دامن طبیعت می کنند، می‌گوید: با هماهنگی صورت گرفته با دادستان کاشمر و اخذ مجوز، بصورت دوره ای مامورین یگان اقدام به بازرسی از پرنده فروشی‌ها و اماکنی که احتمال مخفی نمودن پرندگان وحشی وجود دارد نموده و بطور قاطع با هرگونه تخلف صورت گرفته در این حوزه از طریق مراجع قضایی برخورد خواهند نمود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر با تاکید براینکه پرندگان وحشی با کنترل جمعیت حشرات و آفات موجب کاهش وابستگی کشاورزی و محصولات کشاورزی به سموم و حشره‌کش‌های شیمیایی می‌شوند و نقش مهمی در چرخه سلامت و امنیت غذایی انسان ایفا می‌کنند، از کلیه شهروندان تقاضا کرد در صورت مشاهده فروش حیوانات وحشی در سطح شهر یا پرنده فروشی‌ها مراتب را از طریق شماره تلفن‌های 55233516 و 55252516 و نیز شماره همراه 09157226432 فرمانده یگان کاشمر اطلاع رسانی نمایند.

هر چند در این بازدید سرزده و بازرسی از پرنده فروشی سطح شهر کاشمر  30 قطعه پرنده سهره طلایی، دو قطعه طرقه وحشی و پنج قطعه مینا را که مخفی کرده بودند کشف شد اما ای کاش قبول کنند به جای اینکه این پرندگان را قفس هایی آهنی نگهداری کنند زیستگاه اصلی شان باید در کوه‌ها و دشت‌ها باشد.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۷۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه ای موضوع ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: بازگشت به نامه شماره ۱۴۰۲/۱۵۹۱۷۷۸ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۸، به پیوست تصویر نامه شماره ۱۷۰۴۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۱ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و ضمائم آن در خصوص ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع به تفکیک اقلام ممنوع صادراتی و (اقلام مجاز مشروط) در صادرات ارسال می گردد. ضمناً طبق اعلام معاونت مذکور صادرات اقلام مندرج در بند ۲ نامه فوق الذکر اقلام) مجاز مشروط) منوط به تایید سیستمی نماینده دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در سامانه گمرک ایران خواهد بود. خواهشمند است دستور فرمایید مراتب یادداشت و به گمرکات اجرایی ابلاغ نمایند.

ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع

برابر مفاد بخشنامه شماره ۱۴۰۲۳۳۰۹۶/۱ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور موضوع نامه شماره ۱۴۰۳۱۱۵۸/۶۴ مورخ ۱۴۰۳/۱/۲۰ دفتر امور مراتع سازمان مذکور ضوابط صادرات محصولات فرآورده ها فرعی جنگل و مرتع به شرح ذیل است؛

۱- اقلام غیرمجاز جنگلی و مرتعی برای صادرات (صادرات ممنوع): شقاقل، پرسیاوشان زیره سیاه اشنیان شقار، کرفس وحشی و کوهی، کلوس خزه مرزه خوزستانی، گل بنفشه، کشمش کولی، سنبل الطیب مهر، خوش چله داغی سورنجان، قرهقات، بیا تر سرخدار، شمشاد شقایق، ایرانی انواع لالمها، سوسن چهل چراغ، سنبل خوزستانی انواع قارچ خوراکی برداشت از جنگل مان دنبلان سیاه، سیر کوهی (والک) گز، عافی، ریشه و پوست درختان و درختچه های جنگلی، ریزوم، ثعلب ریشه، کوکب ریشه می ریشه کاسنی ریشه ریواس وحشی، ریشه چوبک، ریشه روناس، خاس ریشه زنبق، وحشی ریشه کوکب، وحشی ریشه شیرین بیان، مرتعی ریشه، سریش برگ مورد، بن سرخ، پیاز و گل لاله سرنگون گل اروانه پیاز گل، نرگس بذر جاشیر، خوراکی اجزای کامل درختچه های گز مان، شوکه گز روغنی خاک خاکبرگ جنگلی، زغال و و هیزم.

۲- اهم اقلام مجاز مشروط صادراتی جنگلی و مرتعی: گلپر اسپند خارشتر (ترنجبین، شیرخشت، فرنجمشک مریم، نخودی، چماز گز، شهداد، بیدخت، انچوچک، گل نمدار، درمنه، افسنطین، برنجاسب علف گاو، زبان گل نرگس گز خوانسار گز انگبین آویشن شیرازی کاکوتی، آنغوزه تلخ، آنغوزه شیرین، همیشک انواع سرخس بال، عقابی، عشقه کوله، خاس ترانه، ارغوان باریجه کثیرا، وشاء شکر تیغال انزروت، کاپاریس (لگجی)، علف چای، گل بومادران، گل کاسنی، گل گندم، قدومه شیرازی، بارهنگ بابونه شاتره، موسر (برداشت از مراتع)، کنگر، انواع قارچ خوراکی دنبلان)، سفید قهوه ای و قرمز برداشت شده از توراتع، مستکی سرشاخه آویشن بنایی، سرشاخه آویشن برگ باریک سرشاخه آویشن، کرمانی اندام هوایی، ریواس صمغ طبیعی الله (سقز)، صمغ طبیعی درختان بادام و گیلاس جنگلی (زدو) برگ کنار برگ اکالیپتوس میوه محلب میوه روناس میوه ناخنک کلیل الملک میوه بادام جنگلی کوهی)، میوه زرشک وحشی (جنگلی) میوه نسترن وحشی میوه بنه و بلوط مازوج گال) (بلوط پسته، جنگلی، سماق گردو، جنگلی فندق جنگلی، تخم مرو، مصطکی، زالزالک، اسفناج وحشی، گلابی وحشی، سیب وحشی، جفت، بذر باریجه، بذر آنغوزه، چاشور، میوه خارخاسک و سایر محصولات مرتعی و جنگلی.

برای مشاهده جزییات به اینجا مراجعه کنید.

کد خبر 6092790 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • حمله خرس به مرد ۶۰ ساله در مناطق عشایری دزفول
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری
  • ◄ اسارت رانندگان کامیون در کشور آذربایجان به بهانه تصادف + فیلم
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران