Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها گفت: یکی از دغدغه‌های محافل حمل و نقلی حمایت از تولید داخل در بخش خودروسازی است، یعنی ما باید به سمت خودروی غیرایمن برویم و حاشیه امنی برای این خودروهای غیرایمن ایجاد شود تا رقیبی نداشته باشند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، محمد بخارایی امروز در نشست بررسی برنامه‌های جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها در سال 97 در راستای کاهش سوانح رانندگی اظهار داشت: در سال 96، تعداد 16 هزار نفر در سوانح رانندگی جان باختند و 300 هزار نفر هم مجروح و معلول شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: حمل و نقل باید بدون حادثه باشد و این هدف همه است، ایمنی راه‌ها نیازمند عزم ملی است و کشتار 16 هزار نفر در سوانح رانندگی باید یک دغدغه ملی باشد. 

بخارایی با تأکید بر اینکه ایمنی بدون اقدام و تلاش دست‌یافتنی نیست، گفت: می‌توان اقدامات وسیعی بابت ارتقاء ایمنی انجام داد.

* سهم 45 درصدی عابران پیاده و موتورسواران در آمار کشته‌های سوانح رانندگی

رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها به سهم 45 درصدی عابران پیاده و موتورسواران در آمار کشته‌های سوانح رانندگی اشاره کرد و گفت: حدود 23 درصد معادل 3 هزار و 800 نفر از جانباختگان سوانح رانندگی موتورسواران هستند و 100 هزار نفر از مجروحان سوانح رانندگی موتورسواران هستند. 

بخارایی با تأکید بر اینکه تخلف در موتورسواری نماد تخلف اجتماعی شده است، گفت: موتورسواری که صبح خود را با تخلفاتی نظیر عبور از چراغ قرمز و یا تردد در پیاده‌رو آغاز کند، در محیط کار خود نیز، کار را با تخلف شروع می‌کند. 

رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها با بیان اینکه فرهنگ جامعه از فرهنگ رانندگی مشخص است، بیان کرد: کشور ما جزو امن‌ترین کشورهای جهان است و در موتورسواری هم می‌توانیم تخلف کمتری داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه سالانه 22 درصد از آمار سوانح رانندگی مربوط به عابران پیاده است، گفت: آموزش کاربران و شهروندان امری است که به آن چندان پرداخته نشده است و در این حوزه آموزش و پرورش، ستاد ائمه جمعه، ارگان‌های متولی و رسانه ملی کم‌کاری کرده‌اند. 

‌وی ادامه داد: اگر بر ساخت و سازهای بی‌رویه در حاشیه شهرها نظارت کنیم و از آنها جلوگیری شود، ضمن آنکه موتورسواران را به خوبی مدیریت کنیم، سوانح رانندگی بسیار کاهش می‌یابد. 

* کاهش سرعت مجاز از عوامل کاهش سو‌انح رانندگی/ عده‌ای مخالفت می‌کنند

وی کاهش سرعت مجاز را از عوامل دیگر کاهش سوانح رانندگی عنوان کرد و گفت:‌ در کشوری مثل اسپانیا حداکثر سرعت مجاز در آزادراه‌های برون‌شهری 100 کیلومتر بر ساعت در آزاد‌راه‌های درون‌شهری 60 کیلومتر بر ساعت و در مراکز تجاری و مسکونی پرتردد 30 کیلومتر در ساعت است، در حالی که ما زمانی خواستیم سرعت مجاز را در ایران کاهش دهیم، بسیاری از کارشناسان و یا انجمن‌های ناوگان عمومی اعتراض کردند. 

وی اظهار داشت:‌ همچنین می‌توان سرعت مجاز را برای هر خودرویی تعیین کرد، به عنوان مثال‌ می‌توان سرعت مجاز را برای خودرویی مثل پراید که در سوانح رانندگی بسیار آسیب‌پذیر است، کاهش داد. 

* سوانح رانندگی ایران ۲۵ درصد بالاتر از متوسط جهانی

رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها گفت: ما در ایران یک درصد جمعیت جهان را داریم، بنابراین نباید کشته‌های سوانح رانندگی ما از حداکثر 12 هزار نفر در سال افزایش یابد، در حالی که جانباختگان سالانه 16 هزار نفر در سوانح رانندگی ما یعنی در ایران 25 درصد بالاتر از متوسط جهانی کشته می‌دهیم. 

وی نظارت بر عملکرد آموزشگاه‌های رانندگی را از دیگر موارد کاهش سوانح رانندگی عنوان کرد و گفت: متأسفانه بیمه‌ها هم در این حوزه کم‌کاری می‌کنند و سرمایه‌گذاری نکردند. 

رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها،‌ کاهش اعتبارات نگهداری و ایمن‌سازی راه‌ها را از دیگر موارد افزایش تلفات سوانح رانندگی عنوان کرد و کرد: تخصیص بودجه در بخش نگهداری و ایمن‌سازی راه‌ها باید 100 درصد باشد، در حالی که می‌توان توسعه را به عقب انداخت و پروژه‌های عمرانی را کمتر کرد اما به نگهداری راه‌ها بودجه اختصاص داد. 

* نگذاریم خودروساز داخلی در انحصار، خودرو بی‌کیفیت تولید کند

رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها به نامگذاری امسال به سال حمایت از کالای ایرانی اشاره کرد و گفت: حمایت از تولید داخل ضرورت دارد اما در بخش خودروسازی یکی از دغدغه‌های محافل حمل و نقلی، حمایت از تولید داخل‌ است، یعنی ما باید به سمت خودروی غیرایمن برویم و حاشیه امنی برای این خودروهای غیرایمن ایجاد شود تا رقیبی نداشته باشند.‌

بخارایی تأکید کرد: در کنار توجه به تولید داخل، ارتقاء کیفیت باید در دستورکار باشد و کشور تلاش کند بدون رودربایستی، از ساخت خودروهای غیرایمن جلوگیری شود، ضمن آنکه الزامات ایمنی در خودروها رعایت شود. 

رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها با تأکید براینکه توسعه فرهنگ ایمنی در خودروسازی و تعمیر و نگهداری وسایل نقلیه ضروری است، گفت: واردکننده لاستیک، روغن ترمز، قطعات خودرو، خودروساز، تعمیرکار، امداد و نجات و غیره همه باید فرهنگ ایمنی داشته باشند. 

* جان باختن 50 درصد مجروحان سوانح رانندگی در بیمارستان‌ها

وی ادامه داد: چرا 50 درصد جانباختگان سوانح رانندگی در بیمارستان و مسیر رسیدن به بیمارستان جان می‌بازند؟ شاید فرهنگ رسیدگی به مجروحان در بیمارستان‌های ما کم است. 

بخارایی از بخشودگی جرائم سوانح رانندگی گله کرد و گفت:‌ این بخشودگی در واقع به نفع متخلف است، یعنی اجازه دهیم متخلف خلاف‌های بعدی را انجام دهد، در حالی که هر خلاف بستر یک حادثه است. 

رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها یادآور شد: بودجه حاصل از درآمد جرایم راهنمایی و رانندگی هم در سال‌های اخیر بابت نگهداری راه‌ها 100 درصد اختصاص نیافت‌. 

* معرفی رانندگان حرفه‌ای برتر در ایمنی به عنوان چهره ملی

وی از فعالیت‌ جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها گفت و افزود: در حال حاضر 25 دفتر نمایندگی در مراکز استان‌ها داریم و تا پایان سال در همه استان‌ها نمایندگی خواهیم داشت. 

رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها از برگزاری همایش یادمان قربانیان سوانح رانندگی این جمعیت گفت و افزود: همچنین از سال 95 جشنواره دوسالانه انتخاب رانندگان حرفه‌ای برتر در ایمنی آغاز شد که از شاخص‌های این انتخاب، نداشتن تخلف و سانحه در پنج سال اخیر و همچنین گذراندن دوره‌های آموزشی است و پس از آن، رانندگان حرفه‌ای برتر در ایمنی به عنوان چهره ملی معرفی می‌شوند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: حمل و نقل جامعه کشورهای جهان رسانه ملی اسپانیا ایران جهان بودجه خودرو حمایت از تولید وسایل نقلیه امداد و نجات بیمارستان جرایم راهنمایی و رانندگی تصادف تصادفات جاده ای تلفات رانندگی تصادفات مرگبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۸۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی تا کجا رشد خواهد کرد؟

امتداد - نقدینگی مهم‌ترین متغیر پولی اثرگذار بر تورم است. به تمام پول در جریان که به صورت سکه و اسکناس یا در حساب‌های جاری بانکی نگهداری می‌شود نقدینگی گفته می‌شود. رشد نقدینگی به معنای رشد پول در جریان است که در صورتی که با رشد تولید همراه نباشد تورم‌زا خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  آخرین آمار این متغیر پولی مربوط به اسفند ۱۴۰۲ است که نشان می‌دهد حجم نقدینگی تا پایان این ماه به هفت هزار و ۷۸۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. نرخ رشد نقطه به نقطه این متغیر یعنی تغییرات آن در این ماه نسبت به بهمن سال ۱۴۰۱ نیز برابر با ۲۴٫۳ درصد بوده که کمترین میزان نرخ رشد در پایان سال از سال ۱۳۹۸ بوده است.  

 

 در این گزارش بررسی شده که نقدینگی در سناریوهای مختلف تا پایان سال ۱۴۰۳ به چه میزان رشد خواهد رسید. به این منظور سه حالت در نظر گرفته شده است. سناریوی اول با میانگین نرخ رشد ماهانه سال ۱۴۰۲ رشد کند، در سناریوی دوم رشد با میانگین نرخ رشد ماهانه یک دهه اخیر و سناریوی سوم رشد با میانگین نرخ رشد ماهانه دولت رئیسی باشد. این گزارش نشان می‌دهد که بهترین حالت ادامه رشد نقدینگی با میانگین رشد سال ۱۴۰۲ است که در این حالت نرخ رشد نقطه به نقطه در پایان سال به ۲۴٫۴ درصد خواهد رسید و بدترین حالت، ادامه رشد آن با نرخ رشد دولت رئیسی است که در این حالت رشد نقطه به نقطه در پایان سال به ۳۱٫۱ درصد خواهد رسید.

سناریوی اول: ادامه رشد نقدینگی با متوسط نرخ رشد ماهانه نقدینگی در سال ۱۴۰۲

 متوسط نرخ رشد ماهانه نقدینگی در سال ۱۴۰۲ برابر با ۱٫۸ درصد بوده است. به عبارت دیگر حجم پول در جریان کشور در هر ماه نسبت به ماه قبل به طور متوسط ۱٫۸ درصد بیشتر شده است.

 یک سناریو برای رشد نقدینگی در سال جدید نیز این است که حجم نقدینگی با همین نرخ رشد ماهانه سال گذشته افزایش یابد. در این صورت حجم نقدینگی به بالغ بر ۹ هزار و ۸۰۳ هزا میلیارد تومان خواهد رسید و در پایان سال ۱۴۰۳ حجم نقدینگی یک هزار و ۹۲۲ هزار میلیارد تومان بیش از ابتدای سال خواهد بود. همچنین در این حالت نرخ رشد نقطه به نقطه نقدینگی در پایان ۱۴۰۳ به ۲۴٫۴ درصد خواهد رسید.

 اما یک حالت دیگر این است که نقدینگی در سال جدید با متوسط نرخ رشد ماهانه یک دهه اخیر انباشته شود.

سناریوی دوم: ادامه رشد نقدینگی با متوسط نرخ رشد ماهانه یک دهه اخیر

 متوسط نرخ رشد ماهانه نقدینگی در یک دهه اخیر یعنی از ابتدای سال ۱۳۹۳ تا پایان سال ۱۴۰۲ برابر با ۲٫۱ درصد بوده است.

 اگر این متغیر پولی در سال ۱۴۰۳ نیز با همین نرخ به رشد ماهانه خود ادامه دهد، حجم آن در پایان این سال برابر با ۱۰ هزار و ۱۳۵ هزار میلیارد تومان خواهد شد. در این صورت نرخ رشد نقدینگی در اسفندماه به ۲۸٫۶ درصد خواهد رسید و در هر ماه به طور متوسط ۲ هزار و ۲۵۵ هزار میلیارد تومان به حجم آن افزوده می‌شود.

 بنابراین می‌توان گفت این سناریو در مقایسه با سناریوی اول، حالت بدتری را رقم خواهد زد، زیرا حجم نقدینگی بیشتر خواهد شد که این موضوع تورم بیشتر را در پی خواهد داشت.

 اما یک سناریوی دیگر نیز می‌توان متصور شد و آن ادامه رشد نقدینگی با متوسط نرخ رشد ماهانه دولت سیزدهم است.

سناریوی سوم: ادامه رشد نقدینگی با متوسط نرخ رشد ماهانه دولت رئیسی

 با روی کار آمدن دولت سیزدهم، بانک مرکزی سیاست‌های ویژه‌ای را برای کنترل رشد نقدینگی در دستور کار قرار داد. این نهاد حاکمیتی پولی با کنترل ترازنامه بانک‌ها و موسسات اعتباری موفق شد از سرعت رشد این متغیر تورم‌ساز بکاهد. به طوری که در پایان سال ۱۴۰۲ نرخ رشد نقطه به نقطه نقدینگی به ۲۴٫۳ درصد رسید که کمترین نرخ رشد سالانه از سال ۱۳۹۸ است.

 با توجه به ادامه این دولت در سال ۱۴۰۳ حالت دیگری که برای رشد نقدینگی می‌توان فرض کرد این است که این متغیر پولی با متوسط نرخ رشد ماهانه دولت سیزدهم رشد کند و به حجم آن افزوده شود.

 در این صورت حجم نقدینگی در پایان اسفند ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار و ۳۳۲ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که نسبت به نقطه آغاز این سال ۲ هزار و ۴۵۱ هزار میلیارد تومان بیشتر خواهد بود. همچنین نرخ رشد نقطه به نقطه آن نیز در پایان اسفند برابر با ۳۱٫۱ درصد خواهد شد.

 بنابراین می‌توان گفت اگر این سناریو رخ دهد، نقدینگی نسبت به دو سناریوی دیگر با رشد بیشتری مواجه خواهد شد و بنابراین تبعات تورمی بیشتری نیز در پی خواهد داشت. 


  برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • کاهش ۹.۵ درصدی مرگ در تصادفات نوروز ۱۴۰۳
  • نقدینگی تا کجا رشد خواهد کرد؟
  • تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن در اهواز
  • کاهش فقر مطلق در ایران به روایت بانک جهانی
  • در سال ۱۴۰۱، ۲۰۸ نفر و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۸۵ راکب موتورسیکلت فوت شده‌اند 
  • بیش از ۳ هزار خدمت در بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه ارائه شد
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • تصادفات جاده‌ای سالانه جان بیش از یک میلیون نفر را در جهان می‌گیرد
  • افزایش ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران