Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس:به گزارش خبرگزاری فارس،‌ مرتضی بانک دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در آیین امضای این تفاهم نامه همکاری در تهران، چابهار را نقطه پیوند همکاری ایران و چین در حوزه پتروشیمی دانست و افزود: پیوند روابط اقتصادی ایران و چین در چابهار می تواند به روابط دوجانبه بلندمدت و استراتژیک کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی برنامه های دولت ایران برای توسعه چابهار را استراتژیک و همه جانبه دانست و افزود: توسعه چابهار یکی از مهمترین طرح های دولت در راستای توسعه سواحل مکران است. 

وی تصریح کرد: دولت چین در حوزه اقتصادی سیاست های دقیقی دارد و دولت ایران از طرح های بلندمدت چین برای توسعه اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی حمایت می کند. 

مشاور رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت ایران مصمم است خط آهن چابهار و زاهدان به سرعت تقویت و اجرا شود، افزود: این خط آهن در توسعه مبادلات تجاری چابهار بسیار موثر است و توسعه فعالیت های ریلی و جاده ای از برنامه های جدی دولت است.

وی افزود: وزارت نفت و شرکت ملی پتروشیمی برای چابهار برنامه های خوبی درنظر گرفته اند و چند روز پیش نیز توافق احداث خط لوله گاز بین شرکت نفت و شرکت پتروشیمی نگین مکران چابهار قطعی شد تا این خط لوله به ساخت مجتمع پتروشیمی نگین مکران سرعت ببخشد. 

دبیر شورای عالی مناطق آزاد با اشاره به توسعه بندر چابهار که سال گذشته با حضور رییس جمهوری افتتاح شد، گفت: اجرای فرودگاه مستقل چابهار از جمله سیاست‌های زیربنایی است که با جدیت در چابهار دنبال می‌شود و ظرفیت‌های منطقه را افزایش خواهد داد. 

وی افزود: شرکت‌های چینی که در چابهار در حوزه پتروشیمی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در انتقال تکنولوژی و توسعه فعالیت پتروشیمی در ایران نقش مهمی ایفا می‌کنند. 

بانک با تاکید بر اینکه چابهار می تواند نقطه مرکزی، محرک و پایلوت همکاری های مشترک ایران و چین باشد، افزود: گزارش این همکاری و تفاهم نامه به رئیس جمهوری ارایه می شود و اطمینان دارم که وی از این برنامه حمایت جدی خواهند کرد.

در این مراسم تفاهم نامه همکاری سازمان منطقه آزاد چابهار، شرکت جی جی سی چین و مجتمع پتروشیمی نگین مکران؛ تحت نظارت فدراسیون صنعت شیمی و پتروشیمی چین و دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با هدف احداث پارک پتروشیمی به امضا رسید.

رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت نفت و پتروشیمی چین (CPCIF) در صدر هیاتی 32 نفره طی روزهای گذشته از منطقه آزاد چابهار بازدید کرده و با ظرفیت های آن برای سرمایه گذاری آشنا شدند.

چین بزرگترین شریک تجاری ایران به شمار می رود و علاوه بر نفت، عمده کالاهای غیرنفتی ایران اعم از پتروشیمی و مواد معدنی نیز به مقصد بنادر این کشور بارگیری می‌شود.

ب

منبع: مازند مجلس

کلیدواژه: چابهار پتروشیمی توسعه افزود اقتصادی همکاری مناطق برنامه منطقه جمهوری مکران تفاهم فدراسیون اینکه تجاری مجتمع احداث گذشته فعالیت حمایت تواند پیوند شورای عالی گزارش دانست روابط بلندمدت شورای استراتژیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۵۰۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، حسن کاظمی قمی در خصوص توجه خاص افغان‌ها به چابهار گفت: سیاست ما این بوده حوزه مکران و چابهار توسعه پیدا کند و برنامه‌های توسعه‌ای را دنبال می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: از جمله اقداماتی که در منطقه چابهار و مکران صورت می‌گیرد مسئله احداث فرودگاه بزرگ بین‌المللی است. ما به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی در منطقه چابهار هستیم.

کاظمی قمی در  گفت‌وگو با ایراف در خصوص حق‌آبه ایران و رویکرد نمایندگی ایران در مورد واکنش‌های دولت سرپرست افغانستان در این موضوع اشاره کرد: آنچه دارالحکومه انجام می‌دهد، برآمده از تصمیمی است که در دارالخلافه در قندهار گرفته می‌شود. رهبری طالبان اعلام کرد در چارچوب معاهده ۱۳۵۱ باید حق آب مردم ایران را بدهند و حکم حکومتی داد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد روش برخورد ایران با طالبان تصریح کرد: در دوران حکمرانان جدید در افغانستان از مسیر اقدامات دیپلماتیک و سایر اقدامات حرکت می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کند.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در خصوص خط راه‌آهن چابهار به افغانستان گفت: مسیر کریدور ترانزیت ایران-افغانستان، چین را به آب‌های آزاد و قاره اروپا و آفریقا وصل می‌کند. در چارچوب طرح یک راه یک کمربند، الان چینی‌ها دنبال می‌کنند، کریدور ایران-افغانستان مفهوم دارد.

وی اشاره کرد: احتمالاً نشست‌های سه جانبه‌ای را میان ایران-افغانستان-چین برگزار خواهیم کرد. کشورهای دیگر منطقه هم از این کریدور استقبال کرده‌اند. ثبات و امنیت منطقه در گرو ثبات و امنیت افغانستان است.

کاظمی قمی در پایان گفت: افغانستان مسیر دستیابی‌اش به آب‌های آزاد از ایران کوتاه‌ترین و امن‌ترین حتی اقتصادی‌ترین است. با توجه به شرایطی که امروز به ویژه با بحران اوکراین بوجود آمده، مسئله کریدورهای ترانزیت منطقه‌ای معنای جدی‌تری به خودش گرفته است.

دیگر خبرها

  • طرح های بزرگ اقتصادی اشتغال محور در ایلام تکمیل می شوند
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • راه اندازی بخش «آنژیوگرافی» برای نخستین بار در منطقه آزاد اروند
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • رویکرد دولت سیزدهم توسعه زیرساخت های آموزشی در خارگ است
  • نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • راه‌اندازی بخش «آنژیوگرافی» در منطقه آزاد اروند
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد