Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین نشست کمیسیون شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور در دور جدید فعالیت شهرداری‌ها در محل دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور برگزار و رکود صدور پرونده های ساختمانی مطرح شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل  دبیرخانه مجمع،  در این نشست که به ریاست کمال مرادی رئیس دبیرخانه کلان‌شهرها برگزار ‌شد، معاونان شهرسازی و معماری کلانشهرها به ارائه نقطه نظرات خود درباره مهمترین مسائل حوزه فعالیت خود پرداخته و در عین حال رئیس و دبیر جدید کمیسیون را انتخاب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در  این جلسه متن پیشنهادی کمیته حقوقی و قوانین شهرداری‌های کلانشهرهای کشور جهت اصلاح ماده ۱۰۰ قانون شهرداری و تبصره‌های آن به شرکت‌کنندگان ارائه شد.

تناقض در بخشنامه ها و دستورالعمل های صادره از سوی وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی در فرایند کنترل نقشه و صدور پروانه های ساختمانی از موضوعاتی بود که اکثریت معاونان شهرسازی و معماری کلانشهری آنرا موجب کاهش و بعضا توقف پروانه ساختمانی در فروردین ماه عنوان کردند و از دبیرخانه کلانشهرها خواستند با مذاکرات و نامه نگاری ها نسبت به ایجاد وحدت رویه در دستورالعمل های دولتی در این زمینه اهتمام داشته باشند. 

به اعتقاد معاونان شهرسازی و معماری دستورالعمل اصلاح ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی صادره از سوی  وزیر راه و شهرسازی گرچه بروکراسی و زمان طولانی صدور پروانه و اعمال کنترل و نظارت مهندسی را کاهش داده است، اما نیازمند اعمال تغییرات و اصلاحاتی است. با این وجود بخشنامه وزارت کشور درباره اجرای این دستورالعمل موجب متوقف شدن فرایند کنترل نقشه و عدم امکان صدور پروانه ساختمانی را فراهم آورده است و از آنجا فصل کاری ساخت و ساز ، نیمه اول سال می باشد، پایان دادن به این تناقض بخشنامه ای و رسیدن به یک وحدت رویه ، رکود ایجاد شده در صدور پروانه های ساختمانی را پایان می دهد.

 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پروانه ساختمانی کمیسیون شهرسازی صدور پروانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۵۳۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: تمام شهروندان که پلاک‌های آن‌ها در محدوده بافته‌های فرسوده مصوب قرارگرفته است، می‌توانند با مراجعه به شهرداری منطقه سکونت، از بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان در صدور پروانه بهره‌مند شوند.

سیدمرتضی حسام‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از دلایل نوسازی و باز آفرینی نکردن بافت‌های فرسوده شهری نداشتن صرفه اقتصادی در نوسازی بناهای ناپایدار است به همین دلیل بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان با همت معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان مصوب شده است.

وی افزود: در این بسته تشویقی امکان ارائه ظرفیت‌های ساخت‌وساز مازاد بر تراکم مجاز مصوب فراهم‌شده است که می‌توان به‌صورت کلی به مواردی همچون امکان اعطای یک یا دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تسهیل در ضوابط معماری از جمله نحوه استقرار بنا و امکان بهره‌مندی از در اضافه اشاره کرد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تصریح کرد: تمام شهروندان که پلاک‌های آن‌ها در محدوده بافته‌های فرسوده مصوب قرارگرفته است، می‌توانند با مراجعه به شهرداری هر منطقه از این ظرفیت تشویقی در صدور پروانه بهره‌مند شوند، معاونت شهرسازی و معماری به‌دلیل تسریع در اعطای ظرفیت‌های کالبدی تشویقی به پروانه‌های درخواست شده در بافت فرسوده اقدام به راه‌اندازی کمیته رفع موانع صدور پروانه در محدوده بافت فرسوده مصوب کرده است.

حسام‌نژاد اضافه کرد: رویکرد بسته تشویقی مصوب، ارائه ظرفیت‌های مازاد به تمام پلاک‌های واقع در بافت فرسوده بوده است، اما ظرفیت‌های بیشتری نیز برای اشخاصی که اقدام به تجمیع پلاک‌های ریزدانه کنند، در مصوبه لحاظ شده است که از جمله آن می‌توان به افزایش سطح اشغال مجاز تا ۷۰ درصد به‌شرط تجمیع بالای ۲۰۰ متر مربع اشاره کرد، همچنین امکان افزایش طبقات مجاز تا دو طبقه به‌شرط تحقق تجمیع پلاک بالای ۴۰۰ مترمربع فراهم‌شده است.

وی ادامه داد: برای پلاک‌های ریزدانه‌ای که امکان تجمیع یا رسیدن به حدنصاب استفاده از ظرفیت‌های طبقات مازاد یعنی ۱۳۰ متر مربع وجود ندارد، در قالب گروه چهارم امکان افزایش سطح اشغال احداث در اضافه و احداث واحدهای کمتر از حد مجاز فراهم‌شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: شهروندان باید به‌منظور بهره‌مندی از حداکثر ظرفیت‌های تشویقی مصوب نسبت به تجمیع اقدام کنند، همچنین ادارات شهرسازی، معماری مناطق، مدیریت بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان این آمادگی را در مورد ارائه مشاوره به شهروندان با هدف بازآفرینی شهری اعلام می‌کند.

کد خبر 751034

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان