Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استانهای خراسان، گیلان، مازندران، گلستان، اصفهان، فارس، یزد، کرمان و آذربایجان از جمله مناطق تولیدکننده پیله و ابریشم در کشور هستند که منطقه بایگ با دارا بودن صدها کارگاه ابریشم کشی از موقعیت بسیار ممتازی در تولید پیله و ابریشم برخوردار است.
با آغاز اردیبهشت ماه نوغانداران بایگی نیز فعالیت خود را برای تولید کرم ابریشم از سر گرفته اند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس مرکز توسعه نوغانداری در استان های خراسان گفت: تا کنون 6 هزار جعبه تخم نوغان میان نوغانداران خراسان توزیع شده و قیمت جعبه های نوغان نیز در 16 سال اخیر تغییری نکرده و به همان قیمت هر جعبه 7 هزار و 500 تومان عرضه می شود.
فریدون سرجمعی افزود: حدود 8 هزار جعبه تخم نوغان امسال بین نوغانداران استانهای خراسان توزیع می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم گفت: امسال توزیع 25 هزار اصله درخت توت در استان انجام می شود که در صورت نیاز نوغانداران، امکان افزایش آن تا 40 هزار اصله نیز وجود دارد.
جعفر حاجی مجتهد با اشاره به ادامه توزیع تخم نوغان در استان تا زمان اعلام بی نیازی کارگاه ها، افزود: تا سال 1400 برنامه داریم که میزان توزیع تخم نوغان را به سالانه بیش از 8 هزار جعبه افزایش دهیم.
اوگفت: هم اکنون حدود 2 هزار واحد ابریشم کشی در استان خراسان رضوی در زمینه تولید پیله و نخ ابریشم فعالیت دارند و 85 درصد پیله خشک تولیدی کشور برای فرآوری به خراسان رضوی، پایتخت ابریشم کشی کشور منتقل می شود.
نوغانداران پایتخت ابریشم کشوراما در سال های اخیر برای تولید طلای سفید با مشکلات متعددی روبرو بوده اند که امسال مسوولان استان کوشیده اند این مشکلات به حداقل برسد.
رییس مرکز توسعه نوغانداری در استان های خراسان با اشاره به مشکل بیماری در واریته های نوغان در سال گذشته که منجر به خسارت سنگین نوغانداران شد، گفت: امسال با کارشناسی انجام گرفته، تخم نوغان وارداتی با کیفیت پس از نمونه برداری وتائید سازمان دامپزشکی وارد کشور شده است و نوغانداران نباید نگران پایین بودن کیفیت باشند.
سرجمعی همچنین از اجرای طرح ضدعفونی کردن سالن های پرورش کرم ابریشم به صورت رایگان خبر داد وگفت: با توجه به بیماری سال گذشته ورفع آلودگی محیط های پرورش، طرح ضدعفونی سالن های پرورش با 58 میلیون تومان اعتبار در خراسان رضوی و به همت دامپزشکی آغاز شده است.
کارشناس مسئول کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی هم گفت: پارسال با برگزاری کارگاه های آموزشی پرورش کرم ابریشم و جمع آوری اطلاعات مشخص شد خسارت قابل توجهی در اثر گسترش بیماری پبرین به نوغانداران وارد شده است که بخشی از خسارت وارد شده به نوغانداران امسال جبران می شود.
شریعتی افزود: این بیماری به دو صورت انتقال عمودی از تخم به لارو یا به صورت محیطی ایجاد خسارت می کند، بنابراین رعایت نکات بهداشتی از اهمیت زیادی در جلوگیری از گسترش آن برخوردار است. بر همین اساس دو ماده فرمالین و کلر به ترتیب برای ضدعفونی در مکانهای بسته و باز با رعایت شرایط خاص توصیه می شود.
آقای رحیمی از نوغانداران بایگ که بیش از پنجاه سال از عمر خود را در حرفه نوغانداری مشغول بوده است می گوید: ‌متوسط کار روزانه چرخ های ابریشم کشی در بایگ به دلیل همجواری با واحد مسکونی آن‌ها 10 تا 12 ساعت است و همه خانواده از کوچک و بزرگ با هم کار می کنند.
او با اشاره به اینکه نوغانداری از مشاغل سخت و زیان بار است از تاخیر در بیمه نوغانداران و عدم حمایت های ویژه از آنان گلایه کرد.
نماینده مردم تربت حیدیه، مه ولات و زاوه در مجلس هم در این باره گفت: هر چند بایگ تربت حیدریه از دیرباز مرکز ثقل تولید نوغان کشور بوده، اما تاکنون سهم این زحمت کشان در عرصه تصمیم سازی حوزه نوغان ایران صفر بوده است.
سعید باستانی همچنین به صندوق حمایت از نوغانداران اشاره و اظهار کرد: بعد از مکاتبات فراوان و دیدار با وزیر کشاورزی مقرر شد صندوق با سرمایه 3 هزار میلیارد ریال کار خود را آغاز کند که تامین اعتبار آن هم از محل املاک و اراضی نوغانداری تامین شود که امیدواریم به زودی راه اندازی شود.
باستانی همچنین نسبت به توزیع تخم های نوغان آلوده در سال گذشته انتقاد و خواستار تعیین تکلیف نوغانداران خسارت دیده شد.
بررسی مشکلات دست اندرکاران صنعت نوغانداری نشان می دهد در سال های گذشته از خواسته های نوغانداران تاکنون فقط تثبیت قیمت عرضه تخم نوغان و طرح بیمه پرورش کرم ابریشم اجرایی شده است و سایر موارد چون توسعه توتستانها، ارائه راهکارهای افزایش کمی و کیفی به منظور کاهش هزینه های تولید پیله و ابریشم، ارایه تسهیلات ویژه برای بازسازی، به روز نمودن و بهداشتی کردن کارگاه های ابریشم کشی، ارائه خدمات بیمه ای به نوغانداران و ابریشم کشان، تامین مواد اولیه کارگاه های ابریشم کشی، ایجاد صنایع تبدیلی در منطقه، تنظیم بازار عرضه و تقاضا و جلوگیری از قاچاق پیله یا ابریشم و ایجاد متولی خاص در سه بخش نوغانداری، ابریشم کشی و صنایع تبدیلی از جمله نیازهایی بوده که تاکنون محقق نشده است.
توجه به صنعت نوغانداری و مشکلات شاغلان دراین بخش سبب جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها می شودو روستا نشینی را اقتصادی تر می کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۵۴۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم

 ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان در نشست مشترک دولت و استانداران گفت: حرکت بزرگ ملت ایران و نمایش قدرت مردم اراده ملتی بود که می‌خواهد آزاد زندگی کند و اکنون در باشگاه قدرت‌های منطقه و جهانی جز برترین‌ها هستیم.

وی افزود :کار همه صاحبان قلم و بیان این است که هر چهره‌ای به نوبه خود امید آفرینی کند، چرا که دشمن به فکر ایجاد نا امیدی در دل مردم است و ما در دولت سعی می‌کنیم با عمل به وعده‌ها در این راستا تلاش کند.

رئیسی متذکر شد: دولت با مردم صادق است و شفافیت دارد و مطمئن باشید آنچه مردم را با ما همدل می‌کند صداقت ما است و باید هر اتفاقی که می‌افتد گزارش آن را در اختیار جامعه قرار دهیم پس باید ارتباط مثبت و مستمر خود را با مردم حفظ کنیم.

رئیس قوه مجریه با تشکر از دست اندرکاران انتخابات دور نخست مجلس گفت: به چهار اصل مدنظر رهبر انقلاب در انتخابات عمل شد و همه پرسی دارای امنیت و سلامت بود و استانداران تلاش کنند در دوم هم اصول مدنظر رهبری محقق شود.مردم همواره در انتخابات شرکت می‌کنند و در دوم نیز حضور می یابند و مجلس جدید شکل خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه دشمن به دنبال موج سواری است و همواره باید امنیت را به عنوان یک ضرورت روز به روز ارتقا پیدا کند، گفت: همه بخش‌های کشور باید برای تحقق شعار سال تلاش کنند و برای آن برنامه ریزی استانی و کلان شود و حتی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها هم باید خود را برای محقق شدن جهش تولید دخیل بدانند و همچنین بانک‌ها باید تامین مالی را به درستی انجام دهند.

رئیسی ادامه داد: رهبر انقلاب فرمودند که دولت باید در اقتصاد به مردم میدان بدهد و لذا قوه مجریه باید تلاش کند تا شرکت‌ها و کارگاه‌ها توانمند شوند و موانع تولید باید رفع شود.بخش‌های مختلف باید تلاش کنند و دانشگاه‌ها در دانش بنیان می‌توانند ثروت بزرگی برای کشور خلق کنند. کشور ما در برخی بخش‌ها به بهشت معادن معروف است.

او تاکید کرد: اقتصاد کشاورزی باید در روستا‌ها تقویت شوند تا اهالی آنها به شهر‌های دیگر مهاجرت نکنند و به ماندن در محل زندگی خود امیدوار باشند. بسیاری ظرفیت‌ها بالفعل هستند و دولت تلاش می‌کند با شناسایی آنها این ظرفیت‌ها را فعلیت ببخشد.

رئیس جمهور گفت: باید بهره وری در بخش‌های مختلف کشور بررسی شود و برای بالابردن آن تلاش صورت گیرد. هرچه در جامعه قانون نداری بالاتر برود پیشرفت جامعه میسرتر خواهد شد.حضرت آقا یک بار فرمودند که مصرف ما با بسیاری از کشور‌های بزرگ دنیا برابری می‌کند و برای مرتفع کردن این امر باید تلاش شود و فرهنگ سازی صورت گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • لوئیز انریکه: حتی بهترین بازیکنان جهان هم باید دفاع کنند
  • برگزاری جشن کارگری شهرداری سمنان با نام «سپاس کارگر»
  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  • رویکرد دوگانه رسانه‌های بیگانه
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟
  • اسب‌های خراسان شمالی در پایتخت سوارکاری کشور خوش درخشیدند
  • سیلاب در محور قدیم رباط سنگ -رباط سفید -مشهد
  • گردشگری ایران در مسیر جاده ابریشم