Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@23:25:36 GMT

رفع بحران کم آبی در سمنان نیازمند نگاه علمی است

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۵۶۶۵۵

به گزارش ایرنا، ادامه خشکسالیها و کم آبی در سالهای اخیر به معضل تامین آب در سمنان افزوده است و پراکندگی بارش های سالانه موجب شد که برخی از منابع ذخیره آب های سطحی مانند سد شهیدشاهچراغی دامغان ذخیره چندانی نداشته باشد و بر دامنه نگرانی ها افزوده شود.
متوسط بارندگی در سال زراعی جاری حدود 75 درصد کمتر از سال گذشته بوده است و بارش هم به طور عمده در مناطق شرق سمنان باریده است و مناطق مرکزی، شمال ، شمال شرق و شمال غربی استان بهره چندانی از بارش های زمستانی نبرده است و تاکید بر صرفه جویی و مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف همچنان اولویت کاری مسوولان دستگاه های اجرایی برای رفع این چالش قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنا بر اظهارات مسوولان، منابع زیر زمینی سمنان با کمبود 143 میلیون متر مکعبی آب مواجه است و این چالش، توسعه شهرها و رشد صنایع در این استان را با مشکل مواجه کرده و مانع اصلی در اجرای برنامه های اقتصادی و طرح های توسعه ای در این استان است.
در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود که 87 درصد در بخش کشاورزی، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشامیدنی مصرف می شود.
میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 لیتر در شبانه روز و در استان بیش از 700 هزار نفری سمنان 160 لیتر و کمتر از میانگین کشوری است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : باید در زمینه تأمین و حفاظت از منابع آبی استان ، یک نگاه علمی، منسجم و واحد داشته باشیم تا بتوانیم بحران کمبود آب را مدیریت و حل کنیم.
سعید ناجی افزود: هنوز به یک نگاه علمی، منسجم و واحد در بحث بحران آبی در سمنان نرسیده ایم،که باید مدیران دستگاه های اجرایی در کمترین زمان برای رفع این چالش اقدام کنند.
وی با اشاره به انجام طرح های مطالعاتی مختلف در حوزه خاک، الگوی کشت در استان سمنان به منظور تامین و حفاظت از منابع آب ادامه داد: در انجام طرح های مطالعاتی باید هدف گذاری بر روی کاهش و مدیریت مصرف بهینه آب و همچنین افزایش بهره وری باشد.
وی با اشاره به مصرف 85 درصدی منابع آبی موجود در بخش کشاورزی افزود: بخش قابل توجهی از منابع آبی موجود در استان در بخش کشاورزی صرف می شود که لازم است توجه بیشتری به مدیریت مصرف منابع آب در این حوزه شود.
وی ادامه داد: مدیریت منابع آبی موجود و کاهش مصرف آن در بخش کشاورزی به معنای لطمه زدن به کشاورزی نیست بلکه به معنای مصرف بهینه و مدیریت این منابع ارزشمند است.
ناجی ادامه داد: درگذشته به دلایل مختلف در شیوه های بهره برداری و مصرف آب توجه خاصی اعمال نمی شد و بدون نگاه علمی و کارشناسی برداشت بی رویه از منابع و ذخایر سفره های زیر زمینی انجام می شد، اما چند سالی است که مباحث جدی در این موضوع مطرح شده است.
ناجی تصریح کرد: لزوم انجام اقدامات فرهنگی در خصوص مصرف بهینه آب از جمله الزامات و نیازهای اساسی جامعه است و ضرورت دارد تا در مجامع فرهنگی به این مهم پرداخته و ضرورت اصلاح شیوه های مصرف و حفاظت از منابع بیان شود.
به گزارش ایرنا، از مجموع 410 میلیارد مترمکعب نزولات جوی در کشور 280 میلیارد مترمکعب تبخیر می‌شود و 135 میلیارد مترمکعب به صورت ظرفیت تجدیدپذیر باقی می‌ماند.
75 درصد از آب آشامیدنی استان از قنات و چاه ها و حدود 40 درصد آب شهرستان سمنان از چشمه روزیه تامین می شود.
استان سمنان با هشت شهرستان بیش از 700 هزار نفر جمعیت دارد.
6026/7339
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 جامعه دستگاه های اجرایی صرفه جویی کارشناسی معاون سیاسی امنیتی موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۵۶۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل چاه‌های کشاورزی بهترین راهکار تعادل در مصرف آب

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای فارس با اشاره به اهمیت حفظ منابع آبی، بهترین راهکار تعادل رساندن منابع و مصارف علاوه بر طرح احیا و تعادل‌بخشی را کنترل اضافه برداشت‌های بی‌رویه‌ای که از طریق چاه‌های پروانه‌دار انجام می‌شود، دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کرامت‌الله کریمی مزیدی در نشست شورای انسجام‌بخشی صنعت آب و برق در راستای پیشرفت اجرایی شدن شیوه‌نامه مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی در شیراز با اشاره به وضعیت منابع آب استان گفت: تا امروز، میزان 247 میلی‌متر میانگین بارش ایستگاه‌های منتخب استان در سال آبی جاری است و کاهش حدود 17درصدی، نسبت به میانگین بلند مدت بارش استان داریم.

عضو هیئت مدیره و معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای فارس بهترین راهکار تعادل رساندن منابع و مصارف علاوه بر طرح احیا و تعادل‌بخشی را کنترل اضافه برداشت‌های بی‌رویه‌ای که از طریق چاه‌های پروانه‌دار انجام می‌شود، دانست و افزود: حجم زیاد کسری مخزن فارس از طریق برداشت‌های غیر مجاز از چاه‌های پروانه‌دار مدیریت می‌خواهد.

وی با بیان اینکه عزم جدی به منظور مدیریت برداشت از چاه‌های کشاورزی وجود دارد، ادامه داد: شیوه‌نامه مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی با امضای مقام عالی وزارت نیرو در اردیبهشت‌ماه 1402 به کلیه شرکت‌های آب منطقه‌ای، شرکت‌های برق منطقه‌ای، شرکت‌های توزیع برق استانی و شرکت توانیر ابلاغ و موظف به اجرای شیوه‌نامه موصوف شدند. 

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای فارس با تصریح اینکه چنانچه چاه‌ها مجهز به کنتور باشند، حجم آب از آن طریق محاسبه خواهد شد، گفت: در صورت نداشتن کنتور، حجم برداشت آب بر اساس میزان انرژی مصرفی اندازه‌گیری می‌شود.

کریمی مزیدی با بیان اینکه بر این اساس مشترکان به سه قسمت تقسیم می‌شوند، گفت: نخست مشترکینی هستند که مصرف انرژی چاه آنها در محدوده سهمیه انرژی مجاز ماهانه یا حداکثر تا 3.1 برابر بیش از آن است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک با مصرف مجاز محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دوم مشترکانی هستند که مصرف انرژی ماهانه آنها از 3.1 تا 7.1 برابر بیش از سهمیه انرژی مجاز ماهانه است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک پرمصرف محسوب می‌شوند و سوم مشترکانی هستند که مصرف انرژی ماهانه آنها بیش از 7.1 برابر بیش از سهمیه انرژی مجاز ماهانه است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک بد مصرف محسوب می‌شوند.

کریمی مزیدی در پایان گفت: نحوه برخورد با مشترکین هر 3 گروه پس از ارسال پیامک و توجیه مشترک و نیز مراجعه گروه‌های گشت و بازرسی به محل چاه و بازدید میدانی مبنی بر مشخص شدن نحوه مصرف انرژی است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • کنترل چاه‌های کشاورزی بهترین راهکار تعادل در مصرف آب
  • استان البرز با کاهش منابع آبی مواجه است
  • طرح‌های مهم تأمین و انتقال آب به تهران در پیچ و خم اعتبارات
  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • عبور موفق از پیک تابستان امسال نیازمند همراهی مردم کردستان
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور