Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@17:47:28 GMT

هزینه های فقرزای حوزه سلامت40 درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۶۱۲۷۲

هزینه های فقرزای حوزه سلامت40 درصد کاهش یافت

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، سیدموسی طباطبایی، سرپرست دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت افزود: «هرچند این عدد هنوز بالاست، اما باید با تلاش بیشتر آن را کاهش دهیم تا میزان پرداخت از جیب مردم کاهش یابد.»
طباطبایی با اشاره به تعریف سازمان جهانی بهداشت درمورد حمایت مالی از فقرا، گفت: «طبق تعاریف جهانی، زمانی حفاظت مالی از بیماران فراهم می شود که فرد به دلیل فقر از دریافت خدمت سلامت صرف نظر نکند یا برای استفاده از یک خدمت سلامت از نیازهای ضروری خود منصرف نشود و یا به واسطه صرف هزینه در مقوله سلامت، دچار فقر و هزینه های کمرشکن نشود، یعنی هیچ کسی نباید بیشتر از 40 درصد هزینه های غیرخوراکی اش را در زمینه سلامت خرج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
وی خاطرنشان کرد:«یکی از محورهای اصلی اجرای طرح تحول سلامت در دولت های یازدهم و دوازدهم رفع همین موانع و حفاظت مالی از بیمار بوده است که جهش های خوبی نیز در این زمینه داشته ایم.»
این مقام مسئول در وزارت بهداشت ادامه داد: «درست است که در زمان شروع طرح تحول سلامت، ایران مانند کشورهای فقیر نبود و مردم از بسیاری از خدمات سلامت صرف نظر نمی کردند، اما زمانی که برنامه تحول آغاز شد، تصور می کردیم که میزان مراجعین10برابر افزایش خواهد داشت که فقط 10 درصد به مراجعین اضافه شد و این امر نشان دهنده آن است که فقط 10 درصد مردم به دلیل فقر از نیازهای سلامت صرف نظر می کردند که عدد قابل قبولی بود.»
او در این زمینه افزود: «در حال حاضر به این نتیجه رسیده ایم که بعید است فردی به خاطر هزینه های سلامت از این خدمات صرف نظر کند، زیرا در حال حاضر پرداخت 10 درصد هزینه پرونده درمانی که به طور متوسط دو و نیم تا سه و نیم میلیون تومان است، به 250 تا 35 هزار تومان کاهش یافته است و سهم بیمار فقط 10 درصد از کل هزینه ها است.»
سرپرست دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت، گفت: «تقریبا تمام گروه ها و دهک ها می توانند این هزینه را بپردازند و حتی گروه های ناتوان در پرداخت هزینه ها را به واسطه مددکاری توانسته ایم پوشش دهیم و اگر در گذشته مددکاری به هزار نفر ارائه خدمت می داد، درحال حاضر، ارایه خدمات مددکاری، از هزار نفر به 100 نفر کاهش پیدا کرده است.»
طباطبایی با بیان اینکه باید کاری کنیم تا فرد مجبور نباشد از نیازهای غیر ضروری دیگر خود صرف نظر کند، به شاخص های توسعه کشور اشاره کرد و گفت: «در این چند سال در کشور ، شاخص بی عدالتی در سلامت بر اساس منحنی ها و نمودارها ، یک سوم تا یک چهارم کاهش پیدا کرده است.
طباطبایی افزود: متوسط پرداختی مردم قبل از برنامه طرح تحول سلامت، 60 درصد بود، در سال شروع برنامه تحول، به 54 درصد کاهش پیدا کرد و در حال حاضر این رقم به 7 / 38 درصد رسیده است.»
او گفت: «یکی از اقدامات مهم انجام شده در حوزه سلامت، در حوزه حفاظت مالی با عنوان کاهش پرداختی بیماران در بیمارستان های دولتی است، همچنین برنامه ماندگاری پزشکان در دستور کار بوده است که طبق سنوات گذشته در حال انجام است.»
سرپرست دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت در خصوص برنامه های جدید که در دستورکار قرار دارد، گفت: «تهیه راهنماهای بالینی و استانداردها برای ارائه خدمت از جمله خدمات جدیدی است که به طور غیر مستقیم با جلوگیری از القای خدمات و افزایش بی رویه مصرف خدمات به حفاظت مالی مردم کمک می کنند، یعنی مردم برای خدمات غیرضروری پول نمی پردازند، اما در گذشته فرد بیمار به دلیل بی اطلاعی ممکن بود هزینه های بیشتری پرداخت کند مثلاً یک عکس رادیوگرافی و یا اسکن که ضرورتی برای بیمار نداشت، تجویز شود، اما با تهیه راهنمای بالینی این خدمات، هزینه های اضافی کاهش پیدا کرده است.»

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استاندارد پول سلامت فناوری وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۱۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: میزان تفکیک از مبدا بخش پسماند در سال‌های قبل کاهش پیدا کرده بود، اما در سه سال قبل با اقدامات ویژه‌ای که در این زمینه صورت گرفت، عدد آن به بالای ۱۰ درصد رسید.

سیدامیر سامع در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از مهم‌ترین دستاوردهای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در سه سال اخیر، تدوین منشوری در دوره ششم شورای اسلامی شهر بود که طبق آن نقاط مهم شهر که باید به آن‌ها پرداخته شود، مشخص شد.

وی با بیان اینکه معاونت خدمات شهری یکی از ارگان‌هایی است که حدود ۱۰ کسب‌کار را مدیریت می‌کند، افزود: این معاونت باید در بخش‌های مختلف به شهروندان خدمت‌رسانی کند که این خدمات شامل ساماندهی فضای سبز، زیباسازی شهر، ساماندهی مشاغل شهر، مدیریت پسماند، آتش‌نشانی و ایمنی و مدیریت بحران است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: کمیسیون سلامت محیط زیست با همکاری معاونت خدمات شهری از سه سال پیش ۲۲ بند را به‌عنوان اولویت اصلی عملکرد خود قرار داد و سعی کرد آن‌ها را دنبال کند، البته در ارزیابی سال جاری مشخص شد، برنامه‌هایی که برای هر حوزه برنامه‌ریزی شده بود، به‌طور کامل انجام شده است.

سامع با بیان اینکه یکی از دستاوردهای این سه سال، پیشبرد عملکرد طبق برنامه مشخص شده است، ادامه داد: این کمیسیون با همکاری معاونت خدمات شهری با یک شاخص و برنامه مشخص به فعالیت خود پرداختند و رعایت نظم در این مسیر یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود.

وی با اشاره به سازماندهی فضای سبز اصفهان خاطر نشان کرد: افزایش سرانه فضای سبز یکی دیگر از دستاوردهای کمیسیون سلامت محیط زیست خدمات شهری شورای اسلامی است، البته در این کلان شهر اقدامات خوبی صورت گرفته است و فضای سبز هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی افزایش پیدا کرده است، اما سختی کار این کمیسیون با افزایش ساخت‌وسازها، محدود شدن فضای شهر، کمبود آب، خشکی زاینده‌رود بیشتر شده است.

از مجموع حدود ۹۰۰ تن پسماندی که تولید می‌شود، بیش از ۱۰۰ تن در مبدا تفکیک می‌شود

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مدیریت پسماند اضافه کرد: در این بخش باید اقداماتی از جمله توجه به موضوع کاهش تولید پسماند، اجتناب از تولید، تفکیک از مبدا، استفاده مجدد و تبدیل به ماده و انرژی مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: میزان تفکیک از مبدا بخش پسماند در سال‌های قبل کاهش پیدا کرده بود، اما در سه سال قبل با اقدامات ویژه‌ای که در این زمینه صورت گرفت، عدد آن به بالای ۱۰ درصد رسید.

سامع گفت: از مجموع حدود ۹۰۰ تن پسماندی که تولید می‌شود، بیش از ۱۰۰ تن در مبدا، بعضی در چرخه‌های دیگر و بعضی توسط موارد غیر رسمی تفکیک می‌شود و پسماندهای تفکیک شده در کارخانه‌های مختلف استفاده می‌شود؛ به‌طور مثال کاغذ آن برای کارخانه کاغذسازی، پلاستیک برای کارخانه‌های پلاستیک استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: در حوزه تبدیل به ماده و انرژی، ۱۰ تن پیرولیز در چند سال پیش و ۱۰ تن نیز در سال گذشته راه‌اندازی شد که این اقدام برای تبدیل مواد پلاستیکی به فرآورده سوخت است، در این مورد ما نیازمند کارخانه هاضم و زباله‌سوز هستیم که امیدواریم قرارداد آن به‌زودی با بخش خصوصی منعقد شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به بازیافت دو هزار تن پسماند ساختمانی ادامه داد: قرارداد این موضوع منعقد شده است و سرمایه‌گذار آن حدود دو هزار تن پسماندی که در حاشیه شهر جمع‌آوردی شده و گردو غبار ایجاد کرده بود را بازیافت کرده است.

وی با اشاره به حوزه شیرابه اضافه کرد: این حوزه نیز با همکاری شرکت دانش‌بنیان آغاز به‌کار کرده است و حدود دو ماه دیگر اقدامات خود را به روش بیولوژیکی آغاز می‌کند.

سامع گفت: سامانه اصپاک یکی از دستاوردهای مهم است که شهروندان می‌توانند با بهره‌وری از آن به جمع‌آوری زباله بپردازند.

وی گفت: اعضای شورا تصمیم دارند تا آخرین روزی که خدمت‌رسان مردم هستند، با سرعت و دقت به امور شهر بپردازند و هیچ کار نیمه تمامی باقی نماند و تمام فعالیت‌ها در یک نظم خاصی به دوره بعد تحویل داده شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: کار در شورای اسلامی شهر محل پذیرفتن و تفکر است، پذیرفتن این مسئولیت بسیار سخت نیازمند تجربه دقت و نظم در فعالیت است.

کد خبر 748053

دیگر خبرها

  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند
  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند