Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه؛ در میان همه‌ی مزرعه‌ها مزرعه او بیشتر ازهمه توجهم را جلب می‌کند، نخودهایش از نظر ارتفاع یک سر و گردن بالاتراز دیگر مزاع است و تقریبا دانه‌های آن از میان پیله پیداست سایر ارقام از جمله عدس، گندم و جو هم رشدی مناسب داشته است. روستایی که ما آمده ایم نزدیک سرپل ذهاب است و بیشتر از ۸۰ درصد خانه هایشان بر اثر زلزله ویران شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اقای محمدی که صاحب مزرعه است مرد جوانی است که می‌گوید هر چند خانه هایمان را از دست داده ایم، اما خدا را شکر که محصول امسالم پر بار شده است، او به توصیه‌ی کارشناسان به روشی خاص امسال کشت کرده یعنی زمین را هنگام بذر افشانی شخم نزده و به اصطلاح کشت مستقیم انجام داده است.
در این نوع کشت به دلیل اینک شخم زده نمی‌شود وجود کاه و کلش باقی مانده از کشت سال قبل در سطح خاک رطوبت مورد نیاز گیاه حفظ می‌شود و خاک هم، چون زیر و رو نمی‌شود کمتر دستخوش تغییر و فرسایش میشود.
اقای حق پرست کارشناس کشاورزی حفاظتی است و در حالی که از مزرعه‌ای که به شکل سنتی کشت شده یک دسته نخود چیده می‌گوید: همانطور که می‌بینید ارتفاع این نخود ۱۵ سانتی متر است در حالی که نخودی که به شکل مستقیم کشت شده حدود ۳۰ سانتی متر است.
او همینطور مزرعه‌های گندم، جو، عدس و نخود را مقایسه می‌کند و می‌گوید اگر کشاورزان به این باور برسند که بدون شخم زدن کشت کنند با توجه به بارش‌های کم در منطقه با این روش دیم زار‌ها رشد مناسبی خواهند داشت و سودش به جیب کشاورز می‌رسد.
یکی دیگرازکارشناسان با دستگاه مخصوص دمای مزرعه را اندازه گیری می‌کند او می‌گوید در حالی که دمای بیرون از مزرعه ۴۶ درجه سانتی گراد است، اما دمای مزرعه ۲۸ درجه می‌باشد و این نشان از رطوبت کافی خاک مزرعه در این منطقه گرمسیری است
کشاورزی دیگر عصا به دست به طرف ما می‌آید و می‌گوید: من سال آینده حتما به این روش کشت خواهم کرد چرا که با این روش هزینه‌ی شخم زدن برایمان کم می‌شود چرا که ما مجبوریم به ازا هر هکتار حدود ۲۰۰ هزار تومان هزینه‌ی شخم بپردازیم.
به گفته‌ی دکتر حق پرست هم اکنون در استان کرمانشاه درهزار و ۸۰۰ هکتار زمین به صورت کشت مستقیم عملیات کشاورزی انجام می‌شود.
کرمانشاه یکی از قطب‌های کشاورزی کشور است و از حدود ۹۰۰ هزار هکتار زمین زراعی بیش از ۷۰ درصد آن به صورت دیم کشت می‌شود که قرار است هر سال سطح زیر کشت محصولات به روش کشت مستقیم یا حفاظتی بیشتر شود.
با توجه به اینکه دیم کاران همیشه چشم به آسمان دارند و یک سال پر باران است و سالی دیگرکم باران، می‌توانند با این روش کشتی پر حاصل نسبت به روش‌های سنتی داشته باشند و مانند اقای محمدی هنگام به ثمر رسیدن محصول لبخند رضایت بر لب داشته باشند هر چند این روش کشت نیاز به آموزش و ترویج هر چه بیشتر برای کشاورزان دارد چرا که هنگامی که ما این روش کشت را با بسیاری از آن‌ها مطرح کردیم با تعجب می‌پرسیدند مگر می‌شود بدون شخم زدن محصول بدست آورد.
*گزارشگر: پروین شهسواری

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۱۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الله فیروزی با اشاره به ضرورت تامین برق واحد‌های تولیدی و صنعتی با توجه به فرارسیدن فصل گرما، گفت: برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم ابتدا باید ظرفیت موجود را حفظ و سپس بستر را برای حضور مردم در این حوزه فراهم کرد که قطعی برق موجب آسیب به ظرفیت تولید می‌شود.

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شاید در راستای تامین نیاز مردم از قطعی برق مصارف خانگی خودداری شود تا مردم در کار‌های روزمره دچار مشکل نشوند، اما باید به این نکته نیز توجه کرد که آسیب‌های ناشی از قطع برق صنایع نیز متوجه مردم می‌شود، زیرا قطعی برق موجب بیکاری کارگران می‌شود و این موضوع به صورت مستقیم در معیشت خانوار اثرگذار است.   وی با اشاره به یکی دیگر از آثار نامطلوب قطعی برق، بیان کرد: از آنجاکه به دلیل قطعی برق، تولید در واحد‌های صنعتی کاهش می‌یابد، بازار با کمبود محصولات تولیدی این واحد‌ها روبه‌رو خواهد شد در نتیجه قیمت این کالا‌ها افزایش پیدا می‌کند، این موضوع نیز به صورت مستقیم بر مردم اثرگذار است مانند آنچه که در چند سال گذشته در حوزه فولاد و سیمان رخ داد.   فیروزی گفت: وزارت نیرو در تلاش است که از توانمندی کارخانه‌های بزرگ برای تولید برق استفاده شود که این موضوع هنوز محقق نشده و باید مشوق‌های بیشتر و بهتری برای این موضوع در نظر گرفت.   عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه باید زیرساخت‌های موردنیاز تولید مانند برق و گاز را تامین کرد، تصریح کرد: پذیرفته شده نیست که برای تامین مصارف خانگی به سراغ قطع برق صنایع برویم، زیرا قطعی برق در واحد‌های تولیدی نیز بر زندگی مردم اثرات نامطلوبی دارد.

دیگر خبرها

  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • سازش در مزرعه به همت شورای حل اختلاف استان یزد
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • کول پالمر پنجمین بازیکن تاریخ چلسی با تاثیرگذاری روی حداقل 30 گل در یک فصل لیگ برتر انگلیس
  • چیرو ایموبیله به رکورد 250 گل و پاس گل در سری آ رسید
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو