Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:47:24 GMT

بیان اعتراضات در چارچوب قانون حق کارگران است

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۶۳۰۸۱

بیان اعتراضات در چارچوب قانون حق کارگران است

استاندار مرکزی گفت: بیان اعتراضات و مطالبات در فضایی آرام و در چارچوب قانون حق کارگران است.

به گزارش ایسنا، سیدعلی آقازاده در دیدار با نمایندگان تشکل های کارگری که به مناسبت فرا رسیدن هفته کار و کارگر انجام شد، با تاکید بر لزوم تعامل مسئولان با کارگران در راستای رفع مشکلات این قشر اظهار کرد: هر قشری در صورت اعتراض به شرایط خود حق بیان اعتراض را البته در چارچوب قانون داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تاکید بر حمایت از تولید ملی نشانگر عزم دولت برای حمایت از کارگران است افزود: در سال های اخیر فضای بهتری برای ارائه مشکلات و مسائل کارگران ایجاد شده و توجه به این مهم ناشی از عزم دولت برای بهبود شرایط این قشر است.

آقازاده با بیان اینکه نامگذاری سال های اخیر در راستای رونق تولید و حمایت از اشتغال و حمایت از کارگران صورت گرفته است ابراز امیدواری کرد که با عزمی که دولت در این راستا دارد و با همکاری کارگران بتوانیم در سال 97 با هماهنگی و انسجام در مسیر منافع جامعه کارگری حرکت کرده و برای رفع مشکلات این جامعه اقدام کنیم.

وی به نگرانی های موجود جامعه کارگری در خصوص واگذاری صنایع به بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: به دلیل عملکرد ناموفق برخی دستگاه های دولتی در گذشته واگذاری صنایع بزرگ و کوچک به بخش خصوصی استان مرکزی و بسیاری استان های دیگر به درستی انجام نشده است.

آقازاده گفت: به دنبال اینگونه اقدامات، کارگران و بخش تولید در استان تحت تاثیر قرار گرفته و به مشکلات زیادی دچار شدند. در بسیاری موارد نه تنها بهبودی مشاهده نشد بلکه کارخانجات دایر و سودآوری را به بخش خصوصی تحویل دادیم و این واحدها در نهایت در عرض 10 تا 12 سال به کارخانجاتی با زیان های انباشته تبدیل شدند. از جمله این کارخانه ها می توان به آونگان اشاره کرد که ورشکسته شده یا هپکو که نگرانی شبیه شدن سرنوشتش به سرنوشت آونگان در جامعه کارگری وجود دارد. آذراب و ماشین سازی تا مرحله بحران رفتند ولی با تدبیر تشکل های کارگری و حمایت هایی که صورت گرفت از عرصه بحران عبور کردند.

وی با بیان اینکه اینگونه واگذاری ها در فلسفه اصل 44 نبود و در این بخش ضعیف عمل شد، گفت: در واگذاری های آینده نباید این تجربیات تلخ را شاهد باشیم و اجازه تکرار آن را بدهیم.

وی اظهار کرد: اگر مدیرانی که در کارخانجات دولتی منصوب می شوند واقع بین باشند باید از مشورت کارگران و تشکل های کارگری بهره ببرند و قطعا کارگران مشورت های خوبی به آنها خواهند داد.

وی با بیان اینکه متاسفانه کمیسیون کارگری در استان مرکزی تا امروز چندان فعال نبوده افزود: این امکان وجود دارد که اتاق فکر این بخش را در این کمیسیون فعال کرد .

وی افزود: نکته ای که در استان مورد غفلت قرار گرفته عدم نامگذاری یکی از اماکن در اراک به نام کارگر است و این در حالی است که این استان از نظر صنعتی و کشاورزی دارای جایگاه ویژه ای در کشور بوده و کارگران بسیار زیادی در این استان بار کار و تولید را بر دوش می کشند.

وی اظهار کرد: نامگذاری یک مکان به نام کارگر یا نصب المانی در این خصوص در شهرهای صنعتی بزرگ استان در حال پیگیری است.

وی در ادامه تحقق امنیت شغلی کارگران را نیازمند توجه به تجربیات 50 سال اخیر کشور و تجربیات 200 ساله دنیا دانست که باید جمع آوری و بررسی شود گفت: فرایند ایجاد امنیت شغلی برای کارگران را باید با استفاده از دستاوردهای این بررسی ها اصلاح کرد و در استان مرکزی به عنوان یک استان صنعتی این مهم باید در کمیسیون کارگری طرح شود.

به گزارش ایسنا، مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی نیز در این دیدار تعداد کارگران بیمه شده استان در سال گذشته را 299 هزار و 282 نفر عنوان کرد و گفت: در این بخش افزایش نیم درصدی نسبت به سال 95 رخ داده است .

محمدرضا بیدهندی هزینه تعهدات کوتاه مدت و بلندمدت این سازمان در سال گذشته را 1423 میلیارد تومان عنوان کرد .

وی از رشد مستمری بگیران استان در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: یک سوم بازنشستگان استان مرکزی به صورت خاص بازنشسته شده اند و فشاری که امروز به صندوق بازنشستگی وارد می شود ناشی از تصمیمات غلط گذشته است.

به گزارش ایسنا، ابوالفضل پوروفایی رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان مرکزی نیز در این جلسه با بیان اینکه رفع مشکلات واحدهای تولیدی صنعتی و کارفرمایان ضرورت رفع مشکلات کارگران است افزود: تا چرخه تولید به راه نیفتد مشکلات کارگران رفع نمی شود.

وی یکی از مشکلات تولید را در حوزه عدم همکاری سیستم بانکی عنوان کرد و با بیان اینکه سیستم بانکی کشور در اختیار تولید نیست گفت: با توجه به نرخ بالای بهره بانکی هزینه تولید بسیار بالاست و در نتیجه توان رقابت نیز کاهش پیدا می کند.

پوروفایی نوسانات نرخ ارز را زمینه ساز مشکلاتی در حوزه تولید عنوان کرد و گفت: مالیات مشکل دیگری است که صنعت و تولید با آن دست به گریبان است و در واقع شرایط تولید در تعیین مالیات واحد صنعتی در نظر گرفته نمی شود.

وی پایین بودن سطح تکنولوژی تولید را دیگر مشکل موجود عنوان کرد و افزود: قاچاق کالا و گسترش مناطق آزاد، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش ارزان نیز مشکلات دیگری در مسیر تولیدکنندگان است.

پوروفایی با تاکید بر اینکه یکی از دغدغه ها و مطالبات مهم جامعه کارگری امنیت شغلی است افزود: عدم برخورداری از امنیت شغلی در روحیه کارگر و بهره وری تولید تاثیر می‌گذارد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۳۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار امسال با انسجام جامعه کارگری محقق خواهد شد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی محوریت شعار سال جاری را تأکید بر نقش مردم در رونق اقتصادی و جهش تولید دانست و گفت: رکن جهش تولید، جامعه کارگری و کارفرمایی است و این امر با انسجام جامعه کارگری محقق خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدصولت مرتضوی در نشست هم‌اندیشی با منتخبین سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه، گروه‌های کار و واحدهای نمونه با گرامیداشت یاد شهدای کارگر، گفت: تلاش در جهت تأمین معیشت خانواده‌، مانند جهاد در راه خداست.

وی با تأکید بر اینکه کار بستر استقلال یک کشور را فراهم می‌کند و کشور را به توسعه اقتصادی می‌رساند، افزود: کارگران در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون پیشگام تولید و توسعه کشور بوده‌اند.

وزیر کار با بیان اینکه به همه کارگران ایران اسلامی افتخار می‌کنیم و توفیق خدمت به این قشر را سعادت می‌دانیم، گفت: پیرو تأکید مقام معظم رهبری در دیدار امروز با کارگران، تأمین امنیت شغلی کارگران را در اولویت قرار می‌دهیم.

مرتضوی بیان کرد: امنیت شغلی با پایداری صنایع و واحدهای تولیدی پدیدار می‌شود و همه توان دولت در این راستا به همگرایی رسیده است.

وی محوریت شعار سال جاری را تأکید بر نقش مردم در رونق اقتصادی و جهش تولید دانست و گفت: رکن جهش تولید، جامعه کارگری و کارفرمایی است و توجه به جهش تولید با انسجام جامعه کارگری محقق خواهد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقتدار امروز کشور را مرهون مجاهدت کارگران عنوان کرد و افزود: همه این موارد با سرپنجه تدبیر و تخصص نخبگان کارگری محقق شده است.

مرتضوی با اشاره به معرفی منتخبین کار و تولید به بنیاد ملی نخبگان، گفت: ایجاد شبکه ارتباطی و انتقال تجربیات کارگران نمونه به نسل جوان باید به خوبی دنبال شود.

وی برگزیدگان جشنواره امتنان را سفیران جمهوری اسلامی ایران در حوزه تولید خطاب قرار داد و تأکید کرد: در حوزه‌های فولاد، انرژی، معادن، پزشکی، کشاورزی و … کارگران نمونه باید راویان پیشرفت جمهوری اسلامی ایران باشند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بخشی از صنایع کشور در دوره‌های گذشته به تعطیلی کشیده شد که با نگاه راهبردی دولت مردمی این واحدها احیا شده است.

مرتضوی اظهار داشت: در حوزه مسکن کارگران هم می‌توان از دانش نخبگان کارگری استفاده کرد و می‌توان شاهد افزایش بهره‌وری باشیم.

کد خبر 747832

دیگر خبرها

  • بیانات رهبر انقلاب در حوزه امنیت شغلی کارگران مهم‌ترین مطالبه کارگری است
  • چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی‌شود؟!
  • برگزاری ۸۰ میز خدمت تامین اجتماعی استان مرکزی در هفته کار و کارگر
  • نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید
  • وزیر کار: منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند
  • شعار سال جاری با انسجام جامعه کارگری محقق خواهد شد
  • شعار امسال با انسجام جامعه کارگری محقق خواهد شد
  • تلاش کارگران برای تولید در کشور «مجاهدانه» است
  • منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند
  • فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد