Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@15:21:50 GMT

سیحون مانند رهبر ارکستر بود

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۶۶۵۴۶

سیحون مانند رهبر ارکستر بود

اولین برنامه "شب نشینی معمارانه" از سوی زنجیره فرهنگی ایوان با همکاری گالری سیحون و با موضوع بررسی زندگی "هوشنگ سیحون" معمار و طراح ایرانی در خانه صفوی اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در این برنامه که بعد از ظهر پنج‌شنبه_ششم اردیبهشت‌ماه_ در خانه صفوی برگزار شد، بهرام فریور صدری و ثریا بیرشک، از اعضای  انجمن مفاخر معماری ایران و از جمله شاگردان هوشنگ سیحون، ابعاد مختلف زندگی این استاد را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا بهرام فریور صدری اظهار کرد: من حدود سال ۱۳۳۶ وارد دانشکده معماری شده و همان ابتدا به آتلیه سیحون رفتم، استاد سیحون هیچ درسی به دانشجویانش ارایه نمی داد و چندان دانش معماری نداشت اما کارهایی می کرد که برای همه جالب توجه بود و آنها را تکان می داد و تأثیرگذار بود، به طور مثال وقتی در آتلیه این استاد مشغول کار بودیم تنها دو کلمه می گفت که همین باعث می شد نتیجه کار ما خارق العاده باشد.

وی ادامه داد: هوشنگ سیحون نگاه ویژه ای به معماری ایران داشت و در همین راستا دانشجویان خود را به سفرهای متعدد در سراسر ایران می بُرد که این موضوع باعث شد نگاه منحصر به فرد او به معماری ایرانی به شاگردانش منتقل شود.

عضو انجمن مفاخر معماری ایران گفت: هوشنگ سیحون بسیار زیاد تحت تأثیر مکتب "گدار" فرانسه بود و آثار اکثر کسانی که از این مکتب فاغ التحصیل می‌شدند، قابل قبول بود و البته وی آثار نمدمالی خاصی را نیز از خود به جای گذاشته است.

صدری با اشاره به روحیه بالا و طنازانه شخصیت هوشنگ سیحون، گفت: این روحیه به اندازه ای بود که هر کسی را به خودش جذب می کرد و باعث می شد ناخودآگاه شیفته وجود او شود و به همین دلیل اتفاقات طنز بسیاری نیز در آتلیه سیحون می افتاد و باعث می شد دانشجویان سال بالایی و پایینی با یکدیگر ارتباط خوبی پیدا کرده و رسم زندگی را از یکدیگر یاد بگیرند.

این معمار افزود: به همین دلیل است که تمامی فارغ التحصلان آن دوران، امروزه زبانزد خاص و عام هستند اما متأسفانه این فضا پس از انقلاب اسلامی و ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی از بین رفت زیرا این دانشگاه اقیانوسی به وسعت سه سانتی متر است و می توان گفت که کمیت معماران بسیار زیاد شده اند اما کیفیت کار آنها چندان جالب توجه نیست البته صرف دانشگاه رفتن، تأثیرات خوبی بر جامعه خواهد گذاشت.

صدری تصریح کرد: سیحون مانند یک رهبر اکستر بود که نقشه اولیه را مشخص می کرد و تیم سازندۀ آن با توجه به اینکه به زبان مشترکی رسیده بودند، فضای مورد نظر را خلق می کردند.

این شاگرد قدیمی هوشنگ سیحون، گفت: پروژه دیپلم این استاد، در ارتباط با ساخت آرامگاه ابوعلی سینا بود که از این طریق به فعالیت در معماری ایران وارد شد زیرا ساخت مقبره ابن سینا بسیار مورد توجه قرار گرفت و پس از آن ساخت مقبره های خیام و نادرشاه افشار نیز به او سپرده شد.

فرهنگ ایرانی، فرهنگی غالب در جریان تاریخی کشور است

همچنین ثریا بیرشک، دیگر عضو انجمن مفاخر معماری ایران نیز در ارتباط با شخصیت هوشنگ سیحون اظهار کرد: دانشجویان این استاد بسیار عاشقانه با او رفتار می کردند و این امر باعث شده بود که استاد سیحون نیز توجه خاصی به آنها داشته باشد به طوری که وقتی دانشجویان می خواستند از او خداحافظی کنند با اشک و آه از او جدا می شدند.

وی با بیان اینکه هوشنگ سیحون اعتقاد داشت معماری تبلور اعتقادات یک جامعه است، تصریح کرد: سیحون اتوبوسی را خریداری کرده بود که با آن سفرهای متعددی به حاشیه کویر و شمال داشتیم و معماری این مکان ها را مورد بررسی قرار می‌دادیم و در این سفرها نقطه نظرات متعددی مطرح می شد.

بیرشک ادامه داد: با بررسی جریان تاریخی کشور مشاهده می کنیم که فرهنگ ایرانی یک فرهنگ غالب بوده است. این فرهنگ به نوعی هویت جامعه را تشکیل می دهد و می توان گفت رنسانس به ایران نرسیده و تنها تظاهر به مدرنیته کردیم.

این معمار به ساختار معماری آثار تاریخی دوره های گذشته اشاره کرد و گفت: در دوره های گذشته، خانه ها دارای اندرونی و بیرونی بوده اند که در معماری امروز نیز ردپای آن را هرچند اندک می بینیم.

شاگرد قدیمی هوشنگ سیحون گفت: سیحون علاقه خاصی به کار با بتن داشت و البته بسیار زیاد از معماری ایرانی برای طراحی خود استفاده می کرد زیرا معتقد بود که روح معنویت باید در ساخته هایش جاری باشد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معماری هنر معماری اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي اصفهان در مسیر امید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۶۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ژاله معماری، عضو هیئت‌علمی دانشكده تربیت‌بدنی دانشگاه الزهرا (س) در یک گفتگوی رادیویی درباره چالش‌های ورود باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی اظهار كرد: فرآیند خصوصی‌سازی موانع زیادی دارد و تنها مختص باشگاه‌ها نیست. در سایر كشورها نیز این چالش‌ها وجود دارد. متأسفانه در ایران خصوصی‌سازی به تعویق افتاده در حالی که چالش خصوصی‌سازی در همه صنایع وجود دارد.

معماری در این باره ادامه داد: امروز با توجه به فشارهای AFC و تعویق ایجاد شده در آن، خصوصی‌سازی باشگاه‌ها تنها راه ممكن بود. باید به بعد از این فكر كرد چرا كه در شرایط موجود خصوصی‌سازی بهترین راه‌حل بوده است. خصوصی‌سازی نسخه‌ای بوده كه با شرایط موجود حداكثر همخوانی را دارد.

هلدینگ خلیج‌فارس و بانک‌ها تخصص كافی برای مباحث مالی و ترازنامه‌ها را دارند. اما بقای تیم‌ها در بازی‌های آسیایی و توقعات هواداران، مورد نگرانی است و باید فكر خوبی برای آن موارد كرد تا كمترین آسیب وارد شود و فرآیند انتقال و افزایش سهم بازار انجام شود. امید می‌رود با تقویت فعالیت‌های اقتصادی این ۲ باشگاه شرایط خوبی را شاهد باشیم.

معماری با اشاره به انتقال‌های مشابه در سایر كشورها خاطرنشان كرد: خصوصی‌سازی بسیار حساس است و با توجه به جمعیت فوتبال دوست ایران باید مراقبت بیشتری از آن صورت گیرد تا به تدریج هلدینگ‌ها و بانک‌ها بتوانند سهام را وارد فرابورس كرده تا به سوددهی برسد و سهم هواداران بیشتر شود و به ۵۱ به ۴۹ برسیم. كسانی كه برای این نسخه تصمیم‌گیری كردند، به همه شرایط آن واقف بودند.

عضو هیئت‌علمی دانشكده تربیت‌بدنی دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به پیش‌بینی موانع این مسیر گفت: دولت باید بخش خصوصی را حمایت كند و منابع درآمدی حق پخش و قانون کپی‌رایت نیز برای باشگاه‌ها فراهم شود. توجه بخش خصوصی در قسمت تربیت بازیكنان و خریدوفروش آنها قرار دارد و باید مراقب بود توسعه ورزش در اولویت‌های بعدی قرار نگیرد. البته در همه دنیا این‌گونه است و به همین دلیل دولت با حساسیت بالایی خصوصی‌سازی را انجام می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسیب شناسی معماری تنظیم‌گری رسانه در ایران
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران؛ یک خانه و کوچه‌اش پیدا شد!
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان
  • جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران
  • «دریای پارس» یادگاری برای ایران به بهانه روز خلیج فارس
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد