Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@02:00:43 GMT

جراحی جمجمه با استفاده از ربات دقیق

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۶۷۵۰۶

جراحی جمجمه با استفاده از ربات دقیق

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
محققان دانشگاه آیندهوون در هلند رباتی را ساختند که قادر است جمجمه انسان را با دقت بالا و بدون آسیب زدن به اعصاب و رگ های اصلی سوراخ کند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، این ربات در واقع یک دستگاه تراش CNC است که به یک مته جراحی با هفت محور حرکتی مجهز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویژگی امکان سوراخ کردن جمجمه را از زوایای مختلف فراهم می کند. به اعتقاد محققان این میزان از انعطاف پذیری به هیچ عنوان تاثیری بر دقت دستگاه ندارد.

این ابزار سبک، دقیق و کم صدا بر اساس دستورالعمل های برنامه ریزی شده و تصاویر CT اسکن علامت گذاری شده توسط جراح کار می کند. برای استفاده از این ابزار، سر بیمار در محل محکم می شود و دستگاه به صورت خودکار قطعه ای از جمجمه را به شکل و ابعاد مورد نظر جراح جدا می کند.

با وجود این که تاکنون تنها آزمایشات اولیه با استفاده از این ربات انجام شده است، محققان معتقدند دقت و سرعت عمل این ابزار بیش از انسان است و موجب کاهش مشکلات احتمالی در جریان عمل جراحی و زمان لازم برای به هوش آمدن بیمار می شود.

به گفته محققان قرار است اولین آزمایشات بالینی این ابزار در سال جاری میلادی انجام گیرد و اولین عمل جراحی واقعی با استفاده از این ربات در طول پنج سال آینده انجام خواهد شد

در همین زمینه: بازیافت ۲۰۰ دستگاه در یک ساعت! تجزیه ۲۰۰ گوشی در ساعت توسط روبات بازیافت‌کننده جدید اپل آیا ربات‌ها از حقوق قانونی برخوردار می‌شوند؟ ربات آتش‌نشان ایرانی ساخته شد | تحمل دمای هزار درجه استفاده از ربات لاک‌پشت برای کمک به مهارت‌آموزی کودکان

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۷۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/

محمد سنادی‌زاده متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم وفناوری آنا، در رابطه با پیشرفت‌های علم پزشکی در حوزه پیوند کلیه اظهار کرد: بنده اولین پیوند کلیه را در ایران با همکاری تیم پیوند کلیه در سال ۱۳۴۷ در بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی شیرازانجام داده‌ام.

وی ادامه داد: در آن سال‌ها امکانات پزشکی بسیار محدود بود، کلیه مصنوعی، آنتیژن‌های مخصوص HLL و دارو‌های جدیدی که الان در اختیار است را نداشتیم. پیشرفت علم و تجهیزات پزشکی اصلا قابل مقایسه با سال‍‌های گذشته نیست.

متخصص جراحی کلیه افزود: در گذشته سعی می‌شد کلیه را از افراد نزدیک به بیمار پیوند دهیم درحالی که اکنون روش پیوند و راه‌های دریافت کلیه تغییر کرده است. ما در بیمارستان نمازی از دو جسد کلیه گرفته و به دو بیمار که در انتظار دریافت کلیه بودند پیوند زدیم. یک بیمار حدود ۱۶ سال با همان کلیه زندگی کرده و علائم طبیعی داشت.

سنادی‌زاده گفت: حدود ۹ پیوند کلیه برای ۷ بیمار در بیمارستان نمازی شیراز و ۵۰ پیوند هم در بیمارستان شهدای تجریش تهران انجام داده‌ام.

وی به پیشرفت‌های پزشکی اشاره و مطرح کرد: خوشبختانه امکانات بسیار خوبی در اختیار جراحان پیوند کلیه قرار گرفته است. ایران جز اولین کشور‌هایی بود که جراحی پیوند کلیه را آغاز کرد. تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است که این آمار بسیار خوب نشان دهنده پیشرفت‌های کشورمان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انجام نخستین عمل جراحی نخاع در خرمشهر
  • جراحی نخاعی برای نخستین بار در خرمشهر
  • ربات‌های حلزونی برای عملیات نجات و حرکت روی سیارات
  • فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان + فیلم
  • ویدیو/ ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان
  • دانشمندان ساعت اتمی جدید بسیار دقیق و مقاوم ساختند
  • تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/
  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی