Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@09:45:15 GMT

ظرفیت نهادهای غیر دولتی فرصتی برای مقابله خشکسالی است

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۶۸۹۶۹

ظرفیت نهادهای غیر دولتی فرصتی برای مقابله خشکسالی است

اصفهان – ایرنا – معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: نهادهای غیر دولتی ظرفیت و فرصتی موثر در فرهنگ سازی مصرف آب و مقابله با خشکسالی است.

به گزارش ایرنا، حمید دهقانی شامگاه پنجشنبه در همایش 'اصفهان و زاینده رود' با اشاره به مشکل خشکسالی در استان اصفهان، گفت: توسعه بدون برنامه و صنعتی شدن افسار گسیخته، طی چند دهه موجب شده است که به جای حرکت به سمت آرمان شهر، به سمت ویران شهر حرکت کنیم و با چالش های زیست محیطی از جمله مسئله آب روبه رو شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: آب یک چالش استانی، ملی و منطقه ای نیست بلکه یک چالش عمومی با ابعاد بین المللی است که گذر از آن نیازمند راهکارهای بلند مدت و بنیادین است.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان افزود: چالش آب از یکسو معلول سوء مدیریت ها و کم بارشی ها است و از سوی دیگر علت بسیاری از مشکلات دیگر است.
دهقانی خاطر نشان کرد: مشارکت نهادهای مدنی و مردمی می تواند نقش مهمی در حل معضل آب داشته باشد، به همین دلیل مدیریت جدید شهری با تاکید بر دیپلماسی و حکمروایی خوب شهری تلاش دارد با بهره گیری از ظرفیت های مختلف در این زمینه تصمیم سازی و اقدام نماید.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تصریح کرد: هر چند اولین هدف بازگشت آب به زاینده رود است اما به موازات این تلاش باید خود را برای بدترین سناریو و تلخ ترین حالت یعنی خشکسالی آماده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: باید به جای صنعت خشن، به سمت صنایع نرم مانند صنایع دستی، گردشگری و امثال آن حرکت کنیم.
'همایش اصفهان و زاینده رود' به عنوان یکی از برنامه های هفته فرهنگی اصفهان شامگاه پنجشنبه با حضور سمن های محیط زیستی، دوستدار اصفهان و مردم اصفهان در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد. هفته فرهنگی شهر اصفهان سوم اردیبهشت آغاز شده و تا نهم همین ماه ادامه دارد.
/7134 / 1339

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی خشکسالی سمن ها اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۸۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد ترکیبی دولت برای مقابله با چالش قیمت مسکن چیست؟

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در مورد اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن گفت: در راستای تحقق رشد اقتصادی پایدار، تقویت مشارکت فعال مردم از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از راه های اصلی برای دستیابی به این امر در حوزه ساخت و ساز مسکن است، جایی که مشارکت مستقیم شهروندان می تواند باعث افزایش تولید شود و به رونق اقتصادی کشور کمک کند. با اتخاذ یک رویکرد استراتژیک که ترکیبی از حمایت دولت، تخصیص زمین و تامین مالی قابل دسترس است، می‌توانیم پتانسیل طرح مسکن متحول کننده را که با مشارکت مردم به اجرا در بیاوریم، باز کنیم

وی ادامه داد: کلانشهرهای اصلی ایران مانند تهران و کرج با پیامدهای گسترش عمودی شهری، عرضه محدود زمین و افزایش تراکم جمعیت دست و پنجه نرم کرده اند. این وضعیت نه تنها تراکم ترافیک را تشدید کرده است، بلکه قیمت مسکن را به قیمت های بی‌سابقه‌ای رسانده و مانعی بزرگ برای بسیاری از صاحبان خانه‌های مشتاق ایجاد کرده است. کمبود زمین شهری و محدودیت‌های توسعه افقی باعث شده است که قیمت زمین در تهران به نزدیک به هفت برابر هزینه ساخت و ساز افزایش یابد که بر ضرورت رسیدگی به این موضوع مبرم تاکید دارد.

ولدی با اشاره به لزوم عرضه زمین توسط دولت برای شکستن انحصار زمین گفت: برای مقابله با چالش قیمت بالای مسکن، رفع نیاز روزافزون مردم و شکستن انحصار زمین، یک رویکرد دو جانبه ضروری است. اولاً، دولت باید تأمین زمین برای مردم را در اولویت قرار دهد، و بداند که دسترسی به زمین سنگ بنای ساخت مسکن و کاتالیزور رشد اقتصادی است. ثانیاً، بخش بانکی باید با ارائه گزینه‌های تامین مالی در دسترس و تسهیل جریان اعتباری از طریق پرداخت تسهیلات بانکی به مردم در راستای پروژه‌های ساخت مسکن، نقش محوری را ایفا کند و از این طریق شهروندان را قادر به مشارکت فعال در فرآیند ساخت‌وساز کند.

وی ادامه داد: با اتخاذ این راهبرد، دولت می تواند به تعهد خود مبنی بر ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی عمل کند و در عین حال حس مالکیت و توانمندی را در میان مردم تقویت کند. علاوه بر این، اعطای مجوز برای ساخت خانه های یک طبقه با اصول توسعه شهری افقی مطابقت دارد و رویکرد پایدارتر و عادلانه تر به مسکن را ترویج می کند. همچنین گسترش افقی شهرها و مجوز ساخت خانه های یک طبقه، پتانسیل ایجاد تحول در چشم انداز مسکن در ایران را دارد. این رویکرد نه تنها کاهش قابل توجهی در هزینه‌های ساخت و ساز را نوید می‌دهد، بلکه راه را برای گزینه‌های مسکن مقرون به صرفه‌تر هموار می‌کند و در نتیجه به موضوع مبرم مقرون به صرفه بودن ساخت مسکن می‌پردازد.

این کارشناس اقتصادی  گفت: سال جاری فرصتی محوری برای دولت برای تحقق وعده های خود و رفع نیازهای مسکن ملت است. ایران با توانمندسازی شهروندان از طریق تخصیص زمین، تأمین مالی در دسترس و ترویج ساخت و ساز مسکن یک طبقه، می‌تواند مسیری را به سوی رشد اقتصادی باز کند که ریشه در مشارکت عمومی دارد. این رویکرد نه تنها حس مالکیت و غرور را در میان مردم تقویت می‌کند، بلکه به توسعه پایدار شهرها کمک می‌کند و توزیع عادلانه‌تر منابع و فرصت‌ها را تضمین می‌کند. ایران با پذیرش این چشم انداز می تواند راه را برای آینده ای هموار کند که در آن مسکن نه تنها یک ضرورت بلکه کاتالیزوری برای شکوفایی اقتصادی و انسجام اجتماعی باشد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • رویکرد ترکیبی دولت برای مقابله با چالش قیمت مسکن چیست؟
  • توانمندسازی محلات شهر صرفا ایجاد اشتغال نیست
  • سند ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی فرصتی برای نظام پوشاک است
  • احداث سالن ورزشی در محله جروکان
  • نمایشگاه کتاب فرصتی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند
  • افزایش ۲ برابری بودجه فرهنگی شهرداری شهرکرد
  • بودجه فرهنگی شهرداری شهرکرد ۲۶ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است
  • جام صفوی منجر به توسعه گردشگری ورزشی اردبیل می‌شود
  • مسابقات جام صفوی اردبیل بستر توسعه گردشگری ورزشی است
  • کشاورزان راهکارهای مقابله با خشکسالی را در دستور کار قرار دهند