Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@13:35:16 GMT

رونمایی از خانه ایرانی و خبری از وام ازدواج + عکس

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۶۹۴۵۴

رونمایی از خانه ایرانی و خبری از وام ازدواج + عکس

خانه‌ای قاجاری در پیاده راه تاریخی تبریز که یک سرش به بزرگترین بازار سرپوشیده جهان می‌رسد و یک سر دیگرش به دیوار ۷۰۰ ساله شهر، به هنر ایرانی زینت بخشیده شده تا چراغ نخستین خانه ایرانی در کشور روشن شود.

«رویداد تبریز ۲۰۱۸» بهانه‌ای بود برای افتتاح نخستین خانه ایرانی، هرچند که خلوتی عمارت «صلح جو» از اسباب و وسایل یک خانه واقعا ایرانی، گویای تعجیل برای جا نماندن از مجموعه رونمایی‌های همزمان با سفر رییس جمهور به آذربایجان شرقی است که معاون صنایع دستی هم در گفتوگو با ایسنا آن را تایید میکند و میگوید: برای راه انداختن این خانه تا آغاز رویداد تبریز ۲۰۱۸، شبانه روز تلاش شده، چون صنایع دستی بخش جدا نشدنی از هویت شهر تبریز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه‌ای که برای این مدل انتخاب شده به یکی از تجار چای در تبریز تعلق داشته که بعدها به شخصی به نام "کلکته چی" واگذار شده و به این نام نیز در شهر شناخته شده است. خانه صلح‌جو در سال ١٣٩١ مرمت و بازسازی شده و به سال ١٣٨٢ به فهرست آثار ملی راه پیدا کرده است که از همان ابتدا تصمیم بر این بود پس از مرمت در اختیار صنایع دستی قرار گیرد و موزه شود که بخشی از آن چنین حالتی دارد و سفال و سرامیک آذربایجان شرقی را به نمایش گذاشته و اتاقی از آن هم به دبیرخانه "تبریز شهر جهانی فرش دستباف" اختصاص پیدا کرده است.

قسمت اصلی این خانه منتسب به دوره قاجار نیز با صندلیهای روسی زیر لاکی، روسریهای چاپ باتیک، سفال، سرامیک و فرشهای تبریز، سازها و زیورآلات هنرمندان این خطه چیدمان شده و گوشهای از آن هم داری آویخته شده و بانویی با لباس آذری درحال بافت فرش صلح است.

در این خانه برخی از کالاها برچسب قیمت دارند و قابل فروش هستند، تعدادی کارگاه صنایع دستی هم برپا شده که هنرمندان جوان در آن مشغول خلق اثر هستند.  

به گفته پویا محمودیان که به تازگی حکم معاونت صنایع دستی را از رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرفته، «قرار است از این مدل خانه ایرانی دست کم در ۳۱ استان کشور راه اندازی شود»، هرچند که اولین خانه چندان آرایشی به شیوه خانههای ایرانی ندارد و مفهوم این عنوان را در وسایلی می توان یافت که گفته شده ساخت ایران و هنر دست هنرمندان کشور است.  

معاون صنایع دستی بیان کرد: خانه ایرانی کامل با صنایع دستی چیدمان شده، به طوری که میان کالاهای مورد استفاده در آن حتی یک قلم جنس غیر صنایع دستی به کار نرفته است، با این اعتقاد که صنایع دستی هم در بُعد زندگی روزمره و هم دکوراتیو کاربرد دارد و تمام اقلام به کار رفته در آن با توجه به ذائقه اقشار مختلف جامعه و رنج قیمتی متفاوت انتخاب و استفاده شده است.

او به این سوال که در چیدمان خانههای ایرانی چقدر به هنرمندان آن منطقه و یا نمایش دادن هنرهای منسوخ شده و یا در حال منسوخ آذربایجان شرقی توجه نشان داده میشود، اظهار کرد: اتفاقا هنگام چیدمان به این موضوع خیلی توجه میشود، همانطور که در خانه «صلح جو» نیز بیش از ۸۰ درصد صنایع دستی به کار رفته متعلق به هنرمندان استان آذربایجان شرقی است. در این میان سعی داریم هنرهای منسوخ شده و یا درحال منسوخ را نیز در چیدمان خانه ایرانی استفاده کنیم، همانطور که نمونهای از این هنرها در خانه ایرانی تبریز به کار رفته است، سعی میکنیم این هنرها را به زندگی روزمره برگردانیم.

محمودیان، این خانهها را فضا و فرصتی برای نمایش صنایع دستی هنرمندان به جامعه هدف همچون گردشگران، هیاتهای تجاری، ایرانیان مقیم خارج، دانشجویان و عامه مردم دانست، افزود: مدل خانه ایرانی علاوه بر اهداف اقتصادی، ترویجی و توسعهای که دنبال میکند، در اشتغال‌زایی تاثیر زیادی خواهد داشت، چون با خرید هر صنایع دستی به تولید و پایداری اشتغال، کارگاهها و هنرمندان کمک خواهد شد. البته که ادامه جریان آن به غیرت و تعصب ایرانی برای حمایت از کالا و هنر ایرانی نیاز دارد.

معاون صنایع دستی درباره میزان سرمایهای که برای برپا کردن خانههای ایرانی نیاز است، گفت: خانه «صلح جو» ملک تاریخی استان است که در اختیار بخش خصوصی قرار داده شده تا این پروژه به سرانجام برسد. همه هدف ما این بود که خانه ایرانی به رویداد تبریز ۲۰۱۸ برسد، برای همین اکنون نمیتوان رقم سرمایه گذاری را دقیق اعلام کرد، شاید یک ماه دیگر که مدل دوم تکمیل شد بتوان بهتر برآورد کرد.

او در پاسخ به این نکته که با توجه قیمت بالای صنایع دستی به کار رفته در چیدمان خانه ایرانی این احتمال میرود برخلاف دیدگاهی که در پیش گرفته شده این خانه در آینده به موزهای صرف تبدیل شود، گفت: ما خیلی حذر داریم این اتفاق رخ دهد که اتفاقا توان اقتصادی و سلیقه اقشار مختلف جامعه را درنظر گرفتیم، کالاهای سنتی فاخر را در کنار کالاهای ارزان قیمت تر کاربردی قرار دادیم، چون معتقدیم خانه ایرانی فقط به یک گروه خاص از جامعه تعلق ندارد. به مرور زمان مشکلات و نواقص کار را برطرف میکنیم چون هدف ما از اجرای این مدل تقویت روحیه خودباوری در هنرمندان، نشان دادن توان استان، کمک به معیشت اقتصادی و اشاعه فرهنگ و هنر است.

محمودیان همچنین از درخواستهایی برای اجرای این مدل در خارج از کشور خبر داد و گفت: رایزنان ایرانی در فرانسه و وین و همینطور نمایشگاه آرتیجیانای فلورانس درخواست داشتند و  خیلی پیگیر هستند، نمونهای از خانه ایرانی در این کشورها اجرا شود تا افرادی که در خارج زندگی میکنند با توانمندی هنرمندان ایرانی آشنا شوند.

او درباره بازه زمانی که برای به سرانجام رسیدن خانههای ایرانی درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: جلب سرمایهگذار، انجام اقداماتی برای واگذاری خانهها، شرایط بهرهبرداری و تامین اجناس از عوامل تعیین کننده در راه‌اندازی خانه های دیگر است. برای اولین خانه، کار شبانه روزی انجام شد چون تاکید داشتیم به رویداد ۲۰۱۸ (تبریز پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی) برسد. سعی داشتیم رغبتی ایجاد شود تا رفت و آمد به این خانه ادامه پیدا کند و تبلیغات از سوی بازدیدکنندگان صورت گیرد.

پرداخت ٢ میلیون وام ازدواج در ازای خرید صنایع دستی

محمودیان سپس از طرحی برای پایداری جریان مصرف صنایع دستی در زندگی روزمره سخن گفت که به رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه شده تا در هیات دولت پیگیر شود و درباره آن به ایسنا توضیح داد: این طرح با عنوان «صنایع دستی و جهیزیه» است که پرداخت دو میلیون از کل وام ازدواج هر فرد در ازای ارائه فاکتور خرید صنایع دستی است که البته باید جنبه کاربردی داشته باشد.

سمیه حسنلو - ایسنا

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۹۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود

ایسنا/مازندران سرپرست اداره میراث فرهنگی ساری گفت: توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود.

به گزارش ایسنا، قادری امروز در جلسه هم‌اندیشی که با حضور فعالان گردشگری برگزار شد از تشکیل شورای راهبردی توسعه گردشگری در راستای تحقق شعار سال و افزایش مشارکت عمومی در این شهرستان خبر داد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری با بیان اینکه جلسات شورای راهبردی گردشگری مرکز مازندران به صورت منظم و ماهانه برگزار می‌شود، گفت: فعالیت‌های تخصصی این شورا در ۵ کمیته از جمله کمیته آموزش و پژوهش، کمیته گردشگری و برند سازی، کمیته رسانه، تبلیغات و فضای مجازی، کمیته صنایع دستی و صادرات و همچنین کمیته صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی خواهد بود.

وی افزود: در این شورا همه حوزه‌های فعال در گردشگری شامل دفاتر سیاحتی، اقامتگاه‌های بوم گردی و خانه مسافر، هتل‌ها، رستوران‌ها، راهنمایان تور، صنایع دستی و سایر مراکز بخش خصوصی نماینده خواهد داشت.

قادری با اشاره به اینکه سرفصل‌های کاری این شورا در راستای تحقق شعار سال با مشارکت حداکثری مردم و ارائه کیفیت مطلوب به گردشگران است، تصریح کرد: خروجی‌ها و جمع‌بندی‌های انجام شده در این کمیته‌ها جهت پیگیری فعالیت‌ها و رفع نواقص و مشکلات احتمالی و سرعت بخشیدن به توسعه همه حوزه‌های گردشگری و صنایع دستی در اختیار مدیریت شهرستان و استان قرار می‌گیرد.

وی سرفصل‌های کاری این شورا را در ۲۰ محور اعلام کرد و افزود: این محورها شامل آموزش، شناسایی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و تبدیل آن به برند پژوهش و هماهنگی چرخه اطلاعات و اقتصاد بین جوامع گردشگری دارای مجوز، ایجاد بانک جامع اطلاعات گردشگری شهرستان و ارائه به مدیران و برنامه‌ریزی با قابلیت اجرایی شدن آن، ایجاد سایت متمرکز گردشگری جهت معرفی جاذبه‌ها و خدمات، آسیب شناسی حوزه گردشگری، صنایع دستی  و ارائه راهکار خواهد بود.

قادری یادآور شد: در شورای گردشگری شهرستان ساری، تسریع درانتقال دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های اداری و کمک به اجرای آن، اولویت بندی سرفصل‌های گردشگری شهرستان و تلاش در جهت پیگیری آن، شناسایی فرصت‌های فصلی در جهت برگزاری جشنواره‌ها و کمک به اقتصاد شهر و جامعه‌ی گردشگری مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری، پیگیری و شناسایی قابلیت‌های مناطق مختلف گردشگری جهت معرفی و شناسایی مناطق دارای ظرفیت موزه، آداب و رسوم، گردشگری و مردم‌شناسی روستایی و پیگیری ایجاد آن، تهیه کتابچه و سند توسعه گردشگری شهرستان، راه اندازی بازارچه دائمی و نمایشگاه‌های ماهانه صنایع دستی را از موارد قابل توجه در شورای گردشگری عنوان کرد.

به گفته قادری؛ در شهرستان ساری تبلیغات محیطی و پیگیری نصب تابلوهای راهنمایی گردشگر در حوزه شهری و روستایی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی، صیانت از آثار و بافت تاریخی و نمای بومی و محلی، معرفی بسته‌های سرمایه گذاری و کمک به جذب سرمایه‌گذار و ایجاد اشتغال پایدار، پیگیری ایجاد مراکز رزرواسیون و راهنمای گردشگری در ورودی‌های شهر، تعامل با مسئولین شهری و استانی و بیان مشکلات و ارائه راهکارها، پیگیری ساخت مستند «ساری شناسی» مرتبط با حوزه گردشگری و صنایع دستی و نظارت، ساماندهی و استاندارد سازی  تاسیسات گردشگری را از وظایف شورای گردشگری در مرکز مازندران دانست و اجرای آن را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان