Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-نایب رییس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان گفت: ما اکنون یا باید تجربه سال‌های اخیر یعنی کار جمعی و جبهه‌ای را تقویت کرده یا راه جدیدی انتخاب کنیم اما در حال حاضر راهی بهتر از حرکت جبهه‌ای وجود ندارد.

عبدالواحد موسوی لاری طی سخنانی در نهمين کنگره حزب جوانان ایران اسلامی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و تقدیر از تلاش حاضرین در انجام فعالیت‌های تشکیلاتی گفت: حرکت تشکیلاتی تجربه امروز بشر بوده که متعلق به یک سرزمین خاص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سراسر جهان این اصل که انسان‌ها باید از طریق فرآیند حزبی قدرت را در دست گرفته و بر سرنوشت خویش حاکم شوند، اصلی پذیرفته شده است.

وی با تشریح نحوه کارکردهای حزبی افزود: حزب قدرت را از قائده جامعه گرفته و در اختیار مدیران قرار می دهد. در واقع قدرت متعلق به مردم بوده و مسئولین نماینده مردم است، به بیان دیگر حزب در این میان نقش حد واسط میان مردم و مدیران را ایفا می نماید.

نایب رییس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان همچنین با بیان اینکه که کار حزب با دستیابی به قدرت تمام نشده و همچنان باید روحیه مطالبه گری را حفظ کند افزود: اگر فضای جامعه به سمتی برود که مسئولین برای حضور مردم ارزش قائل نباشند مقصر اصلی خود مدیران و در مرحله دوم احزابی هستند که مردم را تشویق به رای دادن کرده‌اند. در حقیقت احزاب همانطور که در انتقال قدرت موثرند باید در نقد آن نیز موثر بوده و از مدیران مطالبه کنند.

موسوی لاری در بخشی دیگر از سخنانش به بحث استاندارد سازی احزاب در جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: ما تحزب گرایی را بومی سازه کرده و حزب تشکیل دادیم. شرط لازم این است که احزاب برای ایفای نقش موثر یک سری حداقل‌ها را رعایت کنند. احزاب ما باید در استانداردسازی نیز ایفای نقش کرده و در تصویب قانون احزاب به بیان نظرات خود بپردازند.

وزیر کشور دوران اصلاحات در بخش دوم از سخنانش ضمن اشاره به فعالیت ٢٧ حزب در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، تاکید کرد: این امر مطلوب نیست اما در عین حال گریزی هم از آن وجود ندارد.

عضو مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: ما اکنون در دو راهی قرار داریم یا باید تجربه سال های اخیر یعنی کار جمعی و جبهه‌ای را تقویت کرده یا راه جدیدی انتخاب کنیم اما اکنون راهی بهتر از حرکت جبهه ای وجود ندارد و ما باید همچنان به مانند تجربه موفقیت آمیز انتخابات سال ١٣٩٢  که منجر به پیروزی حسن روحانی شد مجددا در همان راستا حرکت کنیم. وقتی اصلاح طلبان منسجم از روحانی حمایت کردند آرای او به یکباره از درصدی پایین به ٥١ درصد رسید.

موسوی لاری با انتقاد از عدم تحقق وعده‌های رئیس جمهور اضافه کرد: تردیدی نیست که آقای روحانی باید وعده‌های خود را عملی می‌کرد اما ایشان در چینش کابینه خود نتوانستند بطور کامل مطالبات مردم را پاسخگو باشند.

وی افزود: با این حال این ضعف به معنای کارکرد منفی جریان اصلاحات نیست چون در آن زمان این بهترین تصمیم ممکن بود. اکنون آنچه باقی مانده نقش نظارتی و مطالبه گری است که انجام این مهم بر عهده احزاب، فراکسیون امید و شورای عالی اصلاحات است.

در پایان موسوی لاری ضمن تبریک به اعضای حزب جوانان ایران اسلامی به واسطه حضور فعالانه، منسجم و مستمر در جریان اصلاحات گفت: از همه گروه‌های اصلاح طلب می‌خواهیم حرکت جبهه‌ای اصلاح طلبان در راستای تحقق اهداف را اولویت قرار دهند.

پیام سید محمد خاتمی به کنگره حزب جوانان

سيدمحمد خاتمى رييس دولت اصلاحات پيامى به نهمين كنگره حزب جوانان ايران اسلامى ارسال كرد كه در اين كنگره قرائت شد.

متن كامل اين پيام بدين شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جامعه جوان ما (که اندک اندک به میانسالی رو نهاده است) و انقلاب جوان و نظام جوان و نوپایی که از دل این انقلاب برآمده است بیش از هرچیز بر اراده استوار و امید نسل جوان متکی بوده و هست و خود را وامدار آنان میداند.

راه دشوار به سوی آینده بهتر نیز با حضور نسل جوان و امیدوار و مشارکت او در همه عرصه ها تداوم خواهد یافت. امروز جوان برومند ایرانی(که لحظه به لحظه فرهیخته تر و صاحب دانش و مهارت بیشتر می شود) مطالبات و نیازهایی داردکه اگر درک نشود و تلاش برای پاسخ دادن به آن صورت نگیرد کشور و انقلاب زیان خواهد دید و باید اعتراف کرد که به این مطالبات و نیازها توجه لازم نشده است و در پاسخ دادن به آن آنگونه که باید و شاید موفق نبودیم.

احزاب و نهادهای مدنی میتوانند به نوبه خود این خلا را پر کنند. به خصوص حزب جوانان ایران اسلامی که با ایمان به ارزشهای والای انقلابی و اسلامی گام در راه نهاده است و خواستار ایرانی آباد و آزاد است و نام مبارک جوان را بر تارک دارد در این زمینه مسئولیت سنگین تری دارد .

امید دارم در گردهمایی سراسری این حزب که برگزاری آن نشانه پویایی و مسئولیت شناسی این حزب است، عزیزان بتوانند در جهت تقویت آگاهی های دینی، سیاسی و اجتماعی جوانان و حل مشکلات آنان و نیز در جهت همبستگی ملی و گذار به ایجاد فضای امن و آزاد و رونق اقتصادی توام با عدالت و نشاط فرهنگی راهکارهای مناسبی را بیابند و با نقد و ارائه راهکارهای کارشناسی ملت و انقلاب را یاری کنند.

برای همه عزیزان شرکت کننده در همایش و نیز مسئولان محترم و اعضای گرامی حزب جوانان ایران اسلامی آرزوی موفقیت دارم.

انتظارات حزب جوانان از حسن روحانی

همچنین محمد خون چمن دبیر کل این حزب در سخنانی در کنگره گفت:" وضعیت امروز ایران نتیجه استراتژی‌های چهل سال گذشته است که باید بر اساس استانداردهای روز داخلی و جهانی مورد ارزیابی قرار گرفته و حاکمیت توان دفاع از آن را داشته باشد."

او افزود:" حزب جوانان ایران اسلامی از دولت دوازدهم انتظار دارد تا فرصت باقی است مطالبات پایگاه رأی خود و عمل به وعده های داده شده در انتخابات  را جدی گرفته و امید مردم به صندوق های رای و جریان اصلاحات که همه سرمایه خود را درسبد او گذاشته اند را خدشه دار ننمایدو از فراکسیون امید مجلس هم انتظار دارد که با طرح های کارشناسی خود در مجلس و نظارت دقیق خود در شریان های سیاسی و اجتماعی ایران اسلامی امید دمیده و افقی روشن و امیدوار برای آینده تسیم نماید."

قانون فعلی احزاب اصلاح می شود

در این کنگره مهدی علیخانی دبیر کل سابق حزب جوانان و عضو شورای مرکزی خانه احزاب نیز در سخنانی با تاکید بر اصلاح قانون فعلی احزاب گفت:" قانون فعلى و جديد احزاب مورد نقد اكثر جريان‌هاى سياسى است و اكثر اعضاى فراكسيون هاى اصلاح طلبان، اصولگرايان و مستقلين به آن نقد دارند."

او از فراهم شدن زمينه‌هاى لازم براى اصلاح قانون احزاب خبر داد و گفت: كميته هاى مشتركى ميان خانه احزاب، دولت (وزارت كشور) و مجلس (مركز پژوهشها و كميسيون ذيربط) شكل گرفته و انشااله با همفكرى همه احزاب و تعامل با دولت و مجلس، اين قانون اصلاح خواهد شد.

در کنگره حزب جوانان ایران اسلامی تغییر اساسنامه و مرامنامه این حزب مطابق با قانون جدید احزاب و  تشکلهای سیاسی به تصویب رسید و اعضای جدید شورای مرکزی و هیات بازرسی انتخاب شدند.

گفتنی است حزب جوانان از احزاب اصلاح طلب تشکیل دهنده شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای عالی سیاستگزاری اصلاح طلبان است.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۵۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است

به گزارش «تابناک»، «آرمان ملی» برای پاسخ به این سوالات با دکتر اسماعیل گرامی مقدم، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت‌وگو کرده است. گرامی مقدم معتقد است: “جبهه پایداری نیز اگر به این نتیجه برسد که قالیباف از این قابلیت برخوردار است که رقیب جدی آنها به شمار رود آنها نیز به ریاست قالیباف تن خواهند داد. با این وجود جبهه پایداری تلاش می‌کند هیأت رئیسه و کمیسیون‌های مجلس را در اختیار بگیرد و به نظر می‌رسد در این کار نیز موفق خواهند شد. در چنین شرایطی پیش بینی می‌شود مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهم تا حدودی معتدل‌تر شود و ترکیب و آرایش سیاسی آنها نیز متفاوت خواهد بود.» در ادامه ماحصل این گفت‌وگو را می‌خوانید.
 
*با توجه به نتایج انتخابات مجلس در اسفند سال گذشته آرایش سیاسی مجلس آینده چگونه خواهد بود؟

انتخابات مجلس دوازدهم به شکلی برگزار شد که سه گروه وارد مجلس شدند و به همین دلیل آرایش سیاسی که در مجلس آینده شکل خواهد گرفت حول این سه گروه خواهد بود. اولین گروهی که وارد مجلس شده‌اند جبهه پایداری است که به صورت تشکیلاتی در انتخابات حضور پیدا کردند و کاندیداهای آنها به خصوص از مجلس پیروز شدند و وارد مجلس شده‌اند.به نظر می‌رسد که اکثریت مجلس نیز در اختیار همین گروه خواهد بود. گروه دوم آقای قالیباف و نزدیکان ایشان است که در تهران و یا برخی شهرستان‌ها رأی آورده‌اند.گروه دیگر که نزدیک به50 نماینده خواهد بود گروه مستقلین هستند که نسبت به مجلس آینده افزایش قابل قبولی دارند. در کنار مستقلین افرادی که نزدیک به جریان اصلاحات قلمداد می‌شوند نیز در حدود40 تا50 نفر هستند که در مجلس آینده حضور خواهند داشت. در نتیجه آرایش سیاسی مجلس آینده با محوریت سه گروه جبهه پایداری، یاران قالیباف و مستقلین و اصلاح طلبان شکل خواهد گرفت. در مرحله نخست جبهه پایداری که طیف تندرو جریان اصولگرایی به شمار می‌رود تلاش خواهد کرد ریاست و هیأت رئیسه مجلس را به صورت کامل تصاحب کنند. این در حالی است که در بیرون از مجلس تلاش‌هایی در حال صورت گرفتن است که قالیباف دوباره به عنوان رئیس مجلس انتخاب شوند و در درون مجلس روی ریاست وی اجماع صورت بگیرد. در این شرایط اگر مستقلین و اصلاح طلبان با توجه به رایزنی‌هایی که صورت می‌گیرد به قالیباف برای ریاست مجلس نزدیک شوند و از وی حمایت کنند این احتمال که قالیباف دوباره به ریاست مجلس برسد بیشتر خواهد شد. جبهه پایداری نیز اگر به این نتیجه برسد که قالیباف از این قابلیت برخوردار است که رقیب جدی آنها به شمار رود آنها نیز به ریاست قالیباف تن خواهند داد. با این وجود جبهه پایداری تلاش می‌کند هیأت رئیسه و کمیسیون‌های مجلس را در اختیار بگیرد و به نظر می‌رسد در این کار نیز موفق خواهند شد. در چنین شرایطی پیش بینی می‌شود مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهم تا حدودی معتدل‌تر شود و ترکیب و آرایش سیاسی آنها نیز متفاوت خواهد بود. من این تحلیل را براساس سوابق کسانی که وارد مجلس شده‌اند ارائه می‌کنم و فکر می‌کنم با توجه به شناختی که از رفتار این افراد داریم آرایش سیاسی مجلس آینده به همین صورت خواهد بود.

*اگر قالیباف به عنوان رئیس مجلس انتخاب شود شاهد تعارض و کمشکش دائمی بین جبهه پایداری و قالیباف و نزدیکانش نخواهیم بود؟

آقای قالیباف مدیر اجرایی خوبی است وتاکنون نیز در سمت‌هایی که حضور داشته عملکرد موفقی از خود برجای گذاشته است. این در حالی است که وی شناخت خوبی نیز نسبت به مشکلات و معضلات جامعه به خصوص از نظر اقتصادی دارد. به همین دلیل قالیباف تلاش می‌کند رویکرد متعادلی در پیش بگیرد و در حد وسط قرار بگیرد. دلیل این موضوع نیز این است که قالیباف برای خود چشم انداز دیگری برای جایگاه اجرایی در نظر دارد و به همین دلیل به شکلی عمل می‌کند که بتواند به اهداف خود دست پیدا کند. در چنین شرایطی شکاف بین جبهه پایداری وقالیباف اجتناب ناپذیر است و این مشکل به جای خود باقی خواهد بود. واقعیت این است که جبهه پایداری هم برای ریاست مجلس گزینه دارند و هم برای ریاست جمهوری آینده. به همین دلیل نیز گزینه مطلوب آنها برای ریاست مجلس قالیباف نیست. با توجه به این شرایط این احتمال وجود دارد که در سال اول مجلس ائتلاف شکننده‌ای بین جبهه پایداری و قالیباف شکل بگیرد اما شکافی که وجود دارد همچنان بر سر جای خود وجود خواهد داشت. البته این شکاف به مرور زمان تشدید نیز خواهد شد.

*مجلس یازدهم طرح‌های پرسروصدایی مانند طرح حجاب و عفاف و طرح صیانت از فضای مجازی را در دستور کار قرار داد. آیا مجلس دوازدهم نیز در همین مسیر حرکت خواهد کرد و یا تلاش می‌کند به دنبال طرح‌هایی حرکت کند که با اقبال عمومی همراه باشد؟

نتیجه حرکت به سمت چنین طرح‌هایی نارضایتی بخشی از جامعه بود. این نارضایتی نیز خود را در انتخابات مجلس دوازدهم نشان داد که میزان مشارکت در انتخابات نسبت به ادوار گذشته کاهش پیدا کرد. در شرایط کنونی وضعیت تغییر کرده و امروز مردم در زندگی خود با مشکلات اساسی مواجه هستند و حاکمیت و مجلس که یکی از ارکان آن به شمار می‌رود باید براساس قانون این مشکلات را رفع کنند. به همین دلیل اینکه اگر مجلس دوازدهم نیز دوباره به سمت چنین طرح‌هایی برود نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد و بلکه مشکلات جدید نیز به وجود می‌آورد. اگر مستقلین مجلس و اصلاح طلبانی که وارد مجلس شده‌اند موفق شوند یک حرکت تشکیلات منسجم در پیش بگیرند و حتی برخی کرسی‌های ریاست مجلس را نیز به دست بگیرند این احتمال وجود دارد که مجلس دوازدهم از تندروی‌هایی که در مجلس یازدهم وجود داشت فاصله بگیرد. در صورتی که چنین اتفاقی رخ نداد مجلس جدید نیز به سمت طرح‌هایی خواهد رفت که با خواسته‌های عمومی جامعه همخوانی نداشته باشد. واقعیت این است که طرح‌هایی مانند حجاب و عفاف و صاینت از فضای مجازی و طرح‌های مشابه این طرح‌ها با اقبال مواجه نشده است و برای حاکمیت نیز مقدر نیست که هزینه‌های بیشتری بابت چنین طرح‌هایی بپردازد. این در حالی است که در هفته‌های اخیر کشور با تهدیدات بین‌المللی مواجه بوده و اقدامات نظامی بین طرفین وجود داشته و این احتمال نیز وجود دارد که این تهدیدات در آینده نیز ادامه خواهد داشت. جمهوری اسلامی نیز در این تهدیدات اقتدار خود را نشان داد که این اقتدار به انسجام و تقویت پایه‌های مشروعیت مردمی منجر شده است. به همین دلیل دست زدن به چنین طرح‌هایی به مصلحت نیست و بلکه هزینه‌های جدیدی برای حاکمیت ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل نیز قوه عاقله نظام و به خصوص در مجلس باید در همین راستا حرکت کنند که طرح‌هایی را در دستور کار قرار بدهند که به سود مشروعیت نظام تمام شود و نه اینکه هزینه‌های جدیدی ایجاد کند و دستاوردها را زیر سوال ببرد.

*به چه میزان می‌توان روی مستقلین و اصلاح طلبانی که وارد مجلس شده‌اند در راستای ایجاد اعتدال و میانه روی در مجلس حساب کرد و این نمایندگان از این قابلیت برخوردار خواهند بود که از تندرو شدن مجلس جلوگیری کنند؟

اصلاح طلبان در هر مجلسی که حضور داشته باشند تأثیرگذار خواهند بود. این وضعیت از نظر کمی نیز مهم نیست و بلکه کیفیت حضور اصلاح طلبان حائز اهمیت است حتی اگر در یک مجلس15 یا20 نماینده اصلاح طلب حضور داشته باشند. به هر حال هر نماینده هویت مستقلی دارند و نماینده مردم به شمار می‌رود. اتفاقی که در مجلس آینده رخ می‌دهد این است که اصلاح طلبانی که در مجلس حضور دارند یا تندروی‌های احتمالی مخالفت خواهند کرد. کیفیت حضور اصلاح طلبان نیز در موافقت‌ها و مخالفت‌ها با طرح‌ها و لوایح و نطق‌های پیش از دستور خود را نشان بدهد. من فکر می‌کنم مستقلین و اصلاح طلبان می‌توانند با تشکیل یک فراکسیون قوی علاوه بر اینکه فضای مجلس را معتدل کنند در تصمیم گیری‌های نهایی مجلس نیز نقش تعیین کننده‌ای داشته باشند. این موضوع بستگی به این دارد که اصلاح طلبان و مستقلین بتوانند یک ائتلاف قوی و تأثیرگذار به وجود بیاورند.

دیگر خبرها

  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است