Web Analytics Made Easy - Statcounter

در طی روزهای اخیر سطح آب رودخانه کرخه کاهش یافته و این وضعیت بسیار نگران کننده است. کاهش دبی رودخانه کرخه باعث قطعی آب روستاهای بخش شاوور شوش شده است ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۲ استانها خوزستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شوش، رود کرخه سومین رود بلند ایران پس از کارون و سفیدرود است. این رود از کوه‌های زاگرس سرچشمه می‌گیرد و در شمال خوزستان (پل زال) از به هم پیوستن دو رودخانه زال و سیمره کرخه را در شهرستان اندیمشک تشکیل داده و پس از طی مسیری نزدیک به 755 کیلومتر در جهت جنوب غربی به تالاب هورالعظیم در مرز میان ایران و عراق می‌ریزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام کرخه برگرفته شده از شهری در کوره شوش خوزستان به نام کرخا یا کرخه  ‌است، مقدسی جغرافی‌دان آن را شهری کوچک، پرجمعیت و مطلوب که باغات و قصر داشته معرفی کرده‌ است.

رودخانه کرخه از شمال به سوی جنوب جریان دارد و پس از گذر از شهرستان اندیمشک، از کنار شوش باستان به سوی باختر تغییر مسیر می‌دهد. در چهل کیلومتری شمال اهواز مسیر آن دوباره تغییر کرده و وارد عراق می‌شود. بزرگ‌ترین سد ایران بر روی رود کرخه ساخته شده و سد کرخه که در 15 کیلومتری اندیمشک واقع شده نام دارد.

وضعیت آب رودخانه کرخه نگران کننده است

محمد الوندی رئیس پارک ملی کرخه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در شوش اظهار داشت: در طی روزهای اخیر سطح آب رودخانه کرخه کاهش یافته و این وضعیت بسیار نگران کننده است است.

وی گفت: آخرین بازدید اداره پارک ملی کرخه از رودخانه در ششم اردیبهشت‌ماه 97 در محدوده پارک ملی و جنگل هلوه کاهش آب رودخانه به شدت نگران کننده ارزیابی شده است.

 رئیس پارک ملی کرخه ادامه داد: با توجه به اینکه پوشش گیاهی منطقه کرخه کاملا وابسته به آب می باشد تاثیر منفی این کم آبی بر پوشش گیاهی منطقه بسیار شدیدتر خواهد بود.

وی بیان کرد: در تصویر شن‌های کف به صورت جزیره‌ای قابل مشاهده است و این در حالی است که قسمت مذکور تا چند ماه پیش با قایق قابل عبور بود و طی 15سال اخیر هرگز چنین تصویری از وضعیت رودخانه کرخه مشاهده نشده است.

 قطعی آب روستاها به دلیل کاهش دبی رودخانه کرخه

محمد رازقی رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان شوش در ارتباط با قطعی آب تعدادی از روستاهای بخش شاوور اظهار داشت: دبی رودخانه کرخه در 2 روز گذشته به حدی پایین آمده که حتی با جا به جایی پمپ های اسکله تاسیسات آبرسانی نیز نمی‌توان آب رودخانه را به مجتمع آبرسانی منتقل کرد.

وی گفت: برای افزایش دبی رودخانه کرخه و امکان برداشت آب باید هر چه سریعتر مقدار آب بیشتری از سد کرخه رهاسازی شود.

رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان شوش گفت:کاهش دبی رودخانه کرخه موجب قطع شبکه آب آشامیدنی 43روستای بخش شاوور شده است.

وی تصریح کرد: با وجود پیگیری فراوان و قول مساعد سازمان آب و برق خوزستان مشکل تامین آب این روستاها تاکنون حل نشده ضمن اینکه تعداد دیگری از روستا با مشکل افت فشار آب مواجه هستند.

گزارش از سجاد عبیدی پور

انتهای پیام/ ع

R41468/P1494/S6,57/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۵۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت «نارنجی» هوا در دو شهر خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان از قرار گرفتن هوای پنج شهر خوزستان در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» خبر داد.

شهریار عسکری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۱ امروز (۱۱ اردیبهشت‌ماه) شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه استانداری خوزستان در اهواز ۱۳۹، ایستگاه نیوساید اهواز ۱۲۷، ایستگاه حفاری اهواز ۱۱۷ و ایستگاه پادادشهر اهواز ۱۰۶، ایستگاه اندیمشک ۱۱۹، ایستگاه دزفول ۱۱۶،‌ایستگاه ماهشهر ۱۳۷ و ایستگاه هندیجان ۱۱۳ میکروگرم بر مترمکعب بوده بنابراین هوای این شهرها در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» بوده است.

وی افزود: همچنین در این مدت هوای مسجدسلیمان و خرمشهر در وضعیت «قابل قبول» بوده و هوای هیچکدام از شهرهای خوزستان در وضعیت «پاک» نبوده است.

به گزارش ایسنا، شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود
  • بیت المقدس عملیاتی منجر به آزادسازی پاره تن ایران+فیلم
  • وضعیت «نارنجی» هوا در دو شهر خوزستان
  • آبرسانی به ۱۸۰ روستای خوزستان در قالب طرح محرومیت‌زدایی
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
  • طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق
  • فیلم/ وضعیت خطرناک تنفسی در سه شهر خوزستان
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۰؛هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۴ استان
  • آماده‌باش در ۱۴ استان درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید
  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد