Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادق صادق دقیقی نویسنده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در پاسخ به اینکه با وجود رمان های خوبی که می توانند به فیلمنامه تبدیل شوند،چرا اصرار داریم که روی فیلمنامه های بی کیفیت کار کنیم ؟اظهار کرد:شاید برخی از سینماگران ما یا بلد نیستند یا نمی خواهند و یا به هر علتی تمایل ندارند روی فیلمنامه هایی که براساس رمان های خوب نوشته می شود،کار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:من اخیرا در جشنواره جهانی فجر ، فیلمی را دیدم که یکی از کارگردانان بزرگ ما آن را تولید کرده بود اما کیفیت لازم به خصوص در فیلمنامه نداشت.

صادق دقیقی با بیان اینکه وقتی به فیلمهای قبلی چنین افرادی نگاه می کنیم متوجه می شویم که روی فیلمنامه خوب  کار می کردند، ادامه داد:کارگردانانی که پیش از این فیلم های خوب می ساختند  از نظرات و ایده های افراد مختلف استفاده می کردند اما اکنون با مرور کارها متوجه می شویم که در نگارش فیلمنامه و بازنویسی از کسی کمک نمی گیرند و  بسیاری از کارگردانان ما فکر می کنند کامل شده اند در صورتی که فیلمسازی یک روند است یعنی به گونه ای است که مداوم تغییر می کند و فیلمساز  باید به روز باشد تا بتواند رشد کند و فیلمنامه نویسی نوین که در ده سال اخیر مباحث جدیدی را مطرح کرده را بیاموزد.

وی  گفت:برخی از فیلمنامه نویس ها نیز فقط  به الگو برداری و پیروی از افراد برجسته فیلمنامه نویسی نوین اکتفا می کنند که در این صورت فیلمنامه جان و خون ندارد و به نتیجه ای که می خواهند نمی رسند بنابراین کار گروهی روی فیلمنامه در نگارش آن،اثر بسیار خوبی دارد.

نویسنده و کارگردان سینما ادامه داد: گاهی پیش می آید که فیلمنامه مسیر دیگری را طی می کند و وقتی به صورت گروهی روی آن کار می کنیم متوجه می شویم که از لحاظ کیفی شرایط بهتری پیدا می کند.

صادق دقیقی با بیان اینکه مهدویان  چنین کاری را انجام می دهد، افزود:فکر می کنم که باید از ذهنیت ها استفاده کرد حتی برخی از دانشجویان نیز فکرهای خوب،نوین و جدیدی دارند که می توان از آنها بهره برد ولی متاسفانه برخی فیلمسازان که پیش از این فیلم های خوبی تولید می کردند فکر می کنند که خیلی کامل هستند و اصلا از فکرها و ایده های خوب و افراد جوان مستعد استفاده نمی کنند.

وی ادامه داد:کار گروهی روی فیلمنامه و استفاده از ایده های دانشجویان به این افراد نیز روحیه می دهد بنابراین باید در فیلمنامه مشورت کرد.

نویسنده و کارگردان سینما درباره اهمیت قهرمان در فیلم های سینمایی این روزها خاطرنشان کرد:من احساس می کنم در ایران اگر فیلمی قهرمان داشته باشد به آن برچسب فیلم فارسی می زنند، این در صورتی است که ما نمی خواهیم سوپر هیرو بسازیم و قصد داریم قهرمان بسازیم.سوپر هیرو را هالیوودی ها می سازند.

صادق دقیقی گفت:امروز مردم دوست دارند که فیلم ها قهرمان داشته باشند چراکه روحیه مردم را بهتر می کند.

انتهای پیام/

ویژگی فیلمنامه خوب از نگاه صادق دقیقی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای ایران فیلم سینمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۷۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث «پل آستر» در سینما

«پل آستر» در کنار این که نویسندگی ماهر و سرشناس بود، در فیلمنامه‌نویسی و حتی کارگردانی در سینما نیز فعال بود.

به گزارش ایسنا، «پل آستر» رمان‌نویسنده معروف آثاری چون سه‌گانه «نیویورک» در حالی در سن ۷۷ سالگی به دلیل عوارض ناشی از بیماری سرطان درگذشت که نه تنها چهره‌ای شاخص در دنیای ادبیات بود، در عرصه سینمایی نیز تاثیرات زیادی داشت و ۱۸ رمان از آثار او از جمله «موسیقی شانس» به فیلم تبدیل شدند.

او خودش نیز وارد عرصه فیلمنامه‌نویسی شد و کار خود را با نگارش فیلمنامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی «هاروی کایتل»، «ویلیام هرت» و «جیانکارلو اسپوزیتو» آغاز کرد و این اثر جایزه بهترین فیلمنامه اول را برای آستر از جوایز مستقل اسپریت به ارمغان آورد. همچنین فیلم «دود» که کارگردانی آن را «وین وانگ» بر عهده داشت، موفق به کسب خرس نقره‌ای جایزه هیات داوران از چهل و پنجمین جشنواره فیلم برلین هم شد.

«پل آستر» در دنباله فیلم «دود» با عنوان «صورت آبی» که در سال ۱۹۹۵ ساخته شد در کنار «وین وانگ» به صورت مشترک کارگردانی فیلم را نیز بر عهده داشت و این کمدی که بار دیگر با نقش‌آفرینی «هاروی کایتل» و «جیانکارلو اسپوزیتو» به همراه« لو رید»، «میرا سوروینو» و «مدونا»‌ بود با نقدهای متفاوتی رو به رو شد.

این نویسنده در فیلم «مرکز جهان» در ۲۰۰۱ با فیلمنامه‌ای مشترک با «وین وانگ» بار دیگر کارگردانی را تجربه کرد. این فیلم که نخستین نمایش جهانی خود را در پنجاه و چهارمین جشنواره فیلم کن تجربه کرد، نامزد دریافت جایزه مستقل اسپریت برای بهترین بازیگر زن (مولی پارکر) شد.

در سال ۱۹۹۸، آستر فیلم «لولو روی پل» را نویسندگی و کارگردانی کرد و در سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی «دیوید تیولیس»، «ایرنه جاکوب» و «مایکل ایمپریولی» بار دیگر نگارش فیلمنامه و کارگردانی را بر عهده داشت.

«آستر» در «دانشگاه کلمبیا»‌ تحصیل کرد و در اوایل دهه ۷۰ میلادی به پاریس مهاجرت کرد و به فعالیت‌های مختلفی از جمله ترجمه کردن پرداخت. او در سال ۱۹۷۴ میلادی به ایالات متحده آمریکا بازگشت و ازدواج کرد.

در ژانویه سال ۱۹۷۹ میلادی پدر «آستر» درگذشت و این اتفاق به دلایلی به نوشتن نخستین کتاب خاطرات این نویسنده منجر شد؛ «اختراع انزواء»  که در سال ۱۹۸۲ میلادی منتشر شد.

«آستر» با انتشار «شهر شیشه» در سال ۱۹۸۵ که نخستین جلد از سه‌گانه «نیویورک» بود به موفقیت چشمگیری دست یافت.

این نویسنده به طور مرتب در دهه ۸۰، ۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی بیش از ده‌ها رمان از جمله «قصر ماه» (۱۹۸۹)،‌ «موسیقی شانس» (۱۹۹۰)، «کتاب توهم»‌(۲۰۰۲) و «شب پیشگویی»(۲۰۰۳) منتشر کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • میراث «پل آستر» در سینما
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • شمس آذر ۱۲ نفره علیه پیکان
  • دقیقی: شمس آذر می‌توانست آسیایی شود
  • دقیقی: دورنمای شمس‌آذر در این فصل گرفتن سهمیه آسیایی بود
  • حفظ شمس‌آذر ۱۳۰ میلیارد بودجه می‌خواهد
  • شمس آذر ۲ - ۱ پیکان/ شاگردان دقیقی به رده هفتم صعود کردند
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!