Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@02:40:37 GMT

گسترش حاشیه نشینی از کم لطفی هایی مسئولان است

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۷۸۳۶۳

گسترش حاشیه نشینی از کم لطفی هایی مسئولان است

نیوشا یعقوبی - ایسکانیوز، زمانی که کلمه حاشیه نشینی را می شنوید ،چه تصویری در ذهنتان شکل می گیرد؟ یک چادر که خانواده ای با حداقل امکانات در آن زندگی می کنند؟ شاید هم تصاویری در ذهنتان شکل می گیرد که در فیلم هایی مانند علی سنتوری دیده اید؟ آیا تصاویر درستی از آن ها در ذهن داریم؟ براستی حاشیه نشینان چه افرادی هستند؟ چگونه زندگی می کنند؟

حاشیه نشینی بحث امروز جامعه ما نیست ، سال هاست که در بسیاری از مناطق ایران این آسیب اجتماعی دیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه های متعددی در راستای این معضل در نظر گرفته شده اما تا ریشه کن شدن این معضل راه زیادی در پیش است.

چندی پیش حمید بادامی نجات رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری شورای عالی استانها اعلام کرد: ایران با جمعیتی بالغ بر ۸۰ میلیون نفر دارای ۱۱ میلیون نفر ساکن در بافت‌های فرسوده و ۹ میلیون نفر در مناطق توانمندسازی شده است، گفتنی است مجموعا ۲۰ میلیون نفر در این سکونتگاه‌ها زندگی می‌کنند و این تعداد ۲۵ درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده اند.

بر اساس اعلام بادامی نجات در حال حاضر 11 استان کشور شامل تهران، خراسان رضوی، کرمان، لرستان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و همدان را بیشتر از سایر استان‌ها درگیر حاشیه نشینی شده اند.

معمولا افراد ساکن در مناطق حاشیه ای با مشکلات بسیاری از جمله، مالکیت، فقر، مسائل بهداشت و عدم وجود مراکز درمانی مناسب و سایر آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد، خشونت و... مواجه هستند.طبیعتا اگر به چنین مسائلی توجه نشود ممکن است خسارت جبران ناپذیری هم برای مردم و هم برای دولت ایجاد شود.

البته باید توجه داشت در برنامه ششم توسعه کشور برای کنترل، گسترش و توانمندسازی مناطق حاشیه‌ای شهر، تمهیدات مناسبی در نظر گرفته شده است،همچنین وزارت راه مکلف شده در طول برنامه نسبت به احیا، بهسازی و بازآفرینی سالانه حداقل ۲۷۰ محله در قالب مطالعات مصوب ستاد ملی بازآفرینی برحسب گونه‌های مختلف تاریخی و حاشیه ای و بهبود زیرساخت ها با رویکرد محلی محور در چارچوب قوانین اقدام کند.

در زمینه معضلات این آسیب اجتماعی، با فرهاد ملک کارشناس در حوزه حاشیه نشینی به گفت و گو نشسته ایم.مشروح این گفت و گو به شرح زیر است:

به نظر شما بزرگترین علت حاشیه نشینی چیست؟

در حال حاضر ما در حال انجام اقداماتی در زمینه حاشیه نشینی در شهرهای تهران و شیراز هستیم. به طور کلی می توان گفت وضعیت حاشیه نشینی یک وضعیت در هم تنیده است و شامل موضوعات مختلف در حوزه های مختلفی می شود. به اعتقاد من بیشتر مشکلات حاشیه نشینی کم لطفی هایی است که مسئولان نسبت به نقاط مبدا داشته اند که باعث مهاجرت افراد به اطراف شهرها و در نهایت منجر پدید آمدن حاشیه نشینی شده است.

در حال حاضر وضعیت حاشیه نشینی در کشور چگونه است؟

در صورتی که بخواهیم به افراد حاشیه نشین برخی خدمات ویژه ای ارائه دهیم منجر به تشویق و تربیت افراد برای اسکان در این مناطق خواهد شد، اگر هم بخواهیم نسبت به این عزیزان کم لطفی کنیم در حقیقت به افراد نیازمندی کم توجهی کرده ایم که به با امید به حاشیه های شهر آمده تا در آنجا مستقر شوند. به طور کلی مشکلات بسیاری وجود دارد که کشور تحت عنوان حاشیه نشینی با آن مواجه است و هر روز نیز در حال گسترش است ، این مناطق معمولا از اوضاع مناسبی بهداشتی و اجتماعی برخوردار نیستند.

به نظر شما آنطور که باید با حاشیه نشینی مقابله شده است؟

من معتقدم شاید آنطور که باید با مسئله حاشیه نشینی مقابله نکرده ایم و این مسئله از ابعاد های مختلف شامل فرهنگی، امنیتی و ... جای کار دارد. من چندی پیش در یکی از مناطق حاشیه نشینی شهر شیراز بودم و مشاهده کردم در یک منطقه با 10 هزار نفر جمعیت تنها یک مسجد وجود دارد.

از لحاظ امنیتی چطور؟

از لحاظ امنیتی بسیاری از مناطق حاشیه نشینی از امنیت کافی برخوردار نیستند، البته باید توجه داشت امنیت بدان معنا نیست که مناطق شمالی یا جنوبی تهران دارای امنیت کامل و مناطق حاشیه ای فاقد امنیت هستند. یک محله ای را در نظر بگیرید که نزدیک ترین ایستگاه پاسگاه پلیس کیلومترها با آن فاصله دارد. یعنی فاقد حداقل زیر ساخت های امنیتی ای است که باید در یک منطقه وجود داشته باشد.

این نیازها در تمامی مناطق حاشیه ای یکسان است؟

نیاز های افرادی که در حاشیه های شهر زندگی می کنند بر حسب منطقه ای که ساکن هستند متفاوت است. برخی از مناطق مراکز درمانی ندارند تا در زمان بیماری به آن مراجعه کنند. به طور کلی می توان گفت مناطق حاشیه نشین جای کار بسیاری دارند و باید مسئولان توجه ویژه ای داشته باشند و به گونه ای کار نکنند که مجددا از نقاط مبدا مهاجرت صورت گیرد و افراد به حاشیه های شهرها بیایند ، همین امر منجر به گسترش حاشیه نشینی خواهد شد.

امکان افزایش جمعیت در صورت رسیدگی به این مناطق وجود دارد؟

بله ، اگر مسئولان به منطقه 10 هزار نفری که پیش تر به آن اشاره شد رسیدگی کنند ، تصور می کنم جمعیت آن تا 1-2 سال آینده به 20 هزار نفر نیز برسد.در تهران شرایط این چنینی حاکم است ، ما در داخل مراکزی که مشغول به کار هستیم با مشکلات و معضلاتی دست و پنجه نرم می کنیم که در سایر مناطق حاشیه نشین با آن مواجه هستیم.

701

حاشیه نشینی تهران شیراز برنامه ششم توسعه امنیت اسیب اجتماعی بزهکاری دور بودن به مراکز درمانی فرهاد ملک

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۸۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم عقب‌نشینی هوینس از اظهاراتش علیه توخل

رئیس پیشین باشگاه بایرن مونیخ همچنان روی اظهارات انتقادی اخیرش علیه سرمربی این تیم، پافشاری می‌کند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اولی هوینس رئیس پیشین باشگاه بایرن مونیخ و عضو فعلی هیئت مدیره این باشگاه اخیراً با زیرسئوال بردن عملکرد توماس توخل در بایرن گفته بود که فکر نمی‌کند این مربی آلمانی بتواند باعث پیشرفت بازیکنان جوانی همچون آلفونسو دیویس، الکساندر پاولوویچ یا جمال موسیالا شود و وقتی در انجام این کار ناموفق است، از باشگاه درخواست خرید بازیکن جدید می‌کند.

توخل هم در واکنش به این اظهارنظر هوینس گفته بود: این اظهارنظر در واقع آنقدر دور از واقعیت است که اگر کسی به غیر از اولی هوینس چنین صحبتی کرده بود، اصلاً به آن واکنش نشان نمی‌دادم. این اظهارنظر از جانب رئیس ما و قبل از بازی با رئال مادرید (در دور رفت از مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا) صورت گرفت که به آن رنگ و بوی دیگری می‌دهد. این مرا به عنوان یک مربی عمیقا آزرده خاطر می‌کند.

حالا نشریه «کیکر» آلمان خبر می‌دهد که هوینس به آنها گفته که هنوز بر عقیده و انتقاد خود از توماس توخل ایستاده است. او تأکید کرده که توخل ترجیح می‌دهد وقتی اوضاع خوب پیش نمی‌رود، بازیکن جدید بخواهد تا اینکه سطح کیفی کارش را بهبود ببخشد. رئیس افتخاری باشگاه بایرن مونیخ همچنین بحث اختلاف بین خودش و سرمربی بایرن را جوسازی رسانه‌ای می‌داند. هوینس همچنین به «کیکر» گفته که ساکت نخواهد ماند و از این به بعد هم نظرش را به طور شفاف بیان خواهد کرد.

جامعه هواداری بایرن مونیخ اما معتقد است که مصاحبه‌هایی که اولی هوینس اخیراً انجام داده و توماس توخل را مورد انتقاد قرار داده، غیرضروری و اظهارات او بی‌اساس بوده است و آرامش تیم را در آستانه بازی حساس با رئال مادرید بر هم می‌زند.

تورپین داور دیدار بایرن مونیخ - رئال مادرید شد

بایرن مونیخ که شانس قهرمانی در رقابت‌های فصل جاری بوندس‌لیگا و جام حذفی آلمان را از دست داده، حالا تنها امیدش به کسب جام، رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپاست.

تیم‌های فوتبال بایرن و رئال از ساعت 22:30 سه‌شنبه (به وقت تهران) در دور رفت از مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان و در ورزشگاه آلیانتس آره‌نا به مصاف هم خواهند رفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شوراهای تنگستان باید مظهر وحدت و همدلی باشند
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  • صدور هشدار هواشناسی برای ارتفاعات مازندران
  • قدردانی جهاد اسلامی از جنبش‌های دانشجویی برای حمایت از غزه
  • منبع فلسطینی: اسرائیل از مواضع خود عقب‌نشینی کرد
  • آخرین تحولات و جزئیات مذاکرات قاهره از زبان منبع فلسطینی
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • ببینید | ۱۲ اردیبهشت سالروز درگذشت محمدرضا لطفی
  • عدم عقب‌نشینی هوینس از اظهاراتش علیه توخل