Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد به نقل از خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان، به نقل از ساینس آلرت، تحقیقات نشان داده است که استروئید های مصنوعی که توسط قرص ضد بارداری عرضه می شوند، ممکن است برخی مناطق مغز زنان را مختل کنند و همچنین می توانند عملکرد آنها را تغییر دهند.

در سال ۲۰۱۵، دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس در ایالات متحده، اسکن مغزی ۹۰ زن که در حال استفاده از قرص ضدبارداری بودند و زنانی که قرص مصرف نمی کردند، دریافتند که دو ناحیه اصلی مغز،  قشر اوربتیوفرناتال و قشر ساقه خلفی، در مصرف کنندگان قرص نازک تر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو منطقه در تنظیمات احساسات، تصمیم گیری و پاداش پاسخ می دهند و محققان بر این باورند که یافته های آنها می تواند توضیح دهد که چرا برخی از زنان هنگام مصرف قرص های ضد بارداری دچار اضطراب و افسردگی می شوند، این می تواند کمک کننده باشد.

“نیکول پترسن“، نویسنده اصلی این مطالعه، در سال ۲۰۱۵، به هافینگتون پست، می گوید: “برخی از زنان عوارض جانبی عاطفی منفی از مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی را تجربه می کنند، اگرچه یافته های علمی که در مورد مخلوط کردن آنها متفاوت است، منجر به بروز عوارض جانبی می شود.”

“بنابراین ممکن است این تغییر در قشر اوربتیوفرناتال جانبی به تغییرات احساسی که برخی از زنان هنگام استفاده از قرصهای ضدبارداری تجربه می کنند، مرتبط باشد.”

اگر چه این یافته ها بر اساس یک اندازه نمونه بسیار کوچک بود، دانشمندان قبلا نشان داده اند که قرص می تواند در زنانی تاثیر بگذارد که قرص را جذب کرده اند و می تواند اندازه ی تخمدان ها را به نصف کاهش دهد.

همچنین در سال ۲۰۱۰، یک تیم از محققان اتریشی نیز متوجه شدند که قرص ضد بارداری می تواند شکل مناطق مغز مربوط به تنظیم یادگیری، حافظه و احساسات تغییر دهد.
اما تحقیقات آنها نشان داد که این مناطق ضعیف تر است، نه اینکه آنها را نابود کند، نتیجه ی این مطالعه جدید، ناقض آن است.

با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که پژوهشی انجام نشده است که آیا در جریان خاموش یا روشن قرص شکل مغز در همان زنان تغییر می کند. محققان همچنین بررسی نکرده اند که آیا اثرات دائمی یا موقت هستند.
آنها نتایج خود را در مجله نقشه برداری مغز انسان  منتشر کردند، و به این نتیجه رسیدند که:

“بررسی های بیشتر برای تعیین اینکه آیا نازک شدن قشر در این مناطق با تغییرات رفتاری مرتبط است یا خیر، و همچنین تعیین اینکه آیا مصرف قرص به علت یا تنها به طور غیر مستقیم مرتبط با این تغییرات در مورفولوژی مغز است، مورد نیاز است”؟
اما هنوز نباید عصبانی شد. حتی اگر قرص ها در بعضی از زنان مناطق مغزی را کاهش دهد، شواهدی وجود ندارد که خطرناک باشد. اما این قطعا باعث تحقیق بیشتر می شود.

كريگ كينزي، عصب شناس دانشگاه ريچموند آمريكا كه در اين تحقيق دخالت نكرده است، در مقاله علمي آمريكايي با اشاره به مطالعه اتريشي در سال ۲۰۱۰ اظهار داشته است، “این احتمال وجود دارد که یک فرم پذیرفته شده پیشگیری کننده بارداری شیمیایی توانایی تغییر ساختار ناخالص مغز انسان را داشته باشد، حتی اگر تغییرات  در آن واحد به نظر خوشخیم برسد.“
“در هر صورت، زنان باید تمام اطلاعات پزشکی و جدید، عصب شناختی را بدانند، اطلاعاتی که می توانند درتصمیمات پیشگیرانه شخصی بصورت آگاهانه استفاده شوند.

انتهای پیام/

معصومه صادقی
 

https://www.sciencealert.com/contraceptive-pill-could-change-the-shape-of-woman-brain-science

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۸۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد ابراهیم پارسانژاد در مورد درمان ناباروی، اظهار داشت: وقتی زوجین برای درمان ناباروری مراجعه می کنند در مرحله اول درمان های سطحی مربوط به زوجین برای انها تجویز می شود و در صورت لزوم درمان های اولیه به سمت درمان های پیشرفته سطح ۳ می رود.

وی افزود: بعد ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای آنها به ۱۰۰ درصد می رسد.

این فوق تخصص نازایی، با اشاره به اینکه تمامی زوج های نابارور می توانند در فرایند درمان قرار گیرند، تاکید کرد: این به معنای این نیست که همه آنها بچه دار می شوند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می کنند و از روش های کمک باروری استفاده می کنند، صاحب بچه می شوند.

وی تاکید کرد: تا سال ها پیش اگر زوجی مراجعه می کردند که به قول معروف مرد دچار مشکل بود و اسپرم نداشت به او گفته می شد که قابل درمان نیست. اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می شود اما این به معنای موفقیت در همه این عمل ها نیست.

بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران، ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

کد خبر 6092722 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا (فیلم)
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا + فیلم
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • واکنش منفی وزارت ورزش نسبت به تغییر نام استقلال؛ این موارد باید رسما به ما اعلام شود!
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • واکنش منفی وزارت ورزش به تغییر نام استقلال
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟