Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-08@03:53:58 GMT

مالیات مقطوع عملکرد سال ۹۶ مشاغل خودرویی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۸۰۱۳۲

به گزارش خبرگزاری صداو سیما از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا) ، سیدکامل تقوی‌نژاد، در دستورالعملی میزان مالیات عملکرد سال 96 مشاغل خودرویی را مقطوع اعلام کرد.
در این دستور العمل آمده است: بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 1394/4/31، مالیات عملکرد سال 96 صاحبان وسایط نقلیه مسافری، باری، ماشین‌آلات راهسازی و صنعتی مطابق جدول مندرج در دستورالعمل با رعایت گروه‌بندی استان‌ها به شرح زیر تعیین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1- استان‌های کشور با توجه به امکانات و شاخص‌های موثر و به لحاظ وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نیز شرایط جوی به گروه‌های زیر تقسیم می‌شوند:

گروه (1): شهر تهران

گروه (2): استان‌های آذربایجان شرقی، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، قزوین، گیلان، هرمزگان، مازندران، سایر شهرستان‌های استان تهران( غیر از شهر تهران).

گروه (3): استان‌های آذربایجان غربی، گلستان، کرمان، سمنان، زنجان، قم، همدان، مرکزی، یزد، بوشهر و خوزستان.

گروه (4): استان‌های چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، لرستان، خراسان شمالی.

گروه (5): استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کردستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، و اردبیل.

2- مالیات صاحبان وسایط نقلیه عمومی تا ظرفیت 7 تن موضوع جداول 3 الی 7 پیوست با توجه به تقسیم‌بندی فوق و بنابر اهمیت محل فعالیت با اعمال ضرائب جدول زیر نسبت به ارقام مالیات مندرج در جداول مذکور تعیین گردد.

3- در خصوص مالکین تاکسی و وانت که دارای 2 خودرو یا بیشتر باشند، مالیات خودروهای بعدی نیز به صورت مقطوع به شرح مندرج در دستورالعمل تعیین می‌شود. در خصوص مالکینی که دارای دو خودرو یا بیشتر (غیر از تاکسی یا وانت) باشند، مالیات خودروهای بعدی به صورت مقطوع به میزان 25 درصد بیشتر محاسبه و وصول خواهد شد. همچنین در صورتی که خودروی اول مودی تاکسی یا وانت بوده و خودروی دوم و یا خودروهای بعدی از سایر خودروها یا عدوات موضوع جداول این دستورالعمل باشند، با عنایت به توضیحات مذکور، مالیات خودروی دوم با در نظر گرفتن رقم مربوط به مالیات خودرو یا وسیله مذکور، با افزایش 25 درصد به صورت مقطوع خواهد بود.
4- مودیانی که در سال 96 به صورت کامل فعالیت نداشته‌اند مالیات آنها براساس مدت کارکرد قطعی می‌گردد.
5- صاحبان مشاغلی که مشمول این دستورالعمل می‌گردند تکلیفی جهت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اسناد و مدارک موضوع آئین‌نامه ماده 95 قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 1394/4/31 برای عملکرد سال 96 نخواهند داشت.
6- صاحبان مشاغل موضوع این دستورالعمل مکلفند نسبت به پرداخت مالیات مقرر عملکرد سال 96 حداکثر تا پایان خرداد 97 اقدام کنند. بدیهی است عدم پرداخت مالیات در مهلت یاد شده موجب تعلل جریمه موضوع ماده 190 قانون مالیات‌های مستقیم به مالیات متعلقه می‌باشد.
7- مالیات صاحبان انواع وانت‌بار پلاک سفید و همچنین وانت بارهای‌های کرایه آژانس‌ها و همچنین صرفا سواری‌های پلاک سفید، کرایه آژانس‌ها یا موسسات تحت نظارت تاکسیرانی یا سایر مراجع ذیربط اعم از دولتی، خصوصی، نهادها و شهرداری‌ها و... برابر جدول شماره یک دستورالعمل محاسبه و وصول گردد.
8- مالیات عملکرد سال 97 صاحبان خودروهایی که در این سال به صورت قطعی به اشخاص غیر واگذار می‌شوند معادل 15 درصد بیشتر از جدول موضوع این دستورالعمل بر حسب مدت فعالیت رعایت سایر بندهای این دستورالعمل مطالبه خواهد شد.
تبصره: فروشندگان خودروهای مزبور برای عملکرد سال 97 تا تاریخ انتقال، مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و انجام سایر تکالیف مقرر مربوط به خودروی مورد نظر نخواهند بود.
9- درخصوص سایر وسایط نقلیه عمومی که در جداول این دستورالعمل قید نگردیده است، صاحبان این وسایط می‌بایست نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات متعلق در موعد مقرر قانونی اقدام نمایند.
10- نظر به اینکه مالیات صاحبان مشاغل خودرویی موضوع این دستورالعمل به صورت مقطوع تعیین می گردد، لذا اعمال مقررات مواد 137، 165، 172 و سایر موارد مشابه در خصوص این گونه مودیان منتفی است.
برای مشاهده متن کامل دستورالعمل می توانید به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس www.intamedia.ir مراجعه کنید.

دانلود دستورالعمل تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال 1396 مشاغل خودرویی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۸۰۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت

ایسنا/آذربایجان غربی صاحبان کارخانه های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در شن و ماسه این شهر انتقاد کردند.

خلیل مسئول یکی کارخانه های  شن و ماسه در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: برخی از کارخانه های شن و ماسه هر ماه بیش از ۳۰۰ دستگاه می فروشند، در حالیکه کارخانه‌های دیگر ۱۰ دستگاه را با زور می فروشند.

وی تصریح کرد: حقوق کارکنان را با زحمت پرداخت می کنیم.

سعید از دیگر مسئولین کارخانه شن و ماسه اظهار کرد: قیمت شن و ماسه را که مصوب استانی ۲۱۰ هزار تومان در تن است به قیمت زیر قیمت مصوب حتی به قیمت ۷۰هزار تومان می فروشند تا بازار را بدست گیرند.

وی تصریح کرد: این بی عدالتی است که به‌خاطر ارتباطات برخی از افراد و کارخانه ها ۱۵ واحد کارخانه شن و ماسه در خوی  دچار بدبختی و ورشکستگی شوند.

حاج ولی از دیگر مالکین کارخانه شن و ماسه نیز اظهار کرد: برخی با رانت اقدام به خرید مواد اولیه بصورت رایگان ویا به قیمت خیلی پایین می کنند و به همین دلیل شن و ماسه را به قیمت خیلی پایین تر از نرخ مصوب که ۲۱۰ هزار تومان در تن است، می فروشند.

وی تصریح کرد: حدود دو هزار نفر بصورت مستقیم از این کارخانه های شن و ماسه نان می‌خورند که با پیدایش مافیا و رانت در شن و ماسه خوی در آینده نزدیک مجبور به تعطیلی کارخانه ها خواهیم شد.

به گزارش ایسنا، تولید شن و ماسه خوی روزانه حدود هشت هزار تن است که کارخانه های شن و ماسه خوی اعلام کردند در صورت ادامه وضع موجود و ادامه رانت و مافیا و رکود کارخانه های شن و ماسه هایشان، اقدام به تعطیلی خواهند کرد که در این صورت حدود دو هزار نفر که بصورت مستقیم از این کارخانه ها نان می خورند بلاتکیف خواهند شد. بنابراین ضروری است از طرف مسئولین مربوطه ‌نسبت به حل مشکل بوجود آمده اقدامات اساسی صورت گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشنهادهای اصناف برای تدوین بخشنامه تبصره ماده ۱۰۰
  • اینفوگرافیک| فراریان بزرگ مالیاتی
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • اشتغال زندانیان از مهم‌ترین کارهای امنیت‌ساز است
  • عدم الزام مشاغلی که فروش کمتر از ۳۰ میلیاردتومان بوده به ارایه دفاتر و ترازنامه
  • هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صاحبان مالها
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • انتخاب شهردار نمونه بر اساس ایجاد درگاه ارتباطی، بازرسی و ارزیابی عملکرد
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • سپیدار بهترین عملکرد فروش