Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@03:26:00 GMT

آتراکسیون‌سرای ایرانشهر

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۸۰۸۷۰

آتراکسیون‌سرای ایرانشهر

تماشاخانه ایرانشهر در اقدامی عجیب به یک گروه موسیقی ارمنستانی اجازه داده است در روز شنبه هفته آتی روی صحنه روند. ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۲ فرهنگی نمایش موسیقی و تجسمی نظرات

باشگاه خبرنگاران پویا - احسان زیورعالم

کنسرت گروه فولکلور دولتی آلتونیان ارمنستان شنبه ٨ اردیبهشت در دو اجرا از ساعت 19 تا 20:30 و 21 تا 22:30 در سالن دکتر ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبر صبح روز پنجشنبه توسط روابط عمومی تماشاخانه ایرانشهر منتشر می‌شود تا نشان دهد سیاست‌های دایره هنری مستقر در این تماشاخانه به جای بازنگری در موارد هنری این تماشاخانه، به فکر افزایش درآمد آن از روش‌های غیرتئاتری باشند. روش مذکور، روشی مرسوم در گذشته تئاتر ایران به خصوص در خیابان لاله‌زار است. زمانی که تماشاخانه‌ها برای کسب درآمد بیشتر با دعوت از خوانندگان به اصطلاح مردمی و کوچه بازاری‌خوان و گاهی خوانندگان مصری، میان‌پرده‌های موسیقیایی برگزار می‌کردند. چیزی که با نام آتراکسیون شناخته می‌شود.

در سالیان اخیر تالار حافظ و پالیز با وجود داشتن برچسب تئاتری اقدام به برگزاری کنسرت‌های موسیقی با عبارت «کج‌شنبه» کردند تا روزهای مرده روز شنبه، از سالن‌های خود درآمد کسب کنند. این منها اجراهای کنسرت-تئاتری است که از بیش از همه توسط محمد رحمانیان پدید آمد.

اکنون به نظر می‌رسد تماشاخانه ایرانشهر نیز وارد این بازی مالی شده است و بدون شک نگاه‌ها به سوی حسین پارسایی است که نقش پررنگی نسبت به دیگر اعضای دایره هنری مستقر در ایرانشهر دارد. او که چندی پیش نمایش موزیکالی با درآمدی میلیاردی روی صحنه برده بود، گویا نسبت به جادوی موسیقی آگاه شده است و حال می‌خواهد برای جبران احتمالاً کسری بودجه ایرانشهر، جذب درآمد کند.

البته باید گفت طبق آنچه در پوستر این برنامه آمده است این کنسرت با همکاری سفارت ارمنستان، باشگاه آرارات و خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. خانه هنرمندان پیشتر نیز میزبان کنسرت موسیقی بوده است؛ اما این برنامه‌ها عموماً در یکی از تالارهای خانه هنرمندان همانند استاد شهناز و استاد ناصری برگزار می‌شود و خبری از ایرانشهر نبوده است.

به یاد داشته باشیم چندی پیش قانون درصد گیشه ایرانشهر که در زمان شهرداری پیشین حذف شده بود بار دیگر اعمال می‌شود و گروه‌ها پس از کسر بخشی از گیشه خود، فروش خود را صاحب می‌شوند. رویه موجود نشان می‌دهد بازگشت سهمیه گیشه چندان قابلیت برای تأمین هزینه‌های ایرانشهر ندارد؛ چرا که از چهار نمایش یک فصل ایرانشهر، صرفاً یک نمایش پرفروش می‌شود و حداقل دو نمایش ضررده خواهند بود.

رویه کنونی بیش از آنکه هنری باشد، به نظر کاسبکارانه است و سوءاستفاده از وضعیت کنونی جامعه است. به یاد داشته باشیم که بر سردر ایرانشهر عبارت تماشاخانه درج شده است، نه شنواخانه. درست است که طبق گفته ارسطو موسیقی یکی از ارکان شش‌گانه تئاتر است و درست که اجرای کنسرت خود می‌تواند نوعی پرفورمنس‌آرت به حساب بیاید؛ اما درست‌تر از همه آن است که مدیریت ایرانشهر هیچ نگرش علمی نسبت به این دو مقوله ندارند و این مهم را رویه مدیریتی آن ثابت کرده است. لذا پررنگ‌ترین احتمال جنبه‌های اقتصادی آن و حرکت ایرانشهر به نوعی اضمحلال شبه‌بورژوازی است. روشی که نخ‌نما و در حد یک مسکن موقتی است.

مشکل اصلی ایرانشهر در تفکری است که بر آن حاکم است و توانایی خروج از آن با توجه به رانت موجود در آن سخت و هزینه‌بر است.

انتهای پیام/

R1369/P1439/S4,39,40/CT7 واژه های کاربردی مرتبط تئاتر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تئاتر تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۸۰۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، امین سالمی رهبر ارکستر نوای آفتاب ضمن بیان این خبر، عنوان کرد: نخستین اجرای ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳، سی و یکم خرداد ماه و با اجرای یک کنسرت موسیقی بدون کلام همراه خواهد شد.

وی درباره علت اجرای کنسرتی بدون حضور خواننده و بی کلام توضیح داد: از سال ۱۳۸۷ که اجرا با ارکستر‌های مختلفی را آغاز کردم همیشه دغدغه‌مان این بود که در کنار خواننده‌ای که همراه ارکستر اجرا می‌کند، توانایی‌های خود ارکستر و اعضا ارکستر نیز دیده شود چرا که عموما توانایی ارکستر‌ها به دلیل حضور یک خواننده تحت الشعاع محبوبیت یا عدم محبوبیت خواننده قرار می‌گیرند و آنطور که باید و شاید گروه ارکستر به چشم نمی‌آیند.

ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۲ در دو مجموعه اجرا با خواننده همراه بود، اما برای سال جدید با مشورت دوستان و همکارانم در ارکستر و موسسه نوای آفتاب مهر تصمیم بر آن شد که کنسرتی بدون کلام با ارکستری ۴۰ نفره داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی ارکستر، قطعات اجرا تنظیم و آماده شده است و تمرینات ارکستر نوای آفتاب از دهم اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و پس از اخذ مجوز از دفتر موسیقی درباره نحوه بلیت فروشی، سالن اجرای کنسرت و قطعات اجرایی اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبرهایی از حج، نمایشگاه کتاب و اختلاف‌ مجریان تلویزیون
  • فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟