Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت گفت: سن ابتلاي به ايدز در حال کم شدن است . 52 درصد موارد مبتلايان شناسايي شده در کشور در زمان تشخيص در گروه سني جوانان يعني 21 تا 35 سال هستند که بي شک سن ابتلاي آنها به اچ آي وي قبل از اين سنين بوده است.
دکتر پروين افسر کازروني در گفت و گو با جام جم آنلاين کرد: در چند سال اخير با تلاش دانشمندان و پژوهشگران، روند بيماري ايدز در دنيا رو به کاهش است لذا تصميم جهاني بر اين است که براي سال‌هاي 2030-2015 برنامه جديدي تهيه شود به نام " حذف همه گيري ايدز" که اين به آن معناست که در هيچ کشوري ايدز، يک دغدغه و يک مشکل بهداشتي، يک مشکل اجتماعي و يک مشکل فرهنگي نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براين اساس کليه کشورها از جمله ايران متعهد به انجام اين برنامه جديد شدند و هريک تعهداتي دارند تا به اهداف برنامه 90-90- 90 نائل شوند ( 90 درصد مبتلايان به اچ‌آي‌وي شناسايي شوند، 90 درصد افراد شناسايي شده تحت درمان لازم قرار گيرند و در 90 درصد افراد تحت درمان مطمئن شويم که درمان موفق است).
وي افزود: اين کار، کاري سخت و دشوار است ولي انجام شدني است و کشورهايي در حال حاضر به اين اهداف رسيده‌اند. کشور ما در منطقه‌اي واقع شده است که عفونت نه تنها سير نزولي پيدا نکرده بلکه همچنان سير صعودي دارد.
به گفته کازروني، بر اساس مطالعات انجام شده تنها حدود 40 درصد افراد مبتلا به اچ آي وي در کشور را شناسايي کرديم. چرا که کشور ايران ويژگي هاي خاصي دارد، جمعيت کشور جوان بوده و در سال هاي اخير ميزان ابتلاي به اين بيماري در کشور افزايش يافته و به عبارتي سن ابتلا آهسته آهسته پايين تر آمده است. هرچه سن ابتلا پايين تر باشد کشور در معرض خطر بيشتري است. از سوي ديگر درصد زنان مبتلا به خصوص در چند سال اخير افزايش يافته است. هر کشوري که درصد زنان مبتلا در آن رو به افزايش باشد در معرض خطر بيشتري است زيرا نسل هاي آينده نيز مي توانند مبتلا شوند.
رئيس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت تاکيد کرد: از اين رو اطلاع رساني علمي و همگاني به دور از هر برخورد احساسي براي مردم به خصوص نسل جوان که پوينده ترين و بالنده ترين گروه هستند از اهميت بالايي برخوردارست.
وي در خصوص نتايج مطالعات انجام شده در کشور به جام جم انلاين گفت: سن ابتلاي به اچ آي وي در حال کم شدن است . 52 درصد موارد مبتلايان شناسايي شده در کشور در زمان تشخيص در گروه سني جوانان يعني 21 تا 35 سال هستند که بي شک سن ابتلاي آنها به اچ آي وي قبل از اين سنين بوده است. همچنين بسياري از جوانان و نوجوانان از راههاي انتقال اچ آي وي آگاهي صحيح و کافي ندارند.
کازروني خاطرنشان کرد: مصرف مواد روانگردان و محرک صنعتي( از جمله شيشه) در کشور به شکل نگران کننده اي رو به افزايش است. امروزه اين امر به يک معضل بسيار جدي اجتماعي و سلامتي تبديل شده است. افزايش آگاهي عمومي به خصوص افزايش آگاهي جوانان و نوجوانان باعث افزايش دسترسي آنها به خدمت پيشگيري، آزمايش تشخيصي رايگان و محرمانه و در صورت ابتلا باعث دسترسي و درمان به موقع مبتلايان به خدمات مراقبت و درمان رايگان مي شود.
به گفته رئيس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت، ايدز اولين عامل مرگ نوجوانان در افريقا و دومين علت فوت اين رده سني در سطح جهان محسوب مي شود اما کشورهايي هستند که موفق به کنترل اين بيماري شده اند. علت اين است که آنها توانسته اند درصد بالايي از افراد مبتلا را تحت درمان قرار بدهند.
وي به جوانان هشدار داد: کساني که با سرنگ و سر‌سوزن مشترک تزريق مي‌کنند، کساني که روابط جنسي با افراد متعدد دارند و از کاندوم استفاده نمي‌کنند جزء گروه هاي پر خطر هستند.
کازروني اظهار داشت: استفاده از سرنگ و سوزن يکبار مصرف به هنگام تزريق مواد مخدر و استفاده از کاندوم در روابط جنسي دو راه اصلي پيشگيري از انتقال اچ آي وي است، همچنين خويشتن داري در زمان تجرد و وفاداري به همسر در زمان تاهل دو رکن اصلي پيشگيري محسوب مي شوند.
وي در پايان افزود: شايع‌ترين راه ابتلا به اچ‌آي‌وي در جهان، رفتار محافظت نشده جنسي( ارتباط جنسي بدون کاندوم) است. بررسي مبتلايان در ايران نيز نشان مي‌دهد که در سال‌هاي اخير، تعداد افرادي که به واسطه ارتباط جنسي محافظت نشده مبتلا شده‌اند رو به افزايش است. از اين‌رو براي پيشگيري از ابتلاي به اچ‌آي‌وي، خودمراقبتي اهميت زيادي دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۸۴۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح

مدیرعامل نیرو‌گاه شهید مفتح همدان گفت: تلاش شبانه‌روزی ۱۰۰ روزه متخصصان نیرو‌گاه به آمادگی کامل نیرو‌گاه برای تولید و تامین برق در زمان اوج مصرف کشور در تابستان پیش‌رو منجر شده است. - اخبار استانها -

عبد‌المجید دیناروند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان درباره این آمادگی عملیاتی تولید و تامین برق کشور و استان همدان، افزود: آماد‌ه‌سازی نیرو‌گاه از اسفند‌سال قبل برای تعمیرات‌کلی آغاز و در یک دوره تعمیراتی با تمام توان نیروی متخصص داخل نیرو‌گاه این فرایند اجرا شد.

وی بیان کرد: شستشوی کندانسور‌ها، تعمیر اساسی‌ ایستگاه گاز، تمیز‌کاری کوره، رفع نقص‌داکت‌ها و تجهیزات، برخی از امور ضروری برای آمادگی 100 درصدی نیرو‌گاه در دوره گذار از اوج مصرف برق تابستان1403 بود که اجرا شد.

مدیرعامل نیرو‌گاه یک‌هزار‌مگاواتی شهید مفتح همدان با تاکید بر این‌که تعمیرات و آماده‌‌سازی باهدف افزایش راندمان نیرو‌گاه در حوزه‌های آب، سوخت و آب مقطر مانند این است، گفت: اکنون نیرو‌گاه توانایی تولید 2.5 تا 3 درصد بر ق کشور را در زمان اوج مصرف تابستان دارد. همچنین همه تعمیرات متخصصان داخلی نیرو‌گاه انجام دادند.

وی تاکید کرد: حداقل قطعات در دوره‌ تعمیراتی یاد شده استفاده و بخش عمده قطعات نیرو‌گاه با دستان توانمند و دانش متخصصان داخلی تعمیر و مجدد نصب شد که ناشی از هماهنگی و کارایی روز‌افزون واحد‌های مختلف نیرو‌گاه به مانند پشتیبانی، تعمیرات، ساخت، نصب و بررسی فنی است.

دیناروند افزود: آب مورد نیاز نیرو‌گاه سالانه به مقدار 6 تا 7 میلیون‌مترمکعب از پساب انتقالی تصفیه‌خانه فاضلاب تامین و بقیه مصارف مانند شرب و بهداشت توسط چاه‌ موجود تامین شده است که نقش موثری در افزایش و بهبود ظرفیت منابع آب موجود منطقه داشته است.

مدیرعامل نیرو‌گاه یک‌هزار‌مگاواتی شهید مفتح همدان درباره آخرین وضعیت ساخت برج‌های خشک نیرو‌گاه که با هدف کاهش روز‌افزون مصرف آب در دست اجرا است، عنوان کرد: برج خشک شماره یک نیرو‌گاه شهید مفتح همدان با ظرفیت 250 مگا‌وات، سال 94 راه‌اندازی و بهره‌برداری شد، برج خشک شماره 2 نیرو‌گاه  نیز پیشرفت‌کاری 70 تا 80 درصدی دارد.

وی مطرح کرد: امسال بر اساس تعمیرات انجام شده برای هر چهار واحد250 مگاواتی نیرو‌گاه شهید مفتح همدان، این واحد‌ها در اوج مصرف برق تابستان کامل در مدار قرار خواهند بود تا افزون بر  تامین 98 درصدی برق استان همدان، نقش موثر خود را در تامین، تثبت و پایداری ولتاژ کریدور برق شمال به جنوب کشور یک‌بار دیگر نشان دهند.

دیناروند گفت: امسال نیز به مانند سال قبل که رتبه نخست تامین برق نیرو‌گاهی کشور هدفگذاری  و با تمام توان برق تولید و به آن دست‌یافتیم، این هدف برای افزایش رشد و توسعه اقتصادی، صنعتی و خدماتی کشور مجدد محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

  

دیگر خبرها

  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح
  • مربای ریواس ؛ یک مربای بهاری، پرخاصیت و مقوی + طرز تهیه
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید