Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس انجمن روانپزشکان ايران گفت: مطالعات نشان داده است حدود 20 تا 30 درصد نوجوانان و جوانان مشکلات روان پزشکي و روانشناختي دارند اين بدين معنا نيست که 70 يا 80 درصد مابقي از سلامت روان خوبي برخودار هستند.
دکتر مريم رسوليان در گفت و گو با جام جم انلاين بيان کرد: سلامت روان يعني انسان بتواند از توانايي و قابليت هاي خود استفاده کرده و ارتباط مناسبي را با ديگران برقرار کند و در واقع سلامت يک توانايي موجوديت زندگي بدون تنش هاي شديد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: مطالعات نشان داده است حدود 20 تا 30 درصد نوجوانان و جوانان مشکلات روان پزشکي و روانشناختي دارند اين بدين معنا نيست که 70 يا 80 درصد مابقي از سلامت روان خوبي برخودار هستند چرا که مدل بررسي متمرکز شده به اختلالات رواني نه سلامت.
رسوليان اشاره کرد: معمولا بيشترين سني که نوجوانان و جوانان دچار بحران مي شوند سنين بلوغ است مخصوص در اين سنين شيوع اختلالات رواني در مردان بيشتر مشاهده ميشود. بنابراين دوره دبيرستان اول بيشترين مشکلات رواني به سراغ نوجوانان مي آيد لذا توجه به اين دسته از بحران ها مي تواند نقش مهمي را در ايفاي سلامت روان آنها ايجاد کند.
رئيس انجمن روانپزشکان ايران در خصوص شايع ترين اختلالات رواني جوانان کشور گفت: دو اختلال عمده در نوجوانان و جوانان وجود دارد، اختلالات ايذايي رفتاري و اختلالات هيجاني. افسردگي زير مجموعه اختلالات هيجاني است اما اختلالات ايذايي رفتاري بسيار بيشتر نمود داشته و حتي شايع تر است.(مقابله کردن، مخالفت کردن همراه با پرخاشگري از جمله اختلالات ايذايي رفتاري است)
به گفته وي، شايع ترين اختلال در جوانان رفتارهاي ايذايي است مخصوصا در پسران که بيشتر باپرخاشگري خود را آشکار مي کند اما در دختران بيشتر اختلالات هيجاني مشاهده مي شود. موضوع افسردگي در جوانان از اهميت زيادي برخوردار است چرا که افسردگي زير بناي بسياري از اختلالات رفتاري ديگر است.
رسوليان در خصوص نقش ازدواج در سلامت جوانان به جام جم انلاين گفت: تحقيقات جديد نشان مي دهد يک ازدواج خوب و سالم براي سلامتي مفيد است. يکي از عوامل فشارهاي رواني و استرس هاي رو به افزايش در دنياي امروز که گريبانگير بسياري از جوانان است، عدم ازدواج به موقع آنان است. دختر و پسر جوان به وسيله ي ازدواج ، درکنار يکديگر از آرامش، امنيت و سلامت روان برخوردار مي شوند. داشتن يک ازدواج موفق و رسيدن به بلوغ عاطفي، مهم ترين عامل برقراري آرامش افراد است.
رئيس انجمن روانپزشکان ايران رفتار و گفتار والدين را الگويي براي فرزندان دانست و ادامه داد: کاهش اعتماد به نفس و افزايش اضطراب از عوارض شيوه هاي نادرست برخورد عاطفي والدين است. از عوامل ديگر موثر بر سلامت رواني جوانان، فضاي حاکم هر خانواده است، تعارضات و اختلافات خانوادگي، کانون سرد و بي روح و تهي از عاطفه يک خانواده نيز مي تواند اثرات نامطلوبي بر سلامت رواني فرزندان داشته باشد و زمينه ساز کج روي هاي آينده آن ها باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۸۵۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌

 شیوا شبدینی   بیان کرد: آخرین روز سلامت «خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی» عنوان یکی از روزهای «هفته سلامت» است، در این نام‌گذاری به طور ویژه اهمیت خانواده به‌عنوان اولین پایگاه آموزشی در زمینه‌های تغذیه سالم و ورزش همگانی پیش از ورود به جامعه موردتوجه قرار گرفته است.

وی افزود: یک خانواده سالم، با ایجاد فرهنگی از آگاهی درباره سلامت، این امکان را به اعضایش می‌دهد که بهترین تصمیم‌ها را در خصوص سلامتی خودشان بگیرند، آموزش‌های مرتبط با تغذیه سالم، مراقبت از بدن و روح و تدابیر پیشگیری از بیماری‌ها، بخشی از این فرهنگ سلامت در خانواده هستند که به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کنند.

پزشک مرکز سلامت تصریح کرد: باتوجه‌به افزایش چندبرابری چاقی در چند دهه اخیر و به‌تبع آن افزایش کم‌سابقه موارد ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن نظیر کبد چرب و دیابت، تغذیه سالم و ورزش همگانی که از عوامل اصلی پیشگیری از چاقی هستند بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته و بر نقش و اهمیت خانواده و به طور ویژه مادر خانواده به‌عنوان اولین مروج این سبک زندگی سالم تأکید شده است.

وی یادآور شد: تهیه غذای سالم یکی از ارکان اصلی سلامت هر فرد به شمار می‌رود و تصور من بر این است که بانوان نقش اصلی را در این زمینه عهده‌دار هستند. اگر بتوانیم مادران و خانم‌های خانه‌دار را در زمینه تغذیه سالم آموزش دهیم شاید گام بزرگی در این زمینه برداریم، در درجه اول آموزش به خانواده اهمیت دارد و محل دیگری که فرد به آن وارد می‌شود مهدهای کودک و مدارس هستند، پس در مرحله بعد تمرکز اصلی باید روی آموزش در مهدهای کودک و مدارس باشد.

شیوا شبدینی در ادامه تشریح کرد: دیگر مراکزی که می‌توانیم آموزش‌ها را در آن‌ها آغاز کنیم، محل‌های کار و ادارات هستند، بارها دیده شده که غذاهایی که برای کارمندان تهیه و طبخ می‌شود از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، اکنون اکثر افراد ناگزیرند غذا را یا در محل کار بخورند یا از طریق رستوران‌های اطراف محل کار خود تهیه کنند. اگر غذاهایی که ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند غذای سلامتی باشد، سلامت کارمندان نیز تضمین می‌شود.

وی اظهار کرد: خیلی‌ها بر این باورند که پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سلامت هزینه‌های زیادی دارد، اما اگر واقعاً کلاه‌خود را قاضی کنیم متوجه می‌شویم که بدن ما در طول هفته‌ها و ماه‌ها چقدر مواد غذایی ناسالم مانند انواع شیرینی‌ها، تنقلات، چیپس و پفک و انواع نوشابه‌های شیرین و آب‌میوه‌های صنعتی دریافت می‌کند، اگر از مصرف این غذاها و تنقلات ناسالم پرهیز کنیم می‌توانیم هزینه‌ای را که پیش‌تر صرف این غذاها می‌کردیم، به تهیه مواد غذایی سالم اختصاص دهیم.

شبدینی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که دیده می‌شود کم‌تحرکی است، ساعات خیلی طولانی حضور در ترافیک سنگین شهری باعث می‌شود افراد تحرک کمی داشته باشند، کم‌تحرکی عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات اسکلتی (استخوانی) است.

وی افزود: اگر بتوانیم در کنار تغذیه سالم حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان به فعالیت ورزشی اختصاص دهیم و در آخر هفته‌ها به همراه خانواده ورزش‌های خیلی ساده مانند رفتن به پارک‌ها، کوهستان و بازی‌های گروهی را مدنظر قرار دهیم تا حد زیادی از بیماری‌های کبد چرب و دیابت که روند ابتلا به آن‌ها آن با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، می‌توانیم پیشگیری کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌