Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴- برای ارزیابی لیگ هفدهم روش‌های مختلفی را می‌توانیم در دستور کار قرار دهیم. در درجه اول کیفیت بازی‌ها را مورد بررسی قرار دهیم،‌ دوم نحوه جذب بازیکنان خارجی و اینکه این بازیکنان در کدام یک از پست‌های فوتبال ما بازی می‌کنند و در وهله سوم هم ببینیم تفکر و سیاست به وجود آمدن فوتبال برای چیست. آیا برای یکسری مسائل ریز، اوقات فراغت و پُر شدن رسانه‌ها است؟ واقعیت این است که به وجود آمدن لیگ برای این است که بهترین‌های هر کشور بتوانند در یک تیم جمع شوند و آن را در سطح جهان معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت هم از طریق این کار تعصب و عِرق ملی به دست بیاورند و مردم آن کشور را یکپارچه کنند.
ما می‌توانیم دیدمان را نسبت به لیگ تغییر دهیم و با دید متفاوت به این مسابقات نگاه کنیم، اما من دید دیگری به لیگ‌مان دارم. در درجه اول نوسانات لیگ هفدهم با نوسانات سال‌های گذشته تفاوت‌های زیادی پیدا کرده بود. به جز پرسپولیس که از همان ابتدا فاصله گرفت،‌ از تیم دوم تا ششم را اگر به لحاظ آماری و شکل بازی بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که این تیم‌ها به ترتیب در طول فصل در نوسان بوده‌اند. یعنی یک چرخش دائم بین این تیم‌ها وجود داشت که در نوع خود عجیب بود. این موضوع به این معنی است که مربیان نمی‌توانستند تیم‌های خود را در یک سطح نگه دارند. این چرخش در لیگ‌های دیگر دنیا هم وجود دارد، اما نه در بین شش تیم.
در انتهای جدول هم به جز مشکی‌پوشان که از همان ابتدای فصل سقوطش قطعی شده بود،‌ چرخشی مانند بالای جدول وجود داشت که در نهایت هم نفت تهران سقوط کرد. در پایین جدول هم تیم‌های پانزدهم،‌ چهاردهم و سیزدهم همواره در حال جابه‌جایی بودند که دلیل آن هم تا حدود زیادی مشخص است. به این ترتیب چهار تیم در پایین جدول، شش تیم در بالای جدول و بقیه تیم‌ها هم همواره در میانه جدول حضور داشتند. این نشان می‌دهد لیگ ما مثل یک چرخ‌دنده بود که چند تیم در بالا و چند تیم در پایین آن حضور داشتند.

اگر بخواهیم از لحاظ دیگر لیگ را مورد بررسی قرار دهیم،‌ درست است در زمین فوتبال 11 پُست وجود دارد، اما واقعیت این است که پست‌های حیاتی در وسط زمین و قسمت جلویی آن است. یعنی یک لوزی در میانه زمین تشکیل می‌شود و سایر بازیکنان در کنار آن بازی می‌کنند. به همین دلیل هم است که شما می‌بینید یک مربی‌ می‌تواند بازیکن دفاع راست را در هافبک راست بازی دهد،‌ اما نمی‌تواند او را به وسط زمین بیاورد. متأسفانه در فوتبال ما این مسئله جدی گرفته نمی‌شود و به همین به دلیل هم شما می‌بینید که بیشتر تیم‌های موفق لیگ از بازیکنان خارجی در این پست‌ها استفاده می‌کنند. به طور مثال منشا در پرسپولیس، تیام در استقلال،‌ استنلی کی‌روش در ذوب‌آهن و چند تیم دیگر. اگر آماری وجود داشته باشد خواهید دید که کسانی بازی‌های ما را زیبا می‌کنند که برای ما نیستند!
همین فاجعه است که کی‌روش می‌گوید بازیکنان لیگ ایران در حد تیم ملی نیستند یا با بی‌میلی بازی‌های داخلی را نگاه می‌کند که به نظرم درست هم می‌گوید. شما می‌بینید کسانی که برای تیم ملی ما بهترین هستند،‌ در ایران بازی نکرده‌اند. به طور مثال آزمون اصلاً در ایران بازی نکرده یا جهانبخش فقط دو بازی در ایران آن هم در پست دفاع راست بازی کرده است. این نقطه ضعف ما است. مثلاً جپاروف که در پست پشت مهاجم بازی می‌کند، دقیقاً نیاز اصلی تیم ملی است و باید کی‌روش برای پیدا کردن بازیکنی در این پست به دنبال قدوس و دژاگه برود.
یکی دیگر از نواقص فوتبال ما تغییر زیاد مربیان است. اگر آمار چرخش تیم‌ها در رتبه‌های جدول را با چرخش مربیان در لیگ، کنار هم بگذاریم،‌ نتیجه کاملی از سطح مسابقات خواهیم گرفت. آن زمان است که می‌بینیم چرا باید نفت در یک فصل چهار مربی تغییر دهد یا تیم‌هایی مانند سپاهان،‌ تراکتورسازی و مشکی‌پوشان به این وضع افتاده‌اند. وقتی تمام اینها را کنار هم ‌می‌گذاریم،‌ می‌بینیم که نباید زیاد به داشتن لیگ زیبا امیدوار باشیم. بعد از آن هم می‌فهمیم چرا الآن لیگ هفتم آسیا هستیم، آن هم در سطح کشورهای آسیا. با این وضع نباید انتظار لیگی پویا داشته باشیم،‌ لیگی پویا خواهد بود که بازیکن بسازد.

در مورد سطح فنی مربیان هم ما با مربی‌ای مانند برانکو بزرگ شده‌ایم و 10 سال است که تقریباً شخصیت او را می‌شناسیم. این مربی از نظر فنی نوآوری تازه‌ای ندارد،‌ اما داشته‌های خود را به شدت تمرین می‌کند. برانکو را نمی‌شود با مربیانی مانند گواردیولا و یورگن کلوپ مقایسه کرد، چون آنها در جایی کار می‌کنند که هر روز باید اطلاعات خود را به روز کنند، اما برانکو می‌داند 10 سال دیگر هم کسی در ایران تاکتیکی ضد او اختراع نخواهد کرد. به همین دلیل هم است که هر کسی که نظرش در تیم ضد او باشد،‌ از تیم کنار گذاشته می‌شود. این کاری است که هیچ‌یک از مربیان ایرانی انجام نمی‌دهند.
اگر 15 مربی دیگر و ایرانی لیگ را در یک سالن قرار دهیم و 10 سوال یکسان و به روز فوتبال دنیا را از هم آنها بپرسیم، قطعاً همگی پاسخ‌های مشابه و همه به چند سوال یکسان جواب خواهند داد، چون هیچ تفاوتی از لحاظ فنی و داشته‌های فوتبال با هم ندارند. دلیل آن هم این است که چرخه دانش در فوتبال ما تعریف نشده و کسی نمی‌تواند نوآوری انجام دهد. یعنی همه نوآوری را یک نوع ریسک می‌دانند، اما می‌بینیم که یک مربی مثل شفر به ایران می‌آید و در شش ماه تغییرات اساسی در تیمش ایجاد می‌کند، چون حاوی اندیشه جدید در فوتبال است.
ما باید تفکر مربیان را تغییر دهیم. یک مربی در لیگ‌مان داریم که نزدیک به 20 سال است کار می‌کند، هر سال هم تیم‌های او ششم یا هفتم می‌شوند و کل افتخار او هم ششمی با تیمش در جدول است. هر سال هم می‌گوید خدا را شکر به رده ششم جدول رسیدیم. در نتیجه لیگ ما به جز وینفرد شفر که مدرن‌تر از برانکو است و برانکو که منظبط است مربی دیگری ندارد. سایر مربیان ما هم نیاز دارند علم جدید یاد بگیرند،‌ آن هم نه از طریق کمیته آموزش، بلکه از طریق خودشان و با مطالعه.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۹۱۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف قهرمان لیگ همین فردا معلوم می‌شود!

به گزارش "ورزش سه"، هفته بیست و پنجم مسابقات لیگ برتر، فردا با انجام هفت دیدار برگزار خواهد شد که حساس‌ترین بازی‌ها در شهرهای تهران و تبریز خواهد بود، دو بازی که ممکن است سرنوشت قهرمانی لیگ را هم تا حدی مشخص کند.

استقلال برای حفظ صدرنشینی مقابل تراکتوری به میدان خواهد رفت که سعی زیادی کرد یحیی گل‌محمدی را جایگزین خمس کند، اما فعلا مجبور است با دستیار او حمید مطهری ادامه دهد. در ورزشگاه آزادی نیز پرسپولیس میزبان سپاهان است. دو تیمی که رقابت آنها همیشه با حواشی و هیجان زیادی همراه بوده است.

شاید اگر شاگردان مورایس شانس قهرمانی بیشتری داشتند، جدال فردای دو تیم به مراتب حساس‌تر هم می‌شد. به هر شکل سرخپوشان تهرانی برای اینکه به صدر جدول برگردند محکوم به شکست رقیب دیرینه خود هستند، البته به این امید که استقلال در تبریز امتیاز از دست بدهد.

ناگفته نماند که پرسپولیس در شرایطی از طلایی‌پوشان پذیرایی خواهد کرد که از نتیجه دیدار استقلال و تراکتور باخبر است؛ هرچند اگر این دو مسابقه به‌صورت همزمان برگزار می‌شد هیجان بیشتری را شاهد بودیم. داوود سیدعباسی که سابقه بازی در سه تیم استقلال، پرسپولیس و سپاهان را در کارنامه فوتبالی خود دارد، در گفت‌وگو با فرهیختگان به سوالات مطرح‌شده پاسخ داد که در ادامه می‌خوانید.

* ابتدا درمورد تیم خودتان، دریا بابل صحبت کنیم، فکر می‌کنید در لیگ یک بمانید؟
از زمانی که به بابل برگشتم هدفم این بود که بتوانیم روند خوبی را در پیش گرفته و با جمع‌آوری امتیازات لازم از خطر سقوط رهایی یابیم. کار خیلی سخت بوده و هست، ان‌شاءالله بتوانیم با همت همه اعضای تیم و حمایت هواداران نماینده بابل را در لیگ آزادگان حفظ کنیم. هر یک از بازی‌های باقی‌مانده برای تیم ما حکم مرگ و زندگی را دارد.

* حتما بازی‌های هیجان‌انگیز این هفته‌های لیگ برتر را دنبال می‌کنید. به نظرتان نتایج فردا به چه شکل رقم خواهد خورد؟
بله خب فردا دو بازی برگزار می‌شود که از نظر من 90 درصد سرنوشت قهرمان لیگ هم مشخص خواهد شد. پرسپولیس بعد از یک حذف تلخ از جام حذفی طبیعی است که با افت روحی مواجه شده باشد و حالا دیگر همه توانش را روی لیگ برتر باید قرار دهد. نبرد این تیم با سپاهان همیشه جذاب بوده است. تیم مورایس از نظر من مدعی اصلی قهرمانی بود اما نمی‌دانم چه اتفاقاتی در این تیم رخ داد که الان از کورس خارج شده‌اند و برای مقام سومی به مصاف پرسپولیس می‌آیند. استقلال خوب می‌داند که نباید امتیازی را تا پایان فصل از دست بدهد و به این خاطر بازی به بازی پیش می‌رود. این تیم شاید از نظر فنی 100 نبوده اما اگر هم 70 بوده کمترین نوسان را داشته و نهایتا تا 65 درصد آمده است. اینکه تیمی بتواند این روند را از ابتدا تا انتهای فصل ادامه دهد، یعنی روی این تیم واقعا کار شده و قابل احترام است. بازی فردای استقلال با تراکتور از هر نظر می‌تواند جذاب باشد. اعتقادم این است تراکتور هم با این مهره‌های خوبی که دارد می‌توانست الان برای قهرمانی بجنگد. اما این تیم هم نوسان زیادی داشت و الان انگیزه زیادی دارد تا با قهرمانی در جام حذفی یا سومی در لیگ سهمیه بگیرد.

* احتمال می‌رود فردا حاشیه‌های زیادی در این بازی‌ها داشته باشیم، قبول دارید؟
صددرصد همین‌طور است. متاسفانه هفته‌ای نیست که شاهد حواشی عجیب‌وغریب در فوتبال‌مان نباشیم. اعتقاد من این است که فوتبال ما آنقدری هم که به آن می‌پردازند بار فنی ندارد، اما تا دلتان بخواهد حواشی دارد. در حقیقت این حواشی است که مورد توجه قرار می‌گیرد و اگر این مسائل نباشد باور کنید بار فنی خاصی را در فوتبالمان نمی‌بینیم. شما ببینید الان دو سال است که می‌خواهند کمک‌داور ویدئویی را وارد فوتبالمان کنیم اما همچنان خبری نیست. چرا لیگی که این همه برای آن هزینه می‌شود نباید یک VAR داشته باشد. اگر کمک‌داور ویدئویی باشد خیلی از حواشی را شاهد نخواهیم بود و فشار هم از روی داوران برداشته می‌شود. خیلی وقت است که در فوتبال روز دنیا دیگر مربیان به اشتباهات داوری نمی‌پردازند چون همه چیز توسط VAR تشخیص داده می‌شود. تکنولوژی پیشرفت کرده که دیگر حواشی اینچنینی نباشد و فوتبال ما نباید از آن محروم باشد. متاسفانه هر هفته شاهد اعتراض مربیان، بیانیه‌های باشگاه‌ها و... هستیم. این حواشی که فوتبال ایران را احاطه کرده مانع پیشرفت آن هم می‌شود.

* به نظرتان مربیانی مثل مورایس و اوسمار را باید در فوتبالمان حفظ کنیم؟
به عقیده من به جای استفاده از مربیان خارجی باید به مربیان داخلی خودمان بیشتر بها دهیم. این ممکلت فوتبالیست‌های خیلی خوبی داشته که الان با علم روز فوتبال دنیا آشنا هستند و دوست دارند کار کنند. اما متاسفانه می‌بینیم برخی باشگاه‌ها تا دچار افت مقطعی می‌شوند سریع به سراغ یک مربی خارجی می‌روند تا بلکه از بحران خارج شوند و به هواداران خود بگویند مربی خارجی آوردیم. غافل از اینکه این دسته از مربیان تا بخواهند با جو فوتبال ایران آشنا شوند زمان زیادی صرف شده و نتوانسته‌اند نتیجه لازم را بگیرند. در واقع تا بیایند با محیط جدید آشنا شوند جایشان را به مربی دیگری می‌دهند. اتفاقی که سال‌ها در استقلال رخ داد. طی چند سال مدیران این تیم خودشان تیم را بستند و بعد یک مربی خارجی را استخدام کردند. این مربی هم تا یک فصل زمان برد که با جو آشنا شود جایش را به مربی دیگری داد. اگر قرار است مربی خارجی استخدام شود باید به سراغ مربیانی رفت که با فوتبال ایران آشنایی کامل دارند. مثل برانکو که پرسپولیس را متحول کرد. همین اوسمار هم انتخاب خوبی برای پرسپولیس بود و واقعا هم تاثیرگذار ظاهر شد.

* اما برخی اعتقاد دارند که پرسپولیس اگر نیم‌فصل دوم خیلی خوب شد به‌خاطر جذب مهره‌هایی مقل اورونوف، عبدالکریم، آل‌کثیر و... بود. چه بسا یحیی هم می‌ماند همین نتایج را می‌گرفت.
نه من چنین اعتقادی ندارم. اوسمار با توجه به شناخت خیلی خوبی که از پرسپولیس داشت توانست تیمش را خیلی خوب تقویت کند و تاثیر فنی بسزایی هم روی تیمش گذاشت. البته برای یحیی گل‌محمدی هم احترام زیادی قائلم و اجازه بدهید در همین حد جواب شما را داده باشم.

* با شرایط موجود باید قرارداد اوسمار تمدید شود؟
من نمی‌توانم برای هیچ باشگاهی تعیین تکلیف کنم. شما سوال فنی پرسیدید و من هم فنی جواب دادم. اینکه حالا باشگاه پرسپولیس چه تصمیمی درمورد آینده اوسمار بگیرد بر عهده خودشان است.

دیگر خبرها

  • قیمت تولیدات ایران‌خودرو در بازار +جدول
  • قیمت شاهین به ۷۰۰ میلیون تومان رسید + جدول قیمت
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ خونِ شجاعی و الهامی از مورایس و بقیه رنگین‌تر است؟ +فیلم
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ شجاعی و الهامی خود را بالاتر از مورایس می‌دانند؟
  • الکلاسیکو فوتبال ایران در پایتخت / پذیرایی تراکتور از صدرنشین در جهنم سهند
  • تکلیف قهرمان لیگ همین فردا معلوم می‌شود!
  • محفلی به یاد مربیان شهید سپاه فجر فارس
  • انتخاب حسنی پور به عنوان یکی از مربیان برتر ورزش هنگ کنگ
  • هیچ مربی‌ای در کبدی ایران حذف نمی‌شود
  • هیچ مربی در کبدی ایران حذف نمی‌شود