Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:52:08 GMT

سرشاخه کاری گردوی تویسرکان طرحی بی نظیر در خاورمیانه است

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۹۴۱۲۱

سرشاخه کاری گردوی تویسرکان طرحی بی نظیر در خاورمیانه است

همدان - ایرنا - استاندار همدان گفت: طرح سرشاخه کاری گردوی تویسرکان طرحی بی نظیر در خاورمیانه است که به عنوان نمونه در این شهرستان آغاز شده است.

به گزارش ایرنا، محمد ناصر نیکبخت عصر شنبه در نشست با فعالان اقتصادی تویسرکان افزود: این شهرستان از سال گذشته با تصمیم وزارت جهاد کشاورزی به عنوان شهرستان آزمونه اصلاح باغ های گردو و سرشاخه‌ کاری و پیوند این درختان در کشور برگزیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بر این اساس مقرر شده تا سه هزار هکتار از مجموع پنج هزار و 500 هکتار باغ های گردوی شهرستان تویسرکان در بازه زمانی پنج ساله اصلاح شوند ادامه داد: در بازدیدی که از طرح های اقتصادی تویسرکان انجام شد ، اقدامات قابل توجهی به چشم می خورد.
استاندار همدان اظهار کرد: در استان فعالیت های خوبی شده و شاخص هایی مانند مشارکت اقتصادی، همدان توانست رتبه اول را کسب کند و در اخذ رتبه کسب و کار نیز رتبه 24 به 11 رسید و بیش از 20 هزار شغل ایجاد شد.
نیکبخت با اشاره به راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در استان همدان افزود: 500 مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان شناسایی، 200 مگاوات اجرا و 70 مگاوات بهره برداری شده که تویسرکان هم اجرا خواهد شد که این طرح ها با سرمایه گذاری خارجی است و همدان در این زمینه در ایران رتبه اول را دارد.
وی ادامه داد: در سال 94 در استان همدان 540 میلیارد ریال وام ازدواج پرداخت شده و این رقم در سال 96 به سه هزار و 500 میلیارد ریال افزایش یافته است.

** تاکید استاندار همدان به ترغیب مردم به استفاده از تسهیلات اشتغالزا
استاندار همدان با بیان اینکه 15 هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی همدان در سال 96 بوده است افزود: از ائمه جماعات می خواهم در خطبه های نمازجمعه اطلاع رسانی و مردم را به استفاده از این تسهیلات ترغیب کنند.
نیکبخت افزود: با تشویق و ترغیب باید سرمایه گذاران روستایی از این تسهیلات استفاده کنند چراکه در دریافت تسهیلات تسهیل ایجاد شده است.
شهرستان تویسرکان با برخورداری از پنج هزار و 500 هکتار باغ‌های گردو و تولید سالیانه حدود 17 هزار تن از این محصول با مرغوبیت و کیفیتی در مقیاس جهانی، پایتخت گردوی ایران نام گرفته و اکنون می‌خواهد مرکز توزیع نهال گردو در کشور است.
در سال 96 با حضور معاون امور زراعی وزیر جهاد کشاورزی عملیات اجرایی نهالستان باغ مادری گردوی تویسرکان در روستای مراد آباد به مساحت 11 هزار هکتار انجام شد.
شهرستان تویسرکان از سال گذشته با تصمیم وزارت جهاد کشاورزی به عنوان شهرستان آزمونه اصلاح باغ های گردو و سرشاخه‌کاری و پیوند این درختان در کشور برگزیده شده و بر این اساس مقرر شده تا سه هزار هکتار از مجموع پنج هزار و 500 هکتار باغ های گردوی شهرستان تویسرکان در بازه زمانی پنج ساله اصلاح شوند.
طرح زنجیره تولید نهال گواهی شده گردوی پیوندی استان همدان در روستای مراد آباد تویسرکان شامل احداث باغ مادری در مساحت 6 هکتار، خزانه تولید نهال گردو به مساحت 2 هکتار و گلخانه تولید نهال گردوی پیوندی به مساحت 3 هکتار است.
مساحت کل محل اجرای طرح در 11 هکتار است و کل سرمایه‌گذاری طرح بالغ بر 90 میلیارد ریال برآورد شده است و ارزش کل تولیدات سالیانه پس از رسیدن به حداکثر تولید بالغ بر 130 میلیارد ریال است.
2087/7523

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد تويسركان فعالان اقتصادي كشاورزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۹۴۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، علی رضا محمدی گفت: مناسب‌ترین دما برای گرده افشانی بین ۲۲ تا ۲۷ درجه سانتی گراد و همچنین ساعت ۱۰ تا ۱۵ است.

او افزود: گرده افشانی نخلستان‌های لامرد از هفته سوم اسفند آغاز شد و تا نیمه اول اردیبهشت ادامه یافت.

مدیر جهاد کشاورزی لامرد با بیان این که مهم ترین ارقام خرمای تولیدی شهرستان لامرد، زاهدی، شاهانی، گشخواه و خاصویی است، اظهارداشت: ارقام تجاری پیاروم و مجول نیز در این شهرستان در حال توسعه است.

دیگر خبرها

  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان آماده راه‌اندازی است
  • تجلیل متفاوت و بی نظیر از کارگران در شهرستان زرند
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • گرامیداشت یاد شهدای معلم و مدافع حرم تویسرکان
  • خطر ریزش‌سنگ در محور گنجنامه- تویسرکان
  • ‌فارس از امروز بارانی می‌شود/ تگرگ و صاعقه در راه است
  • احتمال ریزش سنگ ریزه در جاده گنجنامه-تویسرکان
  • محور فرعی و کوهستانی گنجنامه- تویسرکان بازگشایی شد