Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبلاگ > محمدی، عباس - کنشگران محیط زیست ایران، با حساسیت موضوع سدسازی‌ها در شرق ترکیه را پیگیری می‌کنند. آنان خواستار رعایت اصل استفاده‌ی منصفانه از آب رودخانه‌های مشترک میان چند کشور، در مورد دجله و فرات هستند. این دو رودخانه در طول تاریخ، حیات‌بخش منطقه‌ی مهم و تمدن‌ساز میانرودان (بین‌النهرین) بوده‌اند؛ تردیدی نیست که علاوه بر مردم شرق ترکیه، ملت‌های ساکن در سوریه، عراق، ایران، و به طور کلی محیط زیستِ طبیعی و اجتماعی این منطقه‌ی بزرگ حق برخورداری از آب‌های دجله و فرات و دیگر رودهای منطقه را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیست و هشتم آوریل به‌عنوان «روز اقدام برای حسن‌کِیف و سور» (دو شهر تاریخی ترکیه که بر اثر آبگیری سد ایلیسو دچار آسیب جدی می‌شوند) اعلام شده است. به این مناسبت، شماری ازکنشگران ایرانی هماهنگ با گروه‌های دیگری در کشورهای آسیایی و اروپایی، به برگزاری همایش (در لواسان، 5 اردیبهشت)، اجتماع در طبیعت (منطقه‌ی چلاو آمل، 7 اردیبهشت)، و فعالیت رسانه‌ای اقدام کردند. آنان خواستار وارد شدنِ جدی دولت ایران به موضوع سدسازی‌های ترکیه هستند؛ پروژه‌هایی که سبب آسیب‌دیدگی جبران‌ناپذیر میراث فرهنگی منطقه، فقر و بیکاری میلیون‌ها تن، همچنین کم شدن بیش از حدِ آوردِ رودخانه‌های دجله و فرات و شط‌العرب (اروندرود) و برهم خوردن تعادل زیستبومی خلیج فارس می‌شوند.

کنشگران محیط زیست ایران معتقدند که می‌توان با برگزاری نشست‌هایی که در آن نمایندگان سازمان‌های دولتی و غیردولتیِ کشورهای ترکیه، ایران، عراق، و سوریه حضور داشته باشند، گفتگوهایی را درباره‌ی حفظ سرزندگی منطقه‌ی میانرودان به پیش برد و به نتیجه‌هایی سازنده دست یافت. در غیر این صورت، آب ورودی به تالاب‌های جنوب عراق و جنوب غربی ایران کم‌تر و کم‌تر خواهد شد که نتیجه‌ی آن افزایش ریزگردها، نابودی کشاورزی‌ها، انقراض ماهیان و پرندگان، و ناامنی اجتماعی خواهد بود.

 

برای آگاهی بیشتر درباره‌ی سدسازی‌های ترکیه، می‌توانید بنگرید به مقاله‌ی من با عنوان: «نگاهی به طرح GAP در ترکیه و آثار آن بر حوضه‌ی دجله و فرات».

 

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۹۴۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروز مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد. 

سعید شاهرخی امروز ۱۴ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این اشیاء که از موزه ملی ایران(موزه مادر) انتخاب شده، امروز به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی استان کرمان اظهار کرد: بخشی از اشیاء این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی به دست آمده است. 

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیاء مجموعه انتقالی، اشیاء حاصل از حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در اوایل دهه ۸۰ از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور باز گشته است.

شاهرخی افزود: بخشی از اشیاء مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده که این اشیاء به دوره نوسنگی و حدود۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • بهره گیری از همه ظرفیت‌ها برای جبران خسارت منطقه امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • تسهیلات لازم برای جبران خسارت مردم امامزاده ابراهیم(ع) شفت تامین می‌شود
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال