Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-27@21:15:53 GMT

۵ عامل اصلی مرگ جوانان ایرانی شناسایی شد

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۹۷۵۵۴

۵ عامل اصلی مرگ جوانان ایرانی شناسایی شد

به گزارش جهان نيوز به نقل از ایرنا، دکتر سید حامد برکاتی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت روز جوان اظهار کرد: اکنون سند نظام سلامت جوانان با اولویت روی پنج مرگ اصلی جوانان کشور در حال تدوین است که به ترتیب شامل سوانح، آسیب رساندن به خود به گونه ای که منجر به فوت یا جرح شود، اختلالات یا عوارض ناشی از سو مصرف مواد، بیماری های غیر واگیر و غرق شدگی و سوختگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطر نشان کرد: سوانح با توجه به آسیب جدی که به افراد از جمله جوانان می زند در اولویت نخست برنامه جامع نظام مراقبت مرگ جوانان به شمار می آید.برکاتی گفت: سند نظام سلامت جوانان در مرحله نهایی تدوین است و از سال آینده اجرایی می‌شود. این برنامه جامع احتمالا در صورت نهایی شدن سریعا می تواند در 6 ماهه نخست امسال هم اجرایی شود.   ** امید به زندگی ایرانی ها برکاتی با اشاره به امید به زندگی ایرانی ها اظهار کرد: امید به زندگی در کشور برای مردان ، 74 و زنان کشور ، 76 سال است اما برای افزایش این امید به زندگی باید برنامه مشخصی جهت مدیریت رفتار آحاد جامعه به ویژه جوانان داشته باشیم.
وی اضافه کرد: به عبارت دیگر اگر مرگ و میر در جامعه کمتر شود امید به زندگی نیز بیشتر می شود.وی در خصوص تعریف جوان به این نکته اشاره کرد که جمعیت 18 تا 29 سال را جامعه جوان در نظر می گیریم که در زمان حاضر حدود 19 میلیون و 500 هزار تن از آحاد جامعه را همین افراد 18 تا 29 سال تشکیل می دهند که جمعیت قابل توجهی به شمار می آیند و باید برنامه مشخص نیز برای رفتار آنان داشته باشیم.
وی اظهار کرد: از این شمار جمعیت جوانی که داریم 55،5 درصد مرد و 72 درصد این جمعیت نیز در شهر ها ساکن هستند. این مقام مسئول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین به 29 درصد جوانان کشور اشاره کرد که دارای اضافه وزن یا چاق هستند. ضمن اینکه پروژه پیشگیری از چاقی کودکان را نیز داریم که تا نیمه دوم امسال یا حداکثر تا سال آینده کلید می خورد. 
به گفته این مقام مسئول در وزارت بهداشت، فعالیت فیزیکی 48 درصد مردان جوان و 52 درصد زنان جوان کشورمان از استانداردهای مورد قبول جهانی کمتر است.وی گفت: مطالعات وزارت بهداشت نشان می دهد که 27 درصد جوانان ما، سابقه چاقی در اعضای خانواده را بیان کرده اند و اینکه هشت درصد خانواده های دارای جوان سابقه سکته قلبی قبل از 55 سال را داشته اند که این نتایج داشتن فعالیت فیزیکی مناسب را بیش از پیش دارای اهمیت اعلام می کند.   *افزایش سن ازدواج و سن فرزند آوری اما آنچه که مدیر کل مرکز سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آن به عنوان یکی دیگر از نگرانی های نظام سلامت یاد کرد، افزایش سن ازدواج در جوان ها و اینکه افزایش فاصله ازدواج و زمان اولین فرزند آوری آنان است.
به گفته برکاتی، اولین فرزندی که پس از ازدواج در یک خانواده جوان در کشور به دنیا می آید معمولا پنج سال بعد از ازدواج است که این مهم ما را با چالش جمعیت برای سال های بعد مواجه می کند؛ صرفنظر از اینکه در زمان حاضر 11میلیون مجرد نیز در کشور داریم.برکاتی همچنین به 30 درصد از جوانان 30 تا 35 سال کشور اشاره کرد که هنوز ازدواج نکرده اند.   ** جوانان عمده ترین قربانیان حوادث هستند علیرضا مغیثی، رییس اداره پیشگیری از سوانح و حوادث مرکز مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت نیز در این نشست اظهار کرد: حوادث، 10 درصد علت مرگ در کشور را تشکیل می دهد که در این میان گروه سنی جوانان، عمده ترین قربانیان حوادث عمدی و غیر عمدی را به خود اختصاص داده اند.
مغیثی گفت: رفتارهای پر خطر، فقط به رفتار های واگیر مربوط نمی شود بلکه به غیر واگیر هم مرتبط است که رفتار جوانان در رانندگی ازجمله آنهاست و اینکه جوان، احساس خطر نمی کند و خودش خطر آفرین می شود در حالی که قربانیان اصلی حوادث در کشور جوانان 18 تا 29 سال هستتند.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مثال به ماه فروردین سال 97 اشاره کرد که 40 درصد قربانیان حوادث ترافیکی در کشور به جوانانی مربوط می شد که 27 درصد جمعیت ساکن روستاها را تشکیل می دادند.
وی ادامه داد: این میزان قربانی در اکثر مواقع در معابر عادی روستایی جان خود را از دست نداده بلکه در جاده ها و اتوبان ها فوت کرده اند جایی که در سال، 16 هزار کشته می گیرد.  مغیثی گفت: در این راستا وزارت بهداشت با همکاری وزارت راه برنامه ای دارد و در دولت یازدهم هم تفاهم نامه ای جهت پیشگیری از این شمار مرگ در جاده ها امضا شده است و قرار است برنامه یاد شده در سه استان پر مخاطره کشور به صورت پایلوت اجرا شود.
وی این نکته را نیز گفت که براساس آخرین گزارش ثبت مرگ (مربوط به سال 93) 82 درصد مرگ ها در کشور به بیماری های غیر واگیر مربوط می شود که در سنین بالای 30 سال رخ داده است و در محدوده جوانان نیست.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۹۷۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

کد خبر 6088257 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • بازداشت عامل تیراندازی در گتوند
  • ۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • دستگیری عامل تیراندازی در گتوند
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • شناسایی مهم ترین عامل تصادفات درون‌شهری در کردستان
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج در کشور
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور