Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@12:20:42 GMT

دشواری های تحصیل در کلاس های درس فرسوده

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۹۸۱۲۳

دشواری های تحصیل در کلاس های درس فرسوده

تبریز - ایرنا - امروزه کارشناسان آموزشی بر این باورند که اگر چه بهره گیری از فناوری های نوین آموزشی در بهبود کیفیت یادگیری موثر است، اما امنیت و زیبایی محیط آموزشی (کلاس درس) و خوش منظر بودن آن شرط اول آموزش است.

به گزارش ایرنا، وارد کلاس درس که می شوم قبل از اینکه حضور و تعداد دانش آموزان نظرم را جلب کند، فرسودگی و آشفتگی اتاق ذهنم را به هم می ریزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در نگاه اول فکر می کنم حتما اشتباه آمده ام و اینجا کلاس درس نیست؛ بیشتر شبیه انباری متروک است؛ از خود می پرسم که پس دانش آموزان در اینجا چه می کنند؟ تخته سیاه و میز و نیمکت ها برای چیست؟
صدای دوست معلم ام مرا به خود می آورد؛ اینجا کلاس درسی است با دانش آموزانی که هزار امید و آرزو برای فردایشان دارند؛ اینجا محل رشد نونهالانی می باشد که قرار است به درخت تنومند فردا تبدیل شوند و در برابر هر باد و سرمایی دوام آورند.
اما مگر می شود در شوره خاک نهالی و گلی بروید؟ برای رشد هر نهالی ابتدا باید جا و مکان آن مناسب باشد؛ پس چگونه می خواهیم برای آینده جامعه مان نهال هایی پرورش دهیم.
و اینجاست که متوجه صحبت آن کارشناس آموزشی می شوم که معتقد بود' آموزش، مقدس ترین و مقدم ترین امری است که باید حرمت مکان آن نیز حفظ شود'.
یکی از عوامل موثر در حفظ و ارتقای سطح سلامتی و شکوفایی استعداد دانش آموزان، بهداشت محیط و ایمنی مدارس و کلاس های درسی است؛ محیطی که در آن دانش آموزان به کسب علم و آموزش مشغول اند، همچون تمام محیط های دیگر که بر رفتار فرد موثر است رفتار و سلامت روان دانش آموزان را تحت تاثیر قرار می دهد.
بدیهی است محیط فیزیکی مدرسه از جمله شرایط ساختمانی، نور، رنگ، بهداشت محیط در سالامت روان دانش آموزان تاثیر گذار است.
از این رو ضروری است که در جهت ارتقای بهداشت روانی دانش آموزان، تامین شرایط فیزیکی مناسب مورد توجه قرار گیرد و از آنجایی که بیشترین ساعات روزانه دانش آموزان در محیط مدرسه و کلاس می گذرد، شرایط نامناسب فیزیکی مثل فرسوده بودن، ناکافی بودن نور، سیستم گرمایش و سرمایش نامناسب و امنیت ساختمان بسیار حائز اهمیت است.
کلاس درس بانشاط و تمیز همان گونه که در پرورش و شکوفایی استعداد دانش آموزان مهم ترین نقش را ایفا می کند، کلاس های فرسوده و نامناسب نیز برعکس منجر به افسردگی و گوشه گیری دانش آموزان می شود.
محیط کلاس باید به گونه ای باشد که کودک در آن احساس امنیت کند و با میل و رغبت به آنجا قدم بگذارد.
اما سوالی که به ذهن می رسد، این است که آیا هوشمندسازی مدارس، با تجهیز کردن مدارس بی روح و کلاس های فرسوده دهه های گذشته محقق می شود؟
فناوری های نوین، نیازمند مکانی کاملا هوشمند است و عواملی چون استفاده از سیستم های الکتریکی و تاسیساتی هوشمند، استفاده از نورپردازی، رنگ پردازی و به طور کلی ایجاد امنیت روانی در طراحی این ساختمان ها بسیار موثر است.
کارشناس رسمی دادگستری در امور آموزشی که سابقه 35 سال معلمی را در کارنامه دارد، به خبرنگار ایرنا می گوید: در زمان حاضر مدارسی در برخی از شهرستان های استان با بیش از 50 سال قدمت وجود دارد که از نظر ایمنی غیرمستحکم است.
روح الله شیرمحمدزاده اضافه می کند: به عنوان نمونه مدرسه دخترانه حضرت زینب (س) در شهر ملکان 42 سال قبل ساخته شده است، اما با کمک خیران و کارشناسان ساختمان، ستون های کمکی در فصل تابستان به آن زدیم و همچنان استفاده می شود.
وی یادآور می شود: در شهر بناب نیز مدرسه مشابهی وجود دارد که پیمانکاران در زمان ساخت آن کم فروشی کرده اند و ترس فروریختن آن وجود داشت، اما خوشبختانه با کمک سازمان نظام مهندسی این بنا نیز شمع کوبی و مقاوم سازی شد.
کارشناس ارشد سازه نیز در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا که آیا می توان برای یک ساختمان عمر مفید تعیین کرد، جواب منفی می دهد و می گوید: عمر ساختمان به کیفیت مصالح مورد استفاده دارد.
سعید یزدانی، تحصیل در کلاس های درس غیرمقاوم را از نظر مهندسی غیرقابل قبول و خطرآفرین می داند و تشریح می کند: در صورتی که محدودیت منابع مالی امکان نوسازی و بازسازی مدارس فرسوده را نمی دهد، حداقل باید با استفاده از کمک های کارشناسی نسبت به مقاوم و ایمن سازی کلاس های درس اقدام شود.
نوسازی مدارس آذربایجان شرقی در شرایطی دغدغه مدیران، معلمان، دانش آموزان و اولیای آنان و بنا بر آمار غیررسمی 30 درصد کلاس های درس استان فرسوده است.
بر اساس آمار رسمی، اگر چه آذربایجان شرقی با 700 هزار نفر دانش آموز در پنج هزار و 200 مکان آموزشی، از نظر پوشش تحصیلی طی 2 سال گذشته همواره جزو استان های برتر کشور بوده است، با این حال فرسوده بودن مدارس، از مهم ترین چالش های آموزش پرورش استان می باشد.
بنا بر اعلام مسوولان آموزش و پرورش آذربایجان شرقی حدود 32 هزار کلاس درس در استان وجود دارد که از این تعداد یک سوم کلاس ها مستحکم، یک سوم نیمه مستحکم و یک سوم نیز تخریبی (غیرمقاوم) است و نیاز به تخریب و بازسازی دارد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی در این باره می گوید: بیش از ۳۰ درصد مدارس استان فرسوده است که به‌نوعی عمر مفید خود را از دست داده‌اند.
محمدرضا عیدی با بیان اینکه 35 درصد مدارس کشور مستحکم و مابقی نیمه مستحکم و تخریبی هستند، گفت: وضعیت مدارس آذربایجان شرقی نیز این‌ چنین است.
6132/518

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آموزش و پرورش فرسودگي مدارس آذربايجان شرقي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۹۸۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند

ایسنا/کردستان مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش از بازگشت ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش طی سال گذشته خبر داد.

 نادر کریمی بیرانوند، امروز شنبه(۸ اردیبهشت) در نشست خبری در سنندج با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند در راستای بازگشت دانش آموزان به چرخه تحصیل، اظهار کرد: یکی از بحث های جدی در حوزه متوسطه نظری، پوشش تحصیلی است که با توجه به ردیف سنی در این دوره، تعدادی جذب بازار کار شده و ترک تحصیل می کنند.

وی، با اشاره به اینکه بازگشت حتی یک دانش آموز به چرخه آموزش، کار بسیار مشکلی است،‌ بیان کرد: سال گذشته در قالب این طرح و بر اساس کد ملی، دانش آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکرده بودند شناسایی و بر مبنای آن به استان‌ها اعلام شد تا علت ترک تحصیل آنان بررسی و برای بازگشت به آموزش تلاش شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یکی از راهکارهای مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، را مهارت‌آموزی دانش‌آموزان ذکر کرد و ادامه داد: براساس این امر، هر دانش‌آموز تا پایان تحصیل خود باید یک مهارت منتج به یک شغل را فرا گیرد.

کریمی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان باید وارد بازار کار شوند، گفت: با وجود مخالفت‌های فراوان، مهارت آموزی دانش‌آموزان در هیات دولت تصویب شد و براساس قانون باید ردیف اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته شود.

به گفته وی، یکی از مشکلات موجود در حوزه مهارت، ساعات درسی است که در آموزش و پرورش وجود دارد که این مساله یک مانع است براین اساس قرار شد تغییر ساختار آموزشی در متوسطه انجام شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با این تغییر ساختار جایی برای مهارت‌آموزی در برنامه ساعتی دانش‌آموزان مشخص می شود و براساس آن دانش آموزان دوره متوسطه در طول سه سال باید ۳۰۰ ساعت(هر سال ۱۰ ساعت) مهارت بیاموزند، البته مهارتی که به یک شغل در پایان تحصیل تبدیل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیت مهمی برای مهارت آموزی دانش آموزان است

کریمی بیرانوند، مدارس شبانه روزی را یکی از فرصت‌ها و ظرفیت‌های مهم برای مهارت آموزی به ذکر کرد و افزود که در این مدارس فضا و زمان کافی برای این مهم وجود داد، براین اساس دوره توانمندسازی مدیران این مدارس برگزار می شود و هم اکنون استان کردستان میزبان این دوره در غرب کشور است.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در ادامه به موضوع کمبود نیروی انسانی به عنوان یکی از مشکلات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری تلاش شده است که این کمبودها از راههای مختلف جبران شود.

کریمی بیرانوند با بیان اینکه این کمبود نیرو فقط مختص استان خاصی نیست و تمام استان‌های کشور را در بر می گیرد، اضافه کرد: سال گذشته استان کردستان در حوزه متوسطه ۹ هزار ساعت بصورت غیرموظف از بازنشستگان، نیروهای شاغل و دانشجو معلمان ترم هفت به بالا برای جبران این کمبود بهره برد و در سایر استان‌ها نیز از این روش استفاده شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه