Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@03:19:47 GMT

جز عکس من هم چیزی نینداختم؟

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۰۰۳۲۵

جز عکس من هم چیزی نینداختم؟

کودک و نوجوان > فرهنگی - اجتماعی - «در طبیعت چیزی جز رد باقی نگذاریم و چیزی جز عکس نیندازیم» این را پشت یک ماشین نوشته بودند.

بخش مهمي از راه، آن ماشين که گمانم متعلق به سازمان جنگل‌ها بود، جلوي ما حرکت مي‌کرد و من هي نوشته را خواندم. براي همين در تمام تعطيلات حواسم به اين بود که در طبيعت به‌جز عکس چه مي‌اندازم و چه مي‌اندازند؟

شما در طبيعت چه انداخته‌اي؟ يادت بيايد لطفاً!

هستي، نوجوان 16ساله‌اي است كه مادرش از کودکي به او آموزش داده هيچ زباله‌اي را جز در سطل زباله و يا در کيف و جيبش جايي نيندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هستي مي‌گويد:

«هميشه جيب‌هاي من پر از زباله است، کيفم هم همين‌طور. ما حتي بعضي‌وقت‌ها با مادرم زباله‌هاي ديگران را جمع مي‌کنيم. مثلاً اگر در طبيعت باشيم و يا حتي در مترو، مادرم کيسه‌ي فريزري را كه همراه دارد، دستش مي‌کند و زباله را برمي‌دارد. کوچک‌تر که بودم از کارش خجالت مي‌کشيدم، اما الآن به او و کارهايش افتخار مي‌کنم و فکر مي‌کنم آن‌هايي که زباله مي‌اندازند، بايد خجالت بکشند.»

اميرعلي 15ساله، چندان يادش نيست كه زباله‌هايش را کجا انداخته است. اما يادش هست كه يک‌بار وقتي در سفر بودند، زباله‌هايشان را در يک کيسه جمع کردند و پاي درختي کنار جاده گذاشتند و به دريا رفتند. وقتي چند ساعت بعد برگشتند، کيسه‌ي زباله‌ي آن‌ها پاره بود و محتوياتش در کنار جاده پخش شده بود. اين را پدر ديد چون يکي از وسايل او گم شده بود و پدر برگشته بود تا کيسه‌ي زباله را بگردد.

فاطمه‌سادات 14ساله هم يک روز در کوهستان، گروهي از مردان و زنان و حتي بچه‌هاي هم‌سن و سال خودش را ديد که کيسه دستشان بود و زباله‌هايي را جمع مي‌كردند که بقيه‌ي مردم آن‌ها را ريخته بودند. فاطمه‌سادات از کار گروهي آن‌ها خيلي خوشش آمده بود.

با نوجوانان زيادي صحبت کرديم و در نهايت متوجه شديم که بيش‌تر ما مراقب هستيم در طبيعت چيزي جز رد از ما باقي نماند و جز عکس چيزي نيندازيم! پس اين همه زباله در کنار دريا، جنگل، رودخانه و حتي دشت‌ها و کويرها چه مي‌کنند؟ چه کسي آن‌ها را پرتاب کرده است؟

 

 

عكس: خبرگزاري ايسنا

در همین زمینه: تمیزی کوچه و خیابان هم به ما برمی‌گردد هم‌سایه‌هایی از جنس چوب و برگ این عروسک‌ها طبیعت را نجات خواهند داد همه‌ی ما مسئولیم

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۰۰۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌هایی که می توانند سمی باشند | چیزی که درباره کتاب ها نمی دانید

همشهری آنلاین - یکتا فراهانی : پروژه کتاب سمی، پروژه تحقیقاتی مشترک بین موزه، باغ و کتابخانه وینترتور و دانشگاه دلاور، به فهرست‌نویسی کتاب‌های عتیقه اختصاص دارد. البته نگرانی به دلیل محتوای نوشته شده در صفحات نیست، بلکه به اجزای فیزیکی خود کتاب ها؛ به ویژه، رنگ جلد آنها مربوط می شود.

کتاب های حاوی آرسنیک

به تازگی در پروژه بررسی کتاب های عتیقه تصمیم بر حذف دو کتاب از کتابخانه ملی فرانسه گرفته شد. چون به نظر می رسید پوشش پارچه ای سبز رنگ آنها حاوی آرسنیک باشند. این نگرانی ریشه در شیوه های تاریخی در صحافی دارد. در قرن نوزدهم با شروع تولید انبوه کتاب‌ها، صحافی‌ها از استفاده از جلدهای چرمی گران‌قیمت به پارچه‌های مقرون به صرفه‌تر تغییر کردند. این روکش های پارچه ای برای جذب خوانندگان، اغلب با رنگ های روشن رنگ می شدند.

سبز

یکی از رنگدانه های محبوب Scheele's green سبز بود که به افتخار کارل ویلهلم شیل، شیمیدان آلمانی-سوئدی نامگذاری شد که در سال ۱۷۷۵ متوجه شد رنگدانه سبز رنگ را می توان از مس و آرسنیک تولید کرد. ساخت این رنگ نه تنها ارزان بود، بلکه از رنگ سبز کربنات مس که بیش از یک قرن استفاده می شد هم شاداب تر بود.

البته در نهایت این رنگ سبز مورد توجه قرار نگرفت، زیرا زمانی که با آلاینده‌های مبتنی بر گوگرد آزاد شده از زغال‌سنگ واکنش نشان می‌ داد سیاه می شد. اما بنا بر کشف Scheele، رنگ های جدید مانند زمرد و سبز پاریس بسیار بادوام تر بودند. آنها به سرعت برای استفاده در موارد مختلف، از جمله جلد کتاب، لباس، شمع و کاغذ دیواری مورد استفاده قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید

آشنایی با اشکال گوناگون مس

مفاهیم: آرسنیک چیست؟

مسمومیت کودکان

رنگدانه ها به راحتی تجزیه می شوند و آرسنیک سمی و سرطان زا آزاد می کنند. گزارش‌های زیادی از مسمومیت کودکان با شمع‌های سبز در مهمانی‌های کریسمس وجود داشت. ضمن اینکه کارگران کارخانه هم که وظیفه داشتند روی زیورآلات رنگ سبز را رنگ آمیزی کنند دچار تشنج و حالت تهوع می‌ شدند

به این ترتیب در سال ۱۸۶۲ مجله طنز پانچ کارتونی با عنوان «والس آرسنیک» منتشر کرد که اسکلت‌ها را در حال رقصیدن به تصویر می‌کشید که در واقع تفسیری تلخ از این ماجرا داشت.

تاثیر رنگدانه های سمی بر مرگ ناپلئون

جالب است بدانید تاثیرات مضر این رنگدانه ها حتی در مرگ ناپلئون بر اثر سرطان معده نیز نقش داشته است. او به شدت به رنگ‌های سبز علاقه داشت، به طوری که دستور داد خانه‌اش در سنت هلنا(جایی که تبعید شده بود) به رنگ سبز نقاشی شود. این نظریه که آرسنیک موجود در دیوارها در مرگ او نقش داشته، با سطوح بالای آرسنیک که در نمونه‌ موهای او شناسایی شده است، مطابقت دارد.

قرمز

البته سبز تنها رنگی نیست که باید نگران سمی بودن آن باشیم. قرمز هم می تواند چنین مشکلی به دنبال داشته باشد. رنگدانه قرمز درخشان سرخابی از ماده معدنی سینابار که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می شود، تشکیل شده که منبع رنگ قرمز به شمار می رود و قدمت آن نیز به هزاران سال قبل بازمی‌گردد. حتی شواهدی وجود دارد که هنرمندان عصر نوسنگی دچار مسمومیت با جیوه می شدند؛ رنگی که گاهی اوقات در جلد کتاب ها به کار می رود.

زرد

رنگ زرد نیز توجه پروژه کتاب سمی را به خود جلب کرده که به خاطر وجود کرومات سرب آن است. رنگ زرد روشن کرومات سرب مورد علاقه نقاشان به ویژه وینسنت ون گوگ هم بوده که در مشهورترین سری نقاشی های خود مانند گل های آفتابگردان از آن استفاده کرده است

در مواجهه با کتاب های سمی چه باید کرد؟

اما اگر با کتاب پارچه ای سبز قرن نوزدهم مواجه شدید چه کار باید بکنید؟ نخست اینکه نباید زیاد نگران باشید. البته قرار گرفتن با استوآرسنیت مس، ترکیب موجود در رنگدانه سبز می تواند چشم، بینی و گلو را تحریک کند.

در واقع نگرانی بیشتر برای افرادی است که ممکن است به طور مرتب با این کتاب ها در ارتباط باشند. بنابراین توصیه می‌شود حتما از دستکش استفاده و هنگام کار با آنها از دست زدن به صورت خود اجتناب کنند. همچنین تمام سطوح را هم تمیز نگه دارند.

در حال حاضر محققان بیش از ۲۳۸ نسخه آرسنیک را از سراسر جهان شناسایی کرده اند.

منبع : sciencealert.com

کد خبر 848376 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان تحقیق و تفحص مسمومیت

دیگر خبرها

  • (ویدئو) نجات ۱۶ توله خرس سیاه در خطر انقراض از استخراج کیسه صفرا
  • محبت یک کشش روانی است یا امر اختیاری؟
  • نقاب پشت نقاب
  • نقش کلیدی لوازم پزشکی در بهبود سلامت بیماران
  • کتاب‌هایی که می توانند سمی باشند | چیزی که درباره کتاب ها نمی دانید
  • آغاز رسمی طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای با پلاستیکی در بروجرد
  • چپ کردن کامیون حمل زباله در برزیل + فیلم
  • تلاش برای پاکسازی طبیعت از زباله‌ها
  • توزیع ۵۰۰ کیسه آرد در بخش گافر و پارامون بشاگرد
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران