Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@01:16:06 GMT

نقش پررنگ عامل انسانی در کاهش سوانح جاده ای

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۰۰۶۴۴

نقش پررنگ عامل انسانی در کاهش سوانح جاده ای

امروزه بشر جابجایی را از طریق خطوط هوایی، زمینی، ریلی و دریایی با ساخت هواپیماها، شناورها، قطار و خودروهای سواری و وسائط نقلیه سنگین تجربه می کند اما در کنار این وسایل توسعه ایمنی، به سلامت رسیدن انسان ها به مقصد اهمیت ویژه ای دارد چراکه طبق آمار و گزارش های منتشر شده، بیشترین کشته ها مربوط به تصادفات جاده ای در مسیر راه هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سالانه بخش عمده ای از درآمد ملی به صورت مستقیم و غیرمستقیم صرف عوارض حاصل از حوادث جاده ای می شود و تعداد زیادی از شهروندان در حوادث ناشی از این سوانح، جان خود را از دست داده یا دچار معلولیت می شوند؛ سال گذشته 540 نفر در راه های گیلان به دلایلی از جمله بی توجهی به جلو، تجاوز و انحراف به چپ، تخطی از سرعت مطمئنه و خواب آلودگی جان خود را از دست داده اند.
گیلان با ورود افزون بر 30 میلیون گردشگر ، یکی از نخستین استان های گردشگر پذیر کشور است که به طور معمول براساس آمار در تردد، چهارمین و در برخی مواقع پنجمین استان پرتردد کشور محسوب می شود.

** اختصاص سه و نیم میلیارد تومان از اعتبارات ملی برای اصلاح نقاط حادثه خیز در گیلان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا بیان داشت: براساس برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی از سال 85 تا 95 قرار بود سالانه تصادفات 10 درصد کاهش یابد که موفق شدیم در مجموع طی این مدت در استان، کاهش 52 درصدی فوت شدگان تصادفات را داشته باشیم.
محمدرضا نازک کار این آمار را نشاندهنده حرکت رو به جلو در این بخش دانست و افزود: برای کاهش تصادفات در راه های استان، 97 نقطه با اقداماتی از قبیل نصب علائم فسفری، تاکیدی و روشنایی های موضعی و نقطه ای آشکارسازی شد و راه های استان نیز با نصب دوربین رصد و تخلفات و کنترل ترافیک از طریق سامانه هوشمند انجام می شود.
وی ادامه داد: از نصب 54 دستگاه سامانه هوشمند تخلفات که تا نیمه نخست امسال هدفگذاری شده، 44 دستگاه تا پایان سال گذشته نصب و از ابتدای سال 96 تاکنون، 78 هزار و 580 تخلف توسط دستگاه های نظارتی ثبت شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان با اشاره به اقداماتی که برای ساختار مهندسی و اصلاح هندسی راه ها برای رفع 97 نقطه حادثه خیز استان در حال انجام است، گفت: با اعتبار مجموعه بصورت متمرکز مشاور انتخاب ، کارهای مطالعاتی انجام شده و طرح آن به تصویب رسیده است.
نازک کار از اختصاص اعتبار سه و نیم میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی سال 96 برای اجرای اصلاح ساختار مهندسی و هندسی راه های استان خبر داد و ادامه داد: در وهله اول 10 نقطه به عنوان اولویت نخست در نظر گرفته شده که پس از اقدامات برای انتخاب پیمانکار، عملیات اجرایی برای ساختار مهندسی و هندسی این 10 نقطه آغاز می شود.

**فرهنگسازی مهمترین عامل کاهش تصادفات است
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی گیلان نیز به ایرنا گفت: سال گذشته 540 نفر جان خود را در راه های استان از دست داده اند که این تعداد در مقایسه با 499 نفری که در سال 95 در سوانح رانندگی در جاده های استان کشته شده اند، نشان دهنده افزایش هشت درصدی است.
سرهنگ حسین محمدپور بیشترین علت تصادفات در راه های استان را بی توجهی به جلو با 29 درصد و پس از آن عدم رعایت حق تقدم، انحراف به چپ، تجاوز به چپ و تخطی از سرعت مطمئنه عنوان کرد.
وی زمان بیشتر تصادفات طی سال گذشته را بین ساعت های 20 تا 24 ذکر و بیان کرد: حدود 65 درصد از کشته شدگان در جاده های استان، راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده هستند.
وی ادامه داد: سرعت در بزرگراه های استان 95 کیلومتر بر ساعت تعیین شده که به دلیل عدم اطلاع بسیاری از مسافران و شهروندان، همان 110 کیلومتر بر ساعت تا یک هفته قبل اعمال می شد اما در حال حاضر دوربین های ثبت تخلفات در راه های استان فعال هستند و در صورت تخطی از سرعت مجاز، تخلف ثبت و پیامک آن نیز برای صاحب خودرو ارسال می شود.
سرهنگ محمدپور به اقدامات پلیس برای کاهش تصادفات نیز اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه افزون بر 57 درصد تصادفات ناشی از خطای انسانی است، پلیس به تنهایی نمی تواند عامل بازدارنده در کاهش تصادفات باشد، بلکه مردم نیز باید خودشان برای رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی اهتمام داشته باشند.
وی با بیان اینکه به طور جدی بدنبال آموزش همگانی فرهنگ ترافیکی هستیم، گفت: در همین راستا، فرماندهان و کارشناسان پلیس نیز با شرکت در برنامه های مختلف از جمله مساجد و محافل عمومی، این مهم را در دستور کار دارند.
به گزارش ایرنا اگر همه راه ها توسعه یافته و خودروها نیز از ایمنی کافی برخوردار باشند؛ شرط اساسی کاهش تصادفات، رعایت قوانین راهنمایی توسط رانندگان است.
هفتم اردیبهشت ماه، روز ایمنی حمل و نقل است.
7296/2007
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 بزرگراه پلیس راه فرماندهی انتظامی درآمد رعایت قوانین و مقررات مسافران موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۰۰۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است

به گزارش صدای ایران از ایسنا،سرهنگ فیروز کشیر درباره حواس پرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم که علت حادثه، عدم توجه کافی راننده به جلو است. هر چیزی مانند دخانیات، تلفن همراه، خوردن و آشامیدن باعث حواس پرتی راننده شده و توجه کافی را از راننده می‌گیرد بنابراین ممنوع است.

وی ادامه داد که بعنوان مثال همه رانندگان می‌دانند استفاده از تلفن همراه، در حین رانندگی باعث حواس پرتی راننده می‌شود؛ اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار می‌کنند و این مسئله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که می‌تواند فجایع بسیاری رقم بزند.

کشیر افزود: بار‌ها مشاهده شده که برخی از رانندگان که در پشت چراغ قرمز متوقف می‌شوند تا لحظه‌ای که چراغ سبز شود؛ مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله چند ثانیه‌ای که رانندگان در پشت چراغ قرمز متوقف هستند؛ آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش می‌کنند و این چنین با خودروی جلویی برخورد می‌کنند.

کشیر گفت: تلفن همراه به گونه‌ای است که وقتی فرد از آن استفاده می‌کند؛ تمام حواسش را می‌گیرد بنابراین از اطراف غافل شده و نمی‌تواند تصمیم درست بگیرد یا در شرایط حساس و مهم، واکنش درستی داشته باشد.

وی افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات تلفن متصل به گوشی نیز ممنوع است، زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شده می‌شود.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد که راننده موظف است تمام هوش و حواس خود را در رانندگی به جلو معطوف دارد و به عنوان یک راننده باید از هر چیزی که باعث بر هم زدن هوش و حواس شود؛ اجتناب کند.

کشیر با اشاره به اینکه استفاده از دخانیات نیز باعث حواس پرتی رانندگان می‌شود؛ گفت: ماده ۱۸۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، به صراحت هشدار می‌دهد که رانندگان حق ندارند در حین رانندگی دخانیات استفاده کنند. زیرا علاوه بر ایجاد حواس پرتی، ممکن است ته سیگار بر روی لباس راننده بیافتد و حوادث ناگواری را رقم بزند.

وی افزود: همچنین راننده حق ندارد در حین رانندگی مواد خوراکی و آشامیدنی استفاده کند؛ چرا که ممکن است یک لحظه آب در گلوی راننده پریده و باعث خفگی و واژگون شدن خودرو شود و این حادثه دیگر خودرو‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست حتی در زمان توقف در پشت چراغ قرمز یا ترافیک نیز، از استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه خودداری کنند و همه حواس خود را برای حفظ سلامتی خود و دیگران در رانندگی بگذارند.

وی افزود: با توجه به تحقیقات میدانی همکاران من در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه در حین رانندگی است و متاسفانه ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می‌افتد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: همچنین در بررسی‌ها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد

کشیر گفت: همچنین این تحقیق نشان می‌دهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روان‌گردان‌ها به میزان ۱۳ درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند.

وی درباره استفاده از مخدر گفت: استفاده از مواد مخدر باعث می‌شود که روح و روان و سیستم اعصاب افراد تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین باعث می‌شود تاری دید، کاهش شدید شنوایی، درگیری ذهنی و مغزی، درک نکردن فاصله نیز رخ دهد بنابراین افراد نباید در این شرایط پشت فرمان بنشینند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد که این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم. شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده بنابراین از رانندگان درخواست می‌کنیم عواملی که باعث حواس پرتی در رانندگی می‌شوند را حذف کنند.

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه با رفع نقاط حادثه خیز از امسال اجرایی می‌شود
  • پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است
  • ۱۰ برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز
  • آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو