Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: افزایش قیمت حج برای زائران سخت بود، بر همین اساس قرار شد هزینه‌های ارزی حج سال جاری با ارز مبادله‌ای پرداخت شود.

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام سید علی قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه در سال جاری کارهای حج ۹۷ زودتر آغاز و فرصت بیشتری برای کارهای آموزشی و توجیهی فراهم شده است، اظهار داشت: امیدواریم نتایج این جلسات نیز برگزاری حجی مطلوب همچون سال گذشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حج سال قبل به اهداف خود رسیدیم

وی افزود: با عنایت خداوند متعال و اهل بیت(ع) فضای تند سال گذشته را پشت سر گذاشتیم و الحمدلله حج قبلی در کمال امنیت و عزت زائران برگزار شد و ما نیز به اهدافی که در مسائل فرهنگی داشتیم رسیدیم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه حج امسال نیز همچون سال‌های قبل جدا از روابط سیاسی پیگیری خواهد شد، عنوان کرد: آنها نیز این مسأله را پذیرفته‌اند، به همین جهت تنشی در مذاکرات حج به وجود نیامده است.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر با بیان اینکه در مدینه ساختمان‌های جدید ساخته نشده به همین دلیل با محدودیت هایی رو به رو هستیم ولی به لطف و عنایت خداوند در همان روزهای نخست توانستیم اجاره هتل‌ها را به موقع انجام دهیم، خاطر نشان کرد: نباید آرامش سال قبل موجب فریب ما بشود حتما لازم است مراقبت‌ها نسبت به سال قبل بیشتر شود چراکه ما از اتفاقات پیش رو خبر نداریم هرچند قرائن و شواهد این مسأله را تایید می‌کند که وضعیت حج امسال حداقل مثل حج سال گذشته باشد.

التهابات بازار ارز کمترین تأثیر را بر حج خواهد داشت

حجت الاسلام قاضی‌عسکر تأکید کرد: التهابات بازار ارز موجب نگرانی زیادی شده بود و قطعا افزایش قیمت حج برای زائران خیلی سخت بود و شاید موجب می‌شد برخی افراد از استطاعت بیفتند ولی با همراهی دولت محترم قرار شد هزینه‌های ارزی حج سال جاری با ارز مبادله‌ای پرداخت شود.

وی افزود: البته باز هم با نرخ ارز مبادله‌ای امسال نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داریم و همین طور بحث مالیات بر ارزش افزوده در عربستان که این عوامل موجب افزایش قیمت حج در سال جاری نسبت به سال گذشته شده است.

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه یادآور شد: پس از حج سال گذشته نزدیک به ۲۵ کمیته برای بررسی مشکلات مختلف تشکیل دادیم تا مسائل و معضلات سال قبل را نداشته باشیم، نتایج این جلسات و نشست‌های تخصصی و طولانی مدت زیادی عزیزان ما در سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بسیار خوب و مطلوب بود.

وی از روحانیون خواست تا این مسایل را به زائران منتقل کنند و در جریان امور قرار گیرند و افزود: بعثه و سازمان حج نمی‌توانند از یکدیگر جدا باشند و متمایز از هم عمل کنند به همین جهت اصلا معنا ندارد که روحانی با مدیر اختلاف داشته باشد.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر با اشاره به اینکه همه ما باید در پیشگاه خداوند در برابر مسؤولیتی که داریم پاسخگو باشیم، گفت: ما نسبت به صحت حج زائران موظف هستیم و باید سطح مباحث و جلسات و شیوه طرح مسائل به گونه‌ای باشد که زائر اقناع شود.

ضرورت برخورد مناسب روحانی با زائر

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید براینکه اگر به خوبی با زائر برخورد کنیم تا پایان عمر قدردان شما خواهند بود، تصریح کرد: یاوران حجاج بهترین ابزار برای کمک به شما هستند لذا باید از ظرفیت بزرگ سفر حج برای معرفت افزایی در بین زائران استفاده کنید، باید ادبیات امروز ما متفاوت از گذشته باشد و از مسائل ثقیل و مطالبی که مورد پذیرش مردم نیست در سخنرانی ها استفاده نکنید.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر با تأکید بر اینکه حرف‌هایی برای مردم لازم است زده شود که به حج و مسائل دینی علاقه‌مند شوند، گفت: امروز آمار طلاق و برخی آسیب‌های اجتماعی در کشور نگران کننده است از این رو یکی از مباحث مهمی که می‌توانید مطرح کنید بحث مهارت‌های زندگی برای شیرین کردن زندگی‌ها است.

وی افزود: کنترل خشم، تربیت، فرار از گناه، تحول در نفس از مسائل مهم و قابل طرح است؛ باید از ظرفیت های مهم حج و حرمین شریفین و دو شهر مکه و مدینه استفاده کنیم تا زندگی زائران و افرادی که در خدمت آنها هستیم تحت تاثیر معنویت حج قرار گیرد از این رو به طور کلی مدیریت فرهنگی سفر را برعهده بگیرید.

لزوم رعایت حساسیت‌ها از سوی روحانی

حجت الاسلام قاضی‌عسکر اضافه کرد: رعایت حساسیت‌های امنیتی در هتل‌ها و سخنرانی‌ها و رعایت ادب از جمله نکات ضروری و مهم در جلسات آموزشی است و باید به گونه‌ای عمل کنیم که راه برای تربیت نفوس و نیز جذب محبت ملت‌های دیگر فراهم شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت عنوان کرد: یکی از سیاست‌های تشویقی سال جدید این است افرادی که بالاترین امتیاز را در ارائه خدمت به زائران در حوزه فعالیت‌های فرهنگی بعثه کسب کنند، سال آینده مجددا به حج اعزام شوند.

وی با اشاره به شعار سال با عنوان حمایت از کالای ایرانی، بیان داشت: یکی از راه‌های حمایت از معیشت مردم گسترش تولید داخلی و یکی از راه‌های گسترش تولید داخلی حمایت مردم از تولید داخلی و کالای ایرانی است، از این رو طرحی از چندین سال پیش داشتیم و امسال نیز با توجه به شعار سال مورد تأکید قرار دادیم که زائران حتی المقدورکالاهای مورد نیاز خود را از داخل کشور تهیه کنند.

حجت الاسلام قاضی‌عسکر با تأکید بر این که در این طرح کالاهای مورد نیاز زائر در داخل خانه از طریق فضای مجازی مورد مشاهده زائر قرار می‌گیرد، ابراز داشت: با شرکتی در این زمینه به توافق رسیده‌ایم تا بدون دریافت سود و یا با سود بسیار کم کالای مورد نیاز زائر را پیش از سفر در اختیار آنها قرار بدهد.

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه یادآور شد: از جمله دیگر برنامه‌ها بحث مناسک است که هر سال سعی می‌کنیم مناسک را به روز کنیم و برای سال جدید نیز چند مناسک به روز رسانی و آماده شده است، در بحث نرم افزاری هم کارهای مهمی صورت گرفته است.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر اضافه کرد: تا حج هنوز فرصت خوبی مانده و شما از فرصت های پیش رو از جمله ماه رمضان برای آگاهی بخشی زائران استفاده و مردم را با مناسک و اسرار و معارف حج و وظایف آنها در سفر آشنا کنید.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه معینه ها نیز تا جایی که می‌توانند با خانم‌های زائر همراهی داشته باشند و تلاش خویش را برای بالا بردن سطح معارف آنان افزون کنند، گفت: زائران میهمان خداوند هستند و ما نیز خدمتگزار آنها هستیم و امیدواریم به لطف و عنایت الهی امسال نیز سفر حج آرام و مطلوبی داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۰۲۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،، پایگاه اطلاع رسانی رهبری استفتائات اردیبهشت ماه را به شرح زیر منتشر کرد:

شرایط فقیر برای دریافت کفاره

سؤال۱: چه کسی فقیر محسوب می شود و برای دریافت کفاره، چه شرایطی باید داشته باشد؟

جواب: فقیر کسی است که مخارج سال خود و خانواده اش را ندارد و نمی تواند به دست آورد؛ برای پرداخت کفاره به فقیر شرایط زیر باید مراعات شود:

۱- مسلمان باشد (پرداخت کفاره به غیر شیعه در صورتی که از نظر اعتقادی مستضعف بوده و ناصبی نباشد، اشکال ندارد).

۲- از کسانی نباشد که حیایی در ارتکاب گناه نداشته و آشکارا آن را مرتکب می شوند.۳- از کسانی نباشد که نفقه او بر کفاره دهنده، واجب است.

مسئولیت کودک برای خسارت زدن به دیگران

سؤال۲: آیا کودک نسبت به خسارت های مالی که وارد کرده، ضامن است یا والدین او؟

جواب: خود کودک، ضامن است و ولیّ او می تواند از مال کودک، خسارت را بپردازد و اگر نپرداخت، پس از بلوغ بر خودش واجب است که جبران کند یا از شخصِ خسارت دیده، حلالیت طلب کند.

استشمام بوی خوش در اعتکاف

سؤال۳: در برخی مساجد معمولاً غیر معتکفین عطر می زنند؛ احساس بوی عطر آنان، چه حکمی دارد؟ آیا لازم است معتکف، بینی خود را بگیرد؟

جواب: بوییدن مواد معطّر و گیاهان خوش بو برای لذّت بردن، از محرمات اعتکاف است؛ بنا بر این اگر برای لذت بردن نباشد، مانعی ندارد و گرفتن بینی لازم نیست.

به کار بردن لفظ رکیک

سؤال۴: دشنام و فحش چیست و چه حکمی دارد؟

جواب: اگر مسلمانی را به عمل یا صفتی زشت بنامند؛ مثلاً به او بخیل یا گدازاده بگویند، یا کور یا به نام حیوانی، صدا ‌کنند، چنانچه این تعبیرات در عرف، شتم و تحقیر محسوب شود، دشنام و حرام می‌باشد.

نماز جماعت مأمومِ معذور از تبعیت

سؤال۵: اگر مأمومی به دلیل بیماری (تنگی نفس) ناچار است که زودتر از امام، سر از رکوع یا سجده بردارد؛ آیا نمازش به جماعت صحیح است؟

جواب: اگر مأموم عمدا زودتر از امام سر از رکوع یا سجده بردارد، نمازش فرادا می شود؛ بله می تواند با مقدار کمی تأخیر، رکوع و سجود را انجام دهد تا بتواند همراه امام یا پس از او، از رکوع و سجده بلند شود.

مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری

سؤال۶: آیا زنی که احتمال می دهد باردار است، جایز است که دارویی برای سقط جنین مصرف کند؟

پاسخ: در صورتی که احتمال می دهد باردار باشد، باید اجتناب کند.

کسر هزینه های کفن و دفن از خمس

سؤال۷: با توجه به اینکه اگر فردی در بین سال فوت کند، سال خمسی او به پایان می‌رسد و باید خمس آنچه که از درآمدِ سال فوت، باقی مانده، پرداخت شود؛ آیا می توان هزینه کفن و دفن میت را به مقداری که از اصل مال برداشت می‌شود هم جزء مؤونه وی محسوب و کسر کنیم و خمس بقیه مال را پرداخت کنیم، خصوصا در صورتی که هزینه کفن و دفن، تمام اموال میت را در بر گیرد، یا این‌که قبل از کفن و دفن، کل مال باید تخمیس شود؟

جواب: اگر برای تجهیز میت از اموال او هزینه شود، ادای خمس آنچه هزینه شده واجب نیست، هرچند این عمل موجب شود که تمام اموال وی صرف هزینه های کفن و دفن شود و چیزی برای ادای خمس باقی نماند.

انحراف از قبله هنگام نماز

سؤال۸: نمازگزاری به جهت درد پا و کمر در حین برخاستن برای رکعت بعدی، گاهی به سمت راست و گاهی به سمت چپ می چرخد؛ حکم انحراف از قبله او چیست؟ تا چه حد مجاز است؟

جواب: در فرض سؤال تا اندازه چهل و پنج درجه از هر طرف، اشکال ندارد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900956

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • حاجی‌بابایی: امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • کدام هزینه های ساختمان بر عهده مالک و کدام بر عهده مستاجر است؟
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به نیازمندان فارس
  • اعزام کاروان زائران مازندران و گلستان به سفر حج
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟